Şimdi Ara

4 maçı da kazanıp şampiyon olacağız (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bursa maçı önemli bir psikolojik sınav olacak Bjk için. Başakşehir kazanırsa mutlaka kazanması gerekecek, Başakşehir maç fazlasıyla lider olacak. O maç kazanılırsa hatta farklı kazanılırsa Fb maçının kara bulutları dağılır yeniden havaya girilir, sonrasını bilemem ama psikolojik açıdan bir toparlanma olur. Ama puan kaybı olursa haftayı Başakşehir lider kapatırsa o zaman şampiyonluk gitti diyebiliriz. O psikolojiyle kalan 3 maçta da puan kaybı olur.
  • Bencede şampiyon olacağız. Yeter ki Fb maçındaki gibi oynayalım. Bundan sonra rehavet olmaz. Çünkü artık puan farkı kalmadı.
  • Aynen katılıyorum. 3 maçta 16 gol yiyen takımı yenemezsek şampiyon olamayız. Ama bizden puan alabileceklerini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetinAliFeyyaz10

Aynen katılıyorum. 3 maçta 16 gol yiyen takımı yenemezsek şampiyon olamayız. Ama bizden puan alabileceklerini sanmıyorum.

Bundan sonra kolay maç yok, istatistiklerin de pek önemi olduğunu düşünmüyorum. En basiti dünkü maç, tam kazandım dersin öyle bir top gol oluverir. Başka bir örnek de, Bjk'nin 2011-2012'de üst üste 15 maç kaybeden Ankaragücü'ne puan kaybettiğini hatırlıyorum. İkinci yarı 2 maç puan almıştı Ankaragücü, birisi Bjk maçıydı. Bunu Bjk puan kaybeder demek için yazmıyorum, ama Bursa şöyle kötü böyle 5 yiyor falan bunların bir anlamı yok bundan sonra, tamamen psikolojik savaş bundan sonrası. Psikolojik olarak sağlam duran, strese kendini daha az kaptıran şampiyon olur. Bjk'nin tek avantajı, 2 puan önde olması bana göre. Yoksa fikstür kolay zor hikaye artık. Görelim bakalım kalan 4 haftada, kimin sinirleri daha sağlam?

• Tersini dusunun bir hafta sonra biz kasimpasayi yenersek basaksehir ts deplasmanina 5 puan geride girecek. O baskiyi kaldiramazlar. Aslinda 2 puan onde olmak buyuk avantaj basaksehir 1 beraberlik alirsa 1 maglubiyet hakkimiz var. 4 macida kazanmasi gereken biz degiliz basaksehir. Bakalim baskiyla ne kadar basedecekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru söylüyorsun hocam artık maçlar tamamen psikolojik. Zaten bizim futbolcular Bursa son 3 maçta 16 gol yedi. Biz rahat kazanırız diye maça çıkarlarsa şimdiden geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fraulein

Hele bi Bursayla oynayacağınız derbiden 3 puanı alın öbür 3 puanı haftaya düşünürsünüz. Kasımpaşa'dan 3 puan alamayacağınızı düşünüyorum.

Abi sakin ne bu kin ya baba

• quote:

Doğru söylüyorsun hocam artık maçlar tamamen psikolojik. Zaten bizim futbolcular Bursa son 3 maçta 16 gol yedi. Biz rahat kazanırız diye maça çıkarlarsa şimdiden geçmiş olsun.

Aynen öyle. Bjk maça nasıl çıkacak bu da önemli bir etken, Fb maçından dolayı ekstra hırsla çıkıp maçı erken koparırsa o kara bulutlar dağılır anında, ancak Fb maçı hala akıllarda, lan o golü nasıl yedik havasında çıkarlarsa elleri ayakları falan birbirine girerse işi zorlaşır. Golü bulamadığı her dakika Bjk'nin üstündeki stres artacaktır. İlk yarı mutlaka gol bulmalı bence Bjk o yüzden. Bu haftayı ben çok kritik görüyorum, Bjk'nin takılma ihtimali en yüksek hafta bu hafta. Bu haftayı lider tamamlarsa bırakmayacağını düşünüyorum.

