Şimdi Ara

39km'den Atladı&REDBULL-NASA Organizasyonu[ANAKONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.203
Cevap
59
Favori
82.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Atladımı ya?

önümüzde ki salı günü gerçekleşecek.
    www.redbullstratos.com adresinde geri sayım yapılıyor,ordan bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HellLord_gs -- 9 Ekim 2012; 3:59:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Three Dimensions

Adam ses hızını aştıktan sonra gözümüzün önünde kaybolmasın mı.

Aynştayn da burdaymış Işık hızıyla bir ilgisi olmasın o kaybolmasının?
  • Çok heyecanlı
  • Vay anasını be adamların yaptığına bak inşallah sürtünmeden dolayı parçalanmaz adam

• Baumgartner’in sponsoru Red Bull tarafından “Stratosfer” olarak adlandırılan alçak yörüngede gerçekleştirilecek serbest düşüş, Avusturyalı’nın giyeceği astronot giysisine benzeyen tulum sayesinde mümkün olacak. NASA ve ABD Savunma Bakanlığı için yüksek basında dayanıklı giysiler üreten David Clark Company, Baumgartner’in giysisi için dört yıl çalıştı.

Popular Science, Baumgartner’in giyeceği giysinin detaylarını sundu. İşte 37 bin
    metreden atlamayı mümkün kılan süper tulum ve aksesuarları:

Tulum: Dört katmana sahip. Dış katman, yüksek ısıya ve ateşe dayanıklı, aynı zamanda ısı dağıtıcı görevini gören Nomex materyalinden yapılma. Nomex’in altında, birbirine geçmiş bir katman içinde gazla dolu idrar torbası yer alıyor. İç katman, nefes alınmasını kolaylaştıran bir boşluk. Baskı altında kaldığında, bu katman sertleşiyor. Tulumun dikey olarak sabitlenmiş olması, Baumgartner’in düşüşünü başı aşağıda, ayakları yukarıda (delta pozisyonu) vaziyette yapmasına yardımcı olacak, ekseninde olası bir dönüş riskini engelleyecek.

Basınç sistemi: Basıncın azalmasıyla ortaya çıkma riski bulunan oksijen yetmezliği veya doku yaralanmasının önüne geçmek için, Baumgartner 3.5 psi iç basınç sağlayan kostumüyle saf oksijen tüketecek. Düştükçe, sıvısız barometre vanası ve bir çift diyafram, tulumun iç basıncını düzenleyecej. Baumgartner 37 kilometreden 10 kilometreye indiğinde, kostümdeki basınç azalacak ve Avusturyalıya daha fazla hareket imkanı sağlayacak.

Göğüs takımı: Tulumun en teknolojik noktası göğüs kısmı. Burada, ses iletici ve alıcısı; 120 açılık görüş açısıyla yüksek çözünürlüklü kamera; bir hızlanma ölçer, eğim ve açıyı ölçen donanım; çift lityum –iyon batarya bulunuyor. Bataryalardan biri buzlanma önleyici sisteme, diğeri kostumün kendisine enerji veriyor.

G-meter: Baumgartner’in atlayışı stratosferde başlayacak. Bu katmanda, hava yoğunluğu ve sürtünmenin az olması, cisimlerin kendi eksenlerinde dönerek düşmesine neden oluyor. Ancak çok sert dönüşler, yüksek G-kuvveti nedeniyle Baumgartner’in bilincini kaybetmesine (G-loc), hatta ölümüne neden olabilir. Baumgartner, bir önlem olarak bileğine G-kuvvet ölçer takacak. Eğer altı saniyelik bir süre boyunca 3.5 veya daha üzer G kuvveti ölçülürse, dönüşlerini düzenlemesi için tasarlanan bir metrelik hava freni paraşütünü açacak.

Yüz kalkanı: Baumgartner, helyum dolu balonun taşıdığı kapsülünden çıktığında, hava sıcaklığı -23 derece olacak. 21 bin ile 18 bin kilometre irtifaya indiğinde ise atmosferin üst katmanları Güneş ışınlarını yansıtmaya başlayacak ve sıcaklı -56 dereceye kadar düşecek. Nefesinin kaskı içinde kristalleşmesini önlemek için (bu durum görüşünü sıfıra indirebilir), mühendisler plastik bileşimli kaskın içine 110 tane süper ince ısıtıcı kablo yerleştirdi.

