Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.620
Cevap
121
Favori
211.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla dayanamayip cok sert seyler dahi yazdim. Ilk defa organizasyon yaptiklari belli. Fuara gidenler bolca distrubutor gorecege benziyor :D Zaten Turkiyede distrubutorden bol ne var....
  • quote:

Orijinalden alıntı: razor9119

Valla dayanamayip cok sert seyler dahi yazdim. Ilk defa organizasyon yaptiklari belli. Fuara gidenler bolca distrubutor gorecege benziyor :D Zaten Turkiyede distrubutorden bol ne var....

Tabi canim yer gok distributor... Elin yaptiklarini buraya getirip ovunenler :) Hatirlar misiniz bilmem, forumda paylasilmiisti, 2 arkadas bir yetenek programinda filament cekme makinasi yapma fikri olduklarini soyleyip ortaliga dusmustu :) Halbuki ondan bir bucuk sene oncde TIm kardes amerikada kickstarterdaki projesiyle bunu gerceklestirdi :) Tamam projeyi kullanabilirsin ama ben buldum deme...

EDIT :http://videoizlesen.net/bir-fikrin-mi-var-priyoid-reabs-juri-degerlendirmesi-izle.html bu linkten seyredebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanc -- 11 Kasım 2014; 9:31:08 >

• Serkan Bey ve Özgür Beye ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.

Normalde kit olarak alıp kendim toplamayı düşünüyordum fakat şehir dışına çıkmam gerektiğinden aceleyle hazır olarak Sigma 3d sahibi oldum.

Serkan bey sağolsun yerinde detaylıca vakit ayırarak benimle ilgilendi. Özgür bey ise hemen sonrasında Cura ayarlarını hazır birşekilde mailime göndermiş.

Herşey için teşekkürler.

En az 1 hafta şehir dışında duracağımı zannederken farklı bir gelişme oldu şu an İstanbula geri döndüm. Biraz Sigmayı kurcalayayım bakim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cofcof -- 12 Kasım 2014; 20:49:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cofcof

Serkan Bey ve Özgür Beye ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.

Normalde kit olarak alıp kendim toplamayı düşünüyordum fakat şehir dışına çıkmam gerektiğinden aceleyle hazır olarak Sigma 3d sahibi oldum.

Serkan bey sağolsun yerinde detaylıca vakit ayırarak benimle ilgilendi. Özgür bey ise hemen sonrasında Cura ayarlarını hazır birşekilde mailime göndermiş.

Herşey için teşekkürler.

En az 1 hafta şehir dışında duracağımı zannederken farklı bir gelişme oldu şu an İstanbula geri döndüm. Biraz Sigmayı kurcalayayım bakim :)

Merhaba,

yazıcınız hayırlı olsun, ilginiz için biz teşekkür ederiz,
    bir problem olursa bize ulaşmanız yeterli,
    baskı konusunda da tecrübelerimizi seve seve paylaşırız.

görüşmek üzere..

• Bugün makerstürkiye alanındaydım, standlarda çokta boş yer vardı açıkcası. En azından ufak yer bile ayrılabilinirdi.

3D olayının ayrıntısını bu arkadaşlar sayesinde öğrendim ve kendimi bu işte geliştirmek istiyorum.

Beni üzen olay bu konuyu açan arkadaşlarında bahsettiği gibi fuar alanında hemen hemen hepsi distribütör olmasıydı biraz soru sorunca terlediler

Distribütörlerin bu etkinlikte yer alıp bu değerli arkadaşların yer almaması üzüntü verici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLeaF

Bugün makerstürkiye alanındaydım, standlarda çokta boş yer vardı açıkcası. En azından ufak yer bile ayrılabilinirdi.

3D olayının ayrıntısını bu arkadaşlar sayesinde öğrendim ve kendimi bu işte geliştirmek istiyorum.

Beni üzen olay bu konuyu açan arkadaşlarında bahsettiği gibi fuar alanında hemen hemen hepsi distribütör olmasıydı biraz soru sorunca terlediler

Distribütörlerin bu etkinlikte yer alıp bu değerli arkadaşların yer almaması üzüntü verici.

