Merhabalar, Ben 3d printer yapımı yada satın alımıyla alakalı bilgiler varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Şu aralar araştırdım. Yapım kitlerini genelde arduino tabanlı bu şekilde olması açıcası hoşuma gitti çünkü yaklaşık 2 senedir arduino tecrübem var. Bir kit satın almak istiyorum yada kendim parca parça alarak daha da ucuza getirmek istiyorum fakat kit almadan ki sıkıntım, ürünün dış katmanındaki motorların ve motor sürücü devrelerinin koyulduğu bölümler. Açıkcası onları birebir nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Aliexpress de birçok kit mevcut bunları gerçekten baya araştırdım istediğim birkaç kit buldum. Bazılarında üretim hattı yok sadece elektronik gereçler var örneğin arduino, motor sürücü devreleri, motorlar, nozül, lcd ekran gibi. Bunları ben kendim de temin edebilirim fakat üretim hattını nasıl yaparım yada elinizde örnekler varmı güzel tutoriallar.
İlgilenen arkadaşlar yardım edebilir mi ?
Elektronik haric(arduino,ramps,step motorlar) Turkiyeden temin etmeniz daha uygun olur Aliexpresste satilan nozzlelar genelde cok dusuk kaliteli oldugu icin sorun cikariyor Yapmayi planladiginiz yaZici icin pm atarsaniz malzemeleri temin edebileceginiz yerleri yazabilirim size