ekran kartı iyi ama sahne cok agır, sahnede çalişirken cisimlerde siyahlanmalar oluyor
opengl demi direct 3d mi çalişacagımı haal anlyamadım bir ona bir ona ama sorun çözemedim
ayrıca ekran kartınnı ayarlarından olabilirmi die düşünüyorum kalte ve performans ayarları gibi
bu ekran kartını kullanan arkadaslar varsa yardım ederlerse sevinirim..
teşekürler..
8800gt gamerlar için, profesyonel çizimciler için değilki. 3dmax'da beklediğin performansı alamaman normaldir.
Eğer çalışma sahnenizde fazla obje var veya aşırı detaylı çalışıyorsanız, 8800gt değil 9800 de kullansanız fark etmez, tek çözüm sırf 3d kullanımlar için üretilen kartlardan edinmeniz gerekli, örn. Quadro gibi.
himm teşeşşür ederim sirneo beni aydınlattım
yannıs bilgi edinip yannıs kart almışım ok adar para verdim
şimdi 8800 gt yi satip dedigin kartlardan almam mümkünmüdür acaba pahalı mı quadro ekran kartlar
quote:
Orjinalden alıntı: xNeox
himm teşeşşür ederim sirneo beni aydınlattım
yannıs bilgi edinip yannıs kart almışım ok adar para verdim
şimdi 8800 gt yi satip dedigin kartlardan almam mümkünmüdür acaba pahalı mı quadro ekran kartlar
Aslında çoğu şirkette bilhassa oyun şirketlerinde kullanılanlar 8800gt bile değil ama yapılan iş de önemli; demek istediğim çalıştığın dala göre değişiyor; ağır sahneler için kesinlikle quadro ve benzeri 3d amaçlı kartlar kullanmakta fayda var; tabii ki oyun kartları gibi oyun oynayamazsın ama farkı viewportda bariz belli eder, fiyat olarak quadrolar değişken çünkü birden fazla modeli var piyasada,
ileri duzey bir tasarim yapmiyorsan ve render aldigin modeldeki polygon sayisi cok ciddi rakamlarda degilse alacagin ekran karti calisma ve render hizini cok fazla etkilemez. tasarim programlari cogunlukla ram ve ozellikle islemciyi cok yorarlar. ilk etapta bunlara onem verirsen daha guzel olur. ama yok ben ileri duzey calisacagim diyorsan orada devreye sirneo'nun da bahsettigi gibi nvidia quadro, ati fireGL gibi yuksek performansli ekran kartlari giriyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme