Şimdi Ara

4 Yıllık Casper Kullanıcısından Casper Alacaklara Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 sene önce casper laptop aldım. 2 ay önce emekliye ayırdım ve su anda msi ge60 i5 gtx860m laptopunu kullanıyorum. casperle gecen 4 yılımı size acıklayacagım ve artılarını eksilerini teker teker soliyecegim. casper alacaklar yada almayı dusunenler için cok yararlı bir yazı olacak diye dusunuyorum.

öncelikle neden mi casper aldım 4 sene önce? açıklayayim;
    o zamanlar üniversite 1 deyim ve 3 senelik dota oyuncusuydum. (mezun oldum 1 senedir çalısıyorum ama hala dota oynuyorum etti sana 8 sene :)) laptop almam gerekti ve malum öğrenciyim para da kısıtlı oyun da oynuyorum ucuza yuksek performanslı bir laptop almalıydım.

basladım araştırmaya. o zamanlar simdiki kadar bilgisayar bileşenleri bilgim yoktu. yüksek performanslı ucuz laptop için en iyisi casper gibi duruyordu. bir tane beğenmiştim. i5
    işlemcili 2 gb ekran kartlı 8 ramli bir casper laptop. çok iyi hatırlıyorum 1438 liraya almıştım. aynı laptopu diğer markalarla karsılaştırıldığında en az 600 650 lira daha ucuzdu.

ucuz da peki ama neden? casper babasını ogluna mı satıyor bu laptopları?

casper magazasına bunu sormustum neden diye? adamın bana verdiği cevap suydu?
    eskiden casper bir laptopdan 100 dolar kar ediyordu simdi 50 dolara dusurdu ve yerli üretim ondan bu kadar ucuz
    tabii kanmıstım o zaman. evet yerli üretim çinde bileşenleri toplayıp turkiyede satıyor doğru. ama bilindiği üzere ucuz etin yahnisi yavan olur.

öncelikle + yonlerini soylemek istiyorum
    1. en onemlisi ucuz olması
    2. eger laptop beni 2 sene idare etsin diyenlerdenseniz ve cok da para vermem diyenlerdenseniz
    3. güncel oyunları oynayanlardan değilde benim gibi moba oyuncusuysanız ( casperin en büyük olayı ekran kartı. ona en son değineceğim özellikle oyun oynicaklar okumalı)
    4. oyun da oynamicam ama program falan kullanıcam diyenlerdenseniz (autocad 3dmax vsvs ağır render işlerine kalkışmamak koşuluyla)
    5. ben filmciyim dizi izlicem diyenlerdenseniz
    bu saydıgım 5 unsur casper laptop alınması için + nedenler. (şimdilik aklıma bunlar geliyor. daha da ekleyebilirim) eger bu 5 unsur size uyuyorsa casper gönül rahatlıgıyla alabilirsiniz.

- yönleri ise;
    1. en başta kasa kalitesi. hiç olmadığı kadar ucuz bir plastikle çevrili tüm kasa. oyun oynamak için ellerimi klavyeye koydugumda kasa az da olsa yamuluyordu. lcd ekran çevreleyen plastikse yine aynı şekilde. şekilden şekile giriyor az biraz üzerine yük binince.
    2. ısınma sorunu. her laptop ısınır benim gözümde. (rog ile alienware'yi dışarda tutabiliriz) bütün markaları sayabiliriz. ama casper ayrı bir ısınıyor. nedeni cok basit. cpu ve gpu ısınınca olusan sıcaklık plastiğin dandikliğinden dolayı cok etrafa yayılamıyor. ondan dolayı sıcaklık sadece bir yere toplanıyor ve sogutması cok daha zor oluyor. (bosuna msi asus alienware alüminyum kullanıyor)
    3. özellikle güncel oyun oynicaklar bunu okumalı.
    casperin diger markalardan ucuz olmasının 3 nedeni var birincisi kasa kalitesi ikincisi yerli malı (bu ikisini saydım) ama birde üçüncüsü var. o da casperin pazarlama stratejisi
    ram ve işlemci konusunda milletimiz yeterli bilgiye sahip oldugunu düsunuyorum ama ekran kartı için aynısını kesinlikle soyleyemem. hala buyuk cogunluk ekran kartında 'ram kapasitesini' referans alarak kartları karsılastıyor. işte casper burda işin içine giriyor :)
    mesela bir örnek
    i7 işlemci 16 gb ram 3 gb ekran kartlı bir laptop. marka casper. fiyat: 1700 lira. (link vermek istemiyorum)
    i7 işlemci ve 16 gb ram çok güzel
    3 gb ekran kartı
    çoğu kişi der şimdi
    oooo kanka bunda 3 gb ekran kartı var her oyunu hiç kasmadan oynarsın al bunu al ucuzda aynısı 2 gb ekran kartlı xxxxx marka 2500 tl bence kesin al bunu
    ama bunu soyleyen kişide hiç okumaz okusada sallamaz 2 gb ayrılmıs bellek diye
    yada geçtim bunu
    gt 740m 730m 750m ekran kartı var bahsettigi laptopta. laptopu alıp watch dogs oynasa ultra ayarları geçtim medium ayatlarda 20 fps bile alamicak. sonra neden boyle oldu diye dh'de baslık açacak
    unumayın ki laptopda özelliklede oyun oynicaksanız işlemciden cok ekran kartına önem vericeksiniz. ekran kartının ram kapasitesinin önemi yoktur. önemli olan nvidia için gt'nin yanına x gelip gelmediği ve xyz şeklinde olan model numarasının önem sırasına göre y>x>z şeklinde oldugudur.
    mesela bir örnek
    gt 750m 4 gb vs gtx 850m 2 gb gibi. notebookcheckten hangisinin iyi olduguna bakabilirsiniz (lenovonun sli ekran kartlı modelini saymazsak)
    eger ekran kartında ayrılmış bellek ibaresi varsa ne kadar bellek ayrılmıssa o kadarını cıkartın. sizin ekran kartının asıl kapasitesi odur.
    bu olay aynısı basıma geldi. 2 gb gt540m gibi orta seviye bir ekran kartıyla oyun oynicamı zannetmiştim. (dota2 haricinde oynayamıyodum) tabi 1 gb ayrılmıs bellegide yazmayı unutmayım :)
    casper ekran kartı olayını bu şekilde ayrılmıs bellek ayırarak yuksek performanslı ekran kartıymıs gibi bir izlenim veriyor. ama uzaktan yakından alakası yok ekran kartından anlamayanlarda bu zokayı yiyor deyimi yerindeyse. unutmayın 1 gb ayrılmıs bellekli 3 gb gt740m dende 2 gb gt740m dende aynı ferformansı alırsınız.

olabildigince anlatmaya calıstım. umarım yararlı olabilmişimdir.

• iyi güzelde GT 740m a bu kadar laf etme çoğu insan bilinçli olarak oyun laptobunda buna ragzi sonuçta gtx ekran kartli laptoplar 2500 den basliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz4565

iyi güzelde GT 740m a bu kadar laf etme çoğu insan bilinçli olarak oyun laptobunda buna ragzi sonuçta gtx ekran kartli laptoplar 2500 den basliyor

<!--ok-->
    herhangi bir laf etmedim gt740m e sadece örnek verdim. ekran kartına kötü yada iyide demedim. sadece casperin örnek verdim. ki dikkat edersen caspere de aynı şekilde soyle boyle almayın etmeyin de demedim. sadece + ve - yonlerini anlatmaya calıstım
    yazıklarımı dah dikkatli okursan demek istedigimi anliyaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t.kerim -- 22 Ağustos 2014; 17:44:40 >
  • Hocam casper değilde msı ge60 ı nerden aldığınızı sorsam ve link istesem? :)

• casper hakkındaki dusuncelerinize çoğu insan katilir GT 740m ekran kartida 2gb bellek şişirme olduğu da doğru kiyaslama olarak masaüstü PC deki 9600gt te denk performans veriyi diyebilirim benim lenovo 510 da var oyunlarda orta ayarda is görüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Verdampfer

Hocam casper değilde msı ge60 ı nerden aldığınızı sorsam ve link istesem? :)

ebrar bilgisayardan aldım
  • t.kerim T kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: t.kerim

önemli olan nvidia için gt'nin yanına x gelip gelmediği ve xyz şeklinde olan model numarasının önem sırasına göre y>x>z şeklinde oldugudur.

tamam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakart hakkında bilgi vermeyi unutmuşsun casper en dandik en ucuz anakartları araştırıp bulmuş onları kullanıyor.

