Şimdi Ara

353. Dönem (Kasım 2013) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları ( 741 CENGAVER ASKER ) (1677. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34.095
Cevap
207
Favori
1.528.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16751676167716781679
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hele şükür sonunda tek hanelere düştük. Bitiyor artık oh be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursama 7 kala !

• Atarsa 8 :)
  • Ne kola Ne pepsi atarsa sadece 7 gun !!!

• Şaka maka son iki hafta kaldı ya
    Seni yenecem ulaa Adana!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atsın artik

• tertipler diyemiyorum siz benden 2 dönem öncesiniz :)

sa beyler;

kafama takılan bazı şeyler var onlar hakkında bilgilendirilmem lazım. yardımcı olursanız sevinirim.

1) askere ilk gittiğimiz günler nasıl oluyor. Bilmemiz gereken birşeyler varmı? hem acemilik hem ustalık için. Mesela kimisi diyor ki, hiçbirşeyde öne atılma. Hep arka planda kal. Kendi halinde takıl. Örneğin; komutan burda inşaat mühendisi varmı derse, mühendissen bile atlama ortaya diyorlar. Ben ilk başlarda atlamak daha mantıklı diye düşünmüştüm. Sonuçta kendi işimizi yaparız. Rahat geçiniriz vs diye.

2) Kantinde herşeyi bulabilirsin diyorlar ama bir yandan da çok sıra oluyormuş. Bu kantinde herşeyden kasıt neler var? ve ne kadar bir sıra var. + Kantinde alışveriş yapmak için param olması lazım. Bu parayı nerde saklıcam. Dolaptan sürekli birşeyler çalınıyormuş diyolar. Kilit de takılmıyomuş yasakmış. Hangisi doğru bunun?

3) disco ve gazino'dan kaasıt nedir. Tam olarak napılır buralarda?

4) ankesörlü Telefon muhabbeti nasıl oluyor. İstediğin zaman gidip konuşamıyosundur kesin ama ne sıklıkla konuşulabilir. Ve konuşunca herkes aynı anda sıraya mı giriyor. Yani telefon açıp 1-2 saat konuşabiliyormuyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaa35

quote:

Orijinalden alıntı: lost.shoot

quote:

Orijinalden alıntı: kerrjo1

Şafak 18 Atarsa 17 kaldı 2 hafta 3 gün. Uçak biletini falan da aldık 354 kdler de geldiler doğan güneş yakındır.

354ler bizede ugrasaydı iyiydi faaliyetten falanda duserdık... 94/1 nezaman usta birligine teslim olacak acaba

Bu ayin 15 20 si arasi gelecekler

Valla bize 354 te 4e1 de geldiler nöbet falan kalmadı zaten nöbetçi çavuş takılıyoruz haftada 1 falan o da onun dışında yatıyoruz artık sabah akşam gün sayıyo gibi bişey olduk. bu arada şafak atarsa 12, son 2 çarşı hayırlısıyla

• Şafak : 52 ! Çok var la. Adamlar 9 sayıyor

• Yarın alt devre de geliyor . üst devre olduk resmen

• mklkrc M kullanıcısına yanıt
    kardesim bu sorulara verilecek standart bi cevap maalesef yok gidecegin birlige gore her sey farkli olabilir.

1. soruya cevap olarak askerde ne kadar az sey bilirsen o kadar rahat edersin. bu tamamen sans isi. kantinlerde bir erin ihtiyaci olan her sey bulunur ozetle. parani sivilde nasil sakliyorsan orda da oyle sakla cuzdaninda dursun czdani yanindan ayirmazsan bir sikinti olmaz. disko misko kalkti bizim tugayda yok eski disko simdi pastane olmus :) telefon isi ise biraz sikintili olacak haliyle arz ve talep karsilamaz cogu zaman. uzerinde cip olan degil de uzeri kazininca sifre cikan kartlardan al postanede satilir 3.5 liraya 40 dk konusturan telekom kartlari var ben acemide ondan kullandim.

ilk gunler biraz zor gececek bol bol gereksiz yere bekleyip sayilacaksiniz bu arada etmedigin kufur kalmayacak sonra yavas yavas alisiyosun arkadaslarla kaynasip iyi zaman gecrmeye bak yoksa askerlik zor gecer ben 8 gun sayiyorum ve cok zor sayilmayacak bi askerlik yaptim arkadaslarim da cok kafa adamlar bu yuzden sansliyim diyorum kendime.

