Şimdi Ara

3770K dan 4790 K ya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Üstteki detaylı mesaj birkaç arkadaşa biraz ağır gelmiş sanırım ki eksilenmiş.

Herkesin kendi düşüncesi tabii saygı duymak gerekir. Ancak içinizden ''adam 110 - 120 FPS'nin muhabbetini yapmış'' gibi saçma düşüncelere girmiyorsunuzdur umarım. Mesajı eksileyen arkadaşlara biraz daha geniş pencerelerden olaya bakmalarını tavsiye ediyorum. TITAN X gibi bir kart ile kullanılacak işlemciden bahsediliyor. FHD@60Hz altında olması gerekenleri yazdım zaten, ben de diyorum işlemci değişiminin bu çözünürlük ve hz'de gereksiz olacağını. Ama işin içine 120 Hz ve üzeri faktörler katıldığı zaman meraklısına ve parası olana işler değişiyor maalesef. 5 - 10 FPS farkları bile takanlar oluyor ki, kullanıcı almak isterse alır buna biz karışamayız. Sadece tüm ihtimalleri sıralayıp, kararı kullanıcıya bırakmak kalır bizim gibi yorum yapan, yardımcı olmaya çalışan kişilere.

Dediğim gibi olaya geniş pencereden baktığınız zaman her şeyin farkına varmış olacaksınız. Herkesin standart bir PC kullanıcısı olmadığının bilincine varmanız dileğiyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Üstteki detaylı mesaj birkaç arkadaşa biraz ağır gelmiş sanırım ki eksilenmiş.

Herkesin kendi düşüncesi tabii saygı duymak gerekir. Ancak içinizden ''adam 110 - 120 FPS'nin muhabbetini yapmış'' gibi saçma düşüncelere girmiyorsunuzdur umarım. Mesajı eksileyen arkadaşlara biraz daha geniş pencerelerden olaya bakmalarını tavsiye ediyorum. TITAN X gibi bir kart ile kullanılacak işlemciden bahsediliyor. FHD@60Hz altında olması gerekenleri yazdım zaten, ben de diyorum işlemci değişiminin bu çözünürlük ve hz'de gereksiz olacağını. Ama işin içine 120 Hz ve üzeri faktörler katıldığı zaman meraklısına ve parası olana işler değişiyor maalesef. 5 - 10 FPS farkları bile takanlar oluyor ki, kullanıcı almak isterse alır buna biz karışamayız. Sadece tüm ihtimalleri sıralayıp, kararı kullanıcıya bırakmak kalır bizim gibi yorum yapan, yardımcı olmaya çalışan kişilere.

Dediğim gibi olaya geniş pencereden baktığınız zaman her şeyin farkına varmış olacaksınız. Herkesin standart bir PC kullanıcısı olmadığının bilincine varmanız dileğiyle.

Aynen hocam full HD de CS go oynayacak olsam gereksiz ama 3 monitörde 50 değil 60 fps verecekse kesinlikle değer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

Merhaba halihazırda 5 ghz ye kadar çıkabilen 3770K yı 4.4 ghz de kullanıyorum elimdeki elimdeki işlemci ve anakartı satıp 4790K ve orta yollu bir anakart alsam değer mi farka, benchlerde oluşan fark hız farkından kaynaklı mı yoksa mimari farkından mı
    4770K ile 4790k arası hız dışında fark var mıdır

Mimariden komut setlerinden fark ediyor.4770k ile 4790k arasında hız dışında fark yok.Aynı işlemci sayılabilir.

Arada ki farka deymez bence.Anakart ve işlemci değişimi olcak pahalıya mal olur.
  • quote:

4790k konusuna gelde gör nasıl eksiliyor amele takımı bizi.Bi grup özellikle seçmiş bizi bas eksiyi git diyor.Mesaja misal elma yazayım bırakayım onuda eksilemeye geliyor.Haliyle forumda mal yüzdesi zaten çok yüksekti şimdilerde herhalde tavan yaptı.Yönetim yönetim olsa bu duruma bir engel koyar adam gibi işletir forumu ama yönetimden ses seda yok.Üstlerinde ölü toprağı var.

