Şimdi Ara

4 mbit upload hızı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.5 ay önce 8mbit'e kadar sınırsız tarifesine geçtim,
    download hızı 7 mbit gibi oldukça tatmin edici olmasına karşı,
    upload hızım pek iç acıcı değildi.

Maksimum 640 kbps'ı görüyordum,
    bildiğim kadarıyla eskiden 4 mbit için 1024 kbps upload hızı sağlıyordu telekom,
    sonradan bunu 800 kbps'a çekti...

1.5 ay sonra bağlantım 512'ye düştüğü için online işlem merkezinden 2 mbit'e geçtim, şu anda gördüğüm download hızı 1.75, upload ise 420 kbps...
    Malum bu fiyatlara, bu hızlar pek de iç acıcı değil...

24 aylık sözleşmem aralıkta bitiyor, direk smile adsl'in 1 yıllık kampanyasına geçeceğim.
    Almak istediğim bağlantı hızı 4 mbit sınırısız.
    Acaba şu anda 4 mbit kullananların upload hızı ne kadar? bildiğim kadarıyla 4mbit'de 800 kbps?
    Eğer öyleyse merak ettiğim 4 mbit kullanıcıları, ttnet veya smile farketmez, maksimum upload hızları nedir?

Hd webcam kullanıyorum, upload hızı benim için çok önemli,
    ayrıca aktif olarak rapid.share'e upload yapıyorum, bu sebeplerden dolayı upload hızına düşkünüm biraz...
    Aslında fiber internet'e geçmeyi çok istiyorum, fakat bizim buralara gelmesi zor görünüyor.

Ayrıca son olarak şunu sorayım, skype üzerinden ufak bi yama sayesinde 960X720 çözünürlükle saniyede 15 fps ile görüntülü chat yapıyordum, tabi 8 mbit bağlantım varken,
    bildiğim kadarıyla msn messenger 640X480'in (352x240'de olabilir) üzerinde çözünürlüğü desteklemiyor görüntülü konuşmada...
    Msn için hd kameranızdan tam verim almanızı sağlayacak her hangi bir yama var mıdır? Bir de bu konuda kesin bir bilgiye sahip olanlara sormak istiyorum; görüntülü konuşmada msn'in desteklediği maksimum çözünürlürlük nedir, 800 kbps dosya aktarımı(saniyede 100 kilobyte yapıyor) hd görüntünün karşı tarafa ulaşabilmesi için yeterli midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon S. Kenndy -- 29 Ekim 2009; 17:19:26 >

• 4 mbit ile 8 mibit in upload hızları aynı hatta inanmayacaksınız ama 4 mbitin upload hı<ı daha fazla ben 4 mbitti 8 mite geçtim fakat daha düşük olunca işime gelmedi geri 4 mbite geçtim.
  • Upload Hızı 800Kbps. 85~87Kb/s Upload Ediyor.

4Mbit Kullanıcısıyım.

HD Webcam Kullanmadığım İçin Yorum Yapamayacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman ağa

4 mbit ile 8 mibit in upload hızları aynı hatta inanmayacaksınız ama 4 mbitin upload hı<ı daha fazla ben 4 mbitti 8 mite geçtim fakat daha düşük olunca işime gelmedi geri 4 mbite geçtim.

Evet, bunu ben de bazı forumlarda okudum,
    çok ilginç, aynı zaman da saçma...
  • iki paketin upload hızları arasında çok az fark var.
    ttnet
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnkaWaReZ

Upload Hızı 800Kbps. 85~87Kb/s Upload Ediyor.

4Mbit Kullanıcısıyım.

Demek ki kağıt üzerinde 800, pratiğe dökülünce 700 kbps ediyor.

Şu durumda, 8 mbit, upload'a önem veren biri için oldukça gereksiz olmuş oluyor.

Merak ettiğim Vdsl'de durumlar nasıl; ttnet'in sayfasında 1 mbit upload hızı yazıyor da Vdsl için
  • quote:

4Mbit Kullanıcısıyım.

Koca forumda bir kişimi 4 mbit kullanıyor upload u 1mbit olanlarda var 800 kbs olanlarda var sanıyorum.4mbit kullananlar cevap yazsada ona göre bir terciih yapsak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackforreal

quote:

4Mbit Kullanıcısıyım.

Koca forumda bir kişimi 4 mbit kullanıyor upload u 1mbit olanlarda var 800 kbs olanlarda var sanıyorum.4mbit kullananlar cevap yazsada ona göre bir terciih yapsak.

Up

• quote:

800 kbps dosya aktarımı(saniyede 100 kilobyte yapıyor) hd görüntünün karşı tarafa ulaşabilmesi için yeterli midir?

up..
  • Limitsiz paketlerde upload 1024 kbps adil kullanım kotalılar için upload 800 kbps dir.

Bazı yerlerde 800 kbps olması gerekirken 956 gibi bir hız verebiliyorlar bazı yerlerdede 800 olması gerekirken 640 kbps de verebiliyorlar bölgeye göre değişiyor, şansa ve hattın kaldırabilmesine bağlı bir olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcDestek -- 30 Ağustos 2012; 9:16:59 >
  • Her yazılımın kullandığı video sıkıştırma sistemi farklıdır. Bu yüzden Skype ve MSN arasında kamerayla görüşürken, gereken hızın da farklı olması doğaldır.
    Skype FAQ sayfasında gerekli olan hızlar mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.