Şimdi Ara

3d max- autocad- için bilgisayar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar Ben aşağıdaki özelliklerde bir bilgisayar topladım ama daha almadım makinayı, bu PC ile 3d max- autocad gibi çizim programları kullanıcam ve render alacağım için özelliklerinin iyi olması gerekli, bilgisayardan anlayan arkadaşlar özelliklerine bakabilir mi? en az 3 sene modifiye etmeden işimi görmesi lazım eğer tavsiyeleriniz olursa yardımlarınızı beklerim.

İŞLEMCİ -Intel Quadcore Q8400 2.66G 1333M 4MB 64B 45NM İŞLEMCİ
    ANAKART - GIGABYTE EP45-DS3P P45 DDR2 1333 GL+S S775
    RAM - 2GB*2 DDR2 1066MHZ KINGSTON HYPERX CL5
    SABİT DİSK - 1 TB SEAGATE SATA2 NCQ 7200 32MB ST31000340AS
    EKRAN - SAMSUNG 22'' 2233SN 5ms GENİŞ EKRAN SİYAH
    EKRAN KARTI - 1 GB PALIT GTS250 GDDR3 256B CRT HDMI/DVI 16X
    KASA - CM CENTURION RC-T05-BBP1-GP 390W PFC

toplam: 1070$

• Şimdi işlemciye core i7 den başlasaydan daha uzun ömürlü olurdu yada en kötü "q9550-"q9650" de olabilir.
    Ram miktarı 4gb iyi ama oda 8gb'a çıkarılırsa daha da uzun süre tak çıkar yapmadan kullanabilirsin.
    Ekran kartı yeterli.
  • 1. Profesyonel kullanmayacaksan, fazla kasmana gerek yok. P4 ile de autocad ve 3ds max kullananlar var, harikalar yaratıyorlar.
    2. AMD de düşünebilirsin, aynı para - daha yüksek performans. Param var dersen, i7 düşünebilirsin. Normal kullanımda fazla fark olmaz, sadece render süresinden kazanırsın.
    3. Ekran kartına ihtiyacın yok (Oyun düşünmüyorsan tabi), ya da AUTODESK tarafından destklenen kartları seçmelisin, N-VIDIA 8800-8600, ATI HD 2xxx, 48xx. AUTODESK sistesinde bakarsan, bu seriler SUPPORTED+RECOMMENDED (desteklenir ve tavsiye edilir). GTxxxx serisi daha test edilmemiş. Aslında boşu boşuna pahalı ekran kartı takmayın, profesyonel kart olmadıktan sonra (QUADRO ya da FIREGL, AUTODESK sertifikalı olanlar yani) hiç anlamı yok, çünkü programlar onları kullanmıyor! Ayrıca bu kartlarla modellemeyi bırakıp oyunlara dalarsın büyük ihtimalle. Ben onboard 790GX (HD3300) ve 8800GT arasında hiç fark göremedim, hatta AMD sistemde daha iyi sonuç alıyorum, çünkü işlemci daha güçlüdür (E7200 vs X4 940).
    4. RAM 4GB normalde yeterli olur, çok büyük animasynları ve yüksek çözünürlüklü RENDER alacaksan, 8GB tak.
    5. Monitör 24 inch seçmen lazım, çözünürlüğü daha yüksek, bu da daha fazla çalışma alanı sağlar.

Forumda birçok kez bu soru soruldu ve tartışıldı. O konuları incelesen fikir edinirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D Modelleme Laptop Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.