Şimdi Ara

3D Led TV seçim sorunları. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Pana L47wt50 bunu kesinlikle tavsiye ederim. Özellikleri; İleri 3D Active Shutter Teknolojisi, 1,600Hz Arka Işık Tarayıcısı, Net Pro Panel Teknolojisi, VIERA Connect, Web Tarayıcısı, USB HDD ve SD Kart Kaydedicisi... Yani anlayacağın TV demek yetmiyor bu alete :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FullMoon W

hocam tşk herşey için;

peki 46ES7000 mi tavsiye edersiniz yoksa 46f6510 mu ?

F6800 yada F7000 'i tavsiye ederim dostum
  • F7000 tavsiye etmem, niye etmem çünkü 6 aya inanılmaz ucuzlayacak o cihazlar. Bekleyebiliyorsan bekle aralık gibi al. En azından 1000 lira daha ucuza getirirsin. Ama hemen acil alacağım diyorsan 46ES7000 al. Panasonic'in 2013 modeli sanırım arkadaşın bahsettiği model ve fiyatı gayet uçuk (5000 lira civarı cihaz şu anda) Evolution kit diye bir olay var 7000 ve 8000'lerde, ek donanım ve yazılım yani bi üst segmente taşıyabiliyorsun cihazını. 300$ falan bi fiyatı var.
    46ES7000 teknosada sadece 1-2 tane kutulu kaldı. Hemen almayı düşünüyorsan durma git al derim.
  • Ekime kadar vaktim var
  • Iscaladon I kullanıcısına yanıt
    800hz tv yok arkadaşım.
    donanım olarak nasıl ust segmente cıkıyor bu tv merak ettım dogrusu. gunceleme yazılımsal olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisemanman -- 11 Temmuz 2013; 13:42:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wisemanman

donanım olarak nasıl ust segmente cıkıyor bu tv merak ettım dogrusu. gunceleme yazılımsal olur

PC'de vista ile gelen USB'yi önbellek olarak kullanmak gibi birşey. İddiası ekstradan 2 çekirdek daha geliyo yani çift çekirdekli olan ES serisi evo kit ile 4 çekirdekli F serisiyle eşdeğer olduğu yönünde. Ama sanıyorum ön belleği arttırma şeklinde geliyordur. ES serisi ilk çıktığında (1 sene önce) araştırmıştım en son, tam ayrıntıları hatırlamıyorum.

800 hz denilen zaten yazılımlsal kısmı. 200Hz olan panel hızı, samsung için CMR teknolojisi ile (clear motion rate) yazılım desteğiyle 800'e çıkarıyor. Yani donanım olarak 200 hz aslında ama ölçülen değer yazılım desteğiyle 800'e çıkarıyor diye açıklanıyor. Çok uzmanı değilim tekrar ediyorum, sadece geçen sene D serisinden beri takip ediyoruz eşim ile almak için, hobi oldu bi noktada bizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iscaladon -- 11 Temmuz 2013; 14:23:03 >

bende arastırdıgım ıcın soyluyorum. oyle bırsey yok bılgınız olsun. olay sadece mısal 2013 F serısınde cıkardıgı ve es serısınde olmayan ozellıgı yazılımsal olarak sıze sunuyor. ama bunu 3 yıl yapabılıyor. neden? madem kı bır usb ıle hersey oluyor bır kıt ıle hersey oluyor daha uzun sure yapabılır bunu. bunlar sadece samsungun oyunları baska bırsey degıl. oyle cekırdek yukseltme hız artırma olmaz. sanal olarak yapar sızede yaptık der. bır arabayı dusun 1.6 motor cıktıysa fabrıkadan ıstedıgı programı ıstedıgı kıtı taksın 1.8 yapamaz.
  • Tartışma gibi olmasın ama
    "The thing is, the Evolution Kit doesn’t just update a few bits of firmware. It actually replaces your old TV’s chips with those of Samsung’s 2013 TVs. Which is especially significant in this 2013 generation since it means you’re upgrading 2012’s dual core engine to 2013’s quad core one."

http://www.trustedreviews.com/samsung-sek-1000-tv-evolution-kit_TV_review_installation-and-performance_Page-2
    Sadece yazılımı 2013 model televizyonlarına güncellemekle kalmıyor, denildiği üzere çift çekirdekten 4 çekirdeğe çıkarıyor. Ne kadar fonksiyonel denemedim, fakat reviewleri genel olarak olumlu. Yanlış olmasın ES'i ancak F'e yükseltebiliyorsunuz. Onu artık G mi çıkar H mi çıkar bilmiyorum 2014'te ama oraya taşıyamıyorsunuz.

