Şimdi Ara

4.Basamak: Gramer Konuları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
78
Favori
71.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İskelet gramer konusunda düzenleme yaptım.1.sayfaya bak.Daha güzel ve anlaşılır oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

İskelet gramer konusunda düzenleme yaptım.1.sayfaya bak.Daha güzel ve anlaşılır oldu.

• İskelet gramer için bu kaynak sizce nasıl?
  • Nayc kullanıcısına yanıt
    Anlatım dili Türkçe olması gerekir.
  • quote:

Anlatım dili Türkçe olması gerekir.

Hocam merhaba emeginiz için çok teşekkür ederim. Gramer konusu nasıl calısacagımı tam anlayamadım. Şimdi siz dil bölümlerini vermissiniz sırayka 1 den 8e kadar. Bu bölümleri gramer kaynagı olarak gösterdiniz siteden sizin verdiğiniz siraylamı bölümleri bulup calısayım yoksa kaynak veridiginiz sitenin kendi konu sirasına göremi calısayım ?
  • tom_u kullanıcısına yanıt
    O 8 konuya göre ilerleyeceksiniz.Gramer sitesinde seviyelere göre anlatmış o şekilde de olabilir.
    Önemli olan o 8 konuda yapılanları yapmaktır.
  • Hocam büyük ölçüde sadeleştirdim 107 sayfadan 63 sayfaya kadar düştü,tabi bunu yaparken rastgele değil kendimce fazla detay olan kısmı göz kararı çıkartarak ve verdiğim örneklerin bir kısmını silerek yaptım(hakikaten abartmışım biraz)şimdi 8 söz bölüğündeki 100 kelimeyi cümle içinde görme işlemi var onu ben verdiğim örneklerle tek tek yazıp göstereyim mi door kelimesi için mesela "I will close the door "gibi,yoksa uyarı olarak yazayım çalışan arasın bulsun mu?bu arada bunu üşendiğimden falan sormuyorum belki siz kendilerinin görmelerini isteyebilirsiniz diye soruyorum belirteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 20 Haziran 2017; 19:20:25 >

• Örnekleri eklerseniz güzel olur tabiki.
    Bir de iskelet kuralları 1.sayfadaki gibi başlık ve alt başlık şeklinde olursa müthiş olur.
    Dosyayı wordpad'da hazırlayın ben de vaktim olursa düzenlemek yaparım.
  • quote:

Örnekleri eklerseniz güzel olur tabiki.
    Bir de iskelet kuralları 1.sayfadaki gibi başlık ve alt başlık şeklinde olursa müthiş olur.
    Dosyayı wordpad'da hazırlayın ben de vaktim olursa düzenlemek yaparım.

quote:

1.İsimler
    1a.isim nedir?
    1b.İsimlerin türleri ve görevleri nedir?.
    1c.İsimlerde cinsiyet kavramı ve ekleri.
    1d.İsimleri çoğul yapılırken hangi ekler getirilir?
    1e.Bir isim tamlamasının alacağı ekler nelerdir?
    Sık kullanılan isim örneklerini bulmak için Google'da ''most common nouns in english'' araması yapın(100 tane öğrenin).

2.Sıfatlar
    2a.Sıfat nedir?
    2b.Sıfat türleri ve görevleri nedir?
    2c.Sıfatın cümle içindeki konumu.
    2d.Sıfatların derece karşılaştırılması nasıl ve hangi eklerle yapılır?
    Sık kullanılan sıfat örneklerini bulmak için Google'da ''most common adjectives in english'' araması yapın(100 tane öğrenin).

3.Zamirler
    3a.Zamir nedir?
    3b.Zamirlerin türleri ve görevleri nedir?
    Sık kullanılan zamir örneklerini bulmak için Google'da ''most common pronouns in english'' araması yapın(Tamamını öğrenin.Zaten çok az).

