Şimdi Ara

4.5G geldi hoş geldi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
3
Favori
12.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sis651

LTE'den VoLTE olana kadar şarjlar çabuk bitecek derken eğer şebekeler ilk anda VoLTE özelliğini devreye sokmazsa yaşanacak sıkıntılardan bahsediyor. VoLTE olmadan 4G şebekede arama yapamıyorsun. Circuit Switched Fallback ile 3G'ye düşüyor aramada, arama bitince de tekrar 4G'ye geçiyor. Bu geçişlerde de şebekede kesinti oluyor ve baz istasyonu aramadan dolayı da batarya tüketimi oluyor biraz.

Hatta arka arkaya bir numaraya çağrı atmaya kalkın, şebeke geçiş sürecinde olduğu için çağrı başarısız oluyor. Aramalarda bundan kaynaklı ulaşamama sorunları olabiliyor. Ama VoLTE ile bu sorunlar olmayacak. Hani operatörlerimiz ilk anda VoLTE devreye sokacak havasında ama ne yapacakları belli olmaz.

Hocam General Mobil 4G VoLTE destekliyor mu? benim bildiğim sadce LTE destekliyor LTE-A desteği yok

• hatipoglu kullanıcısına yanıt
    Turkcell 1 Nisan'da 375 Mbit dedi bu da LTE-Advanced ile olur. Ancak VoLTE onun üzerinde çalışacak bir yazılım ve donanım katmanı, onu etkinleştirip etkinleştirmeyeceklerini bilmiyorum. Polonya'da 4G denemiştim bu yaz, orada da hala CSFB kullanılıyordu, hani 3G'ye düşme.
  • VoLTE desteği konusunda bilgim yok, kullanılan Snapdragon platformu destekliyor ama yazılımsal durumu nedir bilmem. Cat4 LTE destekliyor bildiğim kadarıyla. Yani taşıyıcı birleştirebiliyor ki, LTE-A destekliyor aslında. Ancak sonradan Cat6'yı LTE-A diye yorumlayanlar oldu, onlara göre desteklemiyor. Ama önemli değil o Cat4 ile 150 Mbit'e kadar LTE-A destekliyor hani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

VoLTE desteği konusunda bilgim yok, kullanılan Snapdragon platformu destekliyor ama yazılımsal durumu nedir bilmem. Cat4 LTE destekliyor bildiğim kadarıyla. Yani taşıyıcı birleştirebiliyor ki, LTE-A destekliyor aslında. Ancak sonradan Cat6'yı LTE-A diye yorumlayanlar oldu, onlara göre desteklemiyor. Ama önemli değil o Cat4 ile 150 Mbit'e kadar LTE-A destekliyor hani.

Anladım tam açıklık yok yani CAT4 'mü CAT6'mı bu teknolojiyi destekliyor.
  • LTE-A taşıyıcı birleştirme olayı aslında. Cat 4 ile 10 MHz iki taşıyıcı birleştirilip 20 MHz elde diliyor, hani Qualcomm'un Snapdragon 800 ve sonrası yongaları destekliyor. 4, 6 serilerinde de destekleyen yongalar var tabi. Ama LTE-A kapsamı da genişliyor, 8x8 MIMO, LTE-Direct, LTE-U vs. farklı şeyler ekleniyor. Ama özü işte taşıyıcı birleştirerek daha yüksek hıza ulaşma olayı. Destekliyor hani.
    Ama bahsettiğiniz cihazın VoLTE desteği hakkında bir bilgim yok.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Cep telefonun sinyal aldığı her baz istasyonunun fiber altyapı ile bağlantısının olması gerekeceğine göre, zaten böyle bir altyapımız yoksa (ki yazılanlardan anladığım kadarıyla yok) Nisan'a kadar bunu sağlamak imkansız gibi gözüküyor. Muhtemelen kısıtlı sayıda belli baz istasyonlarında olacaktır, oradan test edip, bakın sözümü tuttuk diyeceklerdir diye tahmin ediyorum.
    Faydalı bir bilgi böyle paylaşımlar iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Her baz istasyonunun fiber bağlantıya sahip olması diye bir şey yok. Amerika'da bile yok böyle bir lüks. Fiber hatlar toplayıcı baz istasyonlarına ulaştırılacak, o istasyonlardan da çevredeki diğer istasyonlarla mikrodalga radyolinkler sayesinde bağlantı kurulacak. Aynı bugün olduğu gibi. Ancak radyolink kapasiteleri biraz sınırlı kaldığı ve hava şartlarından etkilenebildiği için 3G'ye göre daha fazla sayıda baz istasyonuna fiber ulaştırılması gerekecek. Zamanla da ulaştırılabildiği kadar baz istasyonuna fiber ulaştırılacak. Ancak tamamen fiber üzerinden işleyecek diye bir şey söz konusu değil. Muazzam bir yatırım gerektirir bu. Hani radyolink ekipmanları da ucuz değil, onlara da frekans tahsisi gibi muhabbetleri var ama en azından kurulumu daha zahmetsiz ve çabuk.

