Şimdi Ara

4+1 dvd player tv ya da uydu receivera bağlama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: lebu
    navitech de giriş olarak ne koymuşlar? , kutudan çıkan kabloyu boşver , onu ayıp olmasın diye koymuşlar . çoğu markada böyledir . ( HDMİ kablo koyan da varmış ama nadir ) bence en kaliteli bağlantı optik- optik dir. sonrasında digital koaksiyel -digital koaksiyel ( eğer sendeki iki cihazda da bu soket yeri varsa kutudan çıkan kablonun sadece 1 rengini kullanman yeterli gelir, sarı, beyaz, kırmızı farketmez.)
    3. sırada ise her kanalı analog olarak bağlaman. eğer dvd player ve ses sisteminde birbirine uyumlu çıkış-giriş varsa , alacağın ek kablolarla bağlayıp tam randuman alabilirsin.

Sayın lebu,
    optik-optik bağlantıyı nasıl yapabilirim.. Veya bu bağlantının benim cihazlarda olduğunu nasıl anlayabilirim..
    Dvd'den film koydum bir tane sadece bir tek kabinden ses gelmedi..
    Acaba bu filmin ses codeclerinden olabilirmi??
    yoksa DVD'deki filmin ses codeci ne olursa olsun ben 5+1 şeklinde ses alabilirmiyim..
    Aşağıda dvd playerın giriş v eçıkışlarının resmini koyuyorum..
    Not: Resimler "Rapator" arkadaşımızın koyduğu resimlerden alıntıdır. Cihaz tamamen aynıdır..

4+1 dvd player tv ya da uydu receivera bağlama

• resimdeki roma rakamıyla I-optik çıkış , II - digital koaksiyel çıkış , III- analog çıkış. ses sisteminin girişleri de bunun aynısı gibi olmalı. optik çıkışın küçük bir tıpası vardır tozlanmasın diye , optik kablo bağlayacağın zaman onu söküp öyle takarsın.

sadece 1 hoparlörden gelmedi demişsin , sistemi doğru bağlamışsın büyük ihtimalle, muhtemelen center hoparlördür. yada bir kablo gevşek -temassız da olabilir. test amaçlı kullandığın cd mutlaka DTS, 5.1 kayıt olsun , ya üzerinde yazanı yada bir arkadaşının denediğini kullan. bub iş için üretilmiş test-demo cd ler var internetten de bulabilirsin.

amfinin menüsünde de seçenekler olabilir , ordan( stereo -dts-dolby , 5.1 gibi) koyduuğun DVD ye göre mod ayarlayabilirsin. yada 5.1 dvd koyarsın ama amfiyi stereoya getirip öyle dinlemek isteyebilirisn mesela.

eğer her kanaldan doğru sesi elde etmeyi başarırsani geriye hoparlör volümlerini ayarlamak kalıyor . (amfin buna izin veriyorsa). önleri , merkezi , arkaları ayrı ayrı istediğin volüme ayarlarsın , keyfine bakarsın

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lebu -- 17 Nisan 2008; 13:06:10 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.