4.Fiiller:
    4a.Fiil nedir?
    4b.Fiillerin görevi ve türleri nelerdir?Düzenli fiillerin kuralları nedir? Düzensiz fiilleri öğrenin.Sık tekrar edin.
    4c.Tek tek zamanlara çalışmak yerine tüm zamanlara çalışacaksınız.Her gün 1 fiili tüm zaman çekimlerinde görüp incelemeniz gerekiyor.
    Şu siteye bir fiili yazdığınızda tüm zamanlara göre çekimi veriyor;
    quote:

http://www.verbix.com/languages/english.shtml

Fiil çekimlerinin karşısına Türkçe manasını yazın.Sonra ilgili zamanla ilgili örnek cümle bulacaksınız.
    Bunun için Google yerine daha pratik bir araç var;İmdb
    Bu siteden bir kelime aradığınızda film ve dizilerde geçen İngilizce diyaloglar içinden arama yapıyor.
    İlgili cümle ile ilgili istemediğiniz kadar çok örnek bulabilirsiniz.Site;http://www.imdb.com/

Arama satırına kelimeyi yazıp ''Quotes''seçeneğini seçip arama yapın.
    Zamanları ne kadar basit şekilde öğrendiğinizi göreceksiniz.Ama ortada eksik bir durum yaşanmaması için şu çalışması sonra yapın;
    Her zamanın görevlerini öğrenin.
    4d.Yardımcı fiiller ve görevleri nelerdir? Tüm zamanları öğrendikten sonra öğrenin.
    Sık kullanılan fiil örneklerini bulmak için Google'da ''most common verbs in english'' araması yapın(100 tane öğrenin).

5.Zarflar
    5a.Zarf nedir?
    5b.Zarfların türleri ve görevleri nelerdir?
    5c.Zarfların derece karşılaştırmasını nasıl ve hangi eklerle yapılır? öğrenin.
    Sık kullanılan zarf örneklerini bulmak için Google'da ''most common adverbs in english'' araması yapın(100 tane öğrenin).

6.Edatlar
    6a.Edat nedir ve görevleri nelerdir?
    6b.Edatların türleri nelerdir? Bazı kitaplar edatları türlere ayırmazlar.Zaten yapay bir ayrımdır.Yine de bilin.
    Sık kullanılan edat örneklerini bulmak için Google'da ''most common prepositions in english'' araması yapın(100 tane öğrenin.)

7.Bağlaçlar
    7a.Bağlaç nedir?
    7b.Bağlaç türleri ve görevleri nelerdir?
    Sık kullanılan bağlaç örneklerini bulmak için Google'da ''most common conjunctions in english'' araması yapın(100 tane öğrenin).

8.Ünlemler:
    8a.Ünlem nedir? Ünlem türleri ve görevleri nelerdir?
    8b.Direct Speech(Dolaysız Nakledilen Söz) ve Indirect Speech(Dolaylı Nakledilen Söz) adlı konular nelerdir nasıl yapılır?
    Sık kullanılan ünlem örneklerini bulmak için Google'da ''most common interjections in english'' araması yapın.

Şu bölüm değil mi hocam?

• Evet her başlığa ilgili konu ve her sözbölüğüne ilgili kelimeler eklenirse müthiş bir şey olur.
    Ben de sonra düzenlerim.Pratik bir dilbilgisi kitabı olur.
    Hatta bu kitabın adı İskelet gramer yöntemi olur.Sonra bunlar bittikten sonra detaylı İngilizce gramer diye 2.bir kitap hazırlarız.Tabiki o daha çok zaman ister.
  • quote:

Evet her başlığa ilgili konu ve her sözbölüğüne ilgili kelimeler eklenirse müthiş bir şey olur.
    Ben de sonra düzenlerim.Pratik bir dilbilgisi kitabı olur.
    Hatta bu kitabın adı İskelet gramer yöntemi olur.Sonra bunlar bittikten sonra detaylı İngilizce gramer diye 2.bir kitap hazırlarız.Tabiki o daha çok zaman ister.

Hocam benim şu sıralar zamanla ilgili bir sorunum yok bu işi cidden önemsiyorum ve sizin hepimize bu tip konular açarak yaptığınız gibi ben de sizin yükünüzü hafifletmek ve arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum,inşallah dediğiniz gibi olur ve kimsenin kafasında bir soru işareti kalmaz gramer konusunda.

