Benim İşlemci 60 İla 50 Derece Arasında Sabit Bu Normalm ?
normal bir değer ancak sistem boşta 50 derece ise normal değil yükte 50-60 arasında dediginizi varsayarak söyledim...
Benimde 50-60 sistem boşta hep 60 a yakın oluyor macunu falan bilgisayarcıya çektirdim ve çok ince kağıt gibi çekiyor 1 kasa fanı 1 işlemci fanı 1 de ekran kartı fanı var işlemci Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133) ve o/c yok acaba 5 yıllık bilgisayar diyemi böyle :D
pentiumlar genelde bu sıcaklık degerlerinde çalısır...
quote:
Orijinalden alıntı: makedonn
pentiumlar genelde bu sıcaklık degerlerinde çalısır...
fanı mantıklı biçimde cpu fanına hava verecek şekilde arka tarafa monte edip yan kapağıda açınca fan 2766 RPM de 56 °C (133 °F) olmaya başladı yaklaşık 4-5 derece düştü neyse bu mesajla içimi rahatlatımış oldunuz ilginize teşekkür ederim :)
rica ederim, kuzenimin aynı pentium 4 li sistemi var onunda sıcaklık degerleri bu şekilde...
bir de pentium 4 lerde dikkatimi çeken bir şey de, zaman içerisinde artık ne kadar iyi temizlesen macunda çeksen ısılarının artması. büyük bir ihtimalle ömürle alakalı bir durum.
Zaten pcnin fazla ömrü kalmadı yeni pc toplicam sistem tavsiyeleri bölümüne konu açtım yardımcı olursanız sevinirim..
pentiumları bir hatırladımda zamanının i7 leriydi...insan, teknolojinin bu denli hızlı gelistigine inanamıyor bazen...
CPU-ID Hardware Monitor ile ölçmeni öneririm.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme