Selam arkadaşlar, Sistemi dört gün önce kurdum, o günden beri kendimi zor tutuyorum o/c yapmayayım diye. İşin garibi o/c den hiç anlamam sadece forumda okuduklarımdan gaza geliyorum. Neyse bir deneme yaptım ama olmadı Olay şöyle gelişti; önce badtr arkadaşımızın hazırladığı o/c rehberini bi güzel okudum. Sonra bios modunda o/c bölümünde ayarlama yapmak için araştırmaya başladım, adını tam hatırlamıyorum extrem treacker gibi bir o/c bölümü var anakart bios da. Ama cesaret edip manual ayar yapmadım, sadece anakartla gelen %10, %15, %20 o/c seçeneklerinden %20 olanı seçip kaydet çık dedim Ama pc açıldı ama " to enter setup pres del ........" bölümüne kadar sonra dondu kaldı. Del e bastım falan ama nafile, sonra badtr nin yazdığı bios pili olayını hatırladım, pc yi söküp pille biraz oynayınca pc sorunsuz açıldı. Bi daha da ellemedim del tuşuna Merak ettiğim konu 4 GB ram olduğu için mi bu sorun ortaya çıktı? 3.4 e o/c yapmak istiyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar çok saolsun Birde pc yi tekrar sökerken elim işlemcinin fanına çarptı, dikkatimi çekti fan sağa sola zorlamadan oynuyo vidalara baktım gayet sıkı , bende öylecene bıraktım zaten açılışta 17-18 derece, 4-5 saat oyundan sonra en fazla 32 derece gördüm.
manual ayarlarla badtr nin başlığında çok ama çok açık yazılmış dostum konu. otomatik ayarlar ile %20 zaten çok iyimser bir değer.
üst konuyu kullanarak, ram bölenlerine dikkat ederek deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsin istediğin noktayı. şimdi ben sana direkt fsb 370 olsun, 9 çarpan , 1.5 volt işlemci diyeceğim, ama belki stabil çalışmaz, belki de voltaj gerekenden çok daha fazla olur. kısacası bu işin bir standartı yok
ramlerin 4x1 ise oc ye olumsuz etksi vardır banada olmuştu, yok 2x2 ise tam yorum yapamam hiç denemedim..
Ram ler 4*1 o yüzden sorun oldu galiba birde badtr nin yazdıklarını print edeyim de manual deneyeyim evde başka pc yok yardım gerekirse diye
genelde 4 ram slotu olursa olumsuz etki ediyor OC olayına 2*1 olarak deneyin birde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme