Şimdi Ara

3D Studio Max ve Autocad

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3DS Max'in ve AutoCAD'in en güncel sürümünü kullanabileceğim,render alırken hızlı ve kaliteli,performanslı ve fiyat olarak ucuz (Evet çok şey istiyorum ) bir notebook istiyorum.RAM,Ekran Kartı ve İşlemcisi gerçekten iyi düzeyde olmalı.

Yeni nesil i7 işlemci,16GB DDR3 RAM,en az 1GB DDR3 Ekran Kartı olmalı.

Bir de Monster firması ve garanti-sorun çıkama durumu var.Bu konu hakkında da bilgilendirirseniz sevinrim arkadaşlar.

Şimdiden teşekkürler...

• Ne kadar bütçen var? Arti ekran boyutunun ne kadar olmasini istiyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe mümkün olabilecek en düşük bütçe...
    Ekran boyutu 15,4",15,6" ve 17" olmalı.
  • okadar ram'e ihtiyacın yok ha desteklesin ileriye doğru dersen o başka,ekran çözünürlülüklerine dikkat et 15'' hd yada 1600x900 olmalı 17'' ve yukarısına fhd çözünürlülük uyar meselahttp://www.hizlial.com/u30.001.1473.0137/msi-ge70-core-i7-3610qm-23ghz-8gb-750gb-2gb-gt650m-173-full-hd-freedoshttp://www.sanalmarketim.com/urun/b24bbcb9991ba9ff0d6e793a045d759e/MONSTER-Q61W170ER-Core-i7-3610QM-8GB-500GB-GT650M-1GB-17.3#34;-Full-HD-Linux-(Canta-Hediye)- monsterde garantid ne gibi sorunlar çıkıyor gnelde ilgililer.Adamlar yoğun oldukları zamanlar var gecikme olabiliyor tek firma servis ve distribitörlüğünü yürütüyor kolay değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: enesi

Bütçe mümkün olabilecek en düşük bütçe...

vercenik53 nickli arkadaş kesinlikle haklı, 15.6" olacaksa full hd olmamalı, yok full hd olsun diyorsan 17.3" çok güzel olur. Bende mimarlık okuyorum ve halihazırda msi ge60 kullanıyorum fakat bunu biradere devredip ge70 almayı düşünüyorum. 16 gb ram çok fazla olur 8 gb hayli hayli yeterli olur zaten genelde tüm notebooklarda ram desteği oluyor yani 3 sene sonra 8 gb ramleri (4+4) çıkarıp 8+8 16 gb a yükseltebilirsin. Ekran kartının da GDRR5 ve 2 gb olmasında yarar var. Bu kriterlere uygun en ucuz 15.6" HD 2,300 tl fiyatlı Lenovo IdeaPad Y580 ile 17.3" Full HD 2,700 tl fiyatlı Msi GE70 var. Bunlar seni rahat 3-4 sene götürür daha fazlası gereksiz olur Monster'i ele derim ben, ha markayı kötülemiyorum ama bir iki sene sonra o ürünün ne olacağı belli değil makineyle ilgili sorun çıkma ihtimali daha yüksek ayrıca şirket yarın batsa ortada kalırsın toplama laptopa güven olmaz mesela msi kendi ürünlerini kullanıyor

• Hepinize teşekkürler arkadaşlar.16 GB RAM istememin sebebi bilgisayarımı uzun bir süre upgrade edemeyeceğimdendir.Başka önerileriniz varsa yazmanızı isterim
  • Eger yuksek ayarlarla oyun oynama gibi bir merakiniz yoksa yemred'in soyledigi MSI GE70 almak bence daha iyi olur.

http://www.pcdepo.com/msi-ge70-0nc-026tr-notebook-urun7931.html

Eger yuksek ayarlarla oyun oynayacagim derseniz Monster almak daha hesapli. Ben asagidaki urunu aldim.

http://www.monsternotebook.com.tr/MS-1762-GTX670M-MONSTER%C2%AE-Q61MS-17624.html

Tabi Kasim 15e kadar beklemek gerekiyor. Ben bir onceki kurban bayrami oncesi kampanyasindan yararlanmistim.

• Bu arada Monster olarak linkini verdigim urun muadili 17 inclere kiyasla daha kalin bir urun. HEr gun tasima sozkonusu olacaksa eksi puan olarak yazabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yemred

quote:

vercenik53 nickli arkadaş kesinlikle haklı, 15.6" olacaksa full hd olmamalı, yok full hd olsun diyorsan 17.3" çok güzel olur. Bende mimarlık okuyorum ve halihazırda msi ge60 kullanıyorum fakat bunu biradere devredip ge70 almayı düşünüyorum. 16 gb ram çok fazla olur 8 gb hayli hayli yeterli olur zaten genelde tüm notebooklarda ram desteği oluyor yani 3 sene sonra 8 gb ramleri (4+4) çıkarıp 8+8 16 gb a yükseltebilirsin. Ekran kartının da GDRR5 ve 2 gb olmasında yarar var. Bu kriterlere uygun en ucuz 15.6" HD 2,300 tl fiyatlı Lenovo IdeaPad Y580 ile 17.3" Full HD 2,700 tl fiyatlı Msi GE70 var. Bunlar seni rahat 3-4 sene götürür daha fazlası gereksiz olur Monster'i ele derim ben, ha markayı kötülemiyorum ama bir iki sene sonra o ürünün ne olacağı belli değil makineyle ilgili sorun çıkma ihtimali daha yüksek ayrıca şirket yarın batsa ortada kalırsın toplama laptopa güven olmaz mesela msi kendi ürünlerini kullanıyor

16GB RAM daha iyi olmaz mı?Çünkü 3DS Max ve AutoCAD İşlemci ve RAM'i kullanıyor render sırasında.(Yanlışsa düzeltin lütfen.)Bu sene diploma projesi hazırlanacağı için biraz fazla kaynak geektirecek,bu yüzden istiyorum bu özellikleri.Bir de Monster'da ısınma sorunu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesi -- 11 Eylül 2012; 10:38:43 >

• quote:

quote:

quote:

16GB RAM daha iyi olmaz mı?Çünkü 3DS Max ve AutoCAD İşlemci ve RAM'i kullanıyor render sırasında.(Yanlışsa düzeltin lütfen.)Bu sene diploma projesi hazırlanacağı için biraz fazla kaynak geektirecek,bu yüzden istiyorum bu özellikleri.Bir de Monster'da ısınma sorunu var mı?

Benim bilgisayar ve parçalarıyla çok içli dışlı bir abimin 4-5 yıllık bir laptopu var onda bile autocadin yeni sürümünü sorunsuz kullanabiliyordu, işlemci ve ekran kartını bile bilmiyorum düşün yani laptopun halini Senin yapacağın işlemler bırak 8i 6 gb'ı belki zorlar o da düşü bir ihtimal çok yüklenmediğin taktirde, 8 gb hayli hayli yeterli dediğim gibi, ama çok istersen sonradan (2 sene sonra mesela) zaten ram takviyesi yaparsın o da çok birşey tutmaz. Ha oyun da oynuyorum dersen bahsettiğimiz modeller son oyunları yüksek kalitede oynatır 2-3 sene sonra oc yaparsın o zamanın oyunlarını mediumda oynarsın. Ben sana 17.3" fhd öneririm, çok yararlı. Msi ge70 i tavsiye ederim, kullanıyorum ve çok memnunum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim bilgisayar ve parçalarıyla çok içli dışlı bir abimin 4-5 yıllık bir laptopu var onda bile autocadin yeni sürümünü sorunsuz kullanabiliyordu, işlemci ve ekran kartını bile bilmiyorum düşün yani laptopun halini Senin yapacağın işlemler bırak 8i 6 gb'ı belki zorlar o da düşü bir ihtimal çok yüklenmediğin taktirde, 8 gb hayli hayli yeterli dediğim gibi, ama çok istersen sonradan (2 sene sonra mesela) zaten ram takviyesi yaparsın o da çok birşey tutmaz. Ha oyun da oynuyorum dersen bahsettiğimiz modeller son oyunları yüksek kalitede oynatır 2-3 sene sonra oc yaparsın o zamanın oyunlarını mediumda oynarsın. Ben sana 17.3" fhd öneririm, çok yararlı. Msi ge70 i tavsiye ederim, kullanıyorum ve çok memnunum

Haklısın AutoCAD'i 2004 yılında aldığın bilgisayarla da kullanırsın ama işin içine 3DSMax girince sarpa sarıyor.Çok iyi bir konfigürasyon gerektiriyor.