Çevireyim
    "Şöyle ki, Evolution Kit sadece firmware'i birazcık yükseltmekle kalmıyor. Televizyonunuzun eski çipleri yerine 2013 çiplerini kullanmanızı sağlıyor. Bu 2013 serilerinde oldukça fark ettiriyor zira bu demek oluyor ki çift çekirdekli 2012 sisteminizi 2013 dört çekirdekli sisteme yükseltiyorsunuz." @wisemanman

bır defa sıze sunu sorayım. cıft cekırdek 5 cekırdek dedıgı seyler sanaldır. 800hz dedıgı olayda oyle. bunlar pazarlama işi. ayrıca ıstersenız 10 cekırdek olsun bunlar hıkaye. sonucta samsungtan bahsedıyoruz . yanı bugun google gırın bulutlanma deyın bakın hangı modeller cıkıyor. yanı sankı tv ısını cok ıyı yapan bır fırma kı kıt olayı ıle tv ye cok sey yapacagını ıdda edıyor. sanal olarak yapılan hıc bır yuksetme bır ıse yaramaz. programsal olur. sız bununla ılgı olumlu yazı arıyorsanız ve yabancı yazıdıgında gerceklıgıne ınanıyorsanız o zaman okumaya devam edın.
  • Yani araştırırken sadece karalayan ya da öven yerlere bakmadım onu söyleyeyim. 3000 lira bütçe ayırdık televizyona, az buz para değil bizim gözümüzde. E deneme imkanı yok gidiyorsun bi tekno mağazaya ne olursa olsun, mal gibi bakıyorlar. Kendinden başka kimseye güvenmez oluyo insan o noktada. Sadece 1-2 kullanıcı yorumu da değil, 1 senedir araştırıyoruz bu televizyon konusunu karşımıza çıkan herşeyi okuduk. İnsan çocuğu olacağı zaman bu kadar araştırmaz yahu :p

Çok hevesli olmamak lazım tabii ki anlatılan şeye kefalleme atlamamak lazım yoksa sonu hüsran ve paranla rezil olma olur. Ama dünya lansmanını izlediğim bu televizyonu her yönden (olumlu olumsuz) takip ediyorum. Kullanıcı yorumları, linklediğim site ve daha bir çoğu. Genel olarak "hurafe bunlar" diye kafadan silinecek bir teknoloji olmadığını söyleyebilirim. Araba benzetmesi biraz yersiz kaldı sanırım zira arabaya nos da takılıp hızı arttırılıyor. Bu sistem cidden %100 verimli 2 tane daha çekirdek ekler mi eklemez mi bilinmez fakat yeni bir software getiriyor bu cihaz ve bu yeni software'i pratikte 2013 modelleri gibi akıcı çalıştırıyor. Açıp bakıp test eden videolar da vardır eminim. Biraz da onları araştırmak lazım.

Ben alır mıyım diye sorarsanız şu an değil ama 2014'te 2013'e upgrade edebilirim televizyonumu.

Smart Evolution Kit, kullanıcıların çok daha hızlı internette gezinmesine ve televizyonda yer alan uygulamaları hızlı bir şekilde açmasına olanak tanıyor. Kit sayesinde televizyonların çoklu görev performansında da hız artışı oluyor. Ses ve hareket algılama konusunda da değişikliklerin geleceği söyleniyor ancak şu an için Samsung’un kullanıcılara ne gibi yenilikler sunacağı belli değil. Samsung’un bu yıl satışa sunulacak televizyonlarında kullanacağı yeniliklerden, bu donanım sayesinde geçtiğimiz yılın Samsung televizyonları da faydalanabilecek. ES7000, ES8000 ve ES9000 serisi televizyonlarda kullanılacak Smart Evolution Kit’in yalnızca bu yıl için piyasaya sunulacak bir güncelleme olmayacağı da açıklandı. Yani Samsung düzenli aralıklarla piyasaya yeni Smart Evolution Kit’ler sürecek.
    arabaya nos takarak hızı arttırmazsınız. yani 0.100 km hıza 10 sanıyede ulasıyorsa 5 sanıyede ulasır. ama azamı hızı degısmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wisemanman

bır defa sıze sunu sorayım. cıft cekırdek 5 cekırdek dedıgı seyler sanaldır. 800hz dedıgı olayda oyle. bunlar pazarlama işi. ayrıca ıstersenız 10 cekırdek olsun bunlar hıkaye. sonucta samsungtan bahsedıyoruz . yanı bugun google gırın bulutlanma deyın bakın hangı modeller cıkıyor. yanı sankı tv ısını cok ıyı yapan bır fırma kı kıt olayı ıle tv ye cok sey yapacagını ıdda edıyor. sanal olarak yapılan hıc bır yuksetme bır ıse yaramaz. programsal olur. sız bununla ılgı olumlu yazı arıyorsanız ve yabancı yazıdıgında gerceklıgıne ınanıyorsanız o zaman okumaya devam edın.

