Şimdi Ara

375mbps hizi gercekde görürmüyüz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani bu durumda gerçekten 3g'de bir baz istasyonuna bağlı herkesin toplam 42 mbiti paylaştığını mı söylüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt
    Eskiden 43 idi. Ama sonradan Turkcell baz istasyonlarına ikinci RRU ekleyerek kapasite yükseltti. Memlekette çarşıda 2 Mbit hız alıyordum yoğunluktan, Turkcell RRU sayılarını ikiye çıkardı 15 - 20 görmeye başladım aynı bölgede.

İstasyonlardaki taşıyıcı sayısı arttı. Eski telefonlarda aynı noktada tek sektörün CellID'si okunurken yeni cihazlarda birden fazla bile olabiliyor. Hani şu anda muhtemelen üç ya da dört taşıyıcı ile 63 ya da 84 Mbit gibi bir kapasiteye ulaşmış olması lazım şebekenin. Hala olmamış ise ihalede aldığı Band 1 frekanslarını da eklerse mutlaka 84 Mbit civarı bir kapasiteye ulaşır. Daha yukarı bile çıkabilir, yol haritasında 3G'de de 168 Mbit, 330 Mbit hızlar var. Ama hepsine frekans lazım işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir başka konuda Turkcell CTO'su 3G'de ekstra 2 taşıyıcı daha aldıklarını ve 1 Nisandan itibaren sahip oldukları tüm frekansları kullanacaklarını söylüyor. 3G'de 6 taşıyıcıya sahiplermiş şu an. Ayrıca ben çoğu yerde 15-25 mbit arası alıyorum şu an. Zannetmiyorum ki bağlı olduğum baz istasyonunda sadece 3-4 kişi hizmet alsın Zeytinburnu gibi bir yerde. Yoğun bir yer yani. Direkt olarak hızı kullanıcı sayısına bölmek yanlış bir hesap doğuruyor bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • heathrow is humanist H kullanıcısına yanıt
    hocam samsung j5 kullanıyorum 4G uyumlu sizce en fazla kaç mbps indirme ve yüklme hızı olur acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0365634b

hocam samsung j5 kullanıyorum 4G uyumlu sizce en fazla kaç mbps indirme ve yüklme hızı olur acaba ?

LTE Cat4 150/50 Mbps

Download max. 150 Mbps
    Upload max. 50 Mbps
  • Bence alicagimiz hiz max 50 down speed

Okuduğunuzu anladığınıza emin misiniz. Çünkü hakkaten algılama sorunlarınız var. Ben piyasadaki telefonlar 4g li değil mi dedim. Bir de sallamayalım falan yazmış ya hu. Ben sana piyasadaki 4 g li cihazların toplam mobil cihazlara oranından bahsediyorum sen bana hangi cihazda 4g var onu yazıyorsun. Piyasada kaç tane cihaz varsa var. Bunun toplam cihaz sayısına oranı az. Ben çok az 4g li cihaz var mı demişim. Çoluk çocukla uğraşıyoruz forumda ya.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    işte hocam
    Bu mesaja eklenen görseller:

375mbps hizi gercekde görürmüyüz
  • olsun Hocam oda iyidir 50 Mbps down
  • Yav bu hızlar normal kullanıcıların normal kullanımda zaten düşük ping hariç bir şey ifade etmeyecek hızlar. Bir dosya indirirsin büyük boyutlu, yüksek hızı görürsün. Ama normal sayfalar arası dolaşırken ufak boyutlu dosyaların teker teker aktarılması esnasında bir şey anlam ifade etmeyecek hızlar.

İndirme yapacak kota da vermeyeceklerine, gerisi hikaye. :D İşte şebeke yoğunluğu düşük bir altyapıdan hizmet alacağız tek.
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Fiber varken 50mbps dusuk bir hiz

• 50 Mbit hızı sadece büyük boyutlu dosyalar aktarırken göreceğiz. Normal bir sayfa açarken vs. zaten küçük boyutlu pek çok dosyadan dolayı bu hıza ulaşana kadar tüm öğeler yüklenmiş olacak. 3G'de bile tam hıza ulaşılmıyor çoğu zaman böyle sayfalarda. Ama 4G'nin faydası işte ping süresinin azalması ile dosyaların erişim süresinin kısalması, daha seri olacak bu tür küçük aktarımlar vs. Sayfa açılma hızına bu açıdan artısı olacaktır.
    Ama zaten çok fazla kota vermeyecekleri için ciddi ciddi 50 Mbit hızla indirme yapacak imkanımız olmayacak pek. :D
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam 3g ile bir lol oynayayim dedim deneme amacli vodafone 3gsiyle ping 200lerde ucusuyor arada 500lere firliyor 4gde asilir bu umarim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 200'lerde pingin sebebi 3G'den çok Vodafone altyapısı ve trafiğin dolaşımı ile ilgili. Yurtiçi pingler Hakkari'de olmama rağmen Turkcell'de batı illerine 50 ms civarı. Ancak yurtdışına çıkarken trafiğin geçtiği rotaya bağlı olarak pinglerde muazzam artışlar olabiliyor. Hani 200ms ping alıyorsanız 4G'ye geçişte şuradaki gibi bir aynı frekansta performans farkı konusu var, hani çok muazzam bir fark yok zaten arada. Bu durumda da 4G'ye geçişinizden dolayı ping süresinde muazzam bir azalma olmasını beklemeyin derim. Ama 3G kullanımı yoğun ve hızları da düşük bir yerse bu yoğunluktan da kaynaklanabilir bu, boş 4G şebekesine geçince yine fark ettirecektir.

• bence bu hızı görmek zor zaten 1 Nisan'da hızları görmüş olacağız.
  • hocam sabit hat da 4 Mbps kullanıyorum bu yüzden bir 50 mbps görsem yeter
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 16 Mart 2016; 17:59:00 >

• yav sanki 375 mbps hız alsanız ne yapacaksınız allah aşkına. 4k video mu izleyeceksiniz. bakın emin olun 4k video izlemeyi çoğunun telefonu da bilgisayarı da kaldırmaz. telefonlar ısınmaktan haşat olur, bilgisayarlar kasım kasım kasılır. adam gibi 15 mbps hız alayım 10-20 gb arası da bi paket olsun fazlasında gözüm yok benim.

evinde 4-5 mpbs hızla geçinen adamlar 375 mbps hız peşinde koşar oldu.
  • 4k kaldıracak bilgisayarım var.
    1080p 60fps hızında video oynatabilecek telefonum var.

Aylık tüketimim 30GB dan aşağı değil.
    En fazla kullanımım 80 GB fakat 4K videolar 3G hızında kasıyor. En az 25mbit sabit bir bağlantı olması lazım 4k için.
    Eğer ki o hıza erişebilirsek aylık tüketimim 500GB rahat olur. 1 dakikalık bir 4K video 500Mb - 1GB arası (Bitrate hızı değişken)
    Bu arada hack olayı var. Yabancı sitelerden ulaşabilirsiniz. 3G yi de hack ederek kullanıyorum.
    --------------
    Kişiden kişiye internet kullanımı değişebilir. 100mb internetin de yeterli olabileceğini söyleyenler var. (neoorog)
  • neoorog kullanıcısına yanıt
    4 5 mi evimdeki hız 100 dosdum bilmeden atma
  • quote:

Orijinalden alıntı: cronaldo2

4 5 mi evimdeki hız 100 dosdum bilmeden atma

ben genel olarak yazdım o yazıyı ama üstüne alınan alınana. allah aşkına kaç kişinin evinde 100 mbps hat var. internet hızın ne durumda diye sor insanlara alacağın cevap iyi, fena değil gibi cevaplardır. kaç kişi biliyor speedtest yapıp kaç mbps download/upload çıktığını.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.