Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eğitim Birliği3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 4 ÜNCÜ P.EĞT.TB. / ANTALYA MERKEZ
    acemilik aynı yer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ank90

quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Orijinalden alıntı: Ank90

Bileniniz fikri olan cevaplasın :)

5 ağustosta acemi birliğimize katılırsak muhtemelen ağustos ayı komple acemi eğitimle geçecek peki ondan sonra istanbulda dağıtım izni ne kadar gün olacak ve usta birliğinide 4 ay mı yapacağız

Arkadaşım ben 331. dönem askerim bizim zamanımızda acami birliği bitti aileden biri geldi ve onunla bareber izne çıkabildim. Şuan daha rahat çıkış sanırım. Yani il dışına çıkmanızı istemiyor askeriye. Size izin alanların telini adresini alıyor. Biz asker iken 2 gün iznimiz oldu sonrasında teslim olduk yerlerimize gittik. Biz 5 ay 5 gün yaptık kalan sürede sanırım 4 ay kadar bir zamandı, yani usta asker olarak. Acemi birliği genel olarak her yerde rahattır ve kalabalık olursunuz ve bence askerliğin en güzel zamanları. Diğer vakitlerdede çok sıkıntı çekmezsiniz ama bazen sıkıcı işlerde yaptırmıyorlar değil. Askerlik değilmi işte iyisi ile kötüsü ile bitti. Ama insanları tanımak açısından, beraber nasıl kalınır bunları görmek açısından iyi bir tecrübe.

Tecrübesi kalsın
    zaten üniversite yurt yaşamında insanlarla nasıl kalınır neler tecrübe edilir yaşadık

İyide arkadaşım yurtta veya başka yerde üniversitede rahatsın seni zorlayan bir durum yok. Ben kısa dönem olup torbacıların, kötü işlere karışmış adamların arasında kaldım ha düzelmeye çalışıyorlardı ama askerlik üniversite gibi değildir ve yurt yaşamı ile karşılaştırılamaz. Bende askerliği çok sevmedim ama iyi veya kötü tecrübe edindiriyor insana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• the_exorcist kullanıcısına yanıt
    ben de aynı şeyi soracaktım burdan indirdiğim pdf in çıktısını aldım bir de kimlik götürücem diploma falan gerekiyor mu
  • samuel25 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam götürmeyecektim ama bu foto içime kurt düşürdü. Diploma elindeyse götür bi fotokopi. Lazım olmazsa yırtar atarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: thrzdmr

quote:

Orijinalden alıntı: eikkk

quote:

Orijinalden alıntı: Sıvı Resho

Zaten şubede diploma işlemlerini halletmiş oluyoruz, birliğe teslim olurken diploma ya da fotokopisini götürmeye gerek yok diye biliyorum ben yine de bilen biri net cevap verebilirse güzel olur.

Ben yüksek lisans yapıyordum o yüzden diploma okulda. Yükseği verilen sürede bitirmedim şimdi bu dönem bende askere gidiyorum. Sonuç olarak benim diploma yok. Şubede sevk öncesi hazırlık işlemlerinde (haziran ayı içerisinde gittiğimiz) görevli memura anlattım tamam gerek yok dedi pekte önemsemedi tavrıyla.Şimdi ben ne yapayım bilemedim. Diplomasız katılabilir miyiz acaba sıkıntı çıkar mı orada.

Ben de y.lisans mezunuyum fakat tecili kaldirirken daha y.lisans diplomami almamistim onlarda universite mezuniyetim uzerinden islem yaptilar. Ama soyle bisey var ben uniden sonra normal tecilimi kullanmistim y.lisans yapcam deyip tecil ettirmedim bunun bi etkisi olur mu bilmiyorum

bende istese de istemese de diploma yok şuan zaten, bende senin gibi yaptım kardeşim ama senden farklı olarak yüksek lisanstan mezun olmadım daha o yüzden elimde diploma yok benim işlemlerimi de lisans üzerinden yaptılar (geçici mezuniyet belgesi ile yaptırmıştım mezun olur olmaz). sonra yükseğe başladım okul otomatik olarak tecil ettiriyor zaten yazı göndererek şubeye 3,5 yıl. o süre bitti mezun olamadım askere gideceksin dediler. şubeye sevk öncesi hazırlık işlemlerinde durumu anlattım tamam sen diploma getirme transkript getir demişti sadece. şimdi birliğe katılırken de götüremeyeceğim elimde diploma yok zaten, diploma yüksek yaptığım üni de . ben sadece sonuçlara baktım e devletten sülüsü çıkarmadım. hafta içi şubeye gidip hem sülüsü alayım hemde bir danışayım bakalım ne diyecekler.

