Şimdi Ara

40-45bin Tl ye Aile aracı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    sedan değilde hb bulma şansınız biraz daha fazla yanlız bütçemi aşmayacağım diye boyalı araç bence almayın ve mümkünse sahibinden araç alın genel olarak galeriler daha pahalıdır
  • Galeriye bulasmam zaten kocaelide dedigim gibi bulabilecegime inanıyorum. Hb focus daha hosuma gitti zaten acil satan falan denk gelirse o fiyata bulabilirim sanirim acelem yok zaten yaz ayindayiz motora devam. Mondeonun tipini begenmiyorum zaten tipi hosuma gitmeyen bir araca nekadar iyi olsada binmeyi tercih etmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende zamanında bir takım araştırmalar yaparak kendi kriterlerime göre bir takım araçlar belirlemiştim sizede direk kopyala yapıştır yapayım konunun aslı;
    http://forum.donanimhaber.com/m_77620870/f_//tm.htm#77620870

Nissan Qashqai;
    Benzin ve bakım masraflarından çekiniyorum bunlar dışında önceki aracımızda nissandı o yüzden japon arabalarına güvenimiz tam. Ayrıca okulda fazla dikkat çekmesinden çekiniyorum. Bunlar dışında suv tarzını seviyorum zaten hatay gibi bir yerde kullanılacak böyle arabalar lazım. Visia ya da tekna donanımı alınabilir
    Mitsubishi Asx:
    Qashqai ile aynı hemen hemen ama ihhs testlerinden dolayı radarıma girdi. Ancak qashqai ikinci el olarak daha önde ,çok fazla değer kaybetmesinden çekiniyorum bir de qashqai bana daha şık geliyor.
    Seat Leon:
    Alınırsa yeni kasasının alınmasından yanayım ancak bu aracı bulmakta zor olacaktır 2013 olacağı için. Bir de kullanım tarzından çekiniyorum genç işi olduğu için ilk sahibi kim bilir neler yapacak arabaya.
    Volvo s40:
    Yine bakım masraflarından çekiniyorum, güvenlik olarak bana çekici geliyor yoksa sedan arabalara pek bakmıyorum genelde hb-suv bakıyorum.Üretiminin durmuş olmasıda başka bir eksisi.
    Alfa Romeo Giulietta:
    Yine markaya karşı pek güven yok(alfa deyince kronik sorunlar geliyor aklıma) bakımları üzebilir ancak çok dolu bir araba önden görünüşünü pek beğenmesem de neden olmasın sorusu kafamda buna rağmen alt takımlarının hassaslığıyla ilgili duyduğum duyumlar ve hatayın yollarını düşününce ister istemez soğudum biraz. Euroncap testi dikkat çekici
    Opel Astra yeni kasa:
    Leon'un rakibi bu listede aslında gayet iyi donanımlar sunmasına rağmen forum halkı daha çok leondan yana olunca ister istemez kafamda bir soru işareti oluşuyor.
    Hyundai i30:
    F/p aracı olsa da görünüş olarak beni cezbetmiyor ayrıca ikinci el değer kaybından çekiniyorum bu yüzden düşünmüyorum.

en son kararım giulietta almaktan yana olmuştu ancak beklenmeyen bir kararla kaza yaptığım arabanın perte çıkması kararı alındı, çarptığım adamda ifade vermediği için işlemler bu zamana kadar kaldı. Tabi bununla birlikte ev alma gibi bir düşüncemizde oluştuğu için benim araba alma işi yatabilir ama belli olmaz.

ayrıca bilinçli bir başka yorum;
    quote:

sizin yazdıklarınızdan; LPG ye uyumlu kaliteli D sınıfı bir araç aradığınızı anlamıştım.
    seat exeo ; 2009 'a kadar üretilen AUDİ a4 ile birebir aynıdır. çok kaliteli ve tok bir araç.
    hatta 2007 den sonraki makyajlı kasa spor A4 denilebilir.
    2009 da yeni a4 çıkınca bu çok tutulan kasa SEAT exeo olarak üretildi hala yurt dışında satışı var.
    parçalarının %99 u A4 ile aynı.koltuk felan seat'ın.
    2009 model 45bin km de 33500 tl ye bir tane exeo style bulmuştum test sürüşüde yaptım, çok ama çok kaliteliydi.
    boyutu da çok uzun eğil, şu andaki jetta kadar.
    sadece vw hitler motoru 102 beygir kalkışlarda biraz nazlı davranıyor, devirini aldıktan sonra sorun yok.
    .
    2011 toyota avensis e.extra 44bin tl ye aldım, 132 beygir lpg li,
    bütçenize uygun olduğu için tavsiye ettim.
    anahtarsız çalıştırma çok kullanışlı.
    .
    hb düşünüyorsanız;
    132 beygir yeni auris 1.6 cvt vites, panoramik cam öneririm.
    otomatik vites farkı da çok yok,
    arkadaşım 3-4 ay önce sıfırını 51 bin tl ye almıştı, çok memnun.
    2. elleri 45-48 bin tl ye bulunabilir belki.
    .
    yeni golf 1.2 tsi de değerlendirilebilir.

• Ben de karar verme aşamasındayım temiz bir Avensis(2012 E.Extra) bulursam değerlendireyim diyorum ama yakıt düşündürüyor.

Ekleme: Diğer düşündüklerim de 2012 Dizel Astra(H) Sedan veya Yeni Astra Sedan, hayırlısı bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 4 Ağustos 2013; 13:50:31 >
  • Açıkçası ben SUV düşünmüyorum ne otomobil ne jip yani yolda otomobil tadı vermiyor asfalt dışında da jep tadı suv alacak olsam nissan juke 1.5 dizel spor paketini alırım zaten yıllarca nissan kullandım taş gibi arabaları var ama işte binek aracı yok yıllar önce primera vardı taş gibi arabaydı reno grubuyla birleşince bitirdiler primerayı. Seat leoan zaten artık demode oldu kocaelide bütün oto kiralamacılar saolsun en az 5 tane aldılar ortalık leondan geçilmiyor. Benim düşüncem eğer mercedes,bmw,audi alamıyorsam vw,nissan,toyota gibi yılların bilindik markalarını alırım o yüzden seat, skoda, kia, hyundai gibi markalar beni çekmiyor (kalitesiz demiyorum herkesin zevki farklıdır) ama hyundaininde fabrikası burada ve çalışan arakadaşlarım hiç iyi bahsetmiyorlar zaten airbag açılmadığından dolayı bir yakınımızı kaybettiğimiz için kimse bana hyundai aldıramaz. Gelelim avensise komşumda var 2012 model sıfır aldı ama yakıtından çok pişman en kısa zamanda tüp taktırıcam diyor konforu falan güzel ama yakıt çok yakıtı düşünmesem passat alırım avensis yerine. Golf güzel ama dizelleri aşırı pahalı geldi değeceğini sanmıyorum. Kuzenimde yeni kasa auris aldı fullu 62bine herşey var full un fullu oyle diyim ama inanın eski kasası daha sessizdi lastik sesi çok fazla malzeme kalitesini düşürmüşler. Şuan için elle tutulur focus gözüküyor hem teknoloji var hem motoru ekonomik ve dizel hemde fiyatı benim bütçeme yakın.

• eğer lpg takılmayacaksa zaten benzinli olan seçenekleri direk elemek lazım. D sınıfı +lpg benim o paraya aile için tercihim olurdu. ama lpg düşünülmüyorsa bütçeye uygun c sınıfı az km yapmış bir dizel araçta tercih edilebilir.
  • D sınıfında zaten passatlarda tüp sıkıntı (sadece fsi larda uygun sanırım tam bilmiyorum), accord düşünmüyorum, avensis olabilir tüpede uyumlu. D sınıfında az km bulmak sıkıntı zaten. o yüzden biraz dizel focusa yöneldim.
  • Sıfır arac alabilecek kadar param vardi ama almadim.Neden?Çünki ucuz mal alacak kadar zengin degilim.
    Benim araç 10 yasinda 195binde hiç bir sorun yok. Daha önce de BMW sahibiydim vergisinden dolayi sattim.Verdigim ilanlardaki araçlar sıfır arabalara taş çıkarır.O arabalara bakın Şase, motor, sütunlarina bakın baktirin alin sorunsuzca binin

• Sıfır araba alıcak gücüm var ama 4 tekere para bağlamak istemiyorum dediğim gibi çokta kalite olmayan araçlar misal yeni kasa passat, avensis vs dünya para ama o paranın karşılığı değil bence. Kuzenime aldık işte dizel aurisin en fulu 62küsür pazarlıkla benim içim acıdı alt tarafı auris işte ama bir dünya para. Aile olduğu için motorla olmuyor artık çocukta var aile yüzünden bakıyorum. Bmw iyi güzelde eski hocam kararsız kalıyorum birde çok kmleriyle oynuyolar anlamıyosundan tanıdık bildikte değil o yüzden uzak duruyorum yoksa güzel araç tüpte tak tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desert_18

D sınıfında zaten passatlarda tüp sıkıntı (sadece fsi larda uygun sanırım tam bilmiyorum), accord düşünmüyorum, avensis olabilir tüpede uyumlu. D sınıfında az km bulmak sıkıntı zaten. o yüzden biraz dizel focusa yöneldim.

Merhabalar..
    Benim de passatlara karşı aşırı bir merakım var. şuanki aracımı uzun süre kullanıp en son alacağım araç dizel confortline bir passat olur. ve renk olarak da siyah çok hoşuma gidiyor.
    Aracımı almadan önce passat 2.0 tdi ikinci el araç bakıyordum. temizini bulamam diye sıfır olan aracımı aldım. Ama uzun süre passatları araştırıyordum. 1.6 tsi ya da fsi olmayan mpi denen motorları var. ve lpg ile çok uyumlu ve de sorunsuz. performansı çok tatmin etmeyecektir belki ama hem bir aile aracı hem de bir zevk aracı olarak düşünülebilir. örnek bir ilan veriyorum. sahibindendeki ilanlara rahat 2 bin tl indirim alırsınız. zaten adamlar kafadan böyle bir bindirim yaptıkları için...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-hatasiz-boyasiz-2009-model-lpg-li-navigosyonlu-passat-133225275/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: dr79

quote:

D sınıfında zaten passatlarda tüp sıkıntı (sadece fsi larda uygun sanırım tam bilmiyorum), accord düşünmüyorum, avensis olabilir tüpede uyumlu. D sınıfında az km bulmak sıkıntı zaten. o yüzden biraz dizel focusa yöneldim.

Merhabalar..
    Benim de passatlara karşı aşırı bir merakım var. şuanki aracımı uzun süre kullanıp en son alacağım araç dizel confortline bir passat olur. ve renk olarak da siyah çok hoşuma gidiyor.
    Aracımı almadan önce passat 2.0 tdi ikinci el araç bakıyordum. temizini bulamam diye sıfır olan aracımı aldım. Ama uzun süre passatları araştırıyordum. 1.6 tsi ya da fsi olmayan mpi denen motorları var. ve lpg ile çok uyumlu ve de sorunsuz. performansı çok tatmin etmeyecektir belki ama hem bir aile aracı hem de bir zevk aracı olarak düşünülebilir. örnek bir ilan veriyorum. sahibindendeki ilanlara rahat 2 bin tl indirim alırsınız. zaten adamlar kafadan böyle bir bindirim yaptıkları için...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-hatasiz-boyasiz-2009-model-lpg-li-navigosyonlu-passat-133225275/detay

2.0 tdi lara baktım dediğiniz gibi km çok uçuk oda görünen yani eminim +50bin km eklemek lazım o yazanlara. Passatı beğeniyorum ama dsg sorunu vs var diyorlar ben yıllarca nissan kullandım standart bakımı haricinde tek kuruş masraf etmedim problem yaşamadım. O yüzden sıkıntı yaşamak istemem yok şanzuman problemi yok tüp uyumu vs. siz ne kullanıyorsunuz şuan?

