Şimdi Ara

361+Dream77 ses tatmin etmedi :( (problem DVDplayer ayarlarındaymış) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: the_cantan

@nightmare666
    yamaha amfi alırsan elind eki sony e göre daha memnun kalacağın ses alabilirsin.361 için diyorum fakat onkyo 605 ile daha memnun kalırsın. resim orijinal mi değil mi anlıyamadım. gayem elek.den almış gibi duruyorlar. ne ise memnunsan sorun yok ki.şimdilik kurcalamayalım. koda sw10 ise koda ın en düzgün sw dan biri. fakat radyator u bazan zırıltı yapar sende yaptı mı? merakımdan sordum belki yapmıyordur.
    sonuç olarak iyi bir av ampli almanı tavsiye ederim. sony DCS varsa yamaha da DSP. o kadar fark aramayın. mühim olan ses çıkış katında...

Aslında benim hayalim TrueHD ses sistemiydi ama sadece amfiyle bitmiyor ona göre hoparlör takımı almak lazım zaten Blu-Ray filmlerde çok pahallı kopyası çıkmadan alınmaz PS3 oyunlarında desen TrueHD özelliği yok dts bulursan şanslısın e bende düşündüm kullanmayacağım bir özellik için kendimi kasmama gerek yok onun için 605 almayı düşünmüyorum elimdeki mevcut hoparlör sistemiyle verimli bir biçimde kullanacağım uygun fiyatlı bir sistem alacağım, zannedersem 361'de 400Ytl civarı bir fiyata sahip 2 sene falan işimi görür bu zaman zarfında da eminim Blu-Ray filmler kırılır ve TrueHD amfiler standart olup ucuzlar

Tüm KODA'ları Sirkeci Gençten iç hanında ki Evim Elektronik'ten aldım frontları 2000 yılında SUBı 2003de AudioPro'ları da Doğubank'da ki bir dükkandan 2004 yılı sonunda kaçak almıştım çok kaliteli ve temiz bir ses veriyor
    bu da internet sitesi çok klas mallar üretiyor ama malesef ülkemizde resmi satışı yok
    http://www.audiopro.com/

SUBdan memnumum bir problem yaşamadım zamanında çok yerde satılan bir modeldi hatta ozamanki PIONEER'ın SUBından bile daha iyi diyorlardı
    Kaliteli mallar satan Toppop bile bu SUBdan satıyordu ama Evim elektronik 'de daha ucuz bulunca ordan almak zorunda kalmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare666 -- 7 Ağustos 2008; 0:12:19 >

• Evet arkadaşlar dün akşam gittim eve DVD playerdan SPDIF çıkışlarını RAW yaptım, biraz da 361 ayarlarını kurcaladım sonra açtım DTSli ipod race'i (THX Ultimate Demo Disc) ve şölenlere koştum resmen, yerimde duramadım zevkten kafam bi sağda bir solda....allahtan yan dairede öğrenciler oturuyor altım boş, üst katımdakiler de hiç oralı değil...ortalık yıkıldı resmen...

Dream77+361 gayet başarılı oldu benim için ama şundan eminim ki Dream77+361+active SUB muhteşem olur, çünkü baslarda eksiklik bariz hissediliyor...

Özellikle patlamalarda falan sanki ses hafiften bozuluyor, o kısım ayarlardan mı hoplardan mı, SUB eksikliğinden mi emin değilim, sonuçta kıyaslama yapabileceğim başka bir sistem yok...

Yapmamı tavsiye edeceğiniz kritik ayarlar varsa, belirtirseniz sevinirim arkadaşlar....

Bir de 361'de hop. empedans ayarı nerden yapılıyor onu bir türlü bulamadım?? var mı bilen? netten indirdiğim bir 361 manual'inde yazıyor nasıl yapıldığı ama benim aletle gelen de yazmıyor ki netteki gibi yapmaya çalıştığımda o menü çıkmadı...

• quote:

Orjinalden alıntı: tiasonpenthe
    Bir de 361'de hop. empedans ayarı nerden yapılıyor onu bir türlü bulamadım?? var mı bilen? netten indirdiğim bir 361 manual'inde yazıyor nasıl yapıldığı ama benim aletle gelen de yazmıyor ki netteki gibi yapmaya çalıştığımda o menü çıkmadı...

Bildiğim kadarıyla 361'de empedans ayarı sadece Amerika modellerinde var, Avrupa modellerinde yok. Neden böyle yapıyorlar bilmiyorum.
  • tiasonpenthe
    dostum YAMAHA'da hoparlör ayarlarından SUBı kapata biliyor musun ? benim SONY'de böyle yaparsan normal kolonlara daha fazla bas yüklüyor bir öyle dene istersen
  • @bosphorus74 __ evet sanırım öyle ben de bir yerde okudum sadece amerika kanada modellerinde ayarlanabiliyor bu empedans olayı...sanırım ona yapacak bişey yok...

@nightmare666 __ o ayar 361'de de var, SUB'i kapattım ve frontların düşük frekans dB'sini biraz daha arttırdım ama o da 100Hz ayarıydı zaten, ki tatmin etmiyor sanırım en kısa zamanda bir adet aktif SUB alıcam

hmm unutmadan arkadaşlar Crossover frequency tam olarak nedir? ne yönde değiştirirsem ne değişir?
  • sub yoksa crossover ı mümkün olduğunca düşük tutun 40hz 50 hz gibi,böylece olmayan sub a gidecek sinyaller diğer hoparlörlere gider,sub off yapınca otomatik olarak alt frekansları frontlara göndermesi gerek ama bilmiyorum pdfsine bakmak lazım.
  • eet sub off yapınca otomatik olarak kolonlara gönderiyo ama kolonları front veya large yapması lazım diye biliyorum.
  • Bu Harman Kardon'un AVR-145 modeli nasıl peki Electro World'de 550Ytl ye satılıyor muş müşteri hizmetlerini aradım şu an elimizde kalmadı ama gelecek dediler tel falan alıp haber vereceğiz dediler
    sizce RX-V361'mi AVR-145'mi daha kaliteli olur
  • önceki topiclerde alıp da kullananların yorumlarına göre yamaha ya göre daha net detaylı parlak bir sesi varmış. 550 ytl çok iyi bir fiyat bence yamaha 361 ie kıyaslandığında. müşteri hizmetlerini 2ay önce aradığımda 2 mecidiyeköy 1 bakırköy mağzasında mevcut demişlerdi gittim ki reyonda duruyor ama satılık değiil.. demo imiş satılmıyomuş. gelse bile eski olan model 145i geleceğini sanmıyorum. 146 var 147 var.. bunlar bile eski yani siz düşünün..
  • guclu hoplar kullanıldıgında zaten suba pek ıhtıyac kalmıyor sanırım. stereodada subun yerı yok. ancak ben gıbı dusuk guclu hop kullanan yanı 80lık hop kullanan arkadaslara bırde kucuk bır sub lazım ve anfı secımınde smoll yapmak baslara duyulan ıhtıyacı aktıf suba vermekle gıderılıyor. dream77 lerı dınlemedım bılmıyorum ancak anfıde hop secımi esnasında sanırım yanlıs konumda olabılırsın. ya hopuna fazlaca alt frekans sesı gıdıyor yada hıc gıtmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

sub yoksa crossover ı mümkün olduğunca düşük tutun 40hz 50 hz gibi,böylece olmayan sub a gidecek sinyaller diğer hoparlörlere gider,sub off yapınca otomatik olarak alt frekansları frontlara göndermesi gerek ama bilmiyorum pdfsine bakmak lazım.

burda hatalı yazmışım sub yoksa crossoverı kullanmanın anlamı yok zaten sub off yapıp amfinin tüm frekansları hoparlörlere göndermesini sağlamak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.