Şimdi Ara

4 Hoparlöre amfi gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
17.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracımda pionerin Cdli modellerinden bir teyp vardı ön kapılarda 13 cm Sony hoparlör ve arka da oval pioner hoparlör vardı iki adet.

Ben teybi değiştirdim Alpine Teyp aldım. Arkaya 2 adet sony hoparlör ilave ettim. Watt ını bilmiyorum ama 150 liraya aldım ikisini.

Şimdi arabada Sesi 10 a getirene kadar bugüne kadar aracımda hiç duymadığım kadar net baslar tizler ve sesi duyuyorum acayip memnunum.
    Ama sesi yükseltince baslat patlama yapıyor hoparlörler patlayacak diye açamıyorum. (10 a getirme olayı sizi yanıltmasın alpine kullanan arkadaşlar biliyordur mutlaka ses 10'a gelince çoğu kişiyi tatmin edecek yükseklikte ses çıkarıyor)

Aynı sistemi eski pioneer Teyp ile denediğimde hiç bu kadar güzel ses vermemişti ama sesi sonuna kadar açabiliyordum patlama olmuyordu basslarda.

Şimdi benim izlemem gereken yol nedir. Teybin sesinin en son kaça kadar çıktığını deneyemedim mesela.
    Amfi almam gerekiyorsa ucuz yollu ne alabilirim. Çünkü bangır bangır sokaklarda açıp gezmeyeceğim uzun yolda falan yada sesi biraz açınca patlama yapmasın istiyorum.

Sony XMGTX6021 2/1Kanal stereo 350W Amfi gördüm mesela Nette fiyatı 165 lira. Bu işimi görür mü 2 yollu diyor iyimi olur kötü mü olur hiç bilmiyorum.
    Sizlerden ricam bana yol göstermenizdir.
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w00t. -- 25 Kasım 2013; 20:20:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kmlglc

Merhaba arkadaşlar

Aracımda pionerin Cdli modellerinden bir teyp vardı ön kapılarda 13 cm Sony hoparlör ve arka da oval pioner hoparlör vardı iki adet.

Ben teybi değiştirdim Alpine Teyp aldım. Arkaya 2 adet sony hoparlör ilave ettim. Watt ını bilmiyorum ama 150 liraya aldım ikisini.

Şimdi arabada Sesi 10 a getirene kadar bugüne kadar aracımda hiç duymadığım kadar net baslar tizler ve sesi duyuyorum acayip memnunum.
    Ama sesi yükseltince baslat patlama yapıyor hoparlörler patlayacak diye açamıyorum. (10 a getirme olayı sizi yanıltmasın alpine kullanan arkadaşlar biliyordur mutlaka ses 10'a gelince çoğu kişiyi tatmin edecek yükseklikte ses çıkarıyor)

Aynı sistemi eski pioneer Teyp ile denediğimde hiç bu kadar güzel ses vermemişti ama sesi sonuna kadar açabiliyordum patlama olmuyordu basslarda.

Şimdi benim izlemem gereken yol nedir. Teybin sesinin en son kaça kadar çıktığını deneyemedim mesela.
    Amfi almam gerekiyorsa ucuz yollu ne alabilirim. Çünkü bangır bangır sokaklarda açıp gezmeyeceğim uzun yolda falan yada sesi biraz açınca patlama yapmasın istiyorum.

Sony XMGTX6021 2/1Kanal stereo 350W Amfi gördüm mesela Nette fiyatı 165 lira. Bu işimi görür mü 2 yollu diyor iyimi olur kötü mü olur hiç bilmiyorum.
    Sizlerden ricam bana yol göstermenizdir.
    Saygılarımla.

tam olarak ne baglancak anfiye?
    birde bütçeniz ne tam olarak?

• Bütçe 200-250 arası en fazla ayırmak istiyorum amfi için. ama öncelikle amfi şart mı onu sormak istedim.

4 oval hoparlör pioneer ve sony
    2 tane 13 cm kapı içi hoparlör
  • Arkadaşlar 4 oval hoparlar 2 kapı hoparlörü içinhttp://www.atakantuning.com/Jameson-USA-515-5-Kanal-Amfi,PR-175.html bu amfi çok mu olur

Eğer o çok olur ise bu iş görür mühttp://www.atakantuning.com/Sony-XM-GTX-6041-4-Kanalli-600-Watt-Oto-Amfi,PR-811.html

• O zaman alıyorum bunu Roadstar RDA-8040 4 kanal 4x500 watt oto anfi amfi köprülenebilir
    137,50 liraya buldum bir tane??
  • mesaj tekrarı. Silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w00t. -- 26 Kasım 2013; 10:00:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 8040 ise kaçırma hemen al.
  • http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/roadstar-rda-8040-4-kanal-4x500-watt-oto-anfi-am-93708676

Linkteki ürünü sipariş ettim sözünüze itimat ederek. Teşekkürler
  • quote:

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/roadstar-rda-8040-4-kanal-4x500-watt-oto-anfi-am-93708676

keşke sony alsaydın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bygamer

quote:

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/roadstar-rda-8040-4-kanal-4x500-watt-oto-anfi-am-93708676

keşke sony alsaydın.

Valla aralarında öyle bi fiyat farkıda yoktu alabilirdimde gerek markası gerek görüşünü olarak sony aklıma daha çok yatıyordu.
    Hyundai Motor Company arkadaşımızın önerisi üzerine, markaya para vermeyeyim, Roadstar markasına bi şans vereyim diye düşündüm.
    Zaten bangır bangır bağırtırp woofer falan takmayacağım. Hali hazırdaki 4 oval hoparlörün tam performanslı çalışmasını sağlasın yeter bana. Teyp hoparlör kombinasyonumdan zaten memnunum süper ses veriyolar. Tek sıkıntım yüksek baslı müziklerde basların PAt Pat vurmasıydı. Sesini açamıyordum şarkının. Bu sıkıntım gider umarım. Hepinize teşekkür ederim.

• Roadstar 8040 çok iyi bir amfi. Piyasada yeni ürünleri olduğu için fiyatı uygun.

Bir amfinin iyi olup olmadığı içini açmadığınız sürece, sigorta amper yüksekliğinden ve giriş terminallerinden anlaşılır.
    8040 a bakınca boğmalı giriş terminali ve 20*3 sigortalar var.

En az 4 awg kablo çekilmesi gerekiyor..

Tamam Sony, pionner aklımızda Yer etmiş markalar ama piyasada çok düşük ürünleri var ve fiyatları yüksek.
  • quote:

Valla aralarında öyle bi fiyat farkıda yoktu alabilirdimde gerek markası gerek görüşünü olarak sony aklıma daha çok yatıyordu.
    Hyundai Motor Company arkadaşımızın önerisi üzerine, markaya para vermeyeyim, Roadstar markasına bi şans vereyim diye düşündüm.
    Zaten bangır bangır bağırtırp woofer falan takmayacağım. Hali hazırdaki 4 oval hoparlörün tam performanslı çalışmasını sağlasın yeter bana. Teyp hoparlör kombinasyonumdan zaten memnunum süper ses veriyolar. Tek sıkıntım yüksek baslı müziklerde basların PAt Pat vurmasıydı. Sesini açamıyordum şarkının. Bu sıkıntım gider umarım. Hepinize teşekkür ederim.

bende jameson usa 6004 var 4 tane oval bağlı fakat ben açıkçası beğenmiyorum. Ses veriyor bozmuyor ilk teybi açtığımda 4-5 sn kadar sesi bozuk ve kısık veriyor. Fakat pioneer sony böyle birşey yapmaz daha kaliteli malzeme kullandığı için ben sana sony dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

Roadstar 8040 çok iyi bir amfi. Piyasada yeni ürünleri olduğu için fiyatı uygun.

Bir amfinin iyi olup olmadığı içini açmadığınız sürece, sigorta amper yüksekliğinden ve giriş terminallerinden anlaşılır.
    8040 a bakınca boğmalı giriş terminali ve 20*3 sigortalar var.

En az 4 awg kablo çekilmesi gerekiyor..

Tamam Sony, pionner aklımızda Yer etmiş markalar ama piyasada çok düşük ürünleri var ve fiyatları yüksek.

Beklediğim yorum tam olarakta böyle bi yorumdu zaten.

Net olarak söylüyorumki siparişi verdiğim için pişman değilim. 4 awg kablo ne bilmiyorum ama tesisatçıya bu konuyu özellikle söyleyeceğim.
  • merhaba,
    sonuç nedir bilgilendirirmisiniz lütfen. bende aynı ürünü düşünüyorum.
  • Sony gtx6041 modelini de dusunebilirdiniz 190tl gibi bi fiyati var ovalleri amfiye 13cm leride teybe baglardiniz tatmin edici olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yifcike Y kullanıcısına yanıt
    Sony Pioneer Kenwood Alpine gibi markaların düşük modelleri ne yazıkki istenilen sesi veremiyor. Çünkü Sony alıyorum pioneer alıyorum diye beklentisi çok yüksek oluyor insanın. 200 lira ona vereceğime 100 liraya Roadstar alırım olursa olur olmazsa olduğu kadar derse benim gibi sonuçları söyleyim. Alpine teybime bağladım amfiyi. Önde mid takımı var onları teybe bağladılar arkadaki 4 tane ovali ise amfiye bağladılar. (Mid takımım Kicker, Ovaller infinity) Bu arada infinity diyip geçmeyin benim sony ve pioneer hoparlörleri söktürdü bana arabadan. Hangi elektronikciye sorsam çok iyi dediler amfi için, sigortasına falan bakıyolar vs. Eğer devasa bir sistemin yoksa normal 4 oval yada 2 oval için ideal bir amfi.

Sonuç olarak hoparlörlerin mid takımının ve teybinde etkisi ile çok net ses ve bass alabiliyorum. Woofer ile sonuç çok daha iyi olabilir. Yani çok kısık seslerde bile o Bassları hissedebilmek farklı bişey.

Infinity 9633i Hoparlör almayı düşünenler için alternatif olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w00t. -- 22 Şubat 2014; 2:01:10 >

• Pioneer in hangi ovali vardi hocam model olarak arabada

• Sony nin hangi urununu alirsaniz alin en kotu 5 10 sene rahat kullanirsiniz problem cikarmaz pioneer in gm6500f amfisindende cok memnunum ayrica 10 numara sesi var ilerde dusunurseniz tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: valley4891_sony

Sony nin hangi urununu alirsaniz alin en kotu 5 10 sene rahat kullanirsiniz problem cikarmaz pioneer in gm6500f amfisindende cok memnunum ayrica 10 numara sesi var ilerde dusunurseniz tavsiye ederim

hocam bu anfinin fiytı şuan 300tl civarı siz tavsiye edermisiniz 2tane oval ve 2kanallı köprü yapıp bass giricem sistem şuhttp://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-paket-sistem-komple-set-ismail-berke-den-full-plusfull-pioneer-116439475/detay/
    bunları alıp kurmayı düşünüyorum sizce yeterlimi yoksa roadstar gibi bi anfi almakmı mantıklı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.