İlk postu okursanız zaten bilinçsiz bir tüketici ya da marka fanboyu olmadığımı anlarsınız. Ben zaten en başından bulutlanma sorunu dillere destan dedim. Orda ilk incelememde de bulutlanma var dedim. Ama farkedilmiyor ve arka ışık ayarıyla minimalize edilir dedim. Benim beklentilerim televizyondan ne, onu açıkladım, ve bu televizyonun beklentilerimi karşılayıp karşılamadığını.

Eğer beklentileri benim gibi olan biri varsa memnun olabileceği bir televizyon tavsiyesi yapıyorum. Her şeyin en iyisini ben biliyorum diye bir iddiam yok yine ilk yazıyı okursanız hiçbir konuya güvenmediğimi görürsünüz. Ben kendi bilgisizliğimi kabul ediyorum fakat sizin tutumunuz konuya bir şeyler katmaktan çok uzak. 2 post önce zaten yazılım/donanım etkileşmesini anlattım. Zaten panelin yenileme hızı 800hz demiyorum.

İlahi yani yabancı yazı olunca inanmayalım mı? Kaynak güvensizliği var sanırım sizde. O zaman nasıl herhangi bir konu ile ilgili bilgi edinebileceğiz? Bunun yolu daha çok araştırıp okuyup bilgiyi süzmektir. Okumanın nesi kötü anlamadım.

Tekrar ediyorum, amacım tartışma yaratmak değil. Eşim bilgisayarcı kendisi, ben ise evde onun bilgisayarını parçalayıp temizleyip yerleştiren bir bayanım. Teknoloji aşığı insanlarız, iş değil sevgiyle yapıyoruz saatlerce okumayı belirli bi konu üzerine. Önyargı ile ilerleme olamaz hiçbir konuda. Bu tutumunuz ancak kendinizi zarara sokar. Size önerim cidden biraz okumanız araştırırken. Kulaktan dolma bilgilerle değil kendi araştırmalarınızla bilgilenmeniz.

bakın sıze konuyu soyle anlatayım. sımdı sonucta bır tv degıl mı bu? yanı gercek ısı nedır televızyon ızlemek. sıze ne kadar guzel goruntu verebıldıgı ıle bunu sınava tutacaksınız. samsung neden boyle bırsey gelıstırmıs? bu modelı sattıgında sattıgı ınsanlardan da para kazanmak amacı. amac bu. bugun telefonlarına bakın 6 ay once 1800 tl ye alınan S3 sımdı 1100 tl. nokıada bır zamanlar boyleydı. sonunu herses gordu.

ben bu teknolojıye sadece ınsanları kandırmak olarak bakıyorum. cunku zamanında bence bu modleı alıyordum. arastırmalarımdan sonra vazgectım. bu zevk meselesı. dedıgınız gıbı ınsan kafayı yıyor bunları arastırırken ama ben 2 yıldır tv arastırıyorum. bole devam etseydım herhalde ben alana kadar led teknolojısı eskıyecek.

ben gerceklerı severım. bugun ses sıstemı alırkende aynı yalanlar tv alırkende. teknolojı bulamıyorlar ınsanları kandırıyorlar. gercek malesef bu. forumu aratırırsan ınsanlara neler cektırıyor bu buyuk fırmalar. bızse burda cok manyakmıs odul almıs vermıs dıye konsuyuoruz. elektronık sans ısı derler ya. ben buna ınanmıyorum. sans ısı degıl . o kadar para verdıgın belkı aylarca bırıktırdıgı ya da aylarca odeyecegın elektronık sans ısı olamaz. bu hakkını arayamayan ınsanların sozu. he evet sorunlu urun olur ama bu degısır. ama sans ısı degıl bu. hakkını arayacaksın. kabullenırsen bunlar genel sorun zaten. hepsınde var. yok kardesım. bu sorunlar aslında yok.

neyse uzatmanın anlamıda yok. ınsanlar haklarını aramayı bılmelı.