casper neden diğer laptoplardan çok ısınıyor sorusunun cevabı dış kaplamadaki dandik plastik değil yalnızca. kullandığı anakartın dandik olmasından kaynaklı yoğun bir ısınma sorunu var sistemde kararsızlık var, performans düşük. aynı özelliklere sahip bir asus ana kartlı laptop ile casperı karşılaştırırsan mesela casper ateşler içinde yanarken asusun sıcaklığı ılık olur sistem performansı ve kararlılığı gözle görülür bir fark taşır açılıp kapanma süreleri bile farklı olur.

normal internetten facebooka girip film izleyen standart kullanıcılara bile casper önermem ben.

bu tip kullanıcılar az beklerlerse google chrome os işletim sistemine sahip bir laptop alabilirler google bu kullanıcılara özel işletim sistemi çıkartıyor.

bence para sorun değilse mac işletim sistemli bir macbook alınmalı (oyun oynamıcaksa çünkü belli başlı oyunlar mac destekler hepsi değil)

asus, msı, toshiba, alienware oyun oynayacaklar için önerilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: İzleVeÖğren

anakart hakkında bilgi vermeyi unutmuşsun casper en dandik en ucuz anakartları araştırıp bulmuş onları kullanıyor.

casper neden diğer laptoplardan çok ısınıyor sorusunun cevabı dış kaplamadaki dandik plastik değil yalnızca. kullandığı anakartın dandik olmasından kaynaklı yoğun bir ısınma sorunu var sistemde kararsızlık var, performans düşük. aynı özelliklere sahip bir asus ana kartlı laptop ile casperı karşılaştırırsan mesela casper ateşler içinde yanarken asusun sıcaklığı ılık olur sistem performansı ve kararlılığı gözle görülür bir fark taşır açılıp kapanma süreleri bile farklı olur.

normal internetten facebooka girip film izleyen standart kullanıcılara bile casper önermem ben.

bu tip kullanıcılar az beklerlerse google chrome os işletim sistemine sahip bir laptop alabilirler google bu kullanıcılara özel işletim sistemi çıkartıyor.

bence para sorun değilse mac işletim sistemli bir macbook alınmalı (oyun oynamıcaksa çünkü belli başlı oyunlar mac destekler hepsi değil)

asus, msı, toshiba, alienware oyun oynayacaklar için önerilebilir.

haklısın ana kartı unutmusum
    zaten genel özelliklere bakarsan bir tanesinde bile bulamazsın casperin hangi ana kartı kullandıgını.
    standart kullanıcılar için casper bence önerilebilir. çünkü işlemci olsun ekran kartı olsun çok zorlamayacaksın sonuçta

• Güzel açıklamışsın. En azından almak isteyen arkadaşlara geniş bir bilgi sunar bu anlattıkların. Ellerine sağlık. Tabi biz yine uyarımızı yapalım CASPER'dan uzak durun.
  • Sakin casper almayin 1 sene bile goturmez

• şekil 1 alınmayacak casper

http://www.hepsiburada.com/liste/casper-nirvana-cnhsd4712b-intel-core-i7-4712mq-23ghz-33ghz-16gb-1tb-8gb-sshd-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd601088&categoryId=98

bir de geçen bir ilan vardı fiyatı ve kart kampanyalarıyla 1700'e on numara makine geliyordu.

İşin komiği böyle 2500, 2600, 2800 fiyat biçtikleri ürünleri 3-5 ay sonra yarı fiyatına sattıklarını bile gördü bu forum.

Bkz: i7li 8gb ramli gt745mli casper ve exper'in 1500, 1400 ve 1600lere satılması forum sıcak fırsatlarda var bu konular ararsanız belki bulursunuz.

• kendin soylüyorsun "çok iyi hatırlıyorum 1438 liraya almıştım. aynı laptopu diğer markalarla karsılaştırıldığında en az 600 650 lira daha ucuzdu." 600-650 tl düşük verip ayni kaliteyi beklemek mantıksız olur. bende 6 sene önce almıştım casper notebook. bir kere fanı bozuldu o kadar. hala sorun çıkartmadan çalışıyor. 2 kişiyede casper notebook aldirdım. birisi sorunsuz kullanıyor. diğeri ilk başlarda sorun yaşadi 2-3 kere notebook değiştirdi. ama şu an 1-2 senedir sorunsuz kullanıyor. bu işlerde biraz şans işi.

o bahsedilen gt 730-740-750 modelleri o kadar dandik modeller değil. en basitinden 740 modelli asus notebooklar 2000tl den aşağı değil. diğer markalarla ayni ozelliklerdeki modelleri ayni fiyat olsa tamam almayin diyeceğim. ama fiyat/performans bakimindan alinabilecek en iyi notebooklardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSenAtor

kendin soylüyorsun "çok iyi hatırlıyorum 1438 liraya almıştım. aynı laptopu diğer markalarla karsılaştırıldığında en az 600 650 lira daha ucuzdu." 600-650 tl düşük verip ayni kaliteyi beklemek mantıksız olur. bende 6 sene önce almıştım casper notebook. bir kere fanı bozuldu o kadar. hala sorun çıkartmadan çalışıyor. 2 kişiyede casper notebook aldirdım. birisi sorunsuz kullanıyor. diğeri ilk başlarda sorun yaşadi 2-3 kere notebook değiştirdi. ama şu an 1-2 senedir sorunsuz kullanıyor. bu işlerde biraz şans işi.

o bahsedilen gt 730-740-750 modelleri o kadar dandik modeller değil. en basitinden 740 modelli asus notebooklar 2000tl den aşağı değil. diğer markalarla ayni ozelliklerdeki modelleri ayni fiyat olsa tamam almayin diyeceğim. ama fiyat/performans bakimindan alinabilecek en iyi notebooklardan.

Bence kendini şanslı kesimde görmen lazım. Casper alıp memnun kalan yüzde 1 lik kesim içindesin. Şansın varmış cidden. Sevindim senin adına ama bir daha tercih ederken 2 kere düşünmeni öneririm.

• t.kerim T kullanıcısına yanıt
    açıklayıcı ve objektif bir yorum olmuş tebrik ederim.

ekran kartı hakkında dediklerin de çok doğru. senin dediğine ek olarak ekran kartında bit değerlerini bir çok firma satış politikası olarak söylemiyor. ve bu bit değeri yüksek performanslı bir ekran kartı hayali olanlar için aslında çok önemlidir.

ekran kartı bambaşka bir dünya, daha iyi anlatabilmek için ben şu benzetmeyi kullanıyorum. ekran kartı kendi içinde bir bilgisayar. işlemcisi ram ön belleği olan.

dediğin casper bilgisayarların kasa kalitesi alacak olanların hiç aklından çıkartmaması gereken bir nokta bence.
    notebooklar sonuçta mobil cihazlar bu bilgisayarı yeri geliyor çantana atıp seyahat ediyorsun. casper'da bu iş için gereğinden fazla kasılıyor insan. plastik olmasından ziyade plastik kalitesinin düşük olması bunun asıl nedeni. yoksa bir çok firma hala plastik ürünler üretiyor fakat böyle olmuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asekocankat -- 4 Eylül 2014; 11:23:38 >

• Şu Casper'ı birde burada öveyim bari.
    Bundan sonra hep bu bölümdeyim.

Bende Casper I5 bir bilgisayar var taş gibi alet.
    Ne diyorum taş. Öyle böyle değil...
    Plastik kalitesi süper gerçekten. Ben çok memnunum kesinlikle alın.
    Hatta sırf plastik kalitesi için alın.
    Birde bilgisayara ufak kare şeklinde desenli karbon fiber gibi birşey yapmış fabrikası Macbook da yok yani çok hoş olmuş beğeniyorum.

3 tane Apple bilgisayarım 1 tane Ipad'im 1 tane Iphone'um 3 tane Ipod'um desktop tipte PC bilgisayarlarım var (Bir tanesi AMD) ve Casper'ı öneriyorum.

Ayrıca Casper 7. PC laptopım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 4 Eylül 2014; 13:20:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSenAtor

kendin soylüyorsun "çok iyi hatırlıyorum 1438 liraya almıştım. aynı laptopu diğer markalarla karsılaştırıldığında en az 600 650 lira daha ucuzdu." 600-650 tl düşük verip ayni kaliteyi beklemek mantıksız olur. bende 6 sene önce almıştım casper notebook. bir kere fanı bozuldu o kadar. hala sorun çıkartmadan çalışıyor. 2 kişiyede casper notebook aldirdım. birisi sorunsuz kullanıyor. diğeri ilk başlarda sorun yaşadi 2-3 kere notebook değiştirdi. ama şu an 1-2 senedir sorunsuz kullanıyor. bu işlerde biraz şans işi.

benim demek istediğim
    gt7xx serisine lafım yok. ama benim lafım casperin bu ekran kartlarına ayrılmış bellek katarak ekran kartını şişirmesi.
    genel olarak casperlere bak %95 inde ayrılmıs bellek ibaresi gorursun.
    diğer markalarda gt7xxm serisi ekran kartları kullarııyor ve ayrılmıs bellek ibareti cok cok cok nadir.ve ayrılmıs bellek kullanarak ekran kartlarından anlamayan tüketiciyi kandırmıyor.
    umarım anlatabilmişimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: meter90

şekil 1 alınmayacak casper

http://www.hepsiburada.com/liste/casper-nirvana-cnhsd4712b-intel-core-i7-4712mq-23ghz-33ghz-16gb-1tb-8gb-sshd-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd601088&categoryId=98

bir de geçen bir ilan vardı fiyatı ve kart kampanyalarıyla 1700'e on numara makine geliyordu.

İşin komiği böyle 2500, 2600, 2800 fiyat biçtikleri ürünleri 3-5 ay sonra yarı fiyatına sattıklarını bile gördü bu forum.

Bkz: i7li 8gb ramli gt745mli casper ve exper'in 1500, 1400 ve 1600lere satılması forum sıcak fırsatlarda var bu konular ararsanız belki bulursunuz.

gt840m 3 gb (1 gb ayrılmıs bellek)
    ve aynı zamanda
    MUHTEŞEM GRAFİKLER
    ekran kartından anlamasak yiyicez resmen

• Hocam bende de sendeki aynı Casper var sanırım. GT540M ekran kartlı, 8gb ram, i5 işlemci. 2 seneden fazladır kullanıyorum. Hiçbir teknik sorun yaşamadım, servise gitmedi. En son 2 ay önce açıp fanını temizledim. Onun dışında bir işlem olmadı. Bir gün bile lanet olsun Casper'a demedim.

-Kasa kalitesi çok iyi değil, ama sen de iyice yerin dibine sokmuşsun. Çok zorlamadıktan sonra esneme, yamulma gibi bir sorunla karşılaşmadım. Etiketlerin deformasyonunu saymazsak herhangi bir deformasyon yok kasada.
    -Isınma konusunda haklısın, soğutma sisteminin başarılı olduğu söylenemez. Metal kasalı bir notebook kadar soğuyamıyor, fanı da yetersiz geliyor sanırım. Yaz sıcağında normal kullanımda (internet video vs) 40-45 derece, Lol gibi oyunlarda 60-70 derece arası, cyrisis gibi üst seviye oyunlarda ise 85-90 derece gördüğüm oluyor. 70 derece üstünde oynarken kasada sıcağı hissediyorsunuz. 80 derece üzerinde de sıcağa bağlı anlık fps düşmeleri yaşanıyor. Ama bu güne kadar kapanacak kadar ısınmadı
    -3gb ekran kartı aldatmacasına biz de düştük O zamanlar bende pek anlamıyordum ekran kartı modeli biti vs. haberimiz yoktu. Bu Casper'ın yaptığı bir aldatmaca.
    -Anakart olayı da doğrudur, piyasadaki dandik anakartlardan seçiliyor, çünkü kimse bakmıyor anakarta.

O zamanlar bu bilgisayarı bu bilgiyle alırmıydım ? Yine alırdım. Çünkü 2 sene önce dengi bilgisayarlar gerçekten 500-600 lira yukarı fiyata satılıyordu.
    1400 liraya 8gb ram 2 gb ekran kartı i5 işlemci bulamıyordunuz, 1800 lira civarıydı belli markalar.
    Şu anda ise Casper fiyatına aynı özelliklerde Lenovo, asus, dell vs. alınabiliyor. Şu dönemde özellikle 1400 lira üzerine Casper ALINMAZ.

• blackslament B kullanıcısına yanıt
    lol oynarken kaç fps ? fps hiç düşüyor mu team fightlarda falan ? o özellikte laptopu 60 fpsye oyun içi ayarlardan sabitlersen 60 sabit fps olması ve inme çıkma yapmaması lazım ama söz konusu casper ondan soruyorum fps nasıl ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.