Şimdi Ara

4*1 gb RAM Asus P5KPL anakartta neden çalışmıyorrr??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus P5KPL anakartım var.
    Linkteki ramden (TWINMOS 1GB PC6400 800Mhz DDR2)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71099
    4 adet aldım anakarta taktım çalışmıyor. ama bütün ramlari ayrı ayrı 2 tane takarsam çalışıyor. ramlerin hiçbiri arızalı değil yani.
    ama 4 ünü bir araya takınca çalışmıyor. anakartın en son çıkan bios u da indirip güncelledim ama nafile...
    Sorun neden olabilir? Yardımlarınız için teşekkürler...

• eğer anakartın ----aşağıdaki ise----- keşke ram almadan önce, benim gibi 30sn google da arama yapsaydın anakartın max 2gb ram destekliyor diyor aşağıda

http://www.data.com.tr/produce_detail.asp?pid=21324
    Özellikler:
    ASUSTEK P5GPL I915PL DDR SES+GLAN+SATA 16X

Marka: ASUS
    Model: P5GPL LGA775
    Chipset Intel 915P
    Yapısı ATX
    İşlemci Yapısı INTEL Soket 775
    Genişleme Yuvaları 1XPCI-E X16 (VGA Slot), 3XPCI-E X1, 3XPCI
    Mikro İşlemci Desteği LGA 775 İşlemciler
    Front Size Bus 800 MHz
    Ultra DMA Desteği SATA *4
    AGP Desteği YOK
    Bellek Türü DDR400
    Maximum Bellek desteği 2 GB
    On Board Lan Marvell GB LAN
    Modem On Board YOK
    On Board Ses Kartı ALC 8 Kanal Ses
    SCSI On Board YOK
    I/O Chip YOK
    Bios Markası 3Mb Flash ROM
    USB Port 8 X USB 2.0 port (4 arka , 4 ön)
    PS/2 Mouse Port VAR
    Paralel Port VAR
    Seri Port VAR
    PCI 16X Desteği Var

• :) benim anakartım buhttp://www.data.com.tr/produce_detail.asp?pid=38814
    P5GPL değil P5KPL... 4 GB destekli anakart...
  • Pardon harf hatası
  • diğer 2*1 gb de twinmos mu?
  • evet ramlerin dördü de aynı...
  • 64 bıt kur dene bır buyuk ihtimal bu yuzden 4gb goremıyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ramlari windows değil anakart görmüyor. bilgisayar açılmıyor yani. windows zaten 3,26 gibi bir kısmını görecek onu biliyorum...
  • bios güncellemesi de yaptım ama olmadı ya...
    http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=563&l4=0&model=1808&modelmenu=2
    bu linkte memory kısmında
    Dual Channel Memory Architecture
    4 x 240-pin DIMM Sockets support max. 4GB DDR2 800/667 non-ECC, unbuffered memory
    *When installing four DDR2 DIMM modules, install only single-sided memory modules.

şeklinde bir ifade var. Anladığım kadarıyla 4 adet DDR2 ram takacaksanız ramlar single sided olması gerekiyor deniyor.
    benim ram double side mı? ondanmı çalışmıyor acaba?

• aynı problem bende de var yardımcı olabilecek birileri yokmu?
  • benim bildigim single side tek yuzunde chip bulunan ramler double side çift tarafında çip bulunan ramler yanlış hatırlamıyor isem böle olması lazım yazdıgın acıklamada sadece single side ramler ile mümkünmüş 4 ram yuvasına takabilmen için...
  • evet birazda yabancı forumlarda araştrdım, hiçkimse single sided ve aynı marka ramler takmadan 4gb sonucu alamamış bu kart ile! bende de 4 tane DDR2 667 1GB double sided ram var ama sonuç sıfır! şimdi buları değişebileceğim birileri arıyorum single-sided ile ama sanırım zor bulurum....
    bu kartı almadan önce araştırılmalı bence! iyi bir kart diye alıyosunuz ve bi bakıyosunuz 4gb ram de sorun çıkartıyo, bütün hevesiniz kaçıyor ve aldığınıza pişman oluyosunuz.
  • markasız oem ramler var single side olan bunları nasıl bulurum dersen elinde stoklu satış yapan firmanın teknik servisine gidip böle böle diyip ram alman e tabi bide bunun senin anakartında calışıp calışmayacağıda meçhul denemeden asla bilemezsin asusun sonu L ile biten modelleri genellikle kırpılmış olan modellerde yazan bir ibare daha dogurusu o yongada kullanılılan mesela sonnunda v olan modeller de onboard vga olması gibi
  • Ramlerden birisi belki bozuktur baktın mı tek tek takıp çalışıyor mu diye sonra slotlara bak tek tek slotları dene.
  • ramlerde sorun yok! hepsi tek tek takıldığında çalışıyo... sorun single sided istemesi :( şans artık bulabilmek. gittim bilgisayarcıma gittim de konuştum eline single gelirse bana haber vereceğini söylüyor ama nasip işte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.