Şimdi Ara

353.Dönem Kasım Celbi Usta Birliği : LEFKOŞA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
5.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tadalar

quote:

Orijinalden alıntı: emq19

farklı yerlerde 39 tumen cok genıs kıbrısta heryer askerıye. ınternet degısıyo uzak yerlerde 1,50 merkeze dogu 3 lıra :D

Bazı Kişiler Kıbrıstaki Askerlik Yapanların %5i Memnun Falan Demiş Ben Böyle Olucağını Düşünmüyorumda Sana Göre Nasıl Oralar Biraz Bilgi ve Tavsiye Verebilir misin !

kardes yerıne ve bırlıgıne gore degısır su sıkıntısı oyle abartıldıgı kadar yok bazen kesılıyor sular. denetleme cok tam denetleme zamanına gelıyorsunuz. ve cogunuz karargah bolugundesınız muhtemelen yazıcı olursunuz evrak ıle ugrasırsınız benım gıbı ama oahalı bır sehır ve askerlık sızı beklıyor. ben sımdı cıkcam soruları ozelden ıletın ozelıklle 39. topcu alayı bılgım dahılınde. ıyı gunler.

• Evet Arkadaşlar Baya Bir Araştırdımda Alınacak Eşyalar Çok Değişik Şeyler Yazanlar Var
    Ben Daha Gitmedim Ama Şuanda da Olsa Yanıma Almayı Planladığım Şeyleri Yazayım
    Böylece Yenide Olsak Bizlerin Neler Götürüceğimiz Az Çok Fikrimiz Olur

1- Casio f-91w
    2- Boyuna Asılan Cüzdan (Orada Veriliyormuş Ama Belki 1 Kaç Gün Sonrada Verilebilir En Baştan Lazım)
    3- Asma Kilit (Bot için Uzun, Dolap için Kısa)
    4- Traş Bıçağı ve Köpüğü (Kaliteli Olanından Götürürüz)
    5- Bot Vatkası (Botnuzu 1 Numara Büyük Alın Diyorlar ve Vatka ile Yara Derdiyle Uğraşmazmışız)
    6- Kalem ve Küçük Bir Not Defteri (Belki Karalama Falan Yaparız)
    7- Islak Mendil (Bunu Çoğu Kişi Tavsiye Ediyor)

8- El Havlusu, Şampuan, Duş Jeli, Sabun
    (Orada Havlu Veriyorlarmış Ama Duruma Göre Geç ve Küçük Olabiliyormuş 1cil İhtiyaç Olarak Görenler Bazılarını Götürebilirler)
    9- Yastık Kılıfı,Eşorfman (Diyenler Var Çok Tartışılmış Ama Ben Görümüycem)

Şimdilik Bunlar Ama Ekleme Çıkarma Elbet Yapıcam

Edit : Sırt Çantası İle Gitmeyi Planlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 27 Ekim 2013; 14:06:12 >

• internet kullanmayıp sms kullanacak arkadaşlar hatlarını yanlarına alsınlar. türkiyeden kıbrıs hattına sms atmak baya pahalı. türkiyedeki yavuklunuz sizin türk hattınıza sms atıyor, sizde kıbrıs hattından yavuklunuza atıyorsunuz. konuşma çok avantajlı değil. ben skype kullanıyorum, memnunum. sormak istediğiniz bişey olursa yazarsınız.
  • Beyler Burasını Buldum Çok Değişik Şeyler Var Zor Gibi Ama Hoşma Gitti

http://www.uludagsozluk.com/k/k%C4%B1br%C4%B1s-ta-askerlik-yapmak/

Çok Fazla Negatif Yazan Var Ben Bir Kişinin Yazdığını Paylaşacağım

quote:

