Aramızda biraz toplayıp destek te olabiliriz, ülke faydasına hayırlı iş |
4.GSM Operatörü Geliyor! | TurkNet CEO'su Bomba Açıklamalar Yaptı! (Turknetcell) (4. sayfa)
-
-
EUR çok pahallı hocam, bizi aşar amma velakin conilerin N71'ini ITU bir kıyak yapıp bize istisna tanırsa BTK da bi babalık ederse olur belki o iş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Forumca Türknet'e destek, pamuk eller cebe, artık yatırımıda biz yapıcağız.
Finansal açıdan mantıklı olacağını sanmıyorum. Bunun yerine yerel wifi internet firmaları gibi belirli bölgelere güçlü wifi 5 outdoor sistemler kursa herkese daha fazla ulaşır. Arkadaşlar Wifi 5 üzerinden 100-150 Mbps down, 30-40 Mbps civarı upload ile 1, 1.5 TB'lik aylık limit bir çok insan için yeterde artar bile. Forumda en büyük hatamız bütün ülkeyi bizim gibi interneti yoğun kullandıklarını düşünmek. Günümüz 25-45 arası internet kullanan, ortalama insanlar için Netflix, Youtube, Instagram, Google Drive, iCloud, PS Store ile ayda veya 2-3 ayda bir, bir oyun indiren insanların astronomik hıza ihtiyacı yok. Sorsan isterler ama ihtiyaçları yok haliyle yüksek hız yüksek fiyat mı ideal hız, ideal fiyat mı desen ideal fiyatı seçer insanlar.
Bizim internet servis sağlayıcılarının sadece reklam ve pazarlama için eve kadar fiber çektiğini düşünüyoruz fakat işin aslı eve kadar fiber döşemek sorunlu, hantal, binalardaki kalitesiz vdsl, dsl tesisatlarını onarmaya, düzeltmeye çalışmaktan daha düşük maliyetli ve efektif büyük ihtimal.
Bir mahalleden fiber alt yapı geçiyorsa, o mahalleye 5G ile sabit internet sağlamaya çalışmak gereksiz maliyet olacaktır. Alakasız bir örnek olacak ama Türkiyede Medya Sektörünün büyüklüğünü ve ilgisini biliyoruz. Türkiye'de batı şehirlerinin bir çoğunda global tv endüstrisinin maliyet avantajı sayesinde patır, patır 4K TV'ler satıldı, bir çoğumuzun evinde 4K TV var. ( biz aldığımızda Led TV'yi 3D modası vardı 4K daha yaygın değildi ) 4K kanal var mı? Günde 5-10 milyon kişinin izlendiği TV Kanalları çeşitli maliyet, yatırım gibi şeylerle müşterisinin bir çoğunun evinde 4K olduğunu bilmesine rağmen bunu gerek veya mantıklı görmüyor.
Buradan şunu çıkarabiliriz, mevcut ekonomik şartlar ile 5G'nin bizde en az 4-5 yıllık bir zamanı en az var ne yazık ki.
Türk.net 1000 Mbps, 100 TL tarifesi ile bence hata yaptı. Bunu şu anda bu hizmetten bu fiyata kullanamamanın verdiği üzgünlük ile de söylüyorum tabi fakat böyle düşünmem çok normal. Zaten kendisini bilen, takip eden insanları etkilemek, bünyene katmak için bu kadar cazip bir kampanya yapmana gerek yok. Şuan ben bu hizmeti kullanabiliyor muyum hayır. 1000 tane insanın 100 TL'ye kullanabilmesinin bana veya benim gibi kullanamayan için bir önemi yok.
Bunun yerine 1000 kişinin:
700'üne aynı fiyata yani 100 TL'ye 200 Down, 50 Up vereydin,
200'üne 200 TL'ye 400'e, 100 verirdin.
100'üne 400 TL'ye 800'e, 200 verirdin.
1000 kişiden 100 TL ile 100 bin TL ciro yapacağına, aynı zamanda bu hızdan dolayı hepsinde fazladan yaptığın X tutarlık ağ aygıtı, modem - gpon maliyetlerinden de 700 kişi de bir miktarda tasarruf ederdin. Benim gibi bilgisayar, internet seven anti sosyal biri ve ailesi için bile 200'e, 50 Mbps yeterde artar bile. Hatta eve kadar fiberden daha düşük bir maliyet çözümü olacaksa, aşağı da en düşük fiber dönüşüm tertibatını kur, evin içine CAT6 ile getir. CAT'de sorun oldu mu kesiyorsun yeni başlık takıyorsun devam ediyorsun. Ben bir gün illa gerçekten Gigabit internete ihtiyacım var demediğim sürece ne yapayım fiber'i ? Benimde Superonline Fiber ile kullandığım hızın, Superonline Fiber kullanamayan biri için bir önemi yok. Eve kadar fiber geliyor, hız 25 Mbps indirme, 5 Mbps upload daha kötüsü evin içinde her oda da bu hızı sağlıklı kullanamıyorum bile router çözümü sayesinde. Bana CAT ile gelir wifi 5 ucuz 2'li modem ile aynı tarifeyi ver şuana göre daha iyi benim için.
Bu şekilde olası bir varsayım durumunda da 100 bin TL ciro yerine 150 bin TL ciro yapabiliyorsun bu da ne demek daha fazla müşteri ağına ulaşmak demek, daha fazla yatırım imkanı demek. Bir ürünü veya hizmeti satarken para kadar, müşterinin ihtiyacını, hakkettiğini gözetlemekte önemli.
Nvidia, Intel, Amd isteseydi tek fiyat, tek ürün ile her laptop 11800H veya 5900H işlemcili, RTX3070 ekran kartlı olamaz mıydı uygun fiyatlarla olurdu. Fakat 4K, Full Hd arasında bir fark hissetmeyen veya hissetse de umrunda olmayan ister kısmi oyun sever ister cihazında ödev yapacak olan öğrenciye durduk yere bu kadar üst düzey ürünü ulaştırmanın bir anlamı yok. O kadar ihtiyacı varsa, istiyorsa hem iyi bütçe ayırabilmeli hem de kullanarak hakkını vermeli. Sadece parası olması da yetmemeli hakkını da vermeli.
Apple bile bu hataya düşüyor. Sırf havalı, elit hissettiriyor diye alanlar var. Apple parasını kazanıyor haliyle bir sorun yok gibi düşünüyor da insan hiç mi demez, ulan ben bu kadar güzel ince mühendislik, dizayn - premium üretiyorum satın alan doğru dürüst kullanmıyor bile apple'ın mobil bionic işlemcilerinin çoğu laptoplarımızdaki intel işlemciden daha güçlü. Yani işini seven bir şef, aşçının bu yaptığı yemeği satın alan insanların satın alması ama tabakta bir parçasını yiyip %80'ini çöpe dökmesi, atması gibi bir şey bu da tabi para tatlı bir şey olduğu için kimse bu şekilde hissetmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Ocak 2022; 16:10:6 >
-
cok kisa ve net anlatmissiniz bi solukta okudum hocam tesekkurler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
malesef 4. olmayacak mart ayı içinde netgsm kiralık altyapıyla da olsa 0510 prefixi ile 4. operatör oldu bile
-
Kafanız mı iyi yoksa bilerek mi yapıyorsunuz anlamıyorum, bu 4.gsm operatörü gelecek vs vs diye birşey yok bunu kafanıza kazıyın artık. 4. olması icin kendi alt yapısını kurması lazım...
Netgsm turkcell üzerinden geliyor ve sanal operatör olarak geliyor, ama turknet gelseydi kendi altyapısında gelecekti ve gerçek 4.operatör olacaktı.
Şu 4.operatör bir silinsin artık ya, vestelcelle 4. dediler, netgsme 4.dediler, turknete 4.dediler, hay batsın 4.operatör...
Hayırlısı olsun diyorum ancak konunun açıldığı eylül ayından bugüne bakarsak Turknet in GSM hizmeti ile ilgili bir güncel haber paylaşılmadı. Bakalım ihalede olacaklar mı veya bu yönde çalışmaları nasıl, güncel bir haber olsa haberdar olur herkes.
-
Bu öyle sanal bir şey değil işte insanları rencide etmeden önce bir araştırın derim ..
-
Tabi efendim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X