Şimdi Ara

4.Basamak: Gramer Konuları (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
78
Favori
71.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam yine ben soru soracam izninizle .

Fiiller konusunda tum zamanlara calistim ne anlam ifade ettiklerine calistim . sonra verbix.com a bi fiili yazip ciktisini aldim . simdi hocam mesela soyle mi yapacagim

I had been doing(yapmaktaydim yapiyordum)

I will be doing(yapiyor olacagim)

I will have done(yapmis olacagim)

Bunun gibi tum zamanlarin karsisina anlamini mi yazacagim?

Bir de imdb sitesinde arama yaparken ararken sadece fiili mi mesela "break" yoksa "have broken" "will have broken " gibi mi arama yapacagim . imdb de amac fiilin anlamini cumle icinde gormek mi ben anlamadim . zaten cumlesozluk.com a falan yazinca da ornek veriyordu . ben imdbyi kullanamadim da bi sormak istedim

Hocam bi de o alistirma siteleri kaldirdiysaniz hic cozmicem ben de . umarim ilerde bi problem olmaz ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eczuzay -- 16 Temmuz 2017; 2:25:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eczuzay E kullanıcısına yanıt
    Evet.
    Zaten bu çalışmayı çok uzun süre yapmayacaksın.1 ay yaparsan tüm zamanları öğrenirsin.
    Sadece fiil değil fiilin almış olduğu zamana göre arama yap.
  • Hocam zamanlari ogrenirken onemli kisim hangi zamanin hangi anlama geldigi ve ne zaman kullanildigi mi? Bazi zamanlarda fazlasiyla aciklama yapilmis . ne zaman kullanildigini anladim ama gerisi biraz zamanla karsilastikca oturacak bir sey degil mi?

Ayni sekilde modalslar icin de genel olarak hepsinin ne anlam verdigini biliyorum . ornegin can yetenekleri ifade eder . ayni zamanda ihtimal de bildirir gecmisi coulddur gibi seyler aklimda zaten . ama cok fazla ayrintisina girince o kadar da aklimda tutamadim henuz . bunlar zamanla oturur mu yoksa simdi gramerdeyken mi ogreneyim?

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    hocam ben look ahead derslerini bitirdim gramer derslerine dersimizingilizce den çalışmak istedim ama konular özet geçilmiş gibi çok az anlatılıyor gramer derslerini daylight eğitim videolarını izlesem sonra 5.adıma geçsem olurmu şimdiden teşekkür ederim :)
  • BlackDestiny B kullanıcısına yanıt
    Gramer öğren de nasıl öğrenirsen öğren.
  • Hocam grammer kısmını ve yorum kısımlarını okudum fakat grammer için çalışma sistemini pek anlayamadım. Aşağıda anladığım kadarını yazdım yanlışları düzeltirseniz sevinirim.

Anladığım sistem şu şekilde:

1. Türkçe cümlenin ögelerini öğren ve ingilizce cümlenin ögeleriyle karşılaştır.
    2. Türkçe İsimler konusuna göz at.
    3. İngilizce İsimler konusuna grammer kitabından çalış kitaptaki alıştırmaları çöz.
    4. Sık kullanılan 100 tane isim örneği öğren.
    5. Lit2go sitesinden cümlelere bak ve isim olarak kullanılan sözcükleri incele.

Bu 5 adımı tamamladıktan sonra önerdiğiniz gibi isimler konusu için 5 günlük tekrar programını uygula ve diğer grammer konusuna geç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muko_60 -- 19 Temmuz 2017; 17:34:49 >
  • muko_60 M kullanıcısına yanıt
    1.sayfayı tekrar oku.
  • Hocam o kadar yazıyı okuduktan sonra kafa karışmış benim. Şimdi tekrar bakınca rahatça anladım. Bir de size zamanlar konusunu sormak istiyorum. Tek tek çalışmayın demişsiniz. Eğer sadece fiil çekimlerinden çalışacaksak en az ne kadar fiil çekimine göz gezdirmek gerekir? Zamanlar konusuna hakim olduğuma nasıl kanaat getirebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muko_60 -- 20 Temmuz 2017; 1:3:50 >
  • muko_60 M kullanıcısına yanıt
    1 ay boyunca fiil çekimlerine bakman gerek.
  • "---Fiil çekimlerinin karşısına Türkçe manasını kitaplarda bulup yazın." demişsiniz. Kitap yerine sözlük mü demek istediniz hocam.

Birde fiili ımdb ye yazıp örnekleri bulunca cümleyi türkceye cevirecek miyiz?

Sürüsüyle cümle var neye göre kac cumleye bakıcaz hocam???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang_88 -- 22 Temmuz 2017; 20:27:32 >
  • Hocam gerund infinitive konusunda nasil calismamiz gerek neleri ogrenmemiz gerek ? Bu fiilleri ezberlememiz mi gerek ? Biraz aciklayabilir misiniz.

Bir de Moods konusu icin googledan da pek turkce anlatim bulamadim.
    Lexico Dictionaries | English
    What Is A Mood In Grammar? | Lexico
    https://en.oxforddictionaries.com/grammar/moods

Burda ingilizce anlatiyor ama ceviririm . bu iyi mi sizce .

Hocam bir de son olarak ben en fazla 1bucuk hafta sonra gramer konularini bitirmis olacagim . gramer icin dersimizingilizce nin tum konularini kitap haline getirmistim ve sizin dediginiz sirayla genel olarak dersimizingilizceden , nadiren eksik buldugum yerlerde de ek olarak googledan calisarak ilerledim. Konu basliklari olarak sizin yazdiginiz konu basliklarinin hepsini bitirmis olacagim. Ancak yine de bazen baska sitelerden gramer konularina bakarken daha ayrintili anlatmis siteler goruyorum . bilmedigim seyler olabiliyor cunku ben dersimizingilizceyi baz almistim . bu ilerde bana sorun yaratabilir mi . yoksa cbcye gectigimde bu eksik olabilecek seyler zaten kapanacak mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eczuzay -- 22 Temmuz 2017; 17:28:24 >

• hocam özellikle zarflarda çok fazla kelime kural var bunların hepsini ezberlememiz mi lazım cbc'den önce yoksa genel olarak bilsek yeterli mi. isimlerde de sıfatlarda da zarflarda da cümleleri anlıyorum ama alıştırmaları çözemiyorum. ne yapmalıyım?
  • Evet zarflar ve edatlar çok vakit isteyen daha doğrusu her zarf ve edatla ilgili onlarca örnek cümle görülmesi gereken konular.Bağlaçlar da öyle.
    Zarflarda fazla kural yok sadece bolca örnek görmen gerek.Önce genel olarak kullanılanları öğren.
    Cbc derslerinde zarf örnekleri görünce yine onları da örnek cümlelerde görüp öğren.
    Tek yol bu.Bol örnek görmen gerek.Diğer türlü unutursun.
  • eczuzay E kullanıcısına yanıt
    1.sayfayı tekrar oku düzenleme yaptım.
    Fiilleri ezberlemek yerine bolca örnek cümle gör.
    Bol örnek görmen gerek ezberleyerek olmaz.Uygulayamazsın o zaman.
    Temel şeyleri iyi öğrendiysen sorun olmaz.Orada gramer konusunda anlatım çok az.Diğer beceriler geliştiriliyor.Tabiki grameri öğrenmek için katkı sağlıyor.
  • Merhaba hocam ben konunuzu yeni gördüm ve tüm detayları okudum; ancak konunuz içinde yazdığınızı söylediğiniz sitelerin, ingilizce kitap önerilerinin, çalışma önerilerinin hiçbirini göremedim. Yardımcı olabilir misiniz acaba?
  • Takipteyim
  • Bir kuralı basit ve anlaşılır şekilde ifade ederek olabildiğince çok sayıda örnek vermek doğru bir tekniktir.

Örnek çalışmanızdan alıntıladım hocam. Neden çok sayıda örnek vermemiz gerekiyor, bunu da açıklayabilir misiniz? Mesela dosya da olan denizler. Hepsi deniz işte ne diye yazayım düşüncesi geliyor bana. Telaffuzlarını öğreneceğim, orası ayrı ama konuyu anlamak için neden aynı tip örneği çokça yazmalıyız?
  • Şöyle düşün;Sen kuralı öğrenip az örnek gördüğünde tıpkı şunun gibi bir mantığa göre ilerliyorsun;
    a.a
    a.b
    a.c
    a.d vs..

Ama kuralı öğrenip bol örnek gördüğünde şuna benzer bir şeyle karşılaşıyorsun;
    a.a,
    a.b
    a.c+
    a.d*

Gibi örneklerde geçen '',+*''gibi o kelimelere bağlanmış önemli detayları görebiliyorsun ve kuralın doğru şekilde uygulamalarını tam olarak görebiliyorsun.
    Bir de önemli faydası ise zihninde o dile ait bu kurallar daha fazla sayıda örnekle kategorileniyor.
    Bu kategoriler ne kadar fazlaysa o dile ait birikiminiz artar.İşte bu bol örnek sayesinde hem grameri daha iyi öğrenirsin hem de dili kullanmayı öğrenirsin.
    Zaten dilde en zor şey bana göre gramerdir.(kelime öğrenmek zor değildir.Okuma çalışmalarıyla öğrenmek hızlanabilir.Ama gramer öyle değil.Çalışması,öğrenmesi,otomatik hale getirmesi daha meşakkatli.)

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Şöyle düşün;Sen kuralı öğrenip az örnek gördüğünde tıpkı şunun gibi bir mantığa göre ilerliyorsun;
    a.a
    a.b
    a.c
    a.d vs..

Ama kuralı öğrenip bol örnek gördüğünde şuna benzer bir şeyle karşılaşıyorsun;
    a.a,
    a.b
    a.c+
    a.d*

Gibi örneklerde geçen '',+*''gibi o kelimelere bağlanmış önemli detayları görebiliyorsun ve kuralın doğru şekilde uygulamalarını tam olarak görebiliyorsun.
    Bir de önemli faydası ise zihninde o dile ait bu kurallar daha fazla sayıda örnekle kategorileniyor.
    Bu kategoriler ne kadar fazlaysa o dile ait birikiminiz artar.İşte bu bol örnek sayesinde hem grameri daha iyi öğrenirsin hem de dili kullanmayı öğrenirsin.
    Zaten dilde en zor şey bana göre gramerdir.(kelime öğrenmek zor değildir.Okuma çalışmalarıyla öğrenmek hızlanabilir.Ama gramer öyle değil.Çalışması,öğrenmesi,otomatik hale getirmesi daha meşakkatli.)

Anladım hocam, teşekkür ederim :) Çalışma daha çok içime sindi şimdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.