9- Bir asker için askerlik yapılacak en kötü yerlerden biridir. Eğer kısa dönem askerlik yapacaksanız ve acemiliğiniz Burdur veya Manisa ise 1 ay sonrasında kıbrısa gitme olasılığınız fazladır.(sanırım bir dönem manisa bir dönem burdur şeklinde) Değişik bir yer hayal edersiniz. Öyledir de şehir merkezleri birbirlerinden oldukça uzaktır. Ama yol boyunca çıplak araziler ve ortasından geçen bir yoldan başka bşi yoktur. genellikle güzel mercedesler görürsünüz. hatta ticari taksiler bile mercedestir ve sarı değildir. Birliğinize gelip teslim olduğunuzda içerdekiler size yazık olmuş dercesine bakarlar. birçoğunun yüzü ve elleri kararmıştır dikkat ederseniz. su ve kanalizasyon sıkıntısı size hemen söylenir. Tuvaletlerde su akmayabilir,ya da uzun zaman duş alamayabilirsiniz. telefonla görüşmek acemilikteki kadar kolay ve ucuz değildir. eğer getirmişseniz cep telefonu da çekmemektedir. Çekse bile -sanırım sadece turkcell- su gibi içer kontörlerinizi. bu karamsar durum zaman içinde yerini alışkanlığa terkeder. artık toz toprak içinde eğitim yapmaya. her sabah 45 derece güneşin altında 5-6 km koşmaya, duş almanın altın değerinde olduğunu anlar insan. bu dönemden sonra çarşıya çıkmak insana heyecan verir. zira yeni gelen askere 1 ay kadar çarşı izni verilmez. çarşıya gitmek için eski 302 otobüsler kullanılmaktadır. tabi hatrı sayılır bir para verilir lefkoşa ya da girne veya magosaya gitmek için. gittiğiniz her kent asker kaynamaktadır. hepsi üzerinize üzerinize yürür. yani orda da kurtulamazsınız asker görmekten. bir kaç dükkan bakayım dersiniz bşiler alayım. siz daha dükkana bakmadan minyon tipli 16-17 yaşındaki bozuk türkçeli kızlar sizi cezbederek kazıklamaya çalışır. buyrun efendim neye baktınız acibe..şeklinde yaklaşırlar. kahvaltı yaparsınız 15 tl den aşağı çıkamazsınız. sonrasında internet cafe ararsızın ama bulamazsınız.Yolkuğundan değil oldukça çok vardır ama ne yazıkki boş masa bulunmamaktadır. Bir şekilde masa bulup 2-3 saat internet muhabbeti için 10 tl civarı para ödersiniz. saat 15:30 gibi dönme hazırlığınız başlamak zorundadır. zira yol uzundur ve 17:00den önce içeri girmek gerekmektedir. sersem gibi içeri girersiniz ve hayal kırıklığı yaşadığınızı farkeder , demek bundan bazıları çarşıya çıkmıyor dersiniz. zira parası olmayan o kadar çok asker vardır ki..üzülürsünüz. gece olur sabah kavuran hava iyice soğumuştur. bir nevi çöl iklimidir. gece nöbet tutarken ya da devriye atarken değişik hayvanlar görürsünüz. bukalemun,dev fare,simsiyah yılan,kirpi ve abuk renkli böceklerden. bir de yıldızların ne kadar çok kaymakta olduğu dikkatinizi çeker arkasında yeşil bir iz bırakarak. yorgun bi şekilde yatağa girersiniz.düşünemeden uyursunuz ama hep umut vardır insanda, 1 gün daha geçmiştir ve herşeye rağmen o da bitecektir bitmek zorundadır.

• keldervis kullanıcısına yanıt
    Devre ben eksiğim listede
  • Delacrimosa
    aynı yerlerde olcaz galiba hayırlısı olsun herkesin hakkında
    İnternet fiyatları 2.5 3 lira falan diorlar 15 günde 1 çarsı biraz sıkıntı olucak galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragpit59

Delacrimosa
    İnternet fiyatları 2.5 3 lira falan diorlar 15 günde 1 çarsı biraz sıkıntı olucak galiba.

buluruz devrem bi yolunu
    birlik olalım da hallederiz interneti falan
  • quote:

Beyler Burasını Buldum Çok Değişik Şeyler Var Zor Gibi Ama Hoşma Gitti

quote:

9- Bir asker için askerlik yapılacak en kötü yerlerden biridir. Eğer kısa dönem askerlik yapacaksanız ve acemiliğiniz Burdur veya Manisa ise 1 ay sonrasında kıbrısa gitme olasılığınız fazladır.(sanırım bir dönem manisa bir dönem burdur şeklinde) Değişik bir yer hayal edersiniz. Öyledir de şehir merkezleri birbirlerinden oldukça uzaktır. Ama yol boyunca çıplak araziler ve ortasından geçen bir yoldan başka bşi yoktur. genellikle güzel mercedesler görürsünüz. hatta ticari taksiler bile mercedestir ve sarı değildir. Birliğinize gelip teslim olduğunuzda içerdekiler size yazık olmuş dercesine bakarlar. birçoğunun yüzü ve elleri kararmıştır dikkat ederseniz. su ve kanalizasyon sıkıntısı size hemen söylenir. Tuvaletlerde su akmayabilir,ya da uzun zaman duş alamayabilirsiniz. telefonla görüşmek acemilikteki kadar kolay ve ucuz değildir. eğer getirmişseniz cep telefonu da çekmemektedir. Çekse bile -sanırım sadece turkcell- su gibi içer kontörlerinizi. bu karamsar durum zaman içinde yerini alışkanlığa terkeder. artık toz toprak içinde eğitim yapmaya. her sabah 45 derece güneşin altında 5-6 km koşmaya, duş almanın altın değerinde olduğunu anlar insan. bu dönemden sonra çarşıya çıkmak insana heyecan verir. zira yeni gelen askere 1 ay kadar çarşı izni verilmez. çarşıya gitmek için eski 302 otobüsler kullanılmaktadır. tabi hatrı sayılır bir para verilir lefkoşa ya da girne veya magosaya gitmek için. gittiğiniz her kent asker kaynamaktadır. hepsi üzerinize üzerinize yürür. yani orda da kurtulamazsınız asker görmekten. bir kaç dükkan bakayım dersiniz bşiler alayım. siz daha dükkana bakmadan minyon tipli 16-17 yaşındaki bozuk türkçeli kızlar sizi cezbederek kazıklamaya çalışır. buyrun efendim neye baktınız acibe..şeklinde yaklaşırlar. kahvaltı yaparsınız 15 tl den aşağı çıkamazsınız. sonrasında internet cafe ararsızın ama bulamazsınız.Yolkuğundan değil oldukça çok vardır ama ne yazıkki boş masa bulunmamaktadır. Bir şekilde masa bulup 2-3 saat internet muhabbeti için 10 tl civarı para ödersiniz. saat 15:30 gibi dönme hazırlığınız başlamak zorundadır. zira yol uzundur ve 17:00den önce içeri girmek gerekmektedir. sersem gibi içeri girersiniz ve hayal kırıklığı yaşadığınızı farkeder , demek bundan bazıları çarşıya çıkmıyor dersiniz. zira parası olmayan o kadar çok asker vardır ki..üzülürsünüz. gece olur sabah kavuran hava iyice soğumuştur. bir nevi çöl iklimidir. gece nöbet tutarken ya da devriye atarken değişik hayvanlar görürsünüz. bukalemun,dev fare,simsiyah yılan,kirpi ve abuk renkli böceklerden. bir de yıldızların ne kadar çok kaymakta olduğu dikkatinizi çeker arkasında yeşil bir iz bırakarak. yorgun bi şekilde yatağa girersiniz.düşünemeden uyursunuz ama hep umut vardır insanda, 1 gün daha geçmiştir ve herşeye rağmen o da bitecektir bitmek zorundadır.

Burda yazanlara katılmıyorum. Resmen katletmişler yani kıbrısa giden çok fazla tanıdığım var yerine göre iyi veya kötü durumda olursun diyor zaten bu türkiye için de geçerli diyor. Hatta biri hakkari'den daha iyi bile demişti okuduklarımda. Pes diyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Delacrimosa

quote:

Orijinalden alıntı: dragpit59

Delacrimosa

buluruz devrem bi yolunu
    birlik olalım da hallederiz interneti falan

aynen bencede devrem bır yol bulunur hallederiz.
    Yeterkı bırlık olalım orda .Sonucta hepimizin tanıdıgı yada akrabası olmayacak beraber olmakta fayda var
  • Beni Hala Listeye Eklememişsiniz :)
    Kısa Dönem, Topçuyum

1 İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / MANİSA MERKEZ / MANİSA

39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 39 UNCU TOP.A. 3 ÜNCÜ TOP.TB.KH. VE KH.HİZ.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 27 Ekim 2013; 18:13:46 >
  • nackreb N kullanıcısına yanıt
    39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 14 ÜNCÜ MKNZ.P. A. 1 İNCİ MKNZ.P.TB. 1 İNCİ MKNZ.P.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA
    birebir aynı kardeşim :)
  • ahmetmuhsin A kullanıcısına yanıt
    Kamboçya dedikleri orası mı dostum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Beni Hala Listeye Eklememişsiniz :)
    Kısa Dönem, Topçuyum

1 İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / MANİSA MERKEZ / MANİSA

39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 39 UNCU TOP.A. 3 ÜNCÜ TOP.TB.KH. VE KH.HİZ.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

yerlerimiz aynı
  • Bizde varız :)

39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 14 ÜNCÜ MKNZ.P. A. 1 İNCİ MKNZ.P.TB. 3 ÜNCÜ MKNZ.P.BL. / LEFKOŞA
  • Devrelerim nasıl gidiyor hazırlıklar Bugün bütün ihtiyaçlarımı asker malzemeleri satan bir dükkandan temin ettim. Tek eksiğim şu an için vazelin. Onu da yarın alıcam Yarın sanırım 29 ekimden dolayı tatil olacak bu yüzden çarşamba günü sülüsü almayı planlıyorum. Bi de saçları kestirdimmi işlem tamam
  • Delacrimosa D kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle...
    Gelip görünce daha iyi anlarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keldervis

quote:

Beyler Burasını Buldum Çok Değişik Şeyler Var Zor Gibi Ama Hoşma Gitti

quote:

Burda yazanlara katılmıyorum. Resmen katletmişler yani kıbrısa giden çok fazla tanıdığım var yerine göre iyi veya kötü durumda olursun diyor zaten bu türkiye için de geçerli diyor. Hatta biri hakkari'den daha iyi bile demişti okuduklarımda. Pes diyorum :)

İyi tarafından bakmak lazım tabi bu yorumlara bakıp da iç karartmamak gerek, her şeyin hayırlısı olsun, hayırlı teskereler arkadaşım bu arada kaynak yaptım ama

• 1 İNCİ P.EОžT.TUG. KH. VE KH.BL. / MANİSA MERKEZ / MANİSA
    39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 39 UNCU TOP.A. 1 İNCİ TOP.TB.KH. VE KH.HİZ.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA
    varmı beyler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cucuc8 -- 28 Ekim 2013; 23:03:49 >
  • m.o M kullanıcısına yanıt
    Sevindim. Tanisalim birlige teslim olmafan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufukmrk U kullanıcısına yanıt
    senin birliğin adı ne devrem ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.