Şimdi Ara

3ds Max Sistem Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle ofiste 3ds Max ve bu tarz tasarım programlarını kullanmak amacıyla 3 gün önce vatan bilgisayardan sistem toplattım. Sistem hakkında yorumlarınızı merak ediyorum. Sistem şu şekilde;

İşlemci : İntel Core i7 3770 Soket 1155 3,4 GHz 8 MB Cache 22nm

Anakart : Asus Z77-A Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400 MHZ (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 DVI&VGA

Bellek : GSKİLL 8 GB (2x4 GB) RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

SSD : Kingston 120 GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555 MB / Yazma 510 MB)

Ekran Kartı : GTX660 Ti DirectCU II GDDR5 2 Gb 192 Bit Nvidia GeForce DX11

Kasa : Thermaltake T 700W MidT ATX Siyah Kasa

HDD : 3.5" 1 TB Barracuda Sata 3.0 64 MB Cache 7200 Rpm Harddisk

AOC : 27" i2757FM MYPLAY GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Asıl konuya gelelim :)

Şu anda güncel olan donanımlardan açıkçası bir haberim. Sizlere danışmak istediğim asıl soru şu; Yine 3ds max programını orta seviye performansta kullanabileceğim 2. bir sistem tavsiyesine ihtiyacım var. Fiyat olarak 1750 - 2000 TL civarında bir sistem istiyorum. Almayı düşündüğüm 2. bilgisayarı sadece yukarıdaki sistem meşgul olduğu zamanlarda kullanmayı planlıyorum. Ve kendimi sizin o harika sistem önerilerinize bırakıyorum Şimdiden Teşekkürler, iyi günler dilerim.

• Selam, ben de bir mimar olarak bu tür bir sistem araştırdım ve öğrendiklerim şunlar. Öncelikle i7 4770 tercihiniz iyi. Onun dışında bu tür programlar ramlere çok yükleniyor(özellikle yüksek çözünürlüklü render alırken ram kullanımı 10-12 gb yi görebiliyor). Dolayısıyla 16gb ram tercih ederseniz render hızınız artar ve büyük 3 boyutlu dosyalarda bilgisayarınız şişmez.

Bunun dışında oyun için iyi olan ekran kartı performans için de iyi olacak diye bir kaide yok. Bu iş için en iyi öneri bir Quadro ekran kartıdır. Tabi 3000Tl den başlayan fiyatları görünce insanın hevesi kaçıyor (: Quadro alınamayacaksa da 4gb olan bir ekran kartı tercihiniz daha yerinde olur(ki GTX680 ve GTX770 kartların bile 4gb olanları 1500tl civarı)

Bütçe buysa eğer bana kalırsa sadece ramları 16gb olacak şekilde alın. İşinizi görür diye düşünüyorum. Ancak dediğim gibi iyi bir grafik/render sistemi en az 5000-6000 tl ye mal oluyor :/

Bu arada bir yanlışım varsa üstadlar düzeltsin lütfen. Bunlar bennim biraz araştırım edindiğim bilgilerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 6 Eylül 2013; 14:17:38 >

• İşlemci seçimim 3770 Ramleri 16 ya yükseltelim o zaman. Ekran kartı konusunda başka önerisi olan var mı acaba ?
  • Yok mu yardımcı olabilecek ?
  • GTX660 Ti yerine 660 alsanızda performans farkı olmaz. Bunlar yerine 2.el kartlarada bakabilirsiniz.

Anakartı düşük bir model seçebilirsiniz işlemcinin çarpanı zaten kapalı , işlemcinin izin verdiği hızaşırtmaya daha düşük anakartlarda destek verir.

8GB ram büyük dosyalarda ( çok hazır model olan çizimlerde ) yetersiz geliyor. En mantıklısı 4 kanal fakat siz soket 2011 toplamayacağınız için çift kanal 16gb uygundur.

Monitör kesinlikle ips panel olmalı.
  • Ikinci sisteminiz için FX-8320/6300 bakabilirsiniz. FX serisi CAD/CAM, render için daha iyi performans verir.
    Ram 16 olsun. 21.5/23 inç yeter. Ekran kartı 650 vb yeterli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

GTX660 Ti yerine 660 alsanızda performans farkı olmaz. Bunlar yerine 2.el kartlarada bakabilirsiniz.

Anakartı düşük bir model seçebilirsiniz işlemcinin çarpanı zaten kapalı , işlemcinin izin verdiği hızaşırtmaya daha düşük anakartlarda destek verir.

8GB ram büyük dosyalarda ( çok hazır model olan çizimlerde ) yetersiz geliyor. En mantıklısı 4 kanal fakat siz soket 2011 toplamayacağınız için çift kanal 16gb uygundur.

Monitör kesinlikle ips panel olmalı.

Anakartı aynı bırakmayı ama ramleri dediğiniz gibi 16 Gb yapmayı düşünüyorum. Çünkü çeşitli kişilerden aldığım yorum render konusunda ram yükseltmem yönünde.

Yukarıdaki sistemi almaya karar verdim, ram 16 gb olacak şekilde tabii..

quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Ikinci sisteminiz için FX-8320/6300 bakabilirsiniz. FX serisi CAD/CAM, render için daha iyi performans verir.
    Ram 16 olsun. 21.5/23 inç yeter. Ekran kartı 650 vb yeterli olur.

Şimdi sıra 2. sistemi toplamaya geldi..

İşlemci : AMD FX X8 8320 SOKET AM3+ 3.5GHZ 16MB CACHE 32NM

Anakart : ?

Bellek : GSKILL 16GB (2X8GB) RIPJAWSX DDR3 1866MHZ CL10 1,5V DUAL KIT RAM

SSD : KINGSTON 60GB V300 SERISI SATA 3.0 CACHE SSD (OKUMA HIZI 450MB / YAZMA HIZI 450MB)

Ekran Kartı : ASUS GTX650TI BOOST DIRECTCUII O.C GDDR5 2GB 192BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1

Kasa : Thermaltake COMMANDER 700W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA

Monitör : ?

İkinci sistemi bu şekilde toparladım ama anakart ve monitör konusunda fikrim yok. Ne tavsiye edersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLo! -- 9 Eylül 2013; 20:18:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

3DS MAX söz konusu olduğunda AMD FX 8350 al derim. intel i7 ile arasında devasa farklar yok, bir kaç saniye. o da aradaki fiyat farkına değmez. ram'e yüklen. ki ben 32GB derim. SSD alma, render performansına zırnık etki etmez. 7970 serisi bir ekran kartı al. hatta bulabilirsen 2. el bir quadro al. moınitör IPS panelli bir 27" iyi olur. alamazsan da en azından 24" bir viewsonic al. IPS modellerinden. işini görür.

Araştırmalarım devam ediyor. Devamlı sistem konfigrusyonunu değiştiriyorum cevaplar doğrutulsunda ne yapsam bilemedim Cevaplarınız üzerine biraz daha araştırma yapmam gerekecek. Yardımcı olanlara, fikir önerelenlere ve önermeye devam edeceklere teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: SiLo!

Merhabalar!

Öncelikle ofiste 3ds Max ve bu tarz tasarım programlarını kullanmak amacıyla 3 gün önce vatan bilgisayardan sistem toplattım. Sistem hakkında yorumlarınızı merak ediyorum. Sistem şu şekilde;

İşlemci : İntel Core i7 3770 Soket 1155 3,4 GHz 8 MB Cache 22nm

Anakart : Asus Z77-A Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400 MHZ (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 DVI&VGA

Bellek : GSKİLL 8 GB (2x4 GB) RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

SSD : Kingston 120 GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555 MB / Yazma 510 MB)

Ekran Kartı : GTX660 Ti DirectCU II GDDR5 2 Gb 192 Bit Nvidia GeForce DX11

Kasa : Thermaltake T 700W MidT ATX Siyah Kasa

AOC : 27" i2757FM MYPLAY GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Asıl konuya gelelim :)

Şu anda güncel olan donanımlardan açıkçası bir haberim. Sizlere danışmak istediğim asıl soru şu; Yine 3ds max programını orta seviye performansta kullanabileceğim 2. bir sistem tavsiyesine ihtiyacım var. Fiyat olarak 1750 - 2000 TL civarında bir sistem istiyorum. Almayı düşündüğüm 2. bilgisayarı sadece yukarıdaki sistem meşgul olduğu zamanlarda kullanmayı planlıyorum. Ve kendimi sizin o harika sistem önerilerinize bırakıyorum Şimdiden Teşekkürler, iyi günler dilerim.

Render ise şimdi toplayacağım sistemi alın:
    FX8350
    Msi G970A
    Gskill 2x8gb ribjaws ram (32 gb'da alabilirsiniz)
    Gtx650 veya Gtx660ti
    Cooler master haf serisi 750w 80plus beğendiğiniz herhangi bir kasa yada corsair 300r
    1tb WD 3.5 inç Hdd alabilirsiniz. Seagate Hdd almayın
    Ssd olarak herkesin aksine intel öneriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion -- 9 Eylül 2013; 20:43:19 >

• sana tek tavsiyem ramların 16 gb tek modül olması - İLERDE DAHA İYİ PROGRAMLAR ÇIKINCA 16 GB BİLE ETKİSİZ KALABİLİR - Z78 DAHA İYİ OLABİLİRDİ.
  • quote:

SSD almanın render performansına hiç bir etkisi yok. Ayrıca SDD alana kadar 2 tane 1TB 10.000RPM HDD alır, raid yaparsın. Tek slot ram almak ayrı bir sakınca. AMD işlemciler 2 slot ram'e tek slot gibi erişir. Yani 2 slot dolu olduğunda ram'lerin performansı artar. Intel sistemin render performansı AMD işlemcilerle kafa kafaya. Ben olsam o kadar para verip bir i7 almazdım. Fark ile ekran kartına yüklenirdim. Hatta alabilirsem ram. SSD almak sistem açılış, kapanışını hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacağı için zaten alınması gereksiz. SSD yerine 27" bir IPS LCD alırsam zaten ekran boyutundan dolayı gerek modelleme gerek sahne ayarlama işlemleri için harcadığım zamandan tasarruf ederdim. Zoom in-Zoom out işlemlerinden yırtarak.

Uzun yıllardır CAD programları kullanan biri olarak tavsiye yapıyorum. Alabileceğin en büyük monitörü al. Eğer senin için ekranda düzgün renk görmek önemli ise, ki photoshop kullanacaksın ve gerçekçi renderlar alman gerek, IPS monitör tek çözüm.

İnternetten araştır. i7 3770 ile amd fx3850 arasında 1-2 sn fark var. i7 4770 alsan aradaki fark en fazla 10sn olur. 1 saat sürecek bir render işleminde 30-60 sn kazanacağım diye gidip 2 kat para vermen gerçekten anlamsız olur. Ki bu 30-60sn'nin kat kat fazlasını ufak bir monitörde modelleme yaparken veya sahne hazırlarken zoom in-out ile harcayacaksın. Daha da iyi bir çözüm çift monitör almak. 3DS MAX'in material editörü'ünü, ikonları filan 2. ekrana aktarıp ana ekranı sadece modelleme için kullanmak çok büyük avantaj olur. bir 24" veya 27" yanında bir de 19"-20" fena olmaz. Tabii bu ekranlar için güçlü bir ekran kartı ihtiyacı doğacaktır. Bu durumda İntel+Anakart+SSD yerine AMD FX 8350+i990x bir anakart alırsan nereden baksan yaklaşık 200$ işlemci+ 200$ SSD +50$ anakart 450$ dolar civarında bir bütçen kalmış olur ki bu bütçe ile monitörü 27", ekran kartını 7950 yapabilirsin, hatta ram'i bile 32GB'a arttırabilirsin. Ekran kartı olarak eğer grafik ağırlıklı çalışacaksan AMD tek geçerim. Neden dersen eski bir tecrübe. AMD ekran kartları özellikle oyunlarda kaplamaları tüm detayları ile gösterirken nVidia bazı ayrıntıları bulanık gösterirdi ki yeni durumu bilmiyorum ama iş grafik denince ATI (AMD) referans kart idi.

Senin uğraştığın konularda uzun yıllar hobi olarak uğraşmış biri olarak tecrübelerime dayanarak konuşuyorum.

Ssd kullanmadığınızı düşünüyorum. Ssd sistemin akıcılığını arttırıyor. Mesela PS CS6 Extented 30-60 saniyede açılacağına 5-10 saniyede açılıyor. Uzun uzun yazmak isterdim ama mobilim.

• quote:

Gerçekçi tek bir sahnenin render süresi, kullandığın modelin karmaşıklığına göre bir kaç saat ile bir kaç 10 saat arasında değişir. Animasyon'u saymıyorum ki günler sürebilir. Bu süreleri dikkate aldığında CS6'nın 10sn'de açılması sana ne fayda sağlayacak?

Ben zaten SSD faydasızdır demiyorum. Dİkkat et, program ve Windows açılış kapanışını hızlandırır. RENDER PERFORMANSINA ETKİSİ YOKTUR. Bu da şu demek eğer yoğun olarak render yapacak ise SSD fayda sağlamaz. Tam tersi SSD yerine büyük bir monitör alırsan SSD ile sağladığın açılış hızını, modelleme esnasında yaptığın zoom in-out ile telafi edersin, ki yoğun olarak modelleme işlemi yapanlar bilirler ne kadar gıcık bir durum olduğunu. Ben burada bir tercihten bahsediyorum. SSD'nin sağladığı avantajlar, diğer bileşenlerin sağladıklarından daha az.

Haklısınız ama ssd ile windows veya mac kullanmak çok daha zevkli oluyor. (Özellikle multiplayer oyunlarda herkesten önce araçları almanın zevki bambaşka)
    Ne olursa olsun paraya kıyıp ek bileşen olarak ssd alınmalıdır.

• Cevaplarınızı özenle okudum. İlginiz için teşekkür ederim. Bu konularda geçmiş tecrübelerinize güvenerek önerileriniz üzerine ilk almayı düşündüğüm sistemi İntel yerine Amd olarak değiştirdim. Yakın fiyatlara çok daha iyi bir donanım oldu gibi görünüyor. Sadece Anakart 2400 Mhz 'dan 2133 Mhz 'a indi. Sistem içeriği şöyle;

İşlemci : AMD x8 8350 Soket AM3+ 4 Ghz 16 MB Cache
    Anakart : MSI 970A - G46 AMD 970+SB950 AM3+DDR3 2133 Mhz
    Bellek : 16 GB (2x8 GB) RipjawsX DDR3 1866 Mhz
    SSD : 120 GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0
    Kasa : Thermaltake t 700W Midt.
    HDD : WD 3.5" 1 Tb.
    Monitör : AOC 27" i2757FM Myplay IPS
    Ekran Kartı : GTX660 Tİ DirectCU II GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11

Artık bu sisteme göre daha orta seviye bir sistem toplamanın vakti geldi.İkinci pc için sadece kasa almayı düşünmüyorum çünkü ofis içerisinde ihtiyacı olan diğer insanlarda bu bilgisayarı kullanabilmeli. Fiyat aralığım 2000 TL civarında. 2. sistem yine AMD olabilir diye düşünüyorum Sizlerden öneri bekliyorum.

NOT: 2. sistem monitör harici 2000 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLo! -- 12 Eylül 2013; 13:05:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.