arkadaşlar öncelikle ikinize de çok teşekkür ederim. yardımcı olmak için zaman ayırmanız çok önemli...
çalışma ortamı ile ilgili detay vermem gerekirse :
- evet oyun oynanmayacak - evet oc yapılmayacak - evet render süresi çok önemli - vista ya geçmek heralde 1 seneyi bulur ki bu tür yerler için önemli olan sistemin stabil çalışması xp olmuş vista olmuş çok fark etmiyecektir.
açıkçası sdurust arkadaşımın tavsiyesi ilk başta biraz abartılı gelmişti işlemci olarak ama kendiside bu işlerle uğraştığına göre ve performans için 4 çekirdek iyi olacak diyorsa sanırım doru diyor...
bu durumda son bir liste bana yapabilirseniz bu hafta içinde gidip alacağım ve render alırken sizlere teşekkür edeceğim :D
quote:
Orjinalden alıntı: sdurust
Arkadaş oyun oynamayacak ki o bilgisayarda. Neden yenilesin ekran kartını. Doğru vista ile 4 gb ram gereksini mi doğabilir. Ama o da değiştirilen bir parça değil alır üstüne takarsın olur biter. Bu arada e6600 ün overclockla 4 çekirdeği geçmesi olayı doğrudur ama oyunlar için. Rendering işlemlerinde 4 çekirdek olması kendinden MHZ olarak iki kat hızlı bir bilgisayarı bile yenmesine neden olabilir. Ama tekrar söylüyorum oyun oynamıyacak bu bilgisayar 8800 ün ne işi var. Purevideo destekli nvidia . 1300pro al Avivo destekli. Ve avivo video editing işlemlerinde işlemciye daha çok yardım ediyor. YAni rendering işlemlerinde 1300pro bile 8800 serisinin önünde(www.anandtech.com sitesinde bunun detaylı testi vardı). Arkadaşım evine oyun bilgisayarı toplamıyor arkadaş iyice düşün. Bak diğer forumlarda ben herkese 8800 al diyorum .Bir adam gitti 1950xtx aldı diye bir salak demediğim kaldı adama forumlarımdan okuyabilirsin. Ama bu rendering işlemleri için kullanılacakmış.Bu arada raid yapacaksa zaten ds3 veya p5b ilede yapabiliyorsun. 8 sata olayına gelince valla parayı çöpe atmak işte budur. 4 HDD den fazla takan bir tanıdığın var mı? peki bu arkadaş kullanacak mı sence? 4 sata bile fazla bana sorarsan ama neyse.
tecrübene saygı duyarak ekran kartında haklısın diyelim (8300 sersi çıkana kadar en azından) 8 sata bence çok önemli bir özellik iş bilgisayarlarında kimse elinde ki hdd yi bir başka hdd ye geçirmek istemez upgrade etmek zorunda kaldığında şu an 4 hdd kullanıyorum ve ben de rip yapıyorum. Kasamda yer olduğu sürece eskisini satıp yenisini almaktansa yeni hdd eklerim. bunun yanında sata dvd writerlar çıkmaya başladı birer ikişer o sataların herbirine ihtiyaç olacaktır bana kalırsa. Bunlar elbette uzun vadeli özellikler (bu arada ds3 ve p5b raid özürlü kartlar teknik olarak desteklemesine rağmen pratikte raid yapılması imaknsız)
quote:
Orjinalden alıntı: darkkk
arkadaşlar öncelikle ikinize de çok teşekkür ederim. yardımcı olmak için zaman ayırmanız çok önemli...
çalışma ortamı ile ilgili detay vermem gerekirse :
- evet oyun oynanmayacak - evet oc yapılmayacak - evet render süresi çok önemli - vista ya geçmek heralde 1 seneyi bulur ki bu tür yerler için önemli olan sistemin stabil çalışması xp olmuş vista olmuş çok fark etmiyecektir.
açıkçası sdurust arkadaşımın tavsiyesi ilk başta biraz abartılı gelmişti işlemci olarak ama kendiside bu işlerle uğraştığına göre ve performans için 4 çekirdek iyi olacak diyorsa sanırım doru diyor...
bu durumda son bir liste bana yapabilirseniz bu hafta içinde gidip alacağım ve render alırken sizlere teşekkür edeceğim :D
ups :) oc yapmayacaksan o halde 667mhz timing düşük ramler yeterli gelecektir. Anakart konusunda hala dq6 derim ben ama sdürüst'ün dediği gibi işlemci çok para kısılacak ilk yer anakart olarak gözüküyor. En azından ds3 al madem. Vistaya geçmeyeceksen 4 gb ram'ı zaten kullanmazsın. Bunları dikkate alarak sdürüstün ilk önerdiği sistemi gönül rahatlığıyla al Ama o sisteme oc yapmamak kedinin önündeki süte ellememesi gibi bir şey
:D keşke sistemi eve alabiliyo olsaydım o zaman herşey farklı olurdu :D
quote:
Orjinalden alıntı: darkkk
:D keşke sistemi eve alabiliyo olsaydım o zaman herşey farklı olurdu :D
sen alınca yine de bir oc dene bakalım super pi ne verecek
Arkadaşım ilk tavsiyemi elinden geldiğin kadar korumaya bak bence. Orada senin için önemli olacak ikişey 2gb ram ve 4 çekirdekli işlemci olsun. Zaten overclock yapmayacaksan anakartıda aynen al bence. Asus stabil ve sorunsuz bir anakarttır.(Bir ses kartı problemi vardı yanlız). Ben kullanmadım ama çok övülüyor gigabyte 965 ds3 modeli alabilirsin o daha az sorunlu görünüyor.Ama dediğim gibi kilit iki parça hariç çokda önemli değil aslında .Önerdiğim parçalara yakın parçalarda alabilirsin.
Konu sonuca bağlandığına göre hayırlı olsun diyelim artık :)
(sdürüst 2gb ile 3 gb ram i render da test ettin mi ne kadar farkı var?)
2gb üstüne ne takarsan tak istersen 10gb ram tak maalesef %1 den fazla performans farkı almıyorsun.
işlemci hem eksende hemde aybilgisayarda yok :( geliş tarihi bile veremediler
öffffff
Özel isteklede mi getirmiyolar? Vay anasını. Ankara'da DFS bilgisayar var özel istekle getirtir sanırım. Hatta gördüğümüz fiyattan daha ucuza bulurlar sanırım.Eğer işin acilse mecburen 6600 alacaksın ama baya performans farkı yaşarsınız.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme