arkadaşlar 3x1gb kingston 800 mhz ram performansı çok düşük olur mu? yani 4 mü yapmak gerekir? yoksa 2x1gb + 2x512mb takarsam da yüksek performans alır mıyım? teşekkürler.
evet performansın iyi olur,takma kafana.2.Dediğin daha mantıklı..Yapabiliyosan da 4*1 yap yani.
quote:
Orjinalden alıntı: X2
evet performansın iyi olur,takma kafana.2.Dediğin daha mantıklı..Yapabiliyosan da 4*1 yap yani.
ya aslında 4x1 yapmamamın tek sebebi 64bit işletim sistemi yüklemem gerekmesi. programlarımın hepsi 32bit, hepsi de çok pahalı programlar bir daha almam mümkün değil. çalışmazlarsa yapacak bir şeyim kalmıyor. benim endişem 3x1gb taktığımda ram'lerin dual çalışmayacak olması, ama 2x1 + 2x512 yaparsam dual çalışır. bu çok belirgin bir performans farkı mı acaba?
single veya dual olması ddr2 için çok fark yaratmaz ancak farklı miktarda ram kullanmanı tavsiye etmem
quote:
Orjinalden alıntı: Corellon Larethian
quote:
Orjinalden alıntı: X2
ya aslında 4x1 yapmamamın tek sebebi 64bit işletim sistemi yüklemem gerekmesi. programlarımın hepsi 32bit, hepsi de çok pahalı programlar bir daha almam mümkün değil. çalışmazlarsa yapacak bir şeyim kalmıyor. benim endişem 3x1gb taktığımda ram'lerin dual çalışmayacak olması, ama 2x1 + 2x512 yaparsam dual çalışır. bu çok belirgin bir performans farkı mı acaba?
Bende de 4*1 gb ram var ve xp kullanıyorum.Biostan ve windows üzerinde everest gibi ibir programla 4 gb görebiliyorum,ramlar yine dual çalışıyor. Bilgisayar özelliklerine girince 3gb görüyorum.Bu büyütülecek bir sorun değil eğer bunu düşünüyosan.Bu durum seni sınırlamamalı.
O zaman 2*2 de düşün,anladığım kadarıyla lisanslı programların var.Sonuç olarak ram miktarları bir bütün teşkil etsin yani 4*1 ve 2*2 veya sadece 2*1.
ben 2x1 ve 2x 512 kullanıyorum yani toplamda 3 gb bir fark veya yavaşlama hissetmedim 2 ile 3 arasında. kullan sorun çıkmaz