• Hocam diğer GS'lilerin yazdıklarına bakıyorumda şu forumda yazdıkları ciddiye alınacak tek GS'li sensin galiba. Tamamen objektif yazıyorsun eline sağlık. Hemen hemen aynı düşünüyoruz. Müsaade edersen GS'nin ilacınıda yazayım. Sen zaten biliyorsundur. Fatih Terim. Bizde Şenol Hoca kalsın, size imparatorunuz gelsin Fener'e de Ersun Yanal gelsin (Aziz Yıldırım getirmez ama düşüncesi bile Fenerlileri heyecanlandırır) işte o zaman bizim lig tadından yenmez.
  • quote:

Hocam diğer GS'lilerin yazdıklarına bakıyorumda şu forumda yazdıkları ciddiye alınacak tek GS'li sensin galiba. Tamamen objektif yazıyorsun eline sağlık. Hemen hemen aynı düşünüyoruz. Müsaade edersen GS'nin ilacınıda yazayım. Sen zaten biliyorsundur. Fatih Terim. Bizde Şenol Hoca kalsın, size imparatorunuz gelsin Fener'e de Ersun Yanal gelsin (Aziz Yıldırım getirmez ama düşüncesi bile Fenerlileri heyecanlandırır) işte o zaman bizim lig tadından yenmez.

Teşekkürler hocam da, bak kendin dedin objektif diye. Yani hiçbir tarafı kollamadan ne düşünüyorsan onu söylemek nesnel olmak. Tek ciddiye alınacak Galatasaraylı sensin demişsin. Peki Beşiktaşlılar için bu geçerli değil mi? Dün Beşiktaş taraftarını eleştirdiğim bir mesajım vardı, gereksiz kibirle övünmeyle ilgili. Silindi o konu. O tarz mesajlarım da var, onlar için objektif denecek mi mesela aynı şekilde? Etki-tepki olayı tamamen. Beşiktaş tamam şu an 3 büyükler içinde her türlü en iyi durumda olan takım, ancak yıllardır kupalara ambargo koymuş gibi havalara girmenin de hiçbir anlamı yok. Tamam kibri övünmeyi kabul edelim mazur görelim, ancak bunun da altını dolduracak bir başarı yok ki. Bjk'nin en iyi dönemlerinden biri olarak addediliyor şu dönem. Bu yapılanma 2012 yılında başladı, 2014-2015'te tehlikeli oldu geçen sene de zirve yaptı oynanan futbol anlamında. Bu süreçte Bjk 1 şampiyonluk almış sadece. Kupada çeyrek final gördüğü tek sene geçen sene, Konya elemişti onun dışında hep son 16'da elenmiş. Avrupa desen geçen sene gruptan çıkamamış, bu sene ŞL klasmanına göre basit bir grupta 3. olmuş, hadi 3. oldu ama Avrupa Ligi'nde de elenmiş. Bu sene lige bakıyoruz Galatasaray yarıştan 22. haftada kopmuş, Fenerbahçe zaten ligin başından beri yarışın içine giremedi ama hala şampiyonluğu kaybeder miyim korkusu yaşayan bir takım var. Galatasaray da Fenerbahçe de kötü bir dönemden geçiyor bu zaten belli, ama Beşiktaş çok iyi çok iyi deniliyor aha olanlar bunlar. Benzer bir 5 senelik yapılanmayla 2011-2016 arasını Galatasaray 3 şampiyonluk, 10 küsür lokal kupa ve ŞL'de galibiyetlerle, üst turlarla kapattı. Bunu Galatasaray'ı övmek için demiyorum, o dönemde Galatasaray kendine Barça demedi, aşırıya varan övgüler olmadı pek. Ciddiye alınmaz dediğin Galatasaraylılar da Fenerbahçeliler de buna tepki gösteriyor bir nevi. Tabi ki biri birinden iyi olacak kötü olacak da şampiyon çıkacak kastettiğim o değil ama ikisi de orta sıra takımı hüviyetinde adeta bu sezon. Kötüler yani bildiğin. Bu durumda bile hala ite kaka giden bir takıma Barcelona benzetmeleri yapılmasına, aşırı övgülere methiyelere tepki gösteriyor diğer takım taraftarları. Taraftarlar arasında tabi ki atışma, rekabet falan olur ama mantık çerçevesi dahilinde. Şu Barça imaları, uçuyoruz kaçıyoruz falan gerçekten hayal görüyor bazı Beşiktaşlılar. Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye 4. yıldız esprisini hala yapması da mantık dışı mesela. Alt tarafı 1 şampiyonluk var neyin davası bu? Tamam 4. yıldızı aldığımız sene yaptık güzeldi ama hala yapmanın manası yok, 22. 23. şampiyonlukları alırsak o zaman tekrar anlamlı olabilir ama şu an için hayır.

Tabi hocam müsaade senin, ben sizin bölümdeyim. Galatasaray'ın ihtiyacı yönetimden kurtulmak ve zaman. Gelecek sezon da bu sene gibi geçer bizim adımıza, tek farkı 3-5 Avrupa Ligi maçı oynarız o kadar. Seneye Fener'den atılım bekliyorum ciddi anlamda. Fener bir tane oyunu çift yönlü oynayabilen bir orta saha alırsa 180 derece değişir o takımın çehresi. Aziz inatla 3 senedir almadı bir orta saha, enteresan.

• Hocam Beşiktaş'a Barça diyen Beşiktaşlılar da kaale alınacak tipler değil zaten. Etki tepki olayına katılıyorum bende çoğu yerde GS-FB kardeşliği tabirini kullanırım Bjk hakkında yazılanlara bakarak. Karşındaki objektif olmayınca bizlerinde objektif olması zorlaşıyor. Beşiktaş hakkındaki fikrim ise hem geçen sene hemde bu sene ligin en iyi takımı. Ama en iyi olmak şampiyon olmak için yetmeyebilir. Belki bu sene şampiyon olamayabiliriz. Hocam bizim kırılma maçı Lyon maçı oldu. Tosiç penaltıyı atsa şimdi başka seviyede olurduk. Biliyorsun başarı geldikçe kendine güven artar. Neyse kısmet değilmiş. Zaten Beşiktaş'ın özelliğide bu. Hep o potansiyeli gösterir ama sonunda en ufak bir hatada bütün emekleri heba eder. Ama Beşiktaş'ı büyük yapan (keza GS ve FB'yi de) bu potansiyelidir. Bjk 2 şampiyonluk daha alsın taraftarı şampiyonluk zaten kesmez. Avrupa'da başarı bekler. Neyse hocam başa dönersek Beşiktaş'a laf atman senin objektifliğinden bir şey götürmez. Neticede sen bir temele dayandırarak yorum yapıyorsun. Diğer Gs'li ve FB'liler gibi dalga geçmek amaçlı, rakibi tiye almak amaçlı yazmıyorsun. Benim kastım buydu. Ha ben GS ile dalga geçersem sende Bjk ile geç. Sonuna kadar hakkın.

• quote:

Hocam Beşiktaş'a Barça diyen Beşiktaşlılar da kaale alınacak tipler değil zaten. Etki tepki olayına katılıyorum bende çoğu yerde GS-FB kardeşliği tabirini kullanırım Bjk hakkında yazılanlara bakarak. Karşındaki objektif olmayınca bizlerinde objektif olması zorlaşıyor. Beşiktaş hakkındaki fikrim ise hem geçen sene hemde bu sene ligin en iyi takımı. Ama en iyi olmak şampiyon olmak için yetmeyebilir. Belki bu sene şampiyon olamayabiliriz. Hocam bizim kırılma maçı Lyon maçı oldu. Tosiç penaltıyı atsa şimdi başka seviyede olurduk. Biliyorsun başarı geldikçe kendine güven artar. Neyse kısmet değilmiş. Zaten Beşiktaş'ın özelliğide bu. Hep o potansiyeli gösterir ama sonunda en ufak bir hatada bütün emekleri heba eder. Ama Beşiktaş'ı büyük yapan (keza GS ve FB'yi de) bu potansiyelidir. Bjk 2 şampiyonluk daha alsın taraftarı şampiyonluk zaten kesmez. Avrupa'da başarı bekler. Neyse hocam başa dönersek Beşiktaş'a laf atman senin objektifliğinden bir şey götürmez. Neticede sen bir temele dayandırarak yorum yapıyorsun. Diğer Gs'li ve FB'liler gibi dalga geçmek amaçlı, rakibi tiye almak amaçlı yazmıyorsun. Benim kastım buydu. Ha ben GS ile dalga geçersem sende Bjk ile geç. Sonuna kadar hakkın.

Bu kardeşlik olayı 3 takımdan hangisi diğerlerinden iyiyse ona yoğunlaşır. 2012'de 2013'te Fbjk deniyordu mesela, bunu sadece Gsliler değil burada da etrafımda da bazı Fbliler Bjkliler diyordu. 2000'lerin ortalarında Gs-Bjk daha yakındı misal, lig sizin kupa bizim yılları. Şimdi de Bjk iyi, Gs-Fb birbirine sataşacak vakti bulamıyor o yüzden. Yoksa ikisinin şampiyonluğa oynadığı ilk sene her şey eskisine döner. Bu her dönem olmuş olan bir şey, yeni değil.

Tabi Bjk elese daha da motive olacağı özgüven kazanacağı gerçek ama zaten ilk maçın ilk yarısı ve uzatmaların bir kısmı hariç Lyon hak etmişti turu futbol anlamında. Zaten turladılar da. Pek sıkıntı görmüyorum orada. Bjk mücadelesiyle turlayabilirdi de ama olmadı, yani Lyon elenseydi onlar diyebilirdi tüh lan o kadar 2 maçta da oynadık oynadık turlayamadık diye.

Bjk'nin kırılgan bir camia olması yukarda yazdığım gibi taraftarından da kaynaklı biraz. Biraz daha ayaklar yere bassa, romantizmden uzak durulsa kesinlikle daha oturaklı, başarılı bir hale bürünür.

Bjk'ye laf atmak amacım değildi, durum tespiti yaptım sen tek ciddiye alınacak Galatasaraylısın diyince. Yani suyun karşı tarafından da bakmak lazım, tek taraflı bakmaya gerek yok. Dalga geçme olur, zaten futbolun güzelliği bu, rekabet. Galatasaraylılar Fenerliler senelerce şerefli 3. dedi misal. Bjk de şimdi Fener'e Gs'ye desin şerefli 3. 4. diye, bu onun en doğal hakkı. Ama biz Barça'yız, Türkiye'nin tek takımıyız uçuyoruz kaçıyoruz Galatasaray 10 sene şampiyon olamaz falan bunlar mantık dışı, boş laflar. Gs veya Fb'den biri ortalama olsa, vasat olsa bu sene o şampiyon olurdu ne 10 senesi 20 senesi? Ha ben şahsi olarak dalga geçmem, futbol konuşmayı seven adamım öyle dalgayla falan işim olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü2025 -- 8 Mayıs 2017; 22:20:14 >

• Son kelimelerin hariç katılıyorum. Gs ve Fb bu sene iyi olsaydı şampiyon onlar olurdu çok iddialı. Şampiyonluk şansı 3 eşit parçaya bölünürdü 2014-2015 sezonu gibi. Sonunu iyi getiren 3'ünden 1'i de şampiyon olurdu.
  • quote:

Son kelimelerin hariç katılıyorum. Gs ve Fb bu sene iyi olsaydı şampiyon onlar olurdu çok iddialı. Şampiyonluk şansı 3 eşit parçaya bölünürdü 2014-2015 sezonu gibi. Sonunu iyi getiren 3'ünden 1'i de şampiyon olurdu.

2014-2015'teki Bjk bu seneki Bjk'den daha iyiydi sadece daha tecrübesizdi bence. Gs de Fb de hakikaten orta sıra takımı durumunda şu an. Ha bu Bjk'yi ilgilendirmez, kötü olmasalardı ikisi bu Bjk'nin problemi değil, sadece onu 10 sene 20 sene toparlanamazsınız hahaha diyenlere hitaben söyledim hocam.
  • bence bjk bursayı yense bile antep ve kasımpaşa maçları daha zor ve bjkye ters geliyor özellikle kasımpaşa son 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberliği var kasımpaşanın ve antep de bizim 4.yıldızı taktığımız senede liderliği bize bıraktığı ve aynı zamanda şampiyonluğu bıraktığı maçtı onun için 2 maç kritik ama şu bursayı yenemezse zaten geçmiş olsun
  • +1 katiliyorum

• froce1903 kullanıcısına yanıt
    başakşehir beşiktaşa 11 dakikada 3 gol atmış depte ama trabzonu yenemicek öyle mi ? Siz başakşehirin kaybetme ihtimalini düşünmeyin yatıcak bütün takımlar başakşehire
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercn80

bence bjk bursayı yense bile antep ve kasımpaşa maçları daha zor ve bjkye ters geliyor özellikle kasımpaşa son 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberliği var kasımpaşanın ve antep de bizim 4.yıldızı taktığımız senede liderliği bize bıraktığı ve aynı zamanda şampiyonluğu bıraktığı maçtı onun için 2 maç kritik ama şu bursayı yenemezse zaten geçmiş olsun

Zor olsa da Bursa maçını atlatırlarsa bir şekilde geçerler gibi. Bjk çok demoralize oldu Fb maçında, kendisini toparlaması lazım. Onun için de acil galibiyete ihtiyacı var.
  • Puppey kullanıcısına yanıt
    Basaksehirin trabzonu yenebilme ihtimali yok. Trabzonspor 2 haftadir sahasinda kazanamiyor o macta cok.iyi oynayacaklar. O mactan 3 gun once basaksehir fb ile yarifinal maci oynayacak. Bjk macindan once de oynamisti diyebilirsin ama bjk maci ic sahaydi ve bjk o gun sezonun en kotu gunundeydi. Dis sahada trabzon gibi atmosferden cikmalari mumkun degil zamani gelince gorecez.

• quote:

Orijinalden alıntı: coobain

Hala 1 puana sevindigimizi saniyorlar

Seneye icin hayal kurmayin boşuna. Fb ve gs bu haldeyken bile zorla sampiyon oluyorsunuz. Rehavet diye avutuyorsunuz kendinizi. 9 kisiyle rezil futbol bile sizden puan almaya yetiyor

hahahah gecen sene gördük fb tarihinin en pahalı transferleri yapıldı yine ezdik ve şampiyon olduk. Bu sene asıl siz şükredin biz bu haldeyiz ama bu kötü halimizle bile sizi eziyoruz ve şampiyon oluyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.