• Haklisin orasi öyle, ama 8 gb ram da cok zorlanmaz, ekran boyutu olarak en rahat ve önerilen 17.3", ben sana msi ge70'e bir bak derim istersen 4 yada 8 gb ram taktirirsin 12-16 gb ram olarak kullanirsin. Illa 16 olsun kafam rahat etsin dersen de asus g75 modeline bakabilirsin ki zaten 12 gb ramli model cok cok azdir ya 8 ya 16 oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin içerisine 3D olayı girdiği zaman işlemci ram ve ekran kartının iyi olması lazım hele hele ekran kartının muhakkak iyi olması lazım
  • Autocad için özel bir sistem yoktur, gerekmezde, kullanmazda...
    3 ds max için ekran kartını profesyonel kartlardan secmelisin öncelikle.. quadrolardan mesela..
    işlemci ve ram den önce polygon sayısı hayli fazla modelleri sahnende istediğin gibi kontrol edebilmen için ekran kartı önemli..
    Dell ve Hp in mobil işistasyonları var.. fiyatları normal laptopların 3-4 katı..
  • 3 ds max konusunda çokca sistem tavsiyesi istemiş, almış , kullanmış biri olarak size asıl önerim 3dsmax konusunda biraz daha uzmanlaşmanız.. Siz max e bakmayın o istedikçe ister..64 gb ecc ram çift işlemcili makinaların yetersiz kaldıgı durumlarda olabiliyor. oyun bilgisayarı konfigüreasyonlarını bir kenara bırakıp, buna odaklanmanızda fayda var. Dolayısıyla işlemci veya ram seçerken incelenen benchmarklar testler vs. iki yakın ürün arasında bu süreler saniyelerle ölçülür..

Bir modeli (projeyi);
    aynı makinalarda
    aynı modelleme tekniği
    aynı malzeme ve render ayarları
    aynı sahne kamera ve ısık ayarları ile çalışan iki farklı kişinin render süreleri arasında 5 saat olabiliyor

Donanım konusunda
    * işlemci hızının yanı sıra 4 cekirdek + 4 thread olması ( render pencerinizde 4 değil 8 cözümleyici çalışmasını sağlayacaktır. )
    * 5.000.000 polygonlu bir sahnede çok iyi bir oyun kartıyla move yaparken kumsaati deryasında yüzerken, Quadro kart ile autocadde move yapar gibi çalışabilirsiniz, haliyle daha projenizde stressiz ve daha cabuk biter.
    saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: gamukea

3 ds max konusunda çokca sistem tavsiyesi istemiş, almış , kullanmış biri olarak size asıl önerim 3dsmax konusunda biraz daha uzmanlaşmanız.. Siz max e bakmayın o istedikçe ister..64 gb ecc ram çift işlemcili makinaların yetersiz kaldıgı durumlarda olabiliyor. oyun bilgisayarı konfigüreasyonlarını bir kenara bırakıp, buna odaklanmanızda fayda var. Dolayısıyla işlemci veya ram seçerken incelenen benchmarklar testler vs. iki yakın ürün arasında bu süreler saniyelerle ölçülür..

Bir modeli (projeyi);
    aynı makinalarda
    aynı modelleme tekniği
    aynı malzeme ve render ayarları
    aynı sahne kamera ve ısık ayarları ile çalışan iki farklı kişinin render süreleri arasında 5 saat olabiliyor

Donanım konusunda
    * işlemci hızının yanı sıra 4 cekirdek + 4 thread olması ( render pencerinizde 4 değil 8 cözümleyici çalışmasını sağlayacaktır. )
    * 5.000.000 polygonlu bir sahnede çok iyi bir oyun kartıyla move yaparken kumsaati deryasında yüzerken, Quadro kart ile autocadde move yapar gibi çalışabilirsiniz, haliyle daha projenizde stressiz ve daha cabuk biter.
    saygılar..

Sağolun hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.