Şimdi Ara

4 gün, 5 ülke, 2000km--> EUROTRIP( Polo 1.2 barındırır) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
16
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    kendi arabamla çıkarsam ne kadara gelir bir fikriniz var mı? kiralamaktan daha mı uyguna gelir yoksa giriş vergisi o bu derken daha mı pahalıya gelir?
  • Valla Istanbul´da yasarken kendi arabamla, Romanya- Bukres´e gittim yine iki arkadasimla. Gereksiz yere TURING´ten aldigim uluslararasi ehliyeti saymazsak, 3 depo mazotla butun geziyi tamamladik.
    Bunun disinda ulkeden cikarken kisi basi 15 tl cikis harci+ Bulgaristan ve Romanya vignette´leri toplam 20 euro civariydi. Sukur ceza yemeden bitirdik o geziyi. Ama Bulgaristan yollari kabustu :(
  • 4 depo benzin 240€ (Berlin-Kapıkule)
    Vignete ve otoban ücretleri yaklaşık100€
    Eğer kendi aracın ise sigorta policene TR ekletiyorsun.Eger yoksa Türkiyede kapıda aylık sigorta alınıyor 30€ civarinda bir ücreti var.

Kiralamak pek iyi olmuyor cünkü arac yurt dışına çıkacağı icin kiralama firmalar o riske girmek istemiyor ve genelde avrupa ülkelerine müsade ediyorlar.

Biz ozaman kampanyada leasing olarak reno twingo vardi kapora ödemeden 36 ay 30.000 km yapma hakki ile 3 tane twingo almıştık aylık 100€ 'ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla tebrik ederim sizi.
    Böyle bir turu kendi arabamla istanbuldan yola çıkıp yapmak istiyorum, ülkelere giriş kapılarında mı vize alınıyor? Tam olarak ne yapmak gerekli?
    Çek cumhuriyetine uçakla gidip oradan mı yolculuğa başladınız, zaten çek cumhuriyetinde mi yaşıyordunuz?

Bu arada sanki aracın jantları ben 1.4 üm diyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rufuk -- 8 Mayıs 2014; 14:52:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu güzel anlatım teşekkürler.şimdi nerede yaşıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: rufuk

Valla tebrik ederim sizi.
    Böyle bir turu kendi arabamla istanbuldan yola çıkıp yapmak istiyorum, ülkelere giriş kapılarında mı vize alınıyor? Tam olarak ne yapmak gerekli?
    Çek cumhuriyetine uçakla gidip oradan mı yolculuğa başladınız, zaten çek cumhuriyetinde mi yaşıyordunuz?

Bu arada sanki aracın jantları ben 1.4 üm diyor :)

Prag'da erasmus ogrencisiydim, yaklasik bir yil orada kaldigim donemde; bitlerimizin kanlandigi bir zamana denk geldi;)

Aracinizla TR'den cikmadan coklu girisli bir schengen vizeniz olursa oldukca rahat Avrupa'da gezebilirsiniz.

Bunun disinda araciniz hem TR kaskolu olmali hemde seyehat surenizi kapsayacak sekilde uluslararasi kaskolu olmali. Turing kurumu web sitesinde gereken evraklar mevcut.

Her ulkenin kendine ozel kurallari mevcut; kimisi vignette denilen etiketi zorunlu tutarken, kimisi gayet salla pati durumda kalabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• clio 1.2 16 v C kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler, su an kuzey Finlandiya'da yasiyorum.

• konuyu görünce dedim turbolinea parayı buldu sonunda yurtdışı turunu gerçekleştirdi sandım bi an
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathburn

konuyu görünce dedim turbolinea parayı buldu sonunda yurtdışı turunu gerçekleştirdi sandım bi an

Kardeşm ben parayı bulmasam da arasıra zaten gidiyorum ki yurtdışına...gel bi gün misafir edeyim seni
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocoturbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: Deathburn

konuyu görünce dedim turbolinea parayı buldu sonunda yurtdışı turunu gerçekleştirdi sandım bi an

Kardeşm ben parayı bulmasam da arasıra zaten gidiyorum ki yurtdışına...gel bi gün misafir edeyim seni

saolasın sen git yeterki o bize yeter

• Güzel bir gezi yazısı olmuş, keyifle okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aligoe

4 depo benzin 240€ (Berlin-Kapıkule)
    Vignete ve otoban ücretleri yaklaşık100€
    Eğer kendi aracın ise sigorta policene TR ekletiyorsun.Eger yoksa Türkiyede kapıda aylık sigorta alınıyor 30€ civarinda bir ücreti var.

Kiralamak pek iyi olmuyor cünkü arac yurt dışına çıkacağı icin kiralama firmalar o riske girmek istemiyor ve genelde avrupa ülkelerine müsade ediyorlar.

Biz ozaman kampanyada leasing olarak reno twingo vardi kapora ödemeden 36 ay 30.000 km yapma hakki ile 3 tane twingo almıştık aylık 100€ 'ya.

Araba benim arabam policeme nasil tr ekletiliyor?

Mesela buradan bulgaristandan ciksak romanya, macaristan, cek cumhuriyeti almanya avusturya italya ve yunanistan seklinde donsek yakit haricinde ne gibi seyler odememiz gerekecek?

• Macaristan´dan emin degilim ama saydiginiz diger ulkelerden gecislerinizde VIGNETTE denilen, fiyatlari 10-20 euro arasi degisen etiketlerden almaniz gerekiyor.
    Bunun disinda Bulgaristan ve Romanya basta olmak uzere tum Avrupa´da hiz sinirlari cok ciddi denetleniyor. Bir yol katiliminda hiz siniri kolaylikla 40´a yada 60´a dusuyor ve genelde bu katilimin hemen oncesi yada sonrasi sabit kamerali radarlar oluyor.

Bunun disinda Bulgaristan ve Romanya´da mafyalar kendilerini polis olarak tanitip sizi gasp etmeye kalkabiliyor. Ozellikle gece gecislerinde. Yine Bulgaristan icin; ulkedeki tum polis arabalari beyaz Opel Astra G kasadir. Bunun disinda biri sizi durdurmaya calisirsa durmayin..
  • İmrendim doğrusu, bu yaz benimde böyle bir planım var inşallah gerçekleştiririm.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.