Bizim de sitemimiz bu yondeydi. Bizde fuardaydik ve kimseyi goremedik cunku sabit brr yerimiz yoktu. Sadece o gun bize gelmeyen olursa yeri size ayirip haber veririz diyebilirlerdi. Sonucta fuarda gordugumuz bir tane yerli yapim vardi o da henuz piyasaya cikmamis. Filament uretenler de 3d printera sahip degildi. Sizlerle orada bulusmak isterdik gercekten. Bir printerin baskisini begendik, ilgiliye nozzle sordk, sanirim 0.4 dedi :) distributor sonucta, guleryuzle ilgili gosteren leapfroq distributoru vardi, simplify3d yazlimini da o firma veriyor, ama onlar da programla fazla ilgilenmemks...
    Makinayi alan bircok arkadas icin bir arayw gelip sorunlari ve yapilacaklari paylasacagimiz bir zirve yapmak isteriz...
    Bu arada fuarda gorustugumuz yusuf kardesime cok tesekkur ederim, bana mescidi aradi buldu sagolsun :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Herşey için teşekkürler.

Hocam aseton dokulmedi insallah bir yere... Evde onun agzi kapali bir sekilde muhafaza edin, sonucta sakat bir malzeme...
    Bana ozelden adres bilgisi de gonderip hatirlstin da size nozzle gondereyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurtheking

Merhaba,

yazıcınız hayırlı olsun, ilginiz için biz teşekkür ederiz,
    bir problem olursa bize ulaşmanız yeterli,
    baskı konusunda da tecrübelerimizi seve seve paylaşırız.

görüşmek üzere..

Çok teşekkür ederim Serkan beye de anlattım ilk yapmak istediğim projeyi. Şimdi küçük denemeler yapıyorum bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

quote:

Herşey için teşekkürler.

Hocam aseton dokulmedi insallah bir yere... Evde onun agzi kapali bir sekilde muhafaza edin, sonucta sakat bir malzeme...

Yok dökülmedi ama psikolojikmidir bilmiyorum. Sanki kafa yaptı yol boyunca pencereler sonuna kadar açık durdu :)

Tamam özelden adres bilgisini ileteceğim .

Size bahsetmiş olduğum çamurluk üretimi için aşağıdaki yöntem tam bana göre sanırım. Bunun için nozzle boyutu maksimum ne kadar ideal olur acaba

wireframe yöntemi

http://www.youtube.com/watch?v=Ea4V7kb2VsY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cofcof -- 13 Kasım 2014; 1:09:27 >

• Serkan ve Özgür bey sizden bir ricam olacaktı Simplify3D
    için kullandığınız Sigma 3d ayarlarını gönderme imkanınız varmı acaba

Bu arada adamın biri 3d yazıcı ile kano yapmış

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

• quote:

quote:

quote:

Herşey için teşekkürler.

Yok dökülmedi ama psikolojikmidir bilmiyorum. Sanki kafa yaptı yol boyunca pencereler sonuna kadar açık durdu :)

Size bahsetmiş olduğum çamurluk üretimi için aşağıdaki yöntem tam bana göre sanırım. Bunun için nozzle boyutu maksimum ne kadar ideal olur acaba

wireframe yöntemi

Gercekten bu tel kafes mantigi acayip birsey.
    Wireprint programini cok merak ediyorum dogrusu. Dusunsenize tasarimi pırt diye basip etrafini kille veya herhangi bir dolgu malzemesiyle sekillendir ve model hazir.

Ben çamurluk yapimina bu wireprint çiktiginda baslayayim en iyisi :)

• quote:

quote:

quote:

Herşey için teşekkürler.

wireframe yöntemi

Yontem gercekten cok guzel.. Aslinda siz de ince cidarlarla bu isi halledebilirsiniz.. sonradan arkasina dolgu yaparsiniz.. Ufak birseylerle aslinda kalip alimini deneseniz baya tecrube olur bence...

• Makers Turkiye sayfasinda gayet medeni sekilde yazmis oldugumuz yorumlarimizi derhal siliyorlar.. Medeni bir sekilde konusabilirdiniz diyip, medeni sekilde yazilanlari yorumlari siliyorlar :) Insallah bu tarz bir fuari duzenleyen baska organizsyon olursa ona katiliriz. Aslinda diyecek cok sey var.. Bu arada bize soyle bir tabir kullandilar...

"forumlardaki destekcilerinizi üstümüze küfür etmeleri için salmasaydiniz sizinle iletişime devam edecektik".... Bizi provakator, forumda tepki gosterenleri de kufurbaz gibi gostermisler :) Maker ve Ozgur ruh dedikleri bu olsa gerek...

"Siz gidip forumunuzda turk mali olduğumuzdan alınmıyoruz, şöyle organizasyon, böyle organizasyon diyerek gereksiz ve gerçek dışı bir algı yarattınız. Şimdi de bos yer var bize yer verilmedi demogojisi yapiyorsunuz"
    Biz turk mali oldugumuz icin alinmiyoruz mu dedik :) Distribitor fuari dedik... Demogoji ne yapacam. Benim fuara katilmamdaki amac, forumdaki arkadaslarla bir araya gelmekti...

Kendisi yorumlari sildigi icin aynen buraya koyuyorum... Bu konuyu da uzatmaya gerek yok....

Biz burda uretkenligimize devam edelim...

• quote:

Makers Turkiye sayfasinda gayet medeni sekilde yazmis oldugumuz yorumlarimizi derhal siliyorlar.. Medeni bir sekilde konusabilirdiniz diyip, medeni sekilde yazilanlari yorumlari siliyorlar :) Insallah bu tarz bir fuari duzenleyen baska organizsyon olursa ona katiliriz. Aslinda diyecek cok sey var.. Bu arada bize soyle bir tabir kullandilar...

"forumlardaki destekcilerinizi üstümüze küfür etmeleri için salmasaydiniz sizinle iletişime devam edecektik".... Bizi provakator, forumda tepki gosterenleri de kufurbaz gibi gostermisler :) Maker ve Ozgur ruh dedikleri bu olsa gerek...

"Siz gidip forumunuzda turk mali olduğumuzdan alınmıyoruz, şöyle organizasyon, böyle organizasyon diyerek gereksiz ve gerçek dışı bir algı yarattınız. Şimdi de bos yer var bize yer verilmedi demogojisi yapiyorsunuz"
    Biz turk mali oldugumuz icin alinmiyoruz mu dedik :) Distribitor fuari dedik... Demogoji ne yapacam. Benim fuara katilmamdaki amac, forumdaki arkadaslarla bir araya gelmekti...

Kendisi yorumlari sildigi icin aynen buraya koyuyorum... Bu konuyu da uzatmaya gerek yok....

Biz burda uretkenligimize devam edelim...

bu arada tüm mesajları sildikleri gibi özel mesaj göndermeyi de engellemişler, medenice tartışalım diyorlar sonra tüm kanalları engelliyorlar.
    çok cesurca bir hareket doğrusu takdir ettim,

facebook sayfalarından sildikleri fotoğrafı buraya ekliyorum, dün birçok masa boştu.

• destek + takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

Malatya' dan bu fuara katılmak ve Serkan ve Özgür abi ile tanışmak için İstanbul'a gittim. Fuar neredeyse hayal kırıklığıydı benim için, fuarın yarısından fazlasında beklediğim üretkenliği göremedim. D&R dan çocuk eğitim kitlerini alıp orada kuran ve birkaç ufak modifikasyon yapan kişiler masa kapmıştı bu durum beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu fuar, Serkan ve Özgür abi gibi oturup kafa patlatıp yerli bir 3d yazıcı ve filament makinası üreten ve gerçekten bunu kendi el emekleriyle ortaya koyan insanların olması gereken bir yer olmalıydı ! Fuarın bir kısmı gerçekten eğlenceliydi gerek 3d yazıcılar gerekse birkaç gerçek robot olmak üzere...

Allah' tan Serkan ve Özgür abi ile tanışma fırsatı buldum ve çok faydalı bilgiler edindim kendilerinden, hatta Serkan ve Özgür abinin 3d yazıcılarını, arge bölümünü ve filament üretim makinasını gördüm benim için mükemmel bir deneyimdi gerçekten 3d yazıcılar ve filamentler hakkında çok değerli püf nokta sayılacak bilgiler edindim, yeni geliştirdikleri flex filament e bayıldım :) ayrıca sağolsunlar dönerken elimde boş değildi kendilerine cömertliği konusunda sonsuz teşekkür ediyorum .

Ayrıca Turkcell Teknoloji Zirvesi de çok güzel geçti benim için. Harika projeler vardı. Sunumlar, salonlar, eğitimler, yemekler, eğlenceler kısaca herşey çok güzeldi. En son da Turkcell CEO su Süreyya Ciliv ile birebir görüşme ve fotoğraf çekme fırsatı olunca benim için tadından yenmez bir zirve oldu !

Bu sene Makers hareketi vadettiğini sunamadı ancak seneye inşallah yorumlarımızı ve geribilirimlerimizi görürler, gerekeni yaparlar. Distribütör fuarı olmak yerine daha çok yerli ürün ve üreticileri ve en önemlisi genç beyinlerin yeteneklerini sergilediği bir etkinlik olması dileğiyle. Yusuf.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuforhan

Arkadaşlar merhaba,

Malatya' dan bu fuara katılmak ve Serkan ve Özgür abi ile tanışmak için İstanbul'a gittim. Fuar neredeyse hayal kırıklığıydı benim için, fuarın yarısından fazlasında beklediğim üretkenliği göremedim. D&R dan çocuk eğitim kitlerini alıp orada kuran ve birkaç ufak modifikasyon yapan kişiler masa kapmıştı bu durum beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu fuar, Serkan ve Özgür abi gibi oturup kafa patlatıp yerli bir 3d yazıcı ve filament makinası üreten ve gerçekten bunu kendi el emekleriyle ortaya koyan insanların olması gereken bir yer olmalıydı ! Fuarın bir kısmı gerçekten eğlenceliydi gerek 3d yazıcılar gerekse birkaç gerçek robot olmak üzere...

Allah' tan Serkan ve Özgür abi ile tanışma fırsatı buldum ve çok faydalı bilgiler edindim kendilerinden, hatta Serkan ve Özgür abinin 3d yazıcılarını, arge bölümünü ve filament üretim makinasını gördüm benim için mükemmel bir deneyimdi gerçekten 3d yazıcılar ve filamentler hakkında çok değerli püf nokta sayılacak bilgiler edindim, yeni geliştirdikleri flex filament e bayıldım :) ayrıca sağolsunlar dönerken elimde boş değildi kendilerine cömertliği konusunda sonsuz teşekkür ediyorum .

Ayrıca Turkcell Teknoloji Zirvesi de çok güzel geçti benim için. Harika projeler vardı. Sunumlar, salonlar, eğitimler, yemekler, eğlenceler kısaca herşey çok güzeldi. En son da Turkcell CEO su Süreyya Ciliv ile birebir görüşme ve fotoğraf çekme fırsatı olunca benim için tadından yenmez bir zirve oldu !

Bu sene Makers hareketi vadettiğini sunamadı ancak seneye inşallah yorumlarımızı ve geribilirimlerimizi görürler, gerekeni yaparlar. Distribütör fuarı olmak yerine daha çok yerli ürün ve üreticileri ve en önemlisi genç beyinlerin yeteneklerini sergilediği bir etkinlik olması dileğiyle. Yusuf.

Iyi dileklerim icin tesekkur ederim yusuf. Insallah printerla yeni paylasimlar yaparsin.... Istanbula gelince muhakkak beklerim

• Takmayın bu distribütörcüleri yahu üretime ve geliştirmeye devam...

Arkadaşlar linkte deneme baskıları için örnekler var.Basın ve yazıcınızın performansı görün...

http://s3.dosya.tc/server28/ySIQxI/3DMODEL.rar.html

Düzeltme : STL dosyaları daha düzgün hale getirildi bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atutan -- 14 Kasım 2014; 17:05:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atutan

Takmayın bu distribütörcüleri yahu üretime ve geliştirmeye devam...

Arkadaşlar linkte deneme baskıları için örnekler var.Basın ve yazıcınızın performansı görün...

http://s3.dosya.tc/server28/z5RoBg/3DMODEL.rar.html

Bugüne özel güzel paylaşım ... Üretime devam, bu fuar gazıyla Kosselimi yeniden hayata geçirecem... Bizim sigma ve filament nedeniyle onunla ilgilenemedim. Makinanın %50sinden fazlası hazır...
    Satan dístributor bulamazsiniz :)
    Yazilimi falan da hazir... Sadece auto bed level olayini ayarlamam lazim... O duzenegi de hazir edersem Kossel icin dosya paylasimi yaparim....

• PLAFlex malzemeler 700 gr halde makaraladim hazir. Bu malzeme ortalama 95 Shore sertlige sahipti. Piyasada bulunan flexlere gore daha serttir, ama baskisi daha kolaydir. Hem flexe baslama icin ideal hem de gordugunuz flex baskilari hayata gecirmek icin ideal.. Yalniz almak isteyenler extruderinde modifiye etmesi gerekir... Ben genelde bu modifiyeli haliyle flex, abs ve pla basiyorum... bazen sorunlar oluyor ama surekli degistirmekten iyidiir...
    Almak isteyenler bana ozelden ulasabilir...
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.