@MERNEPTAH Kardeş bahsettiğiniz ekran kartları söylediğiniz gibi 3D destekli fakat size bu konuda detaylı bir bilgi veremiyecem zira ben 3D BD ISO ları imzamdada gördüğünüz PIO BDP140 ile çok büyük özellikler kazandıran garanti dışı iki sefer yazılım güncellemesi sonucu gayet güzel bir biçimde izliyorum burada en önemli ayrıntı şu; bu cihazımız bu dosyaları oynatırken aynı zamanda orjinal menüyüde koruyarak hariçten TR altyazıyı eklemesi. Bu özelliğin PC oynatımında pc'ye gerekli yazılımları kurarak (TMT5 vs POWERDVD) olmadığını önceki zamanlarda çok okumuştum bunu dikkate almanızı öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: akkaynak
@MERNEPTAH Kardeş bahsettiğiniz ekran kartları söylediğiniz gibi 3D destekli fakat size bu konuda detaylı bir bilgi veremiyecem zira ben 3D BD ISO ları imzamdada gördüğünüz PIO BDP140 ile çok büyük özellikler kazandıran garanti dışı iki sefer yazılım güncellemesi sonucu gayet güzel bir biçimde izliyorum burada en önemli ayrıntı şu; bu cihazımız bu dosyaları oynatırken aynı zamanda orjinal menüyüde koruyarak hariçten TR altyazıyı eklemesi. Bu özelliğin PC oynatımında pc'ye gerekli yazılımları kurarak (TMT5 vs POWERDVD) olmadığını önceki zamanlarda çok okumuştum bunu dikkate almanızı öneririm.
Dediğiniz BD player olan PIO'serisini biliyorum güzel bir player lakin benim amacım BD 3D ISO'yu menülü ekstra işlemli oynatmak değilBD ISO izlenilsin yeter dolayısıyla DTS 1509 KBps 'seside olsun yada DTS HD MA ok,benim amaç sadece 3D ISO izlemek o bakından fikir alışverişi etmek istedim sizinle yukardaki ekran kartı ve kablo hususunda ne diyorsunuz ha bu arada buda alacağım kablo efendim..
Ekran kartlarıda kabloda uygundur. PC nize TMT5 yükleyip gerekli ayarlarıda yaptıktan sonra oynatabilirsiniz. Ben bu işlemleri zamanında yapmadığım için o yüzden dedim yardımcı olamayacağım. Zira ben tr altyazı olamadan izleyemiyorum PC de bu programlarla hariçten altyazı eklenmiyor 2013 yılından önceleri TR altyazısı olan BD leri disklere yazıp normal BDPlayerden izliyordum ne zaman PIO karşıma çıktı ilaç gibi geldi super bir alet oldu şimdi Tüm BD leri ISOLARI bununla izliyorum MKV leride imzamdaki MP ile izliyorum. Kolay gelsin.
akkaynak
kullanıcısına yanıt
Çok mersi ama aklıma takılan bir olay şu herşey iyi güzel ekranm kartı + hdmı 1.4 kabblo ok..peki neden tr altyazı PC'de 3D BD ISO'da izliyemiyoruz tr altryazı ISO'lara eklenmiyormu saçma değilmi bu olay sonuçta playerdan enidiğimiz tr altyazıyı gösrtermek olucak ?
@MERNEPTAH PC nizde TMT5 yada POWERDVD dahi kursanız gerekli 3D ayarlamalarını yaptıktan sonra bahsedilen kablolarla görüntüyü 3D TV ye HD seside son teknoloji AVR cihazına aktarırsınız ve kayıpsız olarak alırsınız. Fakat dediğim gibi burada en önemli ayrıntı Genelde çoğu 3D ISO BD lerin TR Altyazısı bulunmamaktadır PC ye kurduğunuz programların (3DBD ISO DOSYALARI İÇİN) hariçten altyazı desteği ile uzaktan yakından ilgileri yok. bildiğim kadarıyla şu anda piyasada bu işi yapan en ekonomik uygulama PIO BDP140+150+LX55 tarzı BDPLAYER'ler ama iş bunları satın almakla bitmiyor bunların gerekli yazılımlarınıda temin edip yüklemek gerekiyor. Sadece EGREAT markası var harici altyazıyı ekleyen ISO larda oda menüyü göstermiyor. Birde DUNE ler var daha pahalı ve pek bulunmayan. Bu durumda TR altyazısı olmayan 3D BD ISO lar için yapılacak en iyi hareket bana göre şu; zira ben geçen yıl epeyce bir film yapmıştım gayette güzel oldu fakat tabii bu film ihtiyaçlarının kişilere göre değişmesinden dolayı farklılık gösterir yani benim talebim daha çok eski ve klasik filmler bir başkasının talebi yeni son model filmler olabilir bu yüzden tr altyazı çoğu zaman olmuyor hatta yenilerde bile olmuyor işte bu durumda bulduğum TR 5.1 sesleri BD ISO Dosyasına yapıştırıyordum ve menü gidiyordu ama hiç olmassa görüntü orjinal ve seslerde TR olduğundan altyazı takibide yapmak zorunda olmuyorsun fakat tabii dediğim gibi her filmin TR ses dosyası olacak diye bir kayıt yok tabii bu yüzden hariçten TR altyazı ekleme olayı çok önemli hal alıyor bilmem anlatabildimmi. Kolay gelsin.
akkaynak
kullanıcısına yanıt
Çok güzel bir olay ,ben bütün mkv filmlerimi genelde animasyonlar çoğu 5.1 DTS TR ses veya AC3 640 kbps tr ses, bu işlemi mkv merge ile filme gömüyorum Orjinal sese dokunmuyorum lakin tr seste ekliyorum dvixcenter sitesini biliyorsunuz zati, dolayısıyla, 3D BD ISO'lara tTR 5.1 ses eklenebiliyor değilmi mkv merge programı ile, bu son sorumdu çok meşgul ettim sizide
Evet 3D BD ISO Dosyalarına TR ses eklenebiliyor yalnız menü gidiyor film MKV gibi direk açılıyor. Konusu BURADA Bende o tarihlerde epeyce TR ses'i olan filmlerimi yapmıştım gayet güzel olmuştu. Saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: akkaynak
Evet 3D BD ISO Dosyalarına TR ses eklenebiliyor yalnız menü gidiyor film MKV gibi direk açılıyor. Konusu BURADA Bende o tarihlerde epeyce TR ses'i olan filmlerimi yapmıştım gayet güzel olmuştu. Saygılar.
şefim menü hiç umrumda değil afedersin kaç kere giricez neyine bakıcazki çokta önemli değil hani, 3d ıso izledinmi tmm olay :D zati ekstaralarını izliyoz youtubeda felan yapım aşaması röpörtajlar vs vs varsın menü gitsin mkv gibi direk başlasın yada bd remuxlar gibi umarım anladınız beni
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme