Şimdi Ara

4 çekirdek işlemcili sisteme ve 300 W psu yeterli olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 çekirdekli quad 2.33 işlemci 1 GB palit 9500 gt ekran kartı ve 500 GB hdd için 300W yeterli olurmu? acil yardım arkadaşlar

Kasa soğutma açısından Yan kapakta 25 CM ve arkada 12 CM fan mevcut
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• şimdi herkesin cevabı sana watt biçiminde olacaktır diye tahmin ediyorum.fakat güç kaynağı hesaplaması öyle yapılmaz.yeni nesil işlemciler ekran kartları çoğunlukla 12v luk pilden güç çeker.güç kaynağının üzerindeki 12vluk değer kaç amper ona bak.sonra intelin sitesinden işlemcini bul ne kadar güç istiyor ona göre karşılaştır.tüm sisteminin gücünü bu şekilde hesapla.wattla matla olmaz o işler.ayrıca 300w peak power yazıosa gerçek güç deildir.anlık çıkabileceği maksimum güç değeridir.
  • http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/sahte_guc_kaynaklari-03

bu işi detaylı açıklayan bi sayfa buldum senn için. büyük yardımı olur.
  • sağol kardeş yardımların için ama benim tek merak ettiğim şey bu sistem 300W ile çalışsa sorun çıkarırmı? yani kısacası anlamam öyle amper hesaplamasından falan powerin üzerini okudum şimdi

Sunny technology ATX 300

Max. Output power supply 300W

12V 15A V.s
  • internet sitelerinde gezdim hazır pc grupları arasında beniim sistemin aynısı var ve kasa seçiminde ATx 300W kullanmışlar demekki problem olacağını sanmıyorum
  • nvidia sitesinden baktım.minimum 350 w güç kaynağınız olsun diyor. maksimum 50w güç çeker diyor.niyeyse o da işin fizik boyutuna girmemiş direk wattla yazmış.core 2 quad hakkında bişey bulamadım sitesinden.bence sen işini sağlama al güç kaynağına aşırı yüklenmede donanımlarından birini birkaçını hatta hepsini bile kaybedebilirsin.oyun oynayacaksan çok yüklenmede mortingen olabilir yani.açıkçası bu güç hesaplamasını bu işi yapan bilgisayarcıların da bazıları bilmiyor.benim pc ci ye anlattım ettim "ha" dedi bana.güç kaynaklarında 12 v luk 5vluk ve 3.3v luk piller bulunur.genellikle adisnden en iyisine kadar 3.3v ve 5vluk pillerin amper değerleri her zaman yeterlidir.hatta adilerde gücü watt olarak üzerine daha yüksek rakamlar yazmak için 3.3 ve 5 vluk pillere daha çok güç sağlama olanağı verirler.ama malesef 12 vluk değerleri düşüktür.ki fanlar,ekran kartı,işlemci gücünün çoğunu nerdeyse tümünü 12 vluk pilden alır.fanlarda yüklenir yani.bence iyice araştır bu güç hesaplama olayını sonra bak yetiyorsa alma.donanımlarını tek tek araştır.ne kadar güç istediğini fln filan.gelgelelim bana sorarsan işini sağlama al yeni kaliteli bir psu al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mMeMoOo -- 17 Ağustos 2009; 0:28:03 >

• Güncel sistemlerin çoğuna 300-350 wattlık psu yetmez. 400 veya 500 watt güç kaynağına ihtiyacın var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk cevap yazan arkadaşın dediği gibi 300W yeter mi sorusuna cevap verebilmek için psunuzun 12V hattına kaç amper akım verebildiği önemli ama önemli olan başka bir nokta da psunuzun gerçekten bu gücü verip veremediği, işlemci gereken gücü 12V kanalından sağlar, ayrıca ekran kartı da aynı şekilde, sabit disk ve optik sürücünün de 12V gereksinimini unutmamak gerekiyor. Sonuç olarak bir hesap yapsak ve teoride 300W yeterli gelse bile sınırda olacaktır, yani siz işlemciye yüklenince psunuzun sınırlarında çalışmasına neden olacaksınız ki bu da çok tavsiye edilebilecek birşey değildir. Kafanızın rahat olması ve bir süre sonra psu kaynaklı sorunlar yaşama riskinizi azaltmak için kaliteli bir 400W psu almanız gerekiyor bence. 350W olsa yine bir nebze, ben 350W psuma oldukça yüklenmiştim ama işlemcim 2 çekirdekli ve 300W çok sınırda bir psu sizin sisteminiz için.
  • seni bir süre idare eder ben imzamdaki sistemle 300w frisby ile 2.5 ay idare ettim :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.