Sanmam hocam PSU ile ilgili olduğunu...Versiyonları farklıymış evet Ver3.31 = Micron 8GBit D-Die Ver4.31 = Samsung 8GBit B-Die Ver5.32 = Hynix 8Gbit CFR (they are probably either AFR or MFR, though) Ver5.39 = Hynix 8GBit MFR Bellek zamanlamalarını manuel ayarlarsan ancak işin içinden çıkabilirsin.Büyük ihtimalle zamanlamalardan tWRRD kısmı pcnin açılmasını engelliyor olabilir. Benim Anakarta göre örnek veriyorum Bellekleri 2 slot kullandığımda o kısım 1 değerini / 3 slotu kullandığımda 2 değerini / 4 slot kullandığımda 3 değerini alıyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 29 Haziran 2022; 1:0:15 > |
4 RAM Slotunu aynı anda kullanamıyorum (2. sayfa)
-
-
eyvallah hocam o kadar detay bilmiyorum tWRRD falan. şimdi 3 rame bakayım biosdan da sonra bunları söküp sadece son rami ayarlarsam tekrar 4'lü taktığımda hepsi aynı olmuş olacak mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 29 Haziran 2022; 1:16:10 > -
eger server ya da amd nin threadripper sistemleri kullanmıyorsanız 4 ram takmayın makineye. neden....
qvl list vardır anakart üreticileri hangi marka-model ram ile kaç tane takabileceğinizi ve eğer destekliyor çalışıyorsa kaç mhz de kullanacağınızı listeler. örnek veriyorum
kingston kvr1666/s8 model ram var elinizde. bu ramden anakart ram destek listesinde kaç tane takacağınızı görebilirsiniz. s ss ds dd gibi 124 gibi belirtir. eger 4 tane taktınız ve destekliyorsa 1666 mhz xmp/docp olarak değil de 1333 e düşürün derse siz ne yaparsanız yapın o ram 1666 genelde açılmaz.
önerim: ram xmp ayarlarını auto ve mhz sini 2000 e getirerek deneyin. 2 ram takılıyken deneyin sistemi açın. eger sistem açılırsa yanına 2 rami daha takın. sisteminiz 4 ramli ve 2000 mhz çalışırsa az mhz yükselterek deneyebilirsiniz. diğer bütün ayarlar auto da SADECE kaç v istiyorsa onu elle girin. genelde bioslar 1.2v ayarlıdır. sizin xpm ile 1.35 ise siz 1.35 volt vererek dediğim denemeleri yapın.
iyi forumlar.
-
Xmp kapalı kalmalı mutlaka çünki bellekler farklı. Tek set 4lü kit olsaydı Xpm açın derdim.Değerleri manuel girin. Ve dediğim gibi pc açılmazsa tWRRD kısmındandır.O kısmın doğru rakamını bulmalısın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 29 Haziran 2022; 1:17:42 > -
kapalı da denedim. Bois Memory-z den baktım twrd lere falan. 3 ramde de değerler aynı hep (biri yeni kitten ramlerin).
-
3 bellekde değerler aynıysa tWRRD rakamı kaç ise o değeri 1 rakam arttırıp biosu kaydet.Sonra 4. belleği takıp aç pcyi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 29 Haziran 2022; 1:21:57 > -
şimdi çaktım olayı ben ondan 1-2-4 slotlarda açabiliyordum sadece şimdi ne yaptıysam 1-3-4 de çalışıyor hatta eski ramleri eskisi gibi 1-3 de de çalıştıramıyorum. normandia_06 nın da dediği gibi timinglerle ilgili olsa geek. içine ettim anlaşılan sök çıkar yapa yapa anakarttın da nevri döndü. ben en iyisi o 8 gb'ı satıp böyle devam edeyim stabil çalışıyor allahtan iş alacaktım başıma
yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkür ederim
-
4x8 kit halinde satılan ramler bile training konusunda sorun yaşatabiliyor, farklı seri ramlerde çalışması baya zor olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
doğrudur da buradaki sorun tamamen benim mallığım. bendeki anakart 4 ram slotunu desteklemiyormuş. çok zorlanırsa çalıştırır belki de stabil olmaz muhtemelen
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X