Şimdi Ara

4 Ayda Ehliyet mi verilir arkadaş ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman
    Abi bugün sürücü kursu ile görüştüm.Normalde 31 Ağustosda direksiyona giriceksin dediler.Bende yurtdışına gidicem hayatta giremem dedim.Onlarda tamam bakalım ayarlamaya çalışalım felan dediler.Ardından 2 saat sonra geri aradılar 17 sinde girebilirsin dediler.Bakalım bende 17 sinde giriyorum @OverClocK1ng

Haaa evet. Bak ben de sana bugün onu yazacaktım.

Zira gruplandırma yapıyorlarmış.
    Ayın 16 sında da sınav varmış, 31 inde de.

Ben onlarla çok sıkı fıkı olduğum için beni 1.gruba yazmışlar.

Yani ben 16 Ağustos'ta sınava giriyorum. Ama bir kısmı da 31 Ağustos a yazmışlar.

Ben de sana diyecektim. Sen de git kendini 16 sına aldır diye. İyi yapmışsın...

• quote:

Abi bugün sürücü kursu ile görüştüm.Normalde 31 Ağustosda direksiyona giriceksin dediler.Bende yurtdışına gidicem hayatta giremem dedim.Onlarda tamam bakalım ayarlamaya çalışalım felan dediler.Ardından 2 saat sonra geri aradılar 17 sinde girebilirsin dediler.Bakalım bende 17 sinde giriyorum
    @OverClocK1ng

Dün girdim sınava.
    Öyle çok kısa falan da değildi.
    Vitesli motorlarla yapıldı.

Önce sol sinyal verip, ilk dubayı geçip sola girdim. Sonra dubalar arasında slalom yaptım.
    En sondaki dubadan çıktıktan sonra sola sinyal verip döndüm. Karşıda 2 duba daha vardı.
    Onların arasına dalıp , sağ sinyal verip dubalarda 8 çizdim. Sonra çıkınca o rampaya geldim.
    Rampada önüne bakmayacaksın. Yoksa düşersin. Normal bir hızla girip çıktım. Sonra sağ sinyal
    verip durdum. Sonra yürü dediler ve sinyal yakıp ana yola çıktım. Arkamdan da arabayla komisyon
    takip etmeye başladı. Yaklaşık 500-600 metre kadar ana yolda gittim. Sonra sağa , oradan da sola dönüp
    aynı yolun karşısına geçip geri gitmeye başladım. Aynı yolu geri dönüp, gittiğim yerde tekrar döndüm
    ve yine 500-600 metrelik yolu, peşimde bir araba komisyon üyesiyle gittim. Sonra aynı yolu tekrar geri
    döndüm. Toplamda 2.5 km kadar yol gitmiş oldum.

Dubalara arası, olması gerektiği gibi 7 metre idi. Motora binmeden önce aynaları kendime göre ayarladım.

Sonra mesaj atıp, kazandığımı söylediler...

Sen bugün ne yaptın Doktor ? Nasıl geçti ? Gelince yaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Abi bugün sürücü kursu ile görüştüm.Normalde 31 Ağustosda direksiyona giriceksin dediler.Bende yurtdışına gidicem hayatta giremem dedim.Onlarda tamam bakalım ayarlamaya çalışalım felan dediler.Ardından 2 saat sonra geri aradılar 17 sinde girebilirsin dediler.Bakalım bende 17 sinde giriyorum
    @OverClocK1ng

Dün girdim sınava.

Önce sol sinyal verip, ilk dubayı geçip sola girdim. Sonra dubalar arasında slalom yaptım.
    En sondaki dubadan çıktıktan sonra sola sinyal verip döndüm. Karşıda 2 duba daha vardı.
    Onların arasına dalıp , sağ sinyal verip dubalarda 8 çizdim. Sonra çıkınca o rampaya geldim.
    Rampada önüne bakmayacaksın. Yoksa düşersin. Normal bir hızla girip çıktım. Sonra sağ sinyal
    verip durdum. Sonra yürü dediler ve sinyal yakıp ana yola çıktım. Arkamdan da arabayla komisyon
    takip etmeye başladı. Yaklaşık 500-600 metre kadar ana yolda gittim. Sonra sağa , oradan da sola dönüp
    aynı yolun karşısına geçip geri gitmeye başladım. Aynı yolu geri dönüp, gittiğim yerde tekrar döndüm
    ve yine 500-600 metrelik yolu, peşimde bir araba komisyon üyesiyle gittim. Sonra aynı yolu tekrar geri

Dubalara arası, olması gerektiği gibi 7 metre idi. Motora binmeden önce aynaları kendime göre ayarladım.

Abi ben 4.40 da giriyorum ve en son ben giriyorum.Bende tek sıkıntı kullanacağım araç Hyundai i20 1.2 motor dizel.Klima açık iken rampadan çıkmıyor.Eğitimlerde 2-3 kez denedim yarım debriyajla yine kalkamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Saat 19:12 ...

Sonuç?
  • quote:

quote:

@OverClocK1ng

Dün girdim sınava.

Abi sorma başıma gelenleri saat 16.40'da gidicektim bende gitmeden bi duş alayım dedim duş alırken düştüm elimin üstüne ve baş parmağımı incittim ne vites atabiliyor ne de kontağı çevirebiliyordum binbir zorlukla hepsini yaptım ilgili komisyon sadece sinyal hatası verdi halbuki sinyal konusundada hata yapmadım MEB'de bi tanıdık sayesinde onuda düzelttirdim geçtim yani

Bu arada senin sınav baya bi zormuş abi ya bizimki oldukça basitti 2 kmlik yolda gidip gel kavşaktan dön dur arka arka git en son rampadan dur kalk yap gibi şeyler vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 17 Ağustos 2014; 19:15:51 >

• İyi bari, sevindim kazandığına.

Eee peki şimdi kaç günde alabileceğiz? Bir de neler yapmamız lazım?

Ben bugün sürücü kursuna gidip soracağım. Evrak vs. bir yere falan da para
    yatırmam lazım. Bakalım kaç günde alabileceğiz...
  • direksiyonuda geçtim bakalım dosya ne kadar sürücek
  • Benimkine de birkaç gün kalmış olabilir. Bugün vergi dairesine parayı da yatırdım...
  • Sonuçlar bugün açıklanmış ve geçmişim.Dün emniyette gidip ehliyeti kaç ay içinde almamız gerektiğini sordum onlardan aldığım cevap ise kurs ücretini tamamen ödeyip dosyasınızı alın daha sonra 2015 Mayıs ayına kadar vaktiniz var dediler.

Herkese hayırlı uğurlu olsun sonunda bizde ehliyetlendik
  • Daha ehliyetlendiğimiz falan yok yani. Polis durdurdu mu cezayı basar Dr.

Ne zaman ehliyeti cebine koyarsın, o zaman ehliyetlendim dersin.
    Yoksa ona bakacak olursak:
    Ben kazandım. Kursun tüm parasını da daha ilk kaydolduğumda ödedim.
    Tüm sınavların parasını da aynı anda kursa başvurur başvurmaz ödedim.
    Hatta sınavı kazandıktan sonra, dün öğlen vergi dairesine gidip Ehliyet harcı parasını da ödedim.
    Sadece evrağa imza atılacak ve gidip alacağım diye bekliyorum ama halen ehliyet falan görmedim yani.

Yukarıdaki "ALDIM" diyen ve benimle aynı zamanda kursa yazılan applem26 arkadaş nasıl hemen aldı merak ediyorum.
    O da bizim gibi 16 sında sınava girmedi mi ki? Zira ondan önce seçim vardı. Bayramda da girmiş olamaz.

16 sında sınava girip akşam açıklanan sınavdan 2 gün sonra 18 inde nasıl aldı merak ediyorum...
  • Ben de sınava 12 Temmuz'da, direksiyona ise 16 Ağustos'ta girdim.
    Ben de direkt olarak kazandım. Ayrıca benim sürücü kursu da belgeleri
    resmi yerler pazar günü kapalı olduğu için, pazartesi günü, yani ilk iş günü
    göndermiş. Sadece imza bekliyoruz dedi. Ben de o arada gidip ehliyet harcını
    yatırdım. O zaman benimki de 18 inden 7 gün sonra, yani 25 inde verilebilir inşallah...
  • Bu arada, söylemeyi unutuyordum.

Salı günü saat 13:40 ta aldım ehliyeti...

Darısı bekleyenlerin başına...
  • Ülkemizdeki bürokratik işler bazen yavaş işliyor. 3 sene önce eylül başında almıştım bende ehliyetimi ve dosyam Antalya'da iken ben İzmir'deydim. Tamda bayram öncesi son iş günü gitmiştim çıkarmaya... Ne deseler beğenirsiniz ? Bayramdan sonra gel al ehliyetini... Şakamısınız siz yaaa diyerek ortama bi göz gezdirdim ve ben dahil herkeze bunu söylüyorlardı.

Yapacak birşey yok , bağırıp çağırsan almak imkansız , mecbur su yönüne aktım ve polisin birisi ile muhabbet kurdum. Senin tek çıkarın şu diyerek bana yol gösterdi... Bak şimdi trafik şube amiri az sonra odasına giricek ve onu gördüğünde atla önüne şehir dışından geldiğini ve iş yerinden izin almanın zor olduğunu söyle diyerek ricada bulun dedi.

Aynen dediğini yaptım ve sağolsun şube amiride sekretere yönlendirdi , sekreterde öğle saatinde (yemek molasında) çalışan bir memura yönlendirerek dosyayı yemek sonrası mesai başlangıcına yetiştirdi. Ben tabi artık sadece ehliyet basımını bekliyorum... Bahtsız bedevi gibi basım makinelerinden biri arızalanmazmı :))) Diğeride teklemeye başladı birde :D Allahtan mesai bitimine 10 dakika kala bi baktım memur çağırdı verdi ehliyeti :)))

Yoksa bayramdan sonra bir daha gitmem gerekicekti :)))

• @rkadas kullanıcısına yanıt
    İşin enteresanı, ehliyeti çıkartana kadar korkuyorsun birisi durduracak diye.

Ehliyeti çıkarttıktan sonra ise bir tane polis durdurup da ehliyet sormuyor.
    Eeeee. Ne de olsa ehliyet var ya cebinde. Korkmuyorsun ya. Niye sorsun ki...
  • Ehliyet dosyasıda yanınızda olsa çıkartana kadar pek sorun olacağını sanmıyorum.

6 ayda yaklaşık olarak 10 bin km yol yaptım ve 1 sefer bile çevirmeye almadılar :)))
  • quote:

İşin enteresanı, ehliyeti çıkartana kadar korkuyorsun birisi durduracak diye.

Ehliyeti çıkarttıktan sonra ise bir tane polis durdurup da ehliyet sormuyor.
    Eeeee. Ne de olsa ehliyet var ya cebinde. Korkmuyorsun ya. Niye sorsun ki...

Abi zaten bi çevirmeye gelsem sırf fantezi olsun diye ehliyetim yok diyip daha sonrada ehliyetim var diyecem
  • 20 Haziranda yazıldım.9 Agustosta yazılı sinava girdim.14 Eylül direksiyin sinavina girdim.25 Eylül ehliyetimi alcam gibi.Bende senin gibiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

20 Haziranda yazıldım.9 Agustosta yazılı sinava girdim.14 Eylül direksiyin sinavina girdim.25 Eylül ehliyetimi alcam gibi.Bende senin gibiyim

Aman arkadaşlar. Ben arkadaş diyorum bakmayın, 39 yaşındayım ama hepinizi arkadaş olarak görüyorum.

Ehliyet aldıktan sonra dikkat edin. A2 sınıfı yani Motorsiklet ehliyeti alan arkadaşlara söylüyorum.

Aldığım günden beri iyice deneyimde bulundum. Motor aldım ve İzmir'e bile gittim.

Sadece şunu söyleyebilirim: Araba kullanan sürücüler, motorları araçtan falan saymıyor.

O yüzden çok dikkat edin. Manyak manyak üstünüze sürüyorlar. Sıkıştırıyorlar.

Hatta birisi babamın motoruna çarpıyordu. Manyağın teki.

Yani siz yolda nizami ve düzgün bir şekilde gidiyorsunuz ya. Dikkatli olmama gerek yok
    diye düşünmeyin. Başkalarının yaptığı saçma sapan şeylerden de kaçının. Yoksa kimse sizi
    takmıyor.

Mesela bize ehliyet alırken öğrettiler ki: Yolun tam ortasından gitmemiz gerek.
    İki şeridi ortalayıp ortasından gidin dediler.

Ne mümkün. Motor dar olduğu için, hemen arkadan bir araba dibinize giriyor ve korna çalıyor.
    İyice kenara yanaş ki, ben şerit değiştirmeden kolayca geçeyim. Ne de olsa sen motorsun.
    Kenardan gitsen, ben de yandan kolayca geçerim diye...

O derece..

Şu sayfada adamlar 5. maddede bile aynısını yazmışlar. Herkes farkında olayın:

http://www.heromotosiklet.com/SurusIpuclari/Guvenli-surus-icin-dikkat-edilmesi-gerekenler

Kazasız belasız, hayırlı sürüşler dilerim...

• OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    martın başında b sınıfı için yazılmıştım bütün aksaklıklardan sonra anca bugün alabildim
  • Eee arkadaşlar. Yazılalı epey olup da hâlen alamamış var mı ?

Bu arada bir tane polis durdurup ehliyet sormadı dahi.

Ehliyet var, soran yok.

Almadan önce polis durdurur diye motora binmeye korkuyordum.
    Cezası çok, motoru alıyorlar vs. falan filan.
    Şimdi çekincem yok ya. Kimse ne arar ne sorar...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.