Şimdi Ara

3500tl civarı sistem tavsiye ve yorumlarınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İlk çıktığında sanırım olmuş daha sonra şikayetler üzerine durum düzeltilmiş. Ben Vatan'dan sipariş ile aldım net üzerinden. Ne ölü pksel, ne ışık sızması hiç bir sıkıntı yoktu. Son zamanlarda bir kaç kişiye tavsiye ettim onlarda da sıkıntı olmadı. Zaten şubeden alırken deneyebiliyorsunuz.

Onun dışında sallanma olayında test eden arkadaşları çok merak ediyorum klavyeye normal zamanda öyle vuruyorlar mı diye. Gofret gibi masada çekmişler videoyu zaten masa kendi kendine sallanıyor. E monitör mü sallanmasın? Ben 6 ay ayak ile kullandım bir sallanma durumu olmadı şimdi duvara astım zaten.

Hocam herkesin kendi fikri ama şu malzeme kalitesi yerlerde sürünen AOC monitöre lütfen para vermeyin artık. Fiyat performans olarak ciddiyim VN247h üzerine yok diye düşünüyorum.

Not: Bu arada iki monitörü de kullandım, AOC'u iade edip Asus aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ashura

Hocam zaten sizin dediğiniz gibi düşünüyorum. Monitör için hdmi çıkıcı arıyodum. bu sene içerisinde ps4 almayı düşünüyorum ona monitöre takarım diyodum ama bilemedim. Gerçi daha çok online oyunlar ve dota oynuyorum ps4-te gereksiz gibi. fifayı da pcden oynarım. Şuan ps4 çok gereksiz geldi. Dediğiniz gibi monitörü düşürüp gtx 970 yapabilirim. İşlemci için i5 4590 yeter demi? anakart için önerileriniz nelerdir? msi' ın h97 gaming ve pc mate ürünleri arasında çok fark olur mu?

İşlemci olarak i5-4460 yeterli.
    Anakart olarak H97 PC Mate ile H97 Gaming 3 arasında performans konusunda bir fark olmaz. Muhtemelen kullanmayacağınız ya da abartı reklamı yapılan 1-2 özelliği ve (özellikle) isminden dolayı diğerine göre daha pahalı bir anakart.
    Monitör olarak yukarda bahsi geçen AOC marka monitörün sadece VGA girişi mevcut, başka bir monitör (mesela i2369v) tercih edin.

• Meniz kullanıcısına yanıt
    Hocam son hali bu şekilde yaptım nasıl sizce?

3500tl civarı sistem tavsiye ve yorumlarınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashura -- 6 Ekim 2015; 23:40:30 >
  • Ashura kullanıcısına yanıt
    Z97 anakartı da H97 yaparsan tamamdır. Sonuçta çarpan kilitli işlemci, Z97 chipsetine vereceğin para tamamen boşa gidecek.
    Z97 PC Mate --> H97 PC Mate
  • hocam o monitöre vatanda baktığımda da ısınamamıştım. aoc i2369v ye yöneldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BANSHE

quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Düşünmeden bu monitörü alın hocam. Geçen sene 550 TL'ye almıştım. Malum döviz uçunca fiyat epey yükselmiş :/

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-236-vn247h-genis-ekran-led-monitor.html?srt=PU

aman hocam uzak dursun o monitörden. ağustos 31 de sistem dizdim maalesef o monitörü seçtim ( önceden de almıştım sorun görmemiştim 2. el olarak sattım sistemi dağıtınca). ölü piksel çıktı ve power kablosunu oynatınca görüntü gidiyodu, mağazada kontrol etmeme rağmen, ertesi vatan pcye gidip monitörü değiştirip eve geldim onda da 2 tane ölü piksel , sözde kontrol etmişler vatan personeli, bunu da değiştirip yine aldım , aralıksız 5 dk kontrol etmiştik bunda da ölü piksel, bunu da değiştirdim ve sonunda monitör temiz dedim ama aradan 15 gün geçince fark ettim tam ortada bi ölü piksel servise gönderdiler 15 günü geçti diye, geçen ayın 21 inde yolladım servise hala serviste, son kez vn247h alıcam ondada çıkarsa aoc e2461fwh almayı düşünüyorum.

diyeceğim şu ki alacaksa boy abdestsiz gitmesin + en az 5 dk aralıksız ölü piksel kontrol etsin.

power kablosu oynarsa her monitorun goruntusu gider :D

monitor alırken samsung veya philips tercih edin

anakart alırken de asus tercihim olur

• kasa ve monitor alırken mutlaka gidip yerinde gorun

vatanbilisayara gidip alacagım kasayı ve monitore bakmıstım.

internet sitelerine guzel guzel resim koyuyorlar ama resimlerden o urunun kalitesini goremezsin

sectiginiz kasayı sanırım gormustum iyi bir kasa ama icindeki guc kaynagını arastırın derim yada burda ki arkadaslara da sorabilirsin.
  • power kablosunun kolay cıkmasından sikayetcisiniz sanırım.

bence o marka modeli almayın gidin ben ustune biraz daha eklicem baska markadan alıcam deyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BANSHE

quote:

Orijinalden alıntı: Stacker80

power kablosunun kolay cıkmasından sikayetcisiniz sanırım.

bence o marka modeli almayın gidin ben ustune biraz daha eklicem baska markadan alıcam deyin.

bana ms si düşük 23.6 24 inç maximum 820 tl lik bi monitör önerebilir misin?