• atarsa 6 haftaya evde kahvalti !!!

• EyvAllah kardesim. Bayaa bisey ogrendim.
    Bi de anladiggim kadariyla senden rutbeli herkes komutan oluyo. Ben er'im diyelim. Astsubayi dedigini yapmazsam noluyo. Napabilir bana.

Veya bana vurmaya kalkti. Ben de ona vurdum. Veya dovdum adami. Illaki vardir ornekleri. Nooluyo boyle durumlarda

Askerde senden bir üst rütbede olan ( örneğin: onbaşı) o kişi senin üstündür. Dolayısıyla bırak astsubayı uzman çavuşu, askerler her ne kadar umursamasa da onbaşının dahi hizmetle ilişkili emrini yerine getirmezsen, askeri ceza kanunu bağlamında emre itaatsizlikte ısrar suçunu işlemiş olursun ve askeri mahkemede yargılanırsın. Yine söz gelimi senden üst rütbeli birine ortada meşru müdafaa durumu olmaksızın ( askerde buna da güvenme ) vurursan, yine askeri mahkemede yargılanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 12 Nisan 2014; 16:47:57 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Atarsa 7!

• quote:

Orijinalden alıntı: mklkrc

EyvAllah kardesim. Bayaa bisey ogrendim.
    Bi de anladiggim kadariyla senden rutbeli herkes komutan oluyo. Ben er'im diyelim. Astsubayi dedigini yapmazsam noluyo. Napabilir bana.

Veya bana vurmaya kalkti. Ben de ona vurdum. Veya dovdum adami. Illaki vardir ornekleri. Nooluyo boyle durumlarda

kardesim oyle bir seyi aklindan bile gecirme sivilde adam oldursen alacagin ceza 3-5 yil ama askerde uste fiili taarruzda bulunsan mesela degil vurmak adamin ustune yurusen bile hayatin kararir askeri cezalar cok abartili bize vermislerdi bi kagitta yaziodu hepsi. herkes dio biz yedek subay adayiyiz mahkemede ustuz falan die ama o savas durumunda gecerli diye soylediler. falan felan iste oyle bi durumla karsilasmazsin umarim

• purepain kullanıcısına yanıt
    Yani adamin biri cani sıkılıp bana vurmak istese, ben de kendimi korusam, adama musaade etmesem veya 1adim ileri gidip bi tane de ben vursam benim icin buyuk bir sorun. Vay arkadas ya..

• quote:

Orijinalden alıntı: mklkrc

Yani adamin biri cani sıkılıp bana vurmak istese, ben de kendimi korusam, adama musaade etmesem veya 1adim ileri gidip bi tane de ben vursam benim icin buyuk bir sorun. Vay arkadas ya..

askerde dayak mayak yok oyle keyfi adam dovme hatta ceza olarak da dayak yok kim kavga ederse mahkemelik olacak buyuk ihtimalle ust de olsa ast da olsa mahkemelik olacagi icin ve sonucunda buyuk bir ceza alacagi icin kimse goz gore gore kavga etmez.

• Iyi bari :)

Aklima gelmisken birsey daha sorayim.

Diyelim 1.grup mayis celbi cikti bana.
    5-9 mayis tarihleri arasinda gidilcek yaziyo.
    Ne kadar erken gidersem o kadar erken mi bitiyor. Nedir bunun mantigi?

5-9 arasinida iki gruba ayirirlar muhtamelen.1 gun ve 2 gun yol izni olanlar,silusu gec alanlar veya torpilliler.olman gereken gun teslim ol cikis tarihi hesaplanirken sevk tarihine bakiliyor.

• 
Sayfa: önceki 16751676167716781679
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.