Paraşüt sistemi: Korkusuz Avusturyalı üç paraşüt taşıyacak. Bunlardan biri hava freni, bir ana paraşüt ve bir de yedek paraşüt olacak. Ana ve yedek paraşütler, havada dengelemeyi daha iyi sağlamaları için normal boyutların 2.5 katı daha geniş tasarlandı. Paraşütleri açmak için, Baumgartner ikisi sarı, diğer ikisi kırmızı dört açma çubuğu tutacağı kullanacak. Tutacaklar, tulumda göğsün sağ kısmında ve kalçanın üzerinde yer alıyor. Baumgartner, dalış posizyonunda zorlanmadan ana ve yedek paraşütü açabileceği gibi, ters dönmesi halinde sol işaret parmağı ile de paraşütleri açabilecek.

Atlayışın yapılacağı katman,

• beyler tamam adamı kutluyorum ancak o kıyafetin nasıl yapıldığını ve özelliklerini okumuştum. bence o kıyafetle atlamak o kadarda abartılacak bir şey değil kıyafet nasa tarafından özel olarak yapılmış ve herşey düşünülmüş içimizden birisinide o kıyafete koyup bıraksalar çok rahat ineriz diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jawenk

beyler tamam adamı kutluyorum ancak o kıyafetin nasıl yapıldığını ve özelliklerini okumuştum. bence o kıyafetle atlamak o kadarda abartılacak bir şey değil kıyafet nasa tarafından özel olarak yapılmış ve herşey düşünülmüş içimizden birisinide o kıyafete koyup bıraksalar çok rahat ineriz diye düşünüyorum

ATLAYIŞ NASI GERÇEKLEŞECEK?
    Baumgartner, 37 bin metreye ulaştığı zaman kapsüldeki basıncı azaltacak ve dikkatli bir şekilde kapıyı açacak. Bir dikkatsizlik basınç farkı nedeniyle kostümün ve kaskının zarar görmesine neden olabilir.

Avuturyalı, atladıktan sonra ilk 30 saniye içinde saatte 1110 km hıza ulaşacak. Bu süratle, 16 bin metrede ses bariyerini kırabilir. Şok dalgalarının etkisini kırmak için, Baumgartner mermi gibi bir pozisyon almak zorunda.

En zor kısım, havanın yoğunlaştığı katmanlara geçtiği birkaç saniye olacak. Baumgartner, birkaç saniye içinde sesten hızlı süratten sesten daha yavaş bir sürate inecek. Bilim insanları, Avusturyalının bu geçişi kaldırabileceği konusunda hala şüpheli.

Baumgartner, serbest düşüşün en yavaşladığı kısımda saatte 120 km hıza ulaşacak. Bu esnada, 120 rpm dönüşlerle inişe başlaması, onu bayıltabilir. Eğer hız ölçerleri 100 rpm’yi gösterirse, hava freni paraşütünü açacak.

Avusturyalı, bin 500 metrede ana paraşütünü açacak. Rüzgarın etkisi çok yüksek olmazsa, serbest düşüşe başladığı noktanın 240 km ötesine iniş yapacak.

Görüldüğü gibi bu işler dışardan bakıldığı gibi kolay değil.
    Herşeye rağmen ortada bir risk var.
    Adamlar aylarca,yıllarca eğitime tabi tutuluyorlar,
    Yani iş sadece giydiği elbisede bitmiyor.
    bu yapılacak rekor atlayış için çok çalışıldı,hesaplar yapıldı,denemeler yaptılar
    ve 20-25 km den atlayışlar gerçekleştirildi geçtiğimiz günlerde.
    sizin dediğiniz gibi hadi giy kıyafeti çık yukarı atladan ibaret değil olay.

