Bildirim
4 GB RAMI 2.75 OLARAK GÜRÜYOR
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
İşletim sistemi 32 bit mi? 32 bit işletim sistemi 3 gb rami desteklediği için 64 bit işletim sistemi yüklenmelidir. -
Hayır hocam windows 10 pro 64 bit işletim sistemi mevcut. -
Kullanılabilir bellek miktarına nereden baktınız ?
Eğer peformans sekmesinden baktıysanız;
O değer windowsun kullandığından sonraki kalan bellek miktarıdır.
Yani öyle yazması normal.. -
Yok hocam bilgisayarım>sağ tık>özellikler kısmından baktım.quote:
Orijinalden alıntı: cdemir
Kullanılabilir bellek miktarına nereden baktınız ?
Eğer peformans sekmesinden baktıysanız;
O değer windowsun kullandığından sonraki kalan bellek miktarıdır.
Yani öyle yazması normal.. -
Biraz araştırdım. Bir sürü farklı sorundan kaynaklanabilir gibi.
Bios ayarları,
işlemci pinlerinin yamuk olması,
sistem de bazı ayarların yapılması.
Bazı marka ramların bazı anakartlarla uyumlu olmaması
2 ram in birbiriyle uyumlu olamaması vb. gibi çeşit çeşit sorunlardan bahsedilmiş.
- Sistem ayarları ilgili olarak şu hatadan bahsedilmiş. İsterseniz bir kontrol edin.
windows bula msconfig yazıp msconfigi çalıştırıyorsunuz.
önyükleme / gelişmiş seçenekler / bellek üst sınırı.
Burda belki sınırlama yapılmış olabilir. Eğer öyleyse seçeneği iptal edip yeniden başlatın.
- Bios için ayarlarda memory remapping ayarı varsa onun aktif edilmesi öneriliyor.
Diğerleri donanımsal sorunlar. İşlemciyi çıkartıp eğik bacak varsa onları düzeltmeniz gerekiyormuş. Ram kontrolü yapan bacaklarda temazssızlık varsa o çözülüyor anladığım kadarı ile.
Ram uyuşmazlıkları içinse pek yapılabiliecek bir şey yok. Hani belki bios update ile çözülebilir belkide.
-
Çok teşekkür ederim hocam. Zaten bende biraz araştırdım fakat çözemedim. Önyükleme ayarlarını bir çok kez denedim sorun aynı. Biosu uptade edip dediğiniz gibi işlemciye bakıcam. Sağolun.quote:
Orijinalden alıntı: cdemir
Biraz araştırdım. Bir sürü farklı sorundan kaynaklanabilir gibi.
Bios ayarları,
işlemci pinlerinin yamuk olması,
sistem de bazı ayarların yapılması.
Bazı marka ramların bazı anakartlarla uyumlu olmaması
2 ram in birbiriyle uyumlu olamaması vb. gibi çeşit çeşit sorunlardan bahsedilmiş.
- Sistem ayarları ilgili olarak şu hatadan bahsedilmiş. İsterseniz bir kontrol edin.
windows bula msconfig yazıp msconfigi çalıştırıyorsunuz.
önyükleme / gelişmiş seçenekler / bellek üst sınırı.
Burda belki sınırlama yapılmış olabilir. Eğer öyleyse seçeneği iptal edip yeniden başlatın.
- Bios için ayarlarda memory remapping ayarı varsa onun aktif edilmesi öneriliyor.
Diğerleri donanımsal sorunlar. İşlemciyi çıkartıp eğik bacak varsa onları düzeltmeniz gerekiyormuş. Ram kontrolü yapan bacaklarda temazssızlık varsa o çözülüyor anladığım kadarı ile.
Ram uyuşmazlıkları içinse pek yapılabiliecek bir şey yok. Hani belki bios update ile çözülebilir belkide.
-
Rica ederim
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- seçim kilitli olduğundan bu değişikliği yapamazsınız
- otomatik tuş basma
- dosya başka bir işlem tarafından kullanıldığından bu işlem dosyaya erişemiyor
- pdf 2 sayfayı tek sayfa yapma
- teamspeak arkadaşla konuşma
- edge vpn
- kayıtlı şifreler
- chatgpt nedir, nasıl kullanılır
- google play hizmetleri sürekli olarak duruyor
- chat sesli konuşma özelliği
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X