Şimdi Ara

4.Basamak: Gramer Konuları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
78
Favori
71.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam dersimiz ingilizce yi bitirdikten sonra advanced grammar in use u kullanmaya gerek var mı? D.i. nin advanced seviyesi yeterli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dersimiz İngilizce sitesi tam olarak advanced sayılmaz.O nedenle grammer in use son kitaba bakmanız gerek.
  • Gençler ciddi ciddi düzenli çalıştıkça oluyor lan harbiden
    Önceden doğru düzgün cümle kuramazken dün açık açık adres tarif ettim şaka maka

Kadının biri Anıtkabire nasıl gideceğini sordu açık açık caddesinden otobüsüne kadar her şeyi anlattım.

Birde merak ettiğim bir konu vardı. Dersimiz ingilizcede böyle bir cümle var.

"Her new dress is more beautiful than her old one"
    Her old one yerine her old it yazamaz mıydık? Tekrar dress yerine nesne zamiri olan it kullanabiliriz diye biliyorum.

• Hocam merhaba. Yazdıklarınızı okudum gerçekten çok faydalı yazılar yazmışsınız. Şimdi benim en büyük sıkıntım kelime ezberi yapmak. Şu ana kadar baktım da en iyi kelime ezberini yabancı müzik dinleyerek, yabancı dizi film izleyerek ve özellikle reading yaparak yapıyorum. Grameri yarıladım şimdiden reading yapmam doğru olur mu ?

• dcq.234 D kullanıcısına yanıt
    Orta düzeyde gramer bilip kelime öğrenmeye geçmek olabilir.Ama bence biraz daha gramer ilerletin.Upper seviyesine kadar öğrenin sonra kelimeye ağırlık verin.Daha akıllıca olur.
    EN hızlı kelime öğrenme tabiki okuma çalışmaları yaparak olur.
    Müziklerde kelimeler alışılmış anlamlarının dışında kullanıldığı için önermem.Dizi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Orta düzeyde gramer bilip kelime öğrenmeye geçmek olabilir.Ama bence biraz daha gramer ilerletin.Upper seviyesine kadar öğrenin sonra kelimeye ağırlık verin.Daha akıllıca olur.
    Müziklerde kelimeler alışılmış anlamlarının dışında kullanıldığı için önermem.Dizi olabilir.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Benim başka bir sorum olacaktı . Şimdi ben geçmiş zamanı falan hallettim de bu fiillerin 2 ve 3. Hallerini tam olarak öğrenemedim bile. Bu nedenle çok sıkıntı yaşıyorum. Siz nasıl ezberlediniz bu fiilleri? Bunları ezberlemek için en iyi yol nedir ?

• dcq.234 D kullanıcısına yanıt
    Onları öğrenmeniz gerekiyor evet.
    Ezberlemek yerine ilgili fiilleri google'da yazıp ek almış şeklini cümle içinde görüp not alırsınız.
    Bu notları birkaç kez tekrarlarsanız yine öğrenilir.Bu yazdığım biraz işi uzatmak oluyor.Ama etkili yöntem.
  • Hocam konunun eski halinde o grammer konuları dışında önemli konular diye ayrı bi başlık vardı orda irregular verbs, -ing takısı almayan fiiler falan vardı. Onları kaldırmışsınız şimdi onlara çalışmaya gerek yok mu yani ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shuskhun -- 13 Aralık 2017; 17:15:15 >
  • shuskhun S kullanıcısına yanıt
    Irregular verbs'leri Grammar in Use mavi kitapta var.Sadece genel olarak öğrenilmesi gerekenleri eklemiş.
    Benim eklediğimde tamamı var.600 küsür tane.İhtiyaç olmaz diye kaldırdım.

İng takısı almayan fiiller yine google'da bulunabilir.
    Çalışmaya tabiki gerek var.Sadece konunun altına ek bilgi ekleyince sıralamayı şaşırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dcq.234

quote:

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Benim başka bir sorum olacaktı . Şimdi ben geçmiş zamanı falan hallettim de bu fiillerin 2 ve 3. Hallerini tam olarak öğrenemedim bile. Bu nedenle çok sıkıntı yaşıyorum. Siz nasıl ezberlediniz bu fiilleri? Bunları ezberlemek için en iyi yol nedir ?

Hocam onları ezberlemek yerine rat planet hocamızın dediği gibi cümle içinde görün yazın ve her gün tekrar edin. İstemesenizde bu şekilde aklınızda kalacak. Ben bu şekilde çalışıyorum. Biraz yavaş gidiyor olabilirim ki benim acelem de yok. Sürekli deftere yazıyorum "fiilleri, sıfatları, isimleri ve zarfları" daha sonra bunları cümle içinde görüyorum ve not alıyorum. Her gün bir çalışmadan önce bir de yatmadan önce tekrar ediyorum yeterli oluyor. Önceden her birinden 100 tane biliyordum şuan 150'ye yakın biliyorum

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 15 Aralık 2017; 19:56:41 >

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, yazın ingilizce çalışırken dersimiz ingilizcede grammerde indermediate seviyesinin sonlarında kalıp yoğun okul temposu nedeniyle ara vermek zorunda kalmıştım. Birkaç haftaya yeniden başlayacağım merak ettiğim, önceki yerleri nasıl tekrar etmeliyim ve grammeri bitirir bitirmez look ahead e geçmeli miyim?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 24 Aralık 2017; 10:43:10 >
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Ara verdiğiniz için basit bir tekrar yeterli olmayacaktır tabiki.
    Bol tekrar yap.Sesli şekilde okuyabilirsin.Kısa notlar alabilirsin.
  • Hocam Look Ahead derslerini bitirdim.Grammera başladım.5. Gündeyim.Hergün 1 konu şeklinde gidiyorum ve haftalık aylık tekrar listesi oluşturdum.Benim sorum, grammera kitaptan çalışırken deftere kelime haricinde herhangi bir not veya kitapta ki örnekleri tekrar yazmak gibi şeyler yapmam gereklimi.Kitapta ki exerciseleri ve internetteki quizleri çözüyorum.Yeterlidir diye umuyorum.Defter notu tutmuyorum.İlerde mutlaka unutacağım.Ama pekiştirmeye gayret göstereceğim.

Defter notuda tutsam yine unuturum.Boşa vakit kaybı olmasın dedim.Tabi kelimeleri tutacağım.Her ünitenin kelimerini çoğul hallerini telaffuzlarını yazıyorum.

• ben_adam_olmam kullanıcısına yanıt
    Look Ahead derslerini bitirdiyseniz bu konuda olumlu ve olumsuz gördüğünüz noktaları şu konuya yazarsanız diğer arkadaşlar da okur;
    https://forum.donanimhaber.com/6-adimda-ucretsiz-ingilizce-ogren-kapsamli-rehber-konu--120127902-88

Gramer konusunda yaptığınız ilk hata her gün bir konu bitirmektir.Bu yanlıştır.Alıştırmalar yaparak ilerlemelisiniz.
    Gramer konularında önemli noktaları deftere yazın.Tekrar etmeniz gerek.Tekrar olmazsa zaten unutursunuz.
    Not tutmak burada en önemli çalışmalardan biri zaten.
    4.adımdaki gramer konusunu dikkatli şekilde okuyun.
  • quote:

Hangi konularda sıkıldınız?
    Gramer konuları gereksiz değildir sadece bazen fazla detay verilir.Bu malesef ülkemizdeki birçok kitapta bu şekilde.
    CEFR sistemine uygun Türkçe anlatımlı bir kitap olsa bu sorunlar yaşanmayacak.Bazı kitaplar var gibi ama içeriğini görmedim.
    Grammar in Use CEFR sistemine göre hazırlanmış.Gereksiz bir tane detay bile yok o kitapta.
    Fakat burada da bazı sorunlar ortaya çıkıyor.O kitaba çalışıp bitirince büyük oranda gramer biter.
    Ama Türkçe ile bağlantı kurmakta çok zorlanırsınız.Çünkü anadil ile bağlantı sağlanmadan(başlangıçta) dil öğrenmek zordur.
    Bu konuda çok yazdım merak ediyorsanız geçmiş konuları okuyun.

Hocam ben Look Ahead derslerini bitirdim . şimdi grammeere başlıcam. Essential Grammer almadan, dersimiz ingilizceden gitsem olurmu?

• quote:

Kafa karıştıracak bir şey yok konuda.
    Üstte de yazdım Gramer Today başlangıç için yeterlidir.Sizi Upper seviyesine getirir.Bu kitap sizi bir dağın tepesine kadar getirir.
    İnside and out ise çok detaylı bir kitaptır ve başlangıç olarak böyle bir kitaptan başlamak çok yorar insanı.Bu kitap sizi bir dağın zirvesine,doruğuna getirir.Bazı arkadaşlar advanced düzeyine ait yeterli konu yok diyebilirler fakat bence yeterli.Zira bu düzeye ait kaç konuyu okurken,konuşurken uyguluyoruz o da ayrı konu.
    Bir insan için upper seviyesi çoğu zaman her şeye yeter.Yeterki eksiksiz öğrenin.
    Ama siz sınav için öğreneceğim diyorsanız üsttede yazdığım gibi inside and out alın.Sınavlara yönelik detaylar var kitapta.

hocam bu derslere başlamadan önceki süreçle şimdiki süreç farklı. sürekli birşeyler değiştirip duruyorsunuz. biz hang kurala hangi sürece göre ilerlicez. bir çalışma yapıyoruz ortasında pat diye konuyu kapatıp , aynı konuyu farklı süreçlerle açıyorsunuz. kafamız karışıyor.

• AdemBelindir A kullanıcısına yanıt
    Olur ya da olmaz demek için ne düzeyde ve ne için dil öğrendiğiniz önemli.
    Eğer sadece okuyup konuşmak için öğreneceksen yeterlidir.
    Ama sınavlar için öğreneceksen iyi düzeyde öğrenmek istiyorsan yeterli olmaz.
  • AdemBelindir A kullanıcısına yanıt
    Fark genel olarak yoktur.Yine tekrar,not tutma,bol örnek görme üzerinden öneriler veriyorum.
    Tek fark Grammer in Use'u önerdim.Çünkü ortada tüm ihtiyaçları karşılayacak Türkçe kitap CEFR uyumlu yoktur.Varsa da ben görmedim.
    Daha önce mesela bol örnek görmek için tarayıcı arama özelliği önermiştim fakat uygulaması zor diye pek çalışan olmadı.
    Az çabayla çok şey öğrenmek istiyorlar o da mümkün değil ne yazık ki(bunu size yazmıyorum yanlış anlamayın).
    1.Türkçe gramer öğreneceksiniz.
    2.English Grammer Today gibi Türkçe anlatımlı bir kitap alabilirsiniz veya İnternetteki Türkçe sitelere bakın.
    3.Grammer in Use 3 kitaplık seriyi alıp çalışacaksınız.
    Bunları yaparken not alacaksınız,tekrar edeceksiniz,bol örnek görüp alıştırma çözeceksiniz.
    Karışık bir durum yok.
  • Arkadaşlar selam,

Yaklaşık 3 gün önce dersimiz ingilizcedeki elementary seviyesindeki tüm konuları bitirdim. Her gün bir konu bitirmek yerine yavaş yavaş ilerliyorum. İnternetteki alıştırmaları çözüyorum daha kafama yatıyor. Şuanda intermediate seviyesine geçmiş bulunmaktayım. Evet asıl zamanlar intermediate de görünüyor. Fakat ben yine de çalışarak önceki konumuma göre baya iyi oldugumu düşüyorum. Gayet güzel bir şekilde cümle kurmaya başladım. Bu beni daha da hırslandırmaya başladı
  • Dersimiz ingilizceden çalışıyorum. Şuan intermediate konularında "Going to Future Tense" konusundayım. Baya yol katettim. Burdaki intermediate konusu bittiğinde english grammar in use kitabını alıp birde ordan bitirmek istiyorum hem pekişmiş olur.

Rat Planet hocam hemen advanced gramer çalışmayı düşünmüyorum. Upper intermediate seviyesinde kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Siz ne önerirsiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.