• Hocam Grammer e geçtim 2. Haftadayim. Fakat hala kafamda bir soru işareti var. Konuyu baştan sona çok kez okudum ama kafamda oturtamadim bir türlü. Dersimizingilizce sitesine direk başladım ben. Oradaki sıraya göre gidiyorum. Ayrıca Türkçe gramer e de bakıyorum. Ama sözcük gruplarına ingilizce de ayrı ayrı bakmıyorum site de nasıl gidiyorsa öyle bakıyorum. Hata mı yapıyorum? Sanırım yapıyorum gibi ama yardımcı olabilir misiniz rica etsem? Bu konular sizi baya bir sıktı biliyorum ama cevap vermeniz benim ve zamanım açısından önemli. Olmuyorsa yapamıyorsam hiç ugrasmayacagim çünkü 3 4 saati İngilizce'ye ayırıyorum dışarı hava alacak zaman bile bulamıyorum kendime.. Teşekkürler saygılar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

O 8 konuya göre ilerleyeceksiniz.Gramer sitesinde seviyelere göre anlatmış o şekilde de olabilir.

O zaman gramer sitesindeki sırayla sizin belirttiğiniz yöntemle calışmada sakınca yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tom_u

quote:

O zaman gramer sitesindeki sırayla sizin belirttiğiniz yöntemle calışmada sakınca yok..

ve son olarak sadece sizin belirttiğiniz adımları calısmalıyım degilmi cünkü yorumlarda işler baya karışmış
  • blocktrade B kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza bakınca dil öğrenmek için çok acele ettiğinizi düşünüyorum.Bu sıkıntı yaratır.
    Sorunuza gelecek olursam şimdi bildiğin gibi iskelet gramer kuralları var.Bunlar sizin hızlı ilerlemeniz için önerildi.
    Bunları uygulamadan da gramer çalışabilirsin ama biraz yavaş ilerlersin.
    Seviyelere göre gidersen pek sıkıntı olmaz.Ama eksik noktalar çıkacaktır.(Çünkü bilmen gereken temel şeyleri çoğu zaman gözardı edeceksin veya yeterli düzeyde önemsemeyeceksin.)

Gramer bölümünde sürekli seviyeye göre çalışalım mı yoksa iskelet yöntemiyle çalışalım gibi sorular gelmeye başladı.
    Bu nedenle buraya ekledim dersimizingilizce sitesini kaldırıyorum.
    Gramer anlatımlarına google'dan ulaşılabiliyor zaten.İskelet yöntemi bilgi eksikliğini kapatmak ve uygulamada size daha çok yardımcı olduğu için bu kararı verdim.

Bir de hocam artık şu İngilizce'yi gözünüzde bu kadar büyütmeyin.İnanın çok basit bir dil.Deyim ve deyimsel fiiller biraz ezber.Onun dışında her şey basit.Zor değil.Günlük 4 saat çalışarak rahatlıkla bu dili öğrenebilirsin.

• tom_u kullanıcısına yanıt
    İskelet gramer yöntemine göre çalışın.Seviyelere göre gidince tamam yine güzel oluyor ama asıl önemli noktaları yine kaçırıyorsunuz.(böyle düşünüyorum.)
  • Hocam merhabalar,iskelet gramer yönteminin pdf ve word halini dün ekleyeceğim dedim normalde de dün biterdi ama en güzel haline getirmeye çalışmak için yoğun çaba sarfediyorum ve özellikle sık kullanılan fiillerin,isimlerin,zarfların vs. cümle içinde gösterme konusu baya uğraştırıyor.5.ünite olan Zarflara kadar geldim ve bugün bir aksilik olmazsa bitecek inşallah bilgilendireyim sizi dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 21 Haziran 2017; 15:59:19 >
  • Elinize sağlık.Biterse ben de incelemeye çalışırım.
  • quote:

İskelet gramer yöntemine göre çalışın.Seviyelere göre gidince tamam yine güzel oluyor ama asıl önemli noktaları yine kaçırıyorsunuz.(böyle düşünüyorum.)

Benim anlatmaya calıstıgım örneğin kaynak veridiginiz sitedeki bir konuyu sizin belittiginiz yöntemle calısmak.
  • Hangi grammerleri öğrendikten sonra kelime çalışılmalı. Sürüsüne zaman var ingilizce de ben hazırlık okudum orda 6 zamanı öğrettiler .
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.