Şimdi Ara

4-5 dil bilen birisi hangi bölümü okumalı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
3.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Genç arkadaş yanlış anlamayın ama biraz fazla hedefinizi büyütmüşsünüz.
    Sanırım bu dillerin zorluğundan pek haberdar değilsiniz.
    Hadi İngilizce'yi bir şekilde advanced yaptınız o kolay diyelim.
    Ama özellikle Fransızca ve Japonca öğrenmek için en az 2 yıl şart.Ve aynı anda öğrenmek demek ikisini birden riske atmak demek.
    Aynı anda bu kadar dille vakit ayıracağınıza İngilizce'yi C2 yapın.
    Öğrenebildiğiniz kadar ileri seviye kelimeleri öğrenin.Okuyun vs.
    Japonca öğrenmeye başlayıp bırakan çok gördüm.Kanji ciddi anlamda vakit alan bir iş.
    Ve kaynaklar çok kısıtlı.
    Benim önerim bir dili c2 yapmadan diğerine geçmeyin.
  • Tesekkur ederim hocam. Zaten ingilizceyi gun icerisinde surekli kullanıyorum bi cok yabanci arkadasim var onlarla konusuyorum 9gag gibi sayfalari takip ediyorum ingilizce makaleler okuyorum videolar izliyorum. Gramerde hata yaptigim oluyor bazen. Japonca calismaya uzun sure once ara verdim once fransizcada en azindan b1 olup japoncaya oyle geri donmeyi dusundum. Japonca da sadece kanjileri tekrar ediyorum unutmamak acisindan. Bende zaten bi kac haftada ogrenecegim demiyorum tabii ki gereken degeri verecegim uzerlerinde duracagim. Yapici elestirilerinizden dolayi tesekkur ederim. Acaba dillerle bi baglantiniz olabilir mi? Bu konu hakkinda bilgi sahibi gibi gorunuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 18 Eylül 2016; 17:20:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PeaceDluffy kullanıcısına yanıt
    Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu çok var.Fakat bu mezunlar iyi düzeyde İngilizce bilmiyor.
    İyi düzeyden kasıt c2'dir ve kendi mesleğiyle ilgili bir şeyler okuyup konuşmaktır kastettiğim.
    Yani bu bölüm için İngilizce MÜKEMMEL bilmek çok işine yarar.Dil bilmeden bu meslekte iş bulmak zor.
    Ama yanında bir dil daha olsa çok çok çok iyi olur.
    Ben de sizin gibi dil öğrenmeye heves eden biriyim.
    Fakat dilleri öğrendikte ileri seviyeye geldikçe hiç tahmin edemeyeceğin sorunlar çıkacak karşına.Ve bazen çözümlerini bulmak da çok zor oluyor.
    Mesela ben 1.5 sene falan önce Portekizce öğrenmek istiyordum.Amacım denizcilik tarihini öğrenmekti ve kaşiflerin anılarını okumaktı.
    İspanyolca bilen birinin Portekizce öğrenmesi kolay olur diye bazı forumlarda okudum ve inandım buna.(Bunu yazanların bu iki dili bilmediğini hiç düşünmeden inandım buna.)
    Ve öğrenmeye başladım.Birbirine benzeyen dilleri öğrenmek inan bana çok daha zor.
    Çorba olsa iki dil de.Kelimeler birbirine benziyor ama manaları farklı.4 ay kitap okuyarak sesli kitaplar dinleyerek sonunda sorunu düzelttim.
    Fakat koca 4 ay bu sorunu harcamakla boşuna zamanım gitti.
    Yani siz hem İngilizce hem Almanca öğrenince bile bu benzerliklerin bile işinizi ne kadar zorlaştırdığını göreceksiniz.
    Birbirine uzak dilleri öğrenmek daha kolay.
    Bu dönemde işe girmek istiyorum diyorsanız çok iyi derecede İngilizce öğrenin.
    Ama çok iyi bir yerde işe girmek istiyorum diyorsanız iki dil öğrenin.
    3. bir dil öğrenmek gereksizdir.
    Türkiye'de iş şartları şuan böyle.
    Kimse kimseyi kandırmasın çoğu dil işe yaramıyor.
    Açın iş arama sitelerine bakın İspanyolca,İtalyanca bilen kaç elemen aranıyor.
    Bir de Rusça,Arapça,ingilizce,Almanca yazın bir sürü sonuç çıkacaktır.
    Türkiye'de işe yarayan diller RUsça,ingilizce,Almanca,Arapça'dır şuan.
    Uzakdoğu dilleri öğrenmesi meşakkatli ve iş alanı aşırı kısıtlı.(Korece,Japonca'yı kastediyor.Çince hariç)
    İyi düşünün.Başarılar.

4 dil biliyorum kendimce.
    İngilizce(c2) İspanyolca(c2) İtalyanca(c1 ve unutuyorum.) Portekizce(c2)
    Şuan Rusça öğreneceğim.
    Geçmişte tekrar dönebilseydim inan bana İngilizce,Rusça,Arapça ve belki Çince öğrenirdim.
    İspanyolca,İtalyanca falan TÜrkiye'de pek işe yaramıyor.
    Ancak dil tazminatı alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu çok var.Fakat bu mezunlar iyi düzeyde İngilizce bilmiyor.
    İyi düzeyden kasıt c2'dir ve kendi mesleğiyle ilgili bir şeyler okuyup konuşmaktır kastettiğim.
    Yani bu bölüm için İngilizce MÜKEMMEL bilmek çok işine yarar.Dil bilmeden bu meslekte iş bulmak zor.
    Ama yanında bir dil daha olsa çok çok çok iyi olur.
    Ben de sizin gibi dil öğrenmeye heves eden biriyim.
    Fakat dilleri öğrendikte ileri seviyeye geldikçe hiç tahmin edemeyeceğin sorunlar çıkacak karşına.Ve bazen çözümlerini bulmak da çok zor oluyor.
    Mesela ben 1.5 sene falan önce Portekizce öğrenmek istiyordum.Amacım denizcilik tarihini öğrenmekti ve kaşiflerin anılarını okumaktı.
    İspanyolca bilen birinin Portekizce öğrenmesi kolay olur diye bazı forumlarda okudum ve inandım buna.(Bunu yazanların bu iki dili bilmediğini hiç düşünmeden inandım buna.)
    Ve öğrenmeye başladım.Birbirine benzeyen dilleri öğrenmek inan bana çok daha zor.
    Çorba olsa iki dil de.Kelimeler birbirine benziyor ama manaları farklı.4 ay kitap okuyarak sesli kitaplar dinleyerek sonunda sorunu düzelttim.
    Fakat koca 4 ay bu sorunu harcamakla boşuna zamanım gitti.
    Yani siz hem İngilizce hem Almanca öğrenince bile bu benzerliklerin bile işinizi ne kadar zorlaştırdığını göreceksiniz.
    Birbirine uzak dilleri öğrenmek daha kolay.
    Bu dönemde işe girmek istiyorum diyorsanız çok iyi derecede İngilizce öğrenin.
    Ama çok iyi bir yerde işe girmek istiyorum diyorsanız iki dil öğrenin.
    3. bir dil öğrenmek gereksizdir.
    Türkiye'de iş şartları şuan böyle.
    Kimse kimseyi kandırmasın çoğu dil işe yaramıyor.
    Açın iş arama sitelerine bakın İspanyolca,İtalyanca bilen kaç elemen aranıyor.
    Bir de Rusça,Arapça,ingilizce,Almanca yazın bir sürü sonuç çıkacaktır.
    Türkiye'de işe yarayan diller RUsça,ingilizce,Almanca,Arapça'dır şuan.
    Uzakdoğu dilleri öğrenmesi meşakkatli ve iş alanı aşırı kısıtlı.(Korece,Japonca'yı kastediyor.Çince hariç)
    İyi düşünün.Başarılar.

Hocam ingilizcem b2 zaten kisa bi sureye c olurum. Ayrica siz olayi yanlis kavramissiniz. Ornegin Ispanyolcayi onceden biliyor olsaniz daha hizli ogrenirdiniz benzer iki dili ayni anda ogrenmeye kalkmak cok buyuk hata olmus. Ayrica illa Türkiye de calismamiz da gerekmiyor. Ben dilleri is icin değil kisisel gelisim ve sevdigim icin ogreniyorum. Insanlsr sevdikleri islerde daha basarili olacaklarindan dolayi yabanci kulturlerle baglantili bi is secmek istedim. Forumda ne denilirse densin ben ogrenecegim arkadas.

Hayır aynı anda değil birini c1 yaptıktan sonra öğrendim.
    İşte benim size demek istediğim bu istediğiniz kadar dil öğrenin buna itirazım yok.
    Benim dediğim olay bu dillerin zorluğunu FARKINDA OLUP ondan sonra öğrenmeye başlayın.
    Sonra bıraktığınızda yüzlerce saat boşuna gitmemiş olur.
    Ben bunun işin foruma konu açtım bir sürü.
    İnsanların dil öğrenmesine karşı değilim.
    Hatta bu forumda 3 yıldır dil öğrenmek isteyenler için onlarca soruyu cevapladım geçmiş konularıma bakabilirsiniz.
    İngilizce b2 iyi güzel de o b2'den c2'ye geçmek sanıldığı kadar kolay değil.
    Türkiye'de herkes intermediate seviyesinde zaten.
    Çünkü üst seviyeye geçmek için daha fazla gramer,daha fazla deyim vs bilmeniz gerekiyor.
    Ben burada kimsenin umudunu kırmak için yazmıyorum.
    Buyrun geçmişte açtığım konulardan biri;
    https://forum.donanimhaber.com/m_119312425/tm.htm
    Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

İngilizcem intermediate seviyesinde ve şu an fransızca ile japonca öğreniyorum. Lise 4 e geçtim bu yıl. Malum üniversiteye geçeceğiz bana ise okumak için bölüm gerekiyor. Bu dilleri öğrendikten sonra da yetinmek gibi bir niyetim yok ispanyolca italyanca vs şeklinde devam etmeyi düşünüyorum.

Sizce hangi bölümü okumalıyım ne yapabilirim? Malum sistem ortada aç kalmak istemiyorum. -Lisede sayısal okudum.-

edit: Okulda 2. yabancı dil olarak almanca gördüğümüzü eklemedim zira çalışmıyorum ama çalışırsam zorlanmadan öğrenebileceğime inanıyorum zira almanca konuşan çok fazla akrabam var.

benim de ingilizce iyi sayılır (1 sene dil okuyup sayısala geçtim)
    japoncaya ilgim var, fazla zorlanacağımı da sanmıyorum (he he 10 anime izledim otaquyum)
    mezuniyetten sonra duruma göre ispanyolca, fransızca, arapça ve almanca dillerinden bazılarına çalışmayı planlıyorum (hayalci gelebilir ama istiyorum)
    elektronik/makine/meka veya bilgisayar/yazılım mühendisliği düşünüyorum
    ingilizce zaten bu mühendisliklerde önemli, işin içine japonca ispanyolca vb girince de katkısının olacağı kanaatindeyim. zaten sen de sayısal okuyormuşsun. bu konuda bilgili biri varsa aydınlatabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Z-SABER

quote:

İngilizcem intermediate seviyesinde ve şu an fransızca ile japonca öğreniyorum. Lise 4 e geçtim bu yıl. Malum üniversiteye geçeceğiz bana ise okumak için bölüm gerekiyor. Bu dilleri öğrendikten sonra da yetinmek gibi bir niyetim yok ispanyolca italyanca vs şeklinde devam etmeyi düşünüyorum.

Sizce hangi bölümü okumalıyım ne yapabilirim? Malum sistem ortada aç kalmak istemiyorum. -Lisede sayısal okudum.-

edit: Okulda 2. yabancı dil olarak almanca gördüğümüzü eklemedim zira çalışmıyorum ama çalışırsam zorlanmadan öğrenebileceğime inanıyorum zira almanca konuşan çok fazla akrabam var.

japoncaya ilgim var, fazla zorlanacağımı da sanmıyorum (he he 10 anime izledim otaquyum)
    mezuniyetten sonra duruma göre ispanyolca, fransızca, arapça ve almanca dillerinden bazılarına çalışmayı planlıyorum (hayalci gelebilir ama istiyorum)
    ingilizce zaten bu mühendisliklerde önemli, işin içine japonca ispanyolca vb girince de katkısının olacağı kanaatindeyim. zaten sen de sayısal okuyormuşsun. bu konuda bilgili biri varsa aydınlatabilir mi?

Hocam vallahi her bildiğin dil bence günümüzde bir altın bileziktir. Öğren tabii ki japoncayla başla cidden sevgin varsa öğrenebilirsin bence. Ben sayısal okudum ama sayısalla ilgili bölüm istemiyorum. Donanım haberde fazla bahsetme bence yukarıda görebileceğin gibi bir sürü hayalini köreltmeye kalkacak tipler var. Yarından itibaren başla birine.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Z-SABER

quote:

Hocam vallahi her bildiğin dil bence günümüzde bir altın bileziktir. Öğren tabii ki japoncayla başla cidden sevgin varsa öğrenebilirsin bence. Ben sayısal okudum ama sayısalla ilgili bölüm istemiyorum. Donanım haberde fazla bahsetme bence yukarıda görebileceğin gibi bir sürü hayalini köreltmeye kalkacak tipler var. Yarından itibaren başla birine.

sağol.
    dilden sayısala geçtim ve ne yazık ki kapatmam gereken 1 senelik eksik var.
    hayaller ve hayatlar biraz farklı olabiliyor, ingilizce dışındaki yabancı dillere lys - ygs'den sonra ağırlık vereceğim. belki almancaya da yazılıdan yazılıya.
    japonca ile ilgili belki biraz bilgi edinmeye yönelik yazı okuyup video izlerim ( daha çok japon kültürü hakkında)
    hayallerimden beni caydırmak için birkaç sıradan hayal köreltici cümle yeterliyse, zaten bu hayallerimde yeterince istekli değilim demektir.
    bu arada başarılar.

• boyle genc arkadaslarimiz gorunce seviniyorum

kardesim uncleikle cok iyi bi secim yapmissin ve birden fazla dil ogrenmissin, ister is, ister sosyal hayat olsun ilk kural inglziceyi bi sekilde advance veya native sevyesinde ogrenmektir

daha osnrasi benim icin siralama cince, Rusca, olur bu iki ulke acayip gelisiyor ve cok ragbet var, japonca gibi cok bilinmeyen bi dile merak sarmissin iyide yapmissin
    bana sorarsan ugandaca bile yararlidir, bir dil bir dildir bu akdar basit, ,,ben sana tavsiye verirken bana gore dedigimi unutma ama millet sanki senin kalibindaymis gibi , " ii hata yaptin niye bu dili ogrendin " gibi sacma sapan seyler soylemis aldirma, sunuda unutma hayatta hic biseyi para ve gelecek korkusuyla yapma veya ogrenme, elinden gledigince sevdigin seyler yap inan is hayatinda girip, yasin 26-27 gelince iyikide sevdigim seyi yapmisim diyeceksin, capa tip okuyup pisman olan kuzenim simdi girisimci olma pesinde

japonca gibi spesifik bir dil ogrenmissin bence guzel, japonlar ulkemizde cok yatirimi var , tabi cahil cuhal, kesim bilmez adam dunya markasi diye mercedesi, cocacolayi bilir ama japonlarin cok buyuk yatirimlari var seninde bi toyotada, misubishide calismaman icin hic bir engel yok, sana tavsiyem ogrenciyken mutlaka Work and Travel yap, mutlaka yaz aylarinda bu dedigim sirketlere stajyer olarak girmeye calis , hatta ogrenciyken calismani cok cok tavsiye ederim, ogrenciyken yaptigin staj mezun oluken orda seni mudurluge bile getirir

okuyacagin bolum olarak dedigim gibi, cok mezun var , is bulamazssindan ziyade tek desturun ben nerde mutlu olurum olsun. cok mezun var diyolar ya hepsi bos mezun, kendini gelistirren adam kac tane ona bakmak lazim

cogu kisi diplomaya guveniyor oda bom bos bisey, bende isletme okudum inan bizim bolumun %90 bosu bosuna okudu, adam hic bisey ogrenmedi, lise mezunu gibi yani

sevdigin isi yap, severek yaptiiktan sonra isterse o bolumden milyon adam mezun olsun hic biri senin gelecegin konuma gelemez ve bos bos gezer ortalikta, iste tecrubede cok onemli deigim gibi universte zamaninda calisman lazim ,

senin kesinlikle bi yurt disi deneyimin olmasi lazim, bu erasmus olur , wat olur dil okulu olur elinden geldigince bu programlara katilmaya calis

• quote:

Orijinalden alıntı: richardbozkurt

boyle genc arkadaslarimiz gorunce seviniyorum

kardesim uncleikle cok iyi bi secim yapmissin ve birden fazla dil ogrenmissin, ister is, ister sosyal hayat olsun ilk kural inglziceyi bi sekilde advance veya native sevyesinde ogrenmektir

daha osnrasi benim icin siralama cince, Rusca, olur bu iki ulke acayip gelisiyor ve cok ragbet var, japonca gibi cok bilinmeyen bi dile merak sarmissin iyide yapmissin
    bana sorarsan ugandaca bile yararlidir, bir dil bir dildir bu akdar basit, ,,ben sana tavsiye verirken bana gore dedigimi unutma ama millet sanki senin kalibindaymis gibi , " ii hata yaptin niye bu dili ogrendin " gibi sacma sapan seyler soylemis aldirma, sunuda unutma hayatta hic biseyi para ve gelecek korkusuyla yapma veya ogrenme, elinden gledigince sevdigin seyler yap inan is hayatinda girip, yasin 26-27 gelince iyikide sevdigim seyi yapmisim diyeceksin, capa tip okuyup pisman olan kuzenim simdi girisimci olma pesinde

japonca gibi spesifik bir dil ogrenmissin bence guzel, japonlar ulkemizde cok yatirimi var , tabi cahil cuhal, kesim bilmez adam dunya markasi diye mercedesi, cocacolayi bilir ama japonlarin cok buyuk yatirimlari var seninde bi toyotada, misubishide calismaman icin hic bir engel yok, sana tavsiyem ogrenciyken mutlaka Work and Travel yap, mutlaka yaz aylarinda bu dedigim sirketlere stajyer olarak girmeye calis , hatta ogrenciyken calismani cok cok tavsiye ederim, ogrenciyken yaptigin staj mezun oluken orda seni mudurluge bile getirir

okuyacagin bolum olarak dedigim gibi, cok mezun var , is bulamazssindan ziyade tek desturun ben nerde mutlu olurum olsun. cok mezun var diyolar ya hepsi bos mezun, kendini gelistirren adam kac tane ona bakmak lazim

cogu kisi diplomaya guveniyor oda bom bos bisey, bende isletme okudum inan bizim bolumun %90 bosu bosuna okudu, adam hic bisey ogrenmedi, lise mezunu gibi yani

sevdigin isi yap, severek yaptiiktan sonra isterse o bolumden milyon adam mezun olsun hic biri senin gelecegin konuma gelemez ve bos bos gezer ortalikta, iste tecrubede cok onemli deigim gibi universte zamaninda calisman lazim ,

senin kesinlikle bi yurt disi deneyimin olmasi lazim, bu erasmus olur , wat olur dil okulu olur elinden geldigince bu programlara katilmaya calis

Cok tesekkur ederim hocam seni arkadaslar listeme ekleyecegim eve dondugumde unutmazsam. Konussak guzel olur.

Advancedın ustu vardır. Natıve speaker. Advanced burada da olunur, saygılar.

• dodoruh kullanıcısına yanıt
    Native nasil olabiliriz hocam? Yerlisi degilim ki nasil yerli sayilabileyim?

• quote:

Lısanın konuşulduğu ulkeye yerleşıp çevrendekılerde temız lısan konuşursa olursun. O artık fantezı ucu. Turkıye'de maksımum adv olunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dodoruh

quote:

Lısanın konuşulduğu ulkeye yerleşıp çevrendekılerde temız lısan konuşursa olursun. O artık fantezı ucu. Turkıye'de maksımum adv olunuyor.

Ana dili ingilizce olup you're la your arasindaki farki bilmeyeb insanlar var imkansiz o gunumuzde bence

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.