Şimdi Ara

- #4 KONU GÜNCELLENDİ- DH KİTAP TAVSİYE KONUSU (KÜLTÜRLENMEYEN KALMAYACAK) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
348
Cevap
296
Favori
28.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
177 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilim kategorisine ekle: Cennetin Ejderleri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre'^

-Mustafa Kemal Atatürk-Nutuk, Vatandaş İçin Medeni Bilgiler(Uygarlık Bilgileri)
    -Tüm Turan Dursun ve İlhan Arsel kitapları.
    -Çağrı Mert Bakırcı-Evrim Kuramı ve Mekanizmaları
    -Jostein Gaarder-Sofie'nin Dünyası
    -Knut Hamsun-Açlık
    -John Steinbeck-Fareler ve İnsanlar
    -Ömer Hayyam-Rubailer
    -J.J. Rousseau-Yalnız Gezerin Düşleri
    -Albert Caraco-Kaos'un Kutsal Kitabı

Çok güzel kitaplar bunlar yukarıda yoksa eklenmeli asıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: InScienceWeTrust

quote:

Orijinalden alıntı: Emre'^

-Mustafa Kemal Atatürk-Nutuk, Vatandaş İçin Medeni Bilgiler(Uygarlık Bilgileri)
    -Tüm Turan Dursun ve İlhan Arsel kitapları.
    -Çağrı Mert Bakırcı-Evrim Kuramı ve Mekanizmaları
    -Jostein Gaarder-Sofie'nin Dünyası
    -Knut Hamsun-Açlık
    -John Steinbeck-Fareler ve İnsanlar
    -Ömer Hayyam-Rubailer
    -J.J. Rousseau-Yalnız Gezerin Düşleri
    -Albert Caraco-Kaos'un Kutsal Kitabı

Çok güzel kitaplar bunlar yukarıda yoksa eklenmeli asıl

Nutuk hariç hepsi var sanırsam, onu da eklerim daha sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper konu favorilere ekledim güncel kalmasi dileğiyle

• F.R.A - Zeytindağı
    Zülfü Livaneli - Kardeşimin Hikayesi
  • John Verdon

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karamazov Kardeşler - Dostoyevski
    Oğuz Atay'ın kitapları : Bir Bilim Adamının Romanı, Tutunamayanlar, Tehlikeli Oyunlar, Korkuyu Beklerken
  • Richard feynman ın kitaplarını tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Antropoloji kısmında bir kaç tanesini okumuştum diğerlerini de okuyacağım

• Konu güzel kitaplar daha güzel. Ama mekan donanımhaber. Misal tutunamayanlar. Burdaki çoğu kişi tutunamayanları bitiremeyenler klübüne üye olur. 1984, veba, ütopya, cesur yeni dünya... Bu kitapları okumaktan ziyade "anlamak" mesele. Nutuk ha keza. Atatürkçüyüm diye geçinen kaç kişi baştan sona okudu acaba? Her yerde böyle onlarca liste var. Ama çoğunluk için kitap instagrama kahve yanında resim çekmek için konulan bir aksesuar.

Neyse. İlgilenenler için edgar alan poe kitaplarını tavsiye ediyorum. Rus edebiyatının 40 sayfada tasvir ettiği ortamı 10 kelimeyle yaşatır size. Mümkünse orijinal okuyunuz. Çeviri okuyacaksanız da mutlaka kaliteli yayınevlerini tercih ediniz.

• Bilim dalında Carl Sagan'ın Soluk Mavi Nokta kitabını öneriyorum. Bir de herkesin ilgisini çekmeyebilir ama Richard Muller'in Politik Fizik kitabı da en sevdiklerim arasında.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uçurtma avcısı

• Psikoloji bölümüne : KİTLELERİN PSİKOLOJİSİ - Gustave Le BON

Özellikle Türkiye'deki sorgulamayan, biatçı kitlenin neden herşeye rağmen koşulsuz erdoğanı desteklediğini anlayacaksınız.

Attila İLHAN - HANGİ ATATÜRK

Ayrıca Gürsel KORAT'ın kitaplarınıda tavsiye ederim.

Halil İNALCIK kitaplarının tümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 7 Temmuz 2017; 19:49:35 >
  • Savaş sanatı başucu kitabı olmalı

• Merhaba, konu mutlaka genişleyerek güncellenmeli.
    Bana Nutuk için bir yayınevi önerir misiniz? Piyasayı geçtim dnr'ın sitesinde bile bir sürü Nutuk kitabı var.
    Karşıma çıkan en iyisi olduğunu düşündüğüm üç seçenek; (Alfa Yayıncılık) ,
    (En Kitap Yayıncılık) ,
    (İş Bankası Kültür Yayınları)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tala Valkov -- 7 Temmuz 2017; 22:20:28 >

• Hani yeraltı edebiyatından bir tane bile örnek gösterilmemiş? Böyle kitap tavsiyesi olmaz. Eğer bir tavsiyede bulunacaksanız her türden örnek göstermek zorundasınız. Aksi durumda sadece size yakın ve hoş gelen bir liste sunmaktan öteye gidemezsiniz.

Kitap okumak isteyen arkadaşlara söylemek istediğim birkaç şey var. Size sıkıcı ve boğucu gelen kitapları ( mesela dünya klasikleri vs gibi ) okumak için kendinizi zorlamayın. Milletin dediğine değil kendi sevdiğiniz türe bakın. 31 yaşındayım daha hayatımda suç ve ceza yı okumadım çünkü sıkıcı geliyor tarzım değil. Onun yerinde yüzlerce yeraltı edebiyatına ait eser okumuşumdur.

Demem o ki lütfen kendinizi şartlandırıp herkes bunu sevmiş, bu bir klasik okumam lazım diyip kitaplardan soğumayın. Ne hoşunuza gidiyorsa onu okuyun. Ama yeter ki OKUYUN.
  • Unutmadan bende ekleme yapmadan geçmeyeyim.

Null - A Dünyası

Kozmos

Şeytanın Kitabı

Trainspotting

Yüzüncü Ad

T.A.Z

Neuromancer

Kont Sıfır

Mona Lisa

Simulakra

tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turn table -- 7 Temmuz 2017; 23:50:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: errorinside

Konu güzel kitaplar daha güzel. Ama mekan donanımhaber. Misal tutunamayanlar. Burdaki çoğu kişi tutunamayanları bitiremeyenler klübüne üye olur. 1984, veba, ütopya, cesur yeni dünya... Bu kitapları okumaktan ziyade "anlamak" mesele. Nutuk ha keza. Atatürkçüyüm diye geçinen kaç kişi baştan sona okudu acaba? Her yerde böyle onlarca liste var. Ama çoğunluk için kitap instagrama kahve yanında resim çekmek için konulan bir aksesuar.

Neyse. İlgilenenler için edgar alan poe kitaplarını tavsiye ediyorum. Rus edebiyatının 40 sayfada tasvir ettiği ortamı 10 kelimeyle yaşatır size. Mümkünse orijinal okuyunuz. Çeviri okuyacaksanız da mutlaka kaliteli yayınevlerini tercih ediniz.

Yüzde yüz katılıyorum size. Kendisi mükemmel bir yazar. 5 sayfada koca bir romanın vereceği mesajı verme yeteneğine sahip. Okumayanlar için mutlaka tavsiye ederim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.