Şimdi Ara

376. Dönem (Ağustos 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.794
Cevap
27
Favori
268.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah yardımcınız olsun,331. dönemde hallettik o işi :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tamamolmaz T kullanıcısına yanıt
    takısız asker mi olurmuş, takı tasarım çok mühim
  • 356kd den selamlar beyler 5sene önce bizde gittik geldik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdur tırt. Sürücü eğitim
    Afyonkarahisar merkez 1. Basamak muayene ve aile sağlığı merkezi
    Sağlık yönetimi mezunu olduğum için herhalde böyle bir yer çıkgı ama 2. Celp varsa aynı yer görüşelim
  • Herkese Selamlar,
    Herkese hayırlı olsun. enim bir sorum olacaktı. Benim deniz komutanlığı yedek subay olarak çıktı. Fakat şöyle bir problem var her iki gözdede 3 ü geçik astiğmat var ve yüzmede ciddi sıkıntılar var. Bunlar bana bu süreçte sıkıntı oluşturur mu ? Eğitimden sonra gözleri lazer ile çizdirmeyi planlıyorum.
    Bana bu konuda yardımcı olur musunuz ?Deneyimli arkadaşlar ve bilgili arkadaşlar
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Saçma durum.Ne diye sevk bitiş yazmışlar o zaman.Biletide almıştım neyse yarın güncelletmem gerekecek . İyiki sevk belgesini son günlere bırakmadım.

Bu arada erken gidilse ne olur acaba ? 😀

• Bilecik İl jandarma varmı beyler

• SinyorGG S kullanıcısına yanıt
    Aynı yerdeyiz, whatsapp linki bulabildin mi dostum
    ?
  • Limonlu Dondurma L kullanıcısına yanıt
    link tekrar paylaşır mısın dostum
  • 373 ten selam olsun yolunuz açık olsun yiğitler
  • cokomoko kullanıcısına yanıt
    yedek subay 3 ay sıkıntı çeker ama 9 ay mis gibi imkanlardan faydalanır. ayrıca meslek olarak yapma ihtimali de oluyor.
  • hocam herekese hayırlı olsun öncelikle.. ben henüz tecilliyim de askerlikle ilgili bilgi edinmeye çalışıyorum bu halihazırda konuştuğunuz yedek subaylık olayının yeni sisteme göre mi yapılmış hali? hani açıklanan sistemde uzun dönem isteyenler için ihtiyaca göre yedek subay olmazsa yedek astsubay olarak yapacağımız söyleniyor biz lisans mezunları için yoksa ben mi yanlış anladım? şimdi diyelim ki ben uzun döenm istiyorum yedek subay olmadı yedek astsubay olarak bana 6 aylık erlik çıkma ihtimali de mi var yani kendim eğer yedek subaylık veya ast olmazsa bedelli yapma taraftarıyım da ''zorunlu'' olarak 6 ay er olarak gitme ihtimalim de mi var? konuya hakim biri gerek buradan gerek pmden bilgi verirse çok iyi olacak.. ayrıca yedek subay ve yedek astsubay farkı nedir ki?

çok darladım biliyorum kusura bakmayın, tekrar herkes için hayırlı olsun :)
  • Merhaba arkadaşlar,

Normalde 2020 sonuna tecilim var ve lisans eğitimim bu sene bitti. Tecil bozulur mu? Mezuniyetten sonra tecil hakkı var mı?

Teşekkürler..
  • Aragon5353 A kullanıcısına yanıt
    Sevk tarihi öncesi giderseniz henüz asker olmadığınız için birlik sizi kabul etmez.
    Sevk tarihi ile katılış tarihi arasında istediğiniz zaman acemi birliğe katılış yapabilirsiniz ama 1 gün erken girmeniz 1 gün erken terhis anlamına gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

Merhaba arkadaşlar,

Normalde 2020 sonuna tecilim var ve lisans eğitimim bu sene bitti. Tecil bozulur mu? Mezuniyetten sonra tecil hakkı var mı?

Teşekkürler..
    2 sene tecil hakkın var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersel81

Ankara Üniversitesi Coğrafya bölümü mezunuyum.
    Isparta Dağ KOMANDO Okulu
    Statü: Yedek Subay

Tecil hakkımı kullanıp yüksek lisans için şimdilik ertelettim.
    İlk defa bizim branştan birine subaylik çıktığını gördüm :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dytemre

örneğin; 600bin kısa dönem asker var
    130bini yasayla terhis oldu
    hadi 90 bini 99/1tertip terhis oldu önümüzdeki ay

iyide ağustos celbinde olmasada bir sonraki kasım şubat ve mayis celbinde askere gelecek olan bi ton kısa dönem olacak (herkes kısa dönem yapacağı için yüklenme olacaktır)

bu yüzden milli savunma bakanlığınin "hadi yeni yasayla çok terhis verdik 15bin yedek subay ihtiyacımız vardı yarisi er olarak gelsin idare ederiz" diyecek hali yok bu ülkede 4M kişi askerlik bekliyor yığılma olduğu için bedelli cıktı zaten

bence hepimizin şansı yasadan önce neyse sonrada aynı hatta yedek subay şuanda çıkmazsa zaten hicbir zaman çıkmazdı en şanslı olduğumuz dönemdeyiz
    -bedelliler gitti
    -fetocular atılıyor hala!
    -yeni mezunlar kasima kalıyor
    -yeni yasa bekleyenlerden dolayı başvuru az

emin olun şuan çıkmazsa zaten çıkmazdı

herkes ve vatan için hayırlısı olsun 🙋🏾‍♂️
    demistim inanmamıştınız, hayırlı olsun bende dahil çoğu kişiye yedek subay çıkmış

• muratgulen10 M kullanıcısına yanıt
    WhatsApp.com
    MANİSA〰LEFKOŞA 39. 50.ci🇹🇷
    https://chat.whatsapp.com/invite/JW3PeQVSoPgA0idy7iPQP2

• Arkadaşlar bu meslekçi asteğmen neye göre oluyor yeni yasada herkes 2 ay mı temel eğitim görecek yoksa bu meslekçi asteğmenler hala 21 gün mü yapıyor mesela benim branş 110 sınıf sağlık mesleğimde fizyoterapist im bu durumda meslekçi mi oluyor benim biraz kafam karıştı özellikle bu acemilik kaç gün olacak bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim hepinize şimdiden hayırlı tezkereler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ersel81

Ankara Üniversitesi Coğrafya bölümü mezunuyum.
    Isparta Dağ KOMANDO Okulu
    Statü: Yedek Subay

Tecil hakkımı kullanıp yüksek lisans için şimdilik ertelettim.
    ısparta bana whatsapp grubu linki atar mısınız
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.