• Usta 39.MKNZ.P.TÜM.KH.VE.KH.BL çıktı. Usta birliğim ve kıbrısa gelmeden yapmam gerekenlerle ilgili kısa bi özet geçebilcek olan varsa çok memnun olurum :) şimdiden teşekkürler :)

• bu celp doneminde gitmeyip bir sonraki (kasım) celbinde gidersem sevk yerlerim yenidenmi atanır? yoksa bu sevk yerleri herhangi bir zamandada gitsem kesin olarak gidecegim yerlermi?
  • tripleE kullanıcısına yanıt
    benimde 39 tümen 1 topçu tabur 2 batarya çıktı hocam. ben biraz araştırdım azcık sıkıntılı hocam çok araştırma boşver :) seninki karargah bölüğü heralde kısaltmaları çok anlamıyorum ama karargah biraz daha iyidir tahminimce
  • Kıbrıs Magosa 28. mekanize piyade tümeni 28. topçu alayı karargah birliği çıkan arkadaş var mıdır?

ankara mamak mebs okulundan geçiş yapacağım.
  • eikkk E kullanıcısına yanıt
    Bazi.arkadaslarin sayfasinda diploma sormamislar yani ole bisey yazmiyomus benim 358. KD bi arkadasim da sadece kimlik ve sulus ile gittim zaten suluste yaziyo uni okul vs dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: dragen

Hiç yok mu ya

1 İNCİ OR.K.LIĞI TATBİKAT KONTROL MERKEZİ (TKM) VİZE TATB.DES.BRL.K.LIĞI EMN. VE HİZ.BL. / KIRKLARELİ VİZE / KIRKLARELİ

Vay torun gel bakalim bixim birlihe dusmussun ;) biraz devreciligi tattirayim sana. Isim ne tipin nasil

• thrzdmr T kullanıcısına yanıt
    bende e devletten sadece sonuca baktım sülüsü çıkarmadım. belki bende de öyle yazar bilemiyorum. sülüsü çıkarmamamın nedeni de erken çıkartırsan yoğunluk olacağından ayın 5 in de katılış verirler son günlerde çıkartırsan ayın 6 sında verir demişti daha önce gitmiş bir arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eikkk -- 26 Temmuz 2015; 3:19:15 >
  • meslek kurası nedir, sadece uzun dönemleri ilgilendiren bir durum mu,kısa dönem er ler için böyle birşey var mı?
  • skenderunlu S kullanıcısına yanıt
    14 agustos benimki.. Branş 71.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiii -- 26 Temmuz 2015; 7:33:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • samuel25 kullanıcısına yanıt
    Hayır yedek subay ogretmen, tıpçı, muhendisler için geçerli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.kara havacilik alayi, izmir gaziemir hakkinda bilgisi olan varmi arkadaslar. Pek bir bilgi yok. Karargah bolugune ciktim. Bilgisi olan varsa aydinlatsin lutfen sevap isler.

• Beyler sülüste sevk tarihi 30 temmuz katılacağı tarih 2 ağustos yazıyor. 1 ağustosta katılmak istiyorum herhangi bir sorun olur mu
  • souza kullanıcısına yanıt
    MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA MAMAK / ANKARA
    28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ TOP.A. 3 ÜNCÜ TOP.TB. 2 NCİ 155/39 MM.LİK K/M.OB.BT. / MAGOSA / MAGOSA
  • dragen kullanıcısına yanıt
    İcerisi nasildir bilmiyorum, annem vizeli surekli gider geliriz. Cok buyuk bir yer degil. Ama sikinti cekicegini dusunmuyorum. Cok agir iklim sartlari yoktur. Kar yagan gunler bir kac gun ile sinirlidir. Marketi, cafesi falan var, vizenin icinde bir askeri birlik var, muhtemelen odur. Otogarada yakin, yuruyus mesafesi bile diyebiliriz. Komutanin iyi biriyse guzel bir askerlik cekebilirsin, sakin yer. Hayirli olsun

• aynı yerdeyiz
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.