(TN Panel)
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-24-s24d300hs-genis-ekran-monitor.html?srt=RA#genel-bakis

ama bana sorucak olursan ben bundan alırdım

(MVA Panel)
    http://www.vatanbilgisayar.com/philips-28-284e5qhad00-led-mva-monitor.html?srt=PU#genel-bakis

nedenine gelicek olursam bunun panel tipi mva eskiden sony kullanırdı ozelligi ise daha kaliteli goruntu saglaması idi ama tepki süresi yani ms i yuksek oldugu icin piyasada tutunamadı

ama bu modele baktıgımda 4 ms'e dusurmusler mva paneli

bence 4 ms oyunlarda gayet iyi ayrıca goruntu kalitesi ve ekran buyuklugu ile dikkat cekiyor

ama illa ms suresi az olsun diyorsan yukarıdakini de alabilirsin samsung sonucta her zaman kaliteli urunler yapmıs bir firmadır

(TN Panel)
    http://www.vatanbilgisayar.com/viewsonic-236-vx2452mh-genis-ekran-led-monitor.html#genel-bakis

bunu da ilave edeyim bu bildigimiz tn panel tepki sureleri ile dikkat ceken ama goruntu kalitesi cok iyi olmayan panel tipidir.

bir tane de ıps panel koyayım

(IPS Panel)
    http://www.vatanbilgisayar.com/viewsonic-23-vx2363smhl-w-led-ips-monitor.html#genel-bakis

ips panelde renk kalitesi alanında iyi hemde tepki suresi 2 ms

bu fiyata bir monitor alıcaksan bence goruntu kaliteleri iyi olan mva veya ips panelden birini tercih etmeni oneririm sonucta monitorde tek onemli olan sey ms değildir. goruntu kalitesi de onemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stacker80 -- 7 Ekim 2015; 11:09:55 >

• Ashura kullanıcısına yanıt
    önerim
     3500tl civarı sistem tavsiye ve yorumlarınız
  • monitor almadan once

goruntu kalitesini etkileyen parlaklık ve normal kontrast oranlarına bakmanızda fayda var

örnek vericek olursak

özellikleri 2 farklı monitore bakalım

1-----------------------------------------------
    Parlaklık 250 cd/m2

Normal Kontrast Oranı 1000:1

2-----------------------------------------------

Parlaklık 300 cd/m2

Normal Kontrast Oranı 3000:1

------------------------------------------------

tabii ki parlaklıgı ve kontrast oranı yuksek olan monitorun goruntu kalitesi daha iyi olucaktır.

goruntu kalitesini etkileyen renk derinliği de vardır. Goruntu kalitesini normal kontrast oranı - parlaklık - renk derinliği belirliyor.

simdi gelelim IPS panele daha cok profosyonel tasarım işinde olan kullanıcıların tercih ettiği renk derinliği ve renklerin daha gerçekçi olmasından dolayı kullanılır. Ayrıca geniş görüş açısına sahip olmaları avantajı var. Eğer oyunlarda ms benim icin cok onemli diyenlerden biri iseniz hem de goruntu kalitesi iyi olsun diyorsanız IPS paneli tercih etmeniz gerekir.

MVA paneller yuksek kontrast oranına ve IPS panelden sonra en geniş görüş açısına sahiptir. IPS panel gibi renk derinliği yüksek olan bir paneldir.
    Yani MVA panel yüksek renk derinliği ve yüksek kontrasta sahip oldugu icin goruntu kalitesi diğer panellere göre daha iyidir. Eğer profosyonel tasarım işiyle ugrasmıyorsanız ve tepki suresinden biraz taviz verip daha canlı goruntuler ile oyunları oynamak istiyorsanız bu paneli tercih edebilirsiniz. (MVA 4 ms iken IPS ve TN paneller 2 ms felan)

TN paneller düşük renk derinliği ile goruntu kalitesi IPS veya MVA kadar iyi değildir.Ama tepki süreleri ve düşük maliyetleri ile ön plana çıkmıslardır.

panellerin avantajlarını kısaca avantaj ve dezavantajlarına bakalım

TN Panel
    ----------------
    - Renk Derinliği
    - Normal Kontrast Oranı
    - Görüş açısı
    + Tepki süresi

IPS Panel
    ----------------
    - Normal Kontrast Oranı
    + Renk Derinliği
    + Görüş açısı
    + Tepki Süresi

MVA Panel
    ---------------
    - Tepki Süresi
    + Normal Kontrast Oranı
    + Renk Derinliği
    + Görüş açısı

• wascure kullanıcısına yanıt
    bence anakartı mutlaka asus almalısın
  • GTX 970 alacaksan tiger vs dandik markalardan alma. Tavsiyem MSI Gaming 4G versiyonu
  • Stacker80 kullanıcısına yanıt
    neden?
  • wascure kullanıcısına yanıt
    çünkü asus anakartlar daha dayanıklı ve kalitelidir.

daha once MSI anakart aldım ama bozuldugu icin yeni pc aldım.
  • neden bu kadar pahalı ya bütçeyi zorlayacaz yine :(

oynadığım oyunlar lol dota fifa ve pes tarzı ve online oyunlar oynarım. bunlara yönelik tavsiyeleriniz var mı cebe çok yüklenmeden :))

• http://inventus.com.tr/ShowCart.aspx

• pusat1249 kullanıcısına yanıt
    göremiyorum hocam bir şey

• İ5 6400 gtx 960 2gb asus drr4 8gb kingstpn 2133 mhz corsair spec 03 carbide 650watt psu 2950Tl civarında

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.