Şimdi görceksiniz üst üste 2 msj atmışım eksileyecek bir durum yok gördüğünüz gibi ama birazdan gelip eksiyi basıp giderler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 20 Ekim 2015; 11:07:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

quote:

Merhaba halihazırda 5 ghz ye kadar çıkabilen 3770K yı 4.4 ghz de kullanıyorum elimdeki elimdeki işlemci ve anakartı satıp 4790K ve orta yollu bir anakart alsam değer mi farka, benchlerde oluşan fark hız farkından kaynaklı mı yoksa mimari farkından mı

Mimariden komut setlerinden fark ediyor.4770k ile 4790k arasında hız dışında fark yok.Aynı işlemci sayılabilir.

Arada ki farka deymez bence.Anakart ve işlemci değişimi olcak pahalıya mal olur.

Gerek yok diyorsunuz yani,o zaman yıl başına doğru eğer 6700k dışında skylake i7 gelmezse devam edeyim böyle ,daha iyisi gelirse değişim yapayım

• İşlemci değişimlerini 2-3 nesil atlarak yaparsanız fark anlaşılıyor.Misal 2600k dan 6600k ya geçildiğinde performans farkı hissediliyor.Fakat 3770k dan 4790k ya geçtiğiniz de değişim için verceğiniz paranın karşılığını alamazsınız.Haliyle 3770k ile devam.
  • quote:

quote:

Aynen hocam full HD de CS go oynayacak olsam gereksiz ama 3 monitörde 50 değil 60 fps verecekse kesinlikle değer

Üstte demek istediklerimi sanırım yanlış anlamışsınız biraz.

50 - 60 FPS olayını misal olarak verdim. Dediğim gibi yenileme hızı değeriniz 60Hz'de kalacaksa yani 3 FHD@60Hz monitör birleştirilip 4K'ya yakın çözünürlük 60Hz altında elde edilecekse; bu durumda i7 3770K - 4770K - 4790K arasında yine tek ekran kartı ile değişime değecek bir fark bulunmayacaktır. 50'den 60'a geçme duruma ortada ciddi ciddi olsaydı zaten o zaman farka bir miktar değebilir derdik. Bahsettiğim değişim olasılıkları 120 - 144 Hz durumlarını kapsıyor.

Özet olarak; siz TITAN X SLI falan yapmayacaksınız, 3 tane FHD@144Hz monitörü birleştirmeyecekseniz veya kendinize FHD@144Hz ya da 2K@144Hz monitör almayacaksanız işlemci değişim ihtiyacınız şu an için bulunmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

quote:

4790k konusuna gelde gör nasıl eksiliyor amele takımı bizi.Bi grup özellikle seçmiş bizi bas eksiyi git diyor.Mesaja misal elma yazayım bırakayım onuda eksilemeye geliyor.Haliyle forumda mal yüzdesi zaten çok yüksekti şimdilerde herhalde tavan yaptı.Yönetim yönetim olsa bu duruma bir engel koyar adam gibi işletir forumu ama yönetimden ses seda yok.Üstlerinde ölü toprağı var.

Şimdi görceksiniz üst üste 2 msj atmışım eksileyecek bir durum yok gördüğünüz gibi ama birazdan gelip eksiyi basıp giderler.

Bana fazla denk gelmiyorlar, geldikleri malum kişi / kişiler var (herkes bilir).

Arada sırada dediklerimi algılayamadıkları için eksi veriyorlar yüksek ihtimal.

• Bak gene eksilemiş millet hemen mesajı.

Malum kişinin adı geçince siper alıyorlar direk. Nasıl bir mantıksa bu da.
  • gereksiz bir upgrade olur

• Asiri gereksiz olur en az Cannonlake'ler beklenmeli diger turlu bosa masraf olur Sandy bridge-ivy'den Haswell'a gecmek cok mantiksiz hatta bana gore Skylake'e bile gerek yok Nehalem kullananlar yani 1. nesil core i7 9xx-8xx kullananlar Skylake'e gecsin
  • eksi yapanlar kendini biliyor. üstü kapalı imaya gerek yok birisi sensin biriside redstone.

yapıp yapıp yapmıyomuş gibi yazmakda ayrı bir ironi. sizden ricam bölüm yöneticisine sorun kendi adıma hiçbir msja eksi vermedim bu zamana kadar.

yöneticiler sistemden görebiliyorlar baksınlar pu ha ha ah ha. msj ı okur geçerim takıntı yapmam bazı tipler gibi.

eksi sayısına bakılacak olsaydı. mühendis murat ın her msj tavan yapıyor. yazdıkları doğru olmasına rağmen , kendisini seneye mezun olacak. diplomamı sokacam dedim

bir taraflarına inanmayanlara. ben kendisinin üniversite öğrencisi olduğuna inanıyorum. gerçek hayatta da tanımam etmem.

mühendis murata kasıtlı olarak her mesajına eksi yapanlar var forumda
  • Eksi istendigi kadar atilabilir bir demokratik haktir.fakat bu bir grup kullanicinin ortak hareketi ve sahsin sadece msjlari eksi gozuksun mantigi ile atiliyor

• quote:

3770k dan ne 4770k ya ne de 4790k ya geçilir.Değiştirmeye gerek bile yok piyasadaki herhangi bir işlemciyle
  • bene gerek yok sen bilirsin..

eğer geçersen de i7 4790 k çok sağlam işlemci ama çok deli ısınıyor bilesin sağlam bir işlemci soğutucusu lazım hatta sıvı soğutma olursa daha iyi olur buda sana ekstra bir masraf açıcak +anakart değiştirmen gerekir +bi masraf

tercih senin elindeki işlemci iyi değilmi
  • 5.00GHZ gören bir 3770K yı değiştirmek can sıkıntısıdır ancak. Performans artışı olmayacak; 4790k da 5.00 GHZ herkesin görebileceği bir oc değil ayrıca sogutma ve 1150 socket anakart da ayrıca masraf olacak.

cok ciddi bir iş platformu kullanmadıktan sonra ( render gibi ) gerçekten boşa para ve zaman kaybı olacaktır. Bendeki 2500k ile ( 5.00ghz ) bile daha uzun süre giderim gibi görünüyor. her yeni işlemci serisinde %10 civarı performans artışı oluyor ancak; senin elindeki işlemci de stock hızında çalışmıyor zaten.. Ben de bir süre 6700k düşündüm ancak getirisi gerçekten verilen 2500 TL ye değmiyor ( anakart/işlemci/ddr4 )

burada bir süre daha beklemek gerektiğini düşünüyorum; en nihayetinde intel ya da amd bir sıcrama yapacak cunku 2012 nin işlemcileri ile yeni çıkan işlemciler arasında enerji tasarufu ve verimlilik vb gibi dışında direk ham performans farkı yok denecek kadar az. Biraz core2 duo dan 2.seri intel işlemcilere geçince yaşanan fark gibi bir fark olmalı .

• quote:

Orijinalden alıntı: burumbic

5.00GHZ gören bir 3770K yı değiştirmek can sıkıntısıdır ancak. Performans artışı olmayacak; 4790k da 5.00 GHZ herkesin görebileceği bir oc değil ayrıca sogutma ve 1150 socket anakart da ayrıca masraf olacak.

cok ciddi bir iş platformu kullanmadıktan sonra ( render gibi ) gerçekten boşa para ve zaman kaybı olacaktır. Bendeki 2500k ile ( 5.00ghz ) bile daha uzun süre giderim gibi görünüyor. her yeni işlemci serisinde %10 civarı performans artışı oluyor ancak; senin elindeki işlemci de stock hızında çalışmıyor zaten.. Ben de bir süre 6700k düşündüm ancak getirisi gerçekten verilen 2500 TL ye değmiyor ( anakart/işlemci/ddr4 )

burada bir süre daha beklemek gerektiğini düşünüyorum; en nihayetinde intel ya da amd bir sıcrama yapacak cunku 2012 nin işlemcileri ile yeni çıkan işlemciler arasında enerji tasarufu ve verimlilik vb gibi dışında direk ham performans farkı yok denecek kadar az. Biraz core2 duo dan 2.seri intel işlemcilere geçince yaşanan fark gibi bir fark olmalı .

Elimdeki anakart ve işlemciyi satınca üzerine 400 koyarak 4790K + ortalama bir z97 alabiliyorum
    Soğutma konusunda sıkıntım yok ama dediğiniz gibi gözle görülür bir artış olmuyor malesef
    Beklemek en iyisi olacak gibi

• I5 2500K forever

• tamamen gereksiz.
    sadece 5820k mantıklı olur o da performans olarak, fiyat değil.
    benim 4 yıllık 1155 anakartlarım var anakart masrafı olmasın diye 2. el 2600k aldım dandik 4 yıllık thermaltake contact hava soğutma ile 4.9ghz e oc ettim demin. 850 cinebench aldı.
    4790k için çok çok iyi soğutma lazım anakart lazım
    oyunlara 2500k bile yetiyor. upgrade parasına ssd-ekran kartı falan almak çok daha mantıklı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.