bılgısayarcı olmakla bırsey cozulmez. sonucta bunlar farklı teknolojıler kı ayrıca okumadna bır bılgıye erısılmez. ama onemlı olan okudugun kaynagın dogrulugu. ısınıze gelen tarafı degıl.
    ben size az once acıklamamı yaptım. sız suan aldıgınız urunun bıle sıfır hıc acılmamıs olduguna ınanıyorsunuz ama ben buna ınanmıyorum desem yıne agresıfleseceksınız. ben sadece okuyarak degıl yasadıklarım arastırmalarım hepsını bırlestırerek sıze bırseyler anlatmaya calısıyorum. pekı sız guncellemenızı yaparsınız. sıze saygılar
  • Yine agresifleşmek derken? Agresifleşmedik gayet medeni konuşuyoruz. Kim daha iyi araştırmış bunun ölçüsü olmaz. Ben sizin okuduğunuz kaynakları az görürüm siz benim okuduğum kaynağı az görürsünüz. Bilgi birikimini bilemem ben sizin siz de benim. Hah, ben kendi araştırmalarımı yeterli buldum, bir ürün aldım. Şimdilik memnunum. Yorumlarımı daha da yazacağım çünkü ben zamanında çok aradım düzgün bir yorum. Kendi isteklerim doğrultusunda düşünen birini bulamadım o yüzden bi katkım olsun diye yazıyorum kendi gözümden.

1 sene mağazacılık yaptım ben. Nelerin tekrardan paketlenip koyulduğunu anlayabiliyorum. Tabii ki onu araştırdım kutuyu inceledim. Açılırken de paket inceledim. Evet, paket açılmamıştı. Herkes bilemiyor ne yazık ki bunu o yüzden genelleme yapmak kolay. Fakat dediğim gibi kimin ne kadar bildiğini kimse bilemez. O yüzden varsayımlarda bulunmanın gereği yok.

Bence'ye sence'ye varır o iş işte. Misal azami hız dedin ya sen, araç nossuz 180 yapıyorsa kendini yırtsa, maksimum hızda nos açsa 210 yapar. Bu kadar şüpheci olmanın anlamı yok dediğim gibi. Hah, güvensizlik vardır haklı nedenleri vardır, olabilir. Ama işte fırsatları kaçırmanıza neden olabilir bu şüpheciliğiniz, onu söylüyorum. Hayır ben 1 değil 2 sene okudum araştırdım derseniz siz kazanmış olursunuz zaten tartışmayı =) İyi günler dilerim ben.

Başlığı kirletmenin anlamı yok daha fazla. Anlaşmadığımız konusunda anlaşalım, devam edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iscaladon -- 11 Temmuz 2013; 17:10:28 >

• Evolution kit pazarlama taktiğidir internet ve menü geçişlerine etki eder heralde başka bir işe yaramaz ... ve çok pahalı
  • Tesadüf olarak bu konuyu gördüm ve size yeni aldığım Samsung UE40EH6030 40 inç 102 ekran 3 led televizyonumdan (smart değil yani akıllı değil) söz etmek istedim.
    Televizyonum 60 hz ve 200 hz 1080p full hd ve 3d 2 adet aktif gözlüklerle birlikte kapıda peşin ödeme ile 1350 TL nakliye dahil 1400 TL ye aldım. İlk kurulum için çok heyecanlıydık servisi geldi ve askı aparatıda istiyorsak kendilerinde olduğunu ve takabileceklerini söylediler 70 TL de askı aparatına ödedik ve duvara monte ettirdik. Dediğim gibi ilk kullanım için heyecanlanmıştık ve bende bir Türksat Teledünya Üst paket var, Next uydu alıcılı, HDMI kablosu Next'in ama kalitelimi yani sağlammı bilmiyorum ancak televizyonu yana doğru çekerken kablo yeteri kadar uzun değilmiş ve gerildi, o anda görüntü gitti ve televizyonu kapattım kabloyu çıkattım baktım kablonun ucu zarar görmüş, düzeltmeye çalıştım ama nafile, vatan'tan 3d uyumlu GoldMaster kablo aldım ama televizyon açılmıyordu, servisi çağırdım ana kartı değişmesi gerekiyor dediler, HDMI kablosunun bir parçasıda televizyonun arkasındaki yuvada kalmış onuda gördüler ama şansım varmışki kullanıcı hatası demediler ve ana kart siparişi gönderdiler fabrikasına 1 hafta içinde garanti kapsamında olarak değiştirildi anakart. Şimdi televizyonumdan memnunum ama 3 boyutlu film bulmakta zorluklarım var, hatta televizyonuma uyumlu olanı bulmaktada, çünki her 3 boyutlu video (youtube videoları gibi) televizyonumla uyumlu değil. Bazısını ya 2 boyuttan 3 boyuta çevirmeyi kullanarak izleyeceğiz yada hiç 3d düğmesine dokunmayacağız. Normalde 3d ye bastığımız zaman 2 parça görüntüyü seçtiğimizde en randımanlı 3d film izleyebiliyoruz ama dediğim gibi televizyonumla uyumlu olması gerekiyor. Kendi hafızasında 3d filmler mevcut, onlar güzel fena değil. Bu model televizyon hakkında bilgisi olan varsa ve bizlerle paylaşırsa sevinirim, mesela fiyat performans açısındanda olabilir.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi_biri -- 5 Ocak 2014; 20:40:34 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.