• quote:

Merhabalar başlıkta belirttiğim gibi 40-45tl arasında aile aracı arıyorum 2. el alıcam sıfır almayı düşünmüyorum neden dersenis hem bir aracı yıllarca kullanamıyorum hemde sıfır alınca 1-2 sene sonra satınca 5-10binlira zarar ediyosun. Ben motosiklet kullanıcısı olduğumdan 4 tekerden pek anlamam onun için gti mış typer r mış performans olarak tatmin etmiyor. Ben az yakan dayanıklı aile aracı arıyorum amacım performans değil. Kafamda olan modeller var özellikle passatı beğeniyorum ama malum sitede fiyatlar çok farklı yani biri aynı arabaya 38bin derken başkası 45bin diyor (km yakın kaza boya yok mesela) diğer model jetta ama sıfırına baktım yeni kasasına ikinci eli daha pahalı satıyorlar insanlar uçmuş zammı geldi ne oldu anlamadım. Diğer seçenekte insignia 1.6 turbo kısmen gidişide bu 2 modele nazaran daha iyi tipide hoşuma gidiyor. Son olarak aklımı kurcalayan model ford focus yeni kasası oda iyi gibi. Yılda otomobille en fazla 15-20bin km yapıyorum o yüzden dizelde olur benzinlide olur yakıtı çok üzmez diye düşünüyorum malum kullandığım motor 10lt yakınca insanın gözü 5-6lt yi görmüyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum kısmetse bayramdan sonra alıcam bişey.

5-6lt yakan benzinli araç bulunda biz de alalım..

• 2008 Ford Mondeo Benzinli
    2008 Passat Dizel

Ikisi de sizi üzmez.
  • okumadan yorum yapmayın saçma sapan. benzin yada dizel farketmez dedim 5lt benzin harcayan demedim. zaten desem bile uzun yolda 5lt yakan bir çok benzinli araç var. Yeni honda civic dizele bir bakın mesela en basiti.
  • quote:

siz ne kullanıyorsunuz şuan?

Mitsubishi ASX..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eякαn -- 4 Ağustos 2013; 16:04:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Sorunsuzca keyifli bir şekilde binilir(performans beklemeyiniz)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-acill-en-dolusu-316i-premium-xenon-far-sunroof-isik-paketi-132378709/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-orjinal-2006-model-bmw-3.16i-premium-isik-paketli-129384038/detay

+1 araçlar çok güzel param olsa alırım,sıfır gibi duruyorlar olmadı corollada bakabilirsin o fiyata temiz 2012 bulursun.

• Megane 3 1.5 dci EDC öneririm.

45k ya çok temiz orta paket bulabılırsınız.

Suanki yakıt ortalamam 5.5 .Üstüne bir de tatminkar bir performans alırsınız
  • Hanımda micra vardı 1.5 dizel zaten reno grubunun motoru çok memnunduk yeni sattık 1000km yapıyorum 1 depo ile ortalama 5lt yakıyodu yakmıyordu uzun yolda çok ekonomikti. meganda öyledir biraz araştırırken olduğum yere yakın bir megan gördüm 1.5dci ilan şu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-askerlik-sebebiyle-acill-satilik-servis-bakimli-megane-3-dynamic-130807739/detay

ama piyasası hakkında bilgim yok bakabilirmisiniz?

• desert_18 kullanıcısına yanıt
    boyalı olması açıkçası her zaman akılda soru işaretine sebep olur. Eğer kazası varsa aracın karoserinin simetrisinde bozulmaya vs sebebiyet verir buda ne derece güvenlidir?Ayrıca satıncada sıkıntı çıkarır. 2012 model Dynamique 1.5 dci boyasız 35.000 km megane 41.000 ediyorsa karar size kalmış
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.