Ancak yine de kısıtlı sayıda istasyona ulaşılmış olacak çünkü binlerce baz istasyonunda donanımsal değişiklik yapmak kolay bir iş değil. Hem iş gücü yani emek olarak hem de yatırım maliyeti olarak.

• Cat3 modeme sahip olup VoLTE destekli cihazlar var, kendi telefonum S4 Active (i9295) öyle, aynı şekilde S4'ün i9505 Snapdragon 600 chipsetli modeli de VoLTE destekli, XDA forumdan okumuştum kullanıyolar.
  • UML kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın telefonuna göre cevap vermiştim de desteğin alt seviyesini bilmiyorum tabi. Sonuçta bu cihazda çalışan bir yazılım ve donanım. Donanım desteklese de cihaz üreticisi onu etkinleştirecek mi, ya da operatör o desteği algılayıp etkinleştirecek mi vs. farklı değişkenler olabilir. Zamanla göreceğiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4G veya LTE yazacak yılların 4G'sini yalakalık yapsınlar diye 4.5G yaptılar...
  • VoLTE desteği donanım olarak birçok yeni cihazda var ve cat4 olması sorun değil. Yazılımsal olarak da VoLTE'nin desteklenmesi gerekiyor ve şu anki Android sürümlerinin çoğunda bu destek yok. Eğer kullandığınız telefonun üreticisi VoLTE özelliği olan yeni yazılım hazırlarsa birçok telefonda bu özellik kullanılabilecek. Bu sebeple telefon alırken Android 6 güncellemesini alacak telefonlardan seçim yapmak oldukça önemli.

trollvenator, yazılım güncellemesi ile oraya 4.5G yazdıracak denmiş. Ben 4G veya LTE yazmasını tercih ederim. Kısaca yazılım güncellemesi ile 4.5G yazmasını istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknofone

VoLTE desteği donanım olarak birçok yeni cihazda var ve cat4 olması sorun değil. Yazılımsal olarak da VoLTE'nin desteklenmesi gerekiyor ve şu anki Android sürümlerinin çoğunda bu destek yok. Eğer kullandığınız telefonun üreticisi VoLTE özelliği olan yeni yazılım hazırlarsa birçok telefonda bu özellik kullanılabilecek. Bu sebeple telefon alırken Android 6 güncellemesini alacak telefonlardan seçim yapmak oldukça önemli.

trollvenator, yazılım güncellemesi ile oraya 4.5G yazdıracak denmiş. Ben 4G veya LTE yazmasını tercih ederim. Kısaca yazılım güncellemesi ile 4.5G yazmasını istemiyorum.

Ben LTE yazmasını tercih ederim. Peki VoLTE desteği var mı yok mu öğrene bilme imkânı mız var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4.5G yok ki... yazarlarsa komik duruma düşecekler rezil olacaklar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim ki VolTe teknolojisi destekleyecek operatörler. Görüşme yaptığımız kişi diyelim ki 2G şebekesinde veya interneti kapalı, ama bende 4G açık ise, ben VolTe ile mi görüşme yapıyor olacagım, yoksa karşılıklı 2 tarafın da desteklemesi mi lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trollvenator

4.5G yok ki... yazarlarsa komik duruma düşecekler rezil olacaklar...

Yok ama anladığım kadarıyla yazdırmaya çalışıyorlar. IMT Advanced (LTE-A) aslında 4.5G diye adlandırılabilir bu teknoloji ilk çıktığında bu isim düşünüldü yani tamamen bizimkiler uydurdu denmesi doğru olmaz. Daha sonra Super 4G denmesi uygun görüldü ama son olarak onu da kullanmıyorlar ve direk LTE veya LTE-A yazıyorlar.

Bunun tartışmasını dünyada yapıyor.

http://www.fiercewireless.com/tech/story/huawei-commercialize-45g-technology-2016-aims-speeds-6-gbps/2014-10-15
    http://www.theregister.co.uk/2015/11/11/45g_lte_advanced_pro_quick/

Gördüğünüz gibi dalga geçenlerde var 4.5G diye adlandıranlar da var. 4.5G demek çok yalnış bir ifade değil ancak ben telefonumda 4G veya LTE-A yazmasını tercih ederim.

• LTE-A destekli telefonlarda Volte desteği var mıdır ? Birde volte için 4G ayarı var. Bu şuan bizim telefonlarda yok telefon 4G şebekeyi görünce mi gelir menüye ? :
    4.5G geldi hoş geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 11 Şubat 2016; 20:11:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

LTE-A destekli telefonlarda Volte desteği var mıdır ? Birde volte için 4G ayarı var. Bu şuan bizim telefonlarda yok telefon 4G şebekeyi görünce mi gelir menüye ? :
    4.5G geldi hoş geldi

LTE-Advanced olmadan VoLTE çalışmıyor yani bu iki sistem birbirine bağlı.

İlk önce bu teknoloji nedir onu ele almak lazım. Bu teknoloji LTE-A teknoloji ile çalışan ve Whatsapp benzeri bir yazılımı telefonun kendi yazılımına / donanımına entegre eden bir sistem. Yüksek çözünürlüğe sahip ses, veri, görüntü gibi içerikleri noktadan noktaya taşımak için kullanılıyor.

Bu sistemin çalışması için telefonun donanım desteği olması gerekiyor ve birçok yeni nesil telefonda bu var. Android ve iPhone konusunda net bilgim yok ancak 2013'den sonra çıkan ve LTE desteği olan tüm Windows Phone cihazları bu teknolojiyi destekliyor.

iPhone 6'da destekliyor ancak Türkçe ROM'da gördüğüm kadarıyla bu destek yokmuş. Bu sebeple cihazın güncelleme alması gerekecektir, Android cihazlarında yeni nesil olanlarının bir çoğunda donanım desteği olduğu için yine yazılım desteği almaları gerekiyor. Ayrıca operatörde destek yok ise telefonda destek olsa da bu menü görünmüyormuş.

Sizin telefon için muhtemelen süreç şu şekilde işleyecektir. Önce LTE-A başlayacak, sonra operatör bu teknolojiyi destekleyecek, sizde bu teknolojinin desteklendiği bir baz istasyonundan hizmet alacaksınız. Bu durumda cihazda şebeke arama kısmında bu özellik çıkacak ve Gelişmiş 4G Modu seçeneği aktif olacak. Tabi bu Türkçe ROM'larda şu an için olmadığından dolayı Apple'ın yazılım güncellemesi yayınlaması gerekebilir.

Şimdiden kontrol etmek isterseniz telefonunuzu İngilizce yapın ve şebeke arama menülerini gezin, Enriched 4G LTE Mode veya 4G VoLTE Mode diye bir şey var mı kontrol edin. Dediğim gibi Türkçe olanlarda çıkmıyormuş.

• Galaxy Alpha modelinde Volte var mıdır bi bilginiz var mı ? Açıkçası üreticilerin Türkiye özel güncellemesi vereceğini pek sanmıyorum tüm modellerine. 4.5G yazma güncellemesi gelecek deniliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Galaxy Alpha modelinde Volte var mıdır bi bilginiz var mı ? Açıkçası üreticilerin Türkiye özel güncellemesi vereceğini pek sanmıyorum tüm modellerine. 4.5G yazma güncellemesi gelecek deniliyor.

Bilgim yok ancak xda developers forumundan baktım, VoLTE desteğinin olmadığı yazılmış. Samsung gibi cihazlarda Türkiye'ye özel ROM'lar var muhtemelen onlarda destek olmaz ancak Türkçe destekli global rom'larda bu destek olur. Operatörler cihaz üreticiler ile konuyu görüşür ancak hangi firma ROM yayınlar o konuda doğal olarak bilgim yok.

Romların yenilenmesi ve özellikle 4.5G yazılması için uğraşıldığını bende duydum ancak hangi üreticiler buna sıcak bakıyor bilgim yok. Bu özelliği kullanmak için global romlardan yüklemek gerekebilir ama bu durumda telefon İngilizce olarak kullanılmak zorunda kalabilir.

Apple sizi mağdur etmeyecektir, Windows Phone'da muhtemelen sorun yaşamayacak ama Android'de hangi telefonlara ROM desteği gelir orası belirsiz.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.