quote:Orijinalden alıntı: PaRaNoRMaLL 1. soruyu anlatıyorum E/Eo=3 yani E=mc(kare) Eo=moc(kare) burda m=3mo olur. m=mo/(kök içinde 1-v(kare)/c(kare)=3mo burdan (1/3)=kök içinde 1-v(kare)/c(kare) karelerini al 1/9=1-v(kare)/c(kare) yani v(kare)/c(kare)=8/9 köke al 2kök2/3 olur. Hocam çok sağol işin içinden çıkamamıştım ben. sağol tekrardan
2. soruda p=m.v den bulucaz.Anlatıyorum. p=m.v m=mo/(kök içinde)1-36/100 burdan 10mo=8m 10mo/8=m yani 5mo/4=m yerine yazarsak P=mv den p=5/4moc olur.
4. soruyu açıklıyorum. t=to. kök içinde(1-v(kare)/c(kare) burdan t=10.kök içinde(1-36/100) burdan t=10.8/10 dan t=8 çıkar diğeri 10 yıl idi bu 8 çıkarırsan 2 bulursun .
@PaRaNoRMaLL hocam çok sağol bir türlü bulamamıştım bunları, çok teşekkür ederim sana diğer ilgilenen arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum
quote:Orijinalden alıntı: Skdo @PaRaNoRMaLL hocam çok sağol bir türlü bulamamıştım bunları, çok teşekkür ederim sana diğer ilgilenen arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum lise 2 ye mi gidiyorsun bende lise 2 deyim