• quote:

Orijinalden alıntı: HellLord_gs

quote:

Orijinalden alıntı: jawenk

beyler tamam adamı kutluyorum ancak o kıyafetin nasıl yapıldığını ve özelliklerini okumuştum. bence o kıyafetle atlamak o kadarda abartılacak bir şey değil kıyafet nasa tarafından özel olarak yapılmış ve herşey düşünülmüş içimizden birisinide o kıyafete koyup bıraksalar çok rahat ineriz diye düşünüyorum

ATLAYIŞ NASI GERÇEKLEŞECEK?
    Baumgartner, 37 bin metreye ulaştığı zaman kapsüldeki basıncı azaltacak ve dikkatli bir şekilde kapıyı açacak. Bir dikkatsizlik basınç farkı nedeniyle kostümün ve kaskının zarar görmesine neden olabilir.

Avuturyalı, atladıktan sonra ilk 30 saniye içinde saatte 1110 km hıza ulaşacak. Bu süratle, 16 bin metrede ses bariyerini kırabilir. Şok dalgalarının etkisini kırmak için, Baumgartner mermi gibi bir pozisyon almak zorunda.

En zor kısım, havanın yoğunlaştığı katmanlara geçtiği birkaç saniye olacak. Baumgartner, birkaç saniye içinde sesten hızlı süratten sesten daha yavaş bir sürate inecek. Bilim insanları, Avusturyalının bu geçişi kaldırabileceği konusunda hala şüpheli.

Baumgartner, serbest düşüşün en yavaşladığı kısımda saatte 120 km hıza ulaşacak. Bu esnada, 120 rpm dönüşlerle inişe başlaması, onu bayıltabilir. Eğer hız ölçerleri 100 rpm’yi gösterirse, hava freni paraşütünü açacak.

Avusturyalı, bin 500 metrede ana paraşütünü açacak. Rüzgarın etkisi çok yüksek olmazsa, serbest düşüşe başladığı noktanın 240 km ötesine iniş yapacak.

Görüldüğü gibi bu işler dışardan bakıldığı gibi kolay değil.
    Herşeye rağmen ortada bir risk var.
    Adamlar aylarca,yıllarca eğitime tabi tutuluyorlar,
    Yani iş sadece giydiği elbisede bitmiyor.
    bu yapılacak rekor atlayış için çok çalışıldı,hesaplar yapıldı,denemeler yaptılar
    ve 20-25 km den atlayışlar gerçekleştirildi geçtiğimiz günlerde.
    sizin dediğiniz gibi hadi giy kıyafeti çık yukarı atladan ibaret değil olay.

hocam ben adama birşey demiyorum cesaretinden dolayıda kutluyorum ancak işin büyük kısmını kıyafet yapıyor gibi geliyor bana ama yine söylüyorum gerçekten kutluyorum adamı cesaretinden dolayı

• Canlı yayın linkini buradan verirsen süper olur.
    Bu arada adamın yaptığı şey ciddi anlamda cesaret gerektiren bir olay.Gerçekten hayran kaldım.Düşünsenize sıradan bir yarışma programına çıkan insanlar bile heyecanda çok basit soruları bile yanlış cevaplıyorlar bildikleri halde.Bu adamın yerinde olsak heyecandan dizlerimiz titrer o kaskın içine kusardık herhalde .
    Edit ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 5 Ekim 2012; 1:49:12 >
  • ses hızındayken paraşüt açılmıyor yani yere ses hızı ile çakılacak
    yere çarptığında derin bir kreter açıp,kendisi yok olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

ses hızındayken paraşüt açılmıyor yani yere ses hızı ile çakılacak
    yere çarptığında derin bir kreter açıp,kendisi yok olucak

Nasa'da bunun için önlem almadı zaten,
  • Haydi bakalım
  • Edit : Bende atlarım yani hazır hiç bir şey umrumda değil :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73E678180 -- 5 Ekim 2012; 11:17:28 >
  • Martta yaptığı atlayışın linki var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basteryus

Martta yaptığı atlayışın linki var mı ?

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=r-TCO2IdoTA&NR=1
    şuan için redbullun paylaştığı bu video var bunlar test atlayışları olduğu için daha detaylı video yok.
    pazartesi canlı olarak yayınlanacak atlayışda çok daha ayrıntılı şekilde 15 dakika izleme şansımız olacak.
  • Gavur harbi yasamayi biliyor o adrenalini yasamak isterdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bura boş mu

• Yer varmı beyler
  • Kenarda dursun.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.