Şimdi Ara

400-600 TL ARASI KAMERA TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar herkese selamlar. ben sinema tv öğrencisiyim ve bütçem 400-600 arası,tecrübesi olanlar bana bu konuda yardımcı olabilirler mi? görüntü kalitesi çekim süresi ve teknik servis beni için önemli. Uzun bir süre kullanmak isterim çünkü sıkça kısa film projelerimiz oluyor kameranın biraz dayanıklı olması gerekir şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekkürler ha bu arada 2. el de olabilir tabi ki hor kullanılmamışını bulmak koşulu ile saygılar herkese

• http://www.webpencere.com/asp/index.asp

http://webpencere.com/asp/product/25711/PIRANHA-CMOS-128MB-5-0-MP-3-0-LCD-FULL-HD&view=2

Full HD 1080P 30fps video çekim (1920X1080)
    # 5X Optik zoom
    # Dokunmatik ekran
    # 12.0 Megapiksel fotoğraf çekme çözünürlüğü
    # 3.0 İnç ekran genişliği (16:9)
    # 10X Dijital zoom
    # Titreşim dengeleyici (Electronic image stabilizer)
    # Şarjlı kullanım
    # Uzaktan kumanda
    # LED Flash aydınlatma
    # Türkçe menü dili desteği
    # 16 GB SD/MMC/SDHC Class 6 Hafıza kartı desteği
    # 128 MB Dahili hafıza
    # Televizyona bağlantı (HDMI/NTSC/PAL)
    # 1/2.3# CMOS 5.0 Megapiksel hardware çözünürlük
    # Wide: F3.5~F32, f=6.8mm, Tele: F3.7~F33.8, f=34mm lens
    # Normal: 10cm ~ inf. (Wide), 1cm ~inf. (tele) Makro: 2cm ~ 80cm
    (Wide)
    # JPEG (EXIF2.2), DCF fotoğraf format desteği (1/3/5/12MP)
    # H.264 (MOV) Video formatı
    # WQVGA (240fps), WVGA (30fps), WVGA (60fps), 720p (30fps), 720p
    (60fps), 1080p (30fps) çekim
    # Beyazlık dengesi ayarı(Auto/ Sunny/ Cloudy/ Tungsten/
    Flourescent)
    # EV ayarı (-2.0~+2.0)
    # Renk efektleri (Natural/ B<(>&<)>W/ Sephia)
    # Süre ayarlı resim çekebilme
    # Boşta kalınca otomatik kapanma
    # Makro çekim yapabilme (Yakın plan)
    # Date stamp efekti (Tarih ekleme)
    # HDMI Portu (HDMI Kablo paket içinden çıkmaktadır.)
    # USB 2.0 Veri transfer hızı
    # Taşınabilir disk olarak kullanılabilme (Hafıza kartına da
    ulaşılabilir.)
    # Li-Ion NP120 pil ile şarjlı kullanım
    # 57x70x129 mm boyutlar ve 292 gram ağırlık
    # 2 Yıl garanti
    Paket İçeriği:
    # Cihaz, Uzaktan kumanda, Pil, Şarj aleti, kılıf, CD, kullanma
    kılavuzu ve garanti belgesi, USB bağlantı kablosu, AV kablosu ve hediye
    HDMI kablo

• quote:

Orijinalden alıntı: carismatec

http://www.webpencere.com/asp/index.asp

http://webpencere.com/asp/product/25711/PIRANHA-CMOS-128MB-5-0-MP-3-0-LCD-FULL-HD&view=2

Full HD 1080P 30fps video çekim (1920X1080)
    # 5X Optik zoom
    # Dokunmatik ekran
    # 12.0 Megapiksel fotoğraf çekme çözünürlüğü
    # 3.0 İnç ekran genişliği (16:9)
    # 10X Dijital zoom
    # Titreşim dengeleyici (Electronic image stabilizer)
    # Şarjlı kullanım
    # Uzaktan kumanda
    # LED Flash aydınlatma
    # Türkçe menü dili desteği
    # 16 GB SD/MMC/SDHC Class 6 Hafıza kartı desteği
    # 128 MB Dahili hafıza
    # Televizyona bağlantı (HDMI/NTSC/PAL)
    # 1/2.3# CMOS 5.0 Megapiksel hardware çözünürlük
    # Wide: F3.5~F32, f=6.8mm, Tele: F3.7~F33.8, f=34mm lens
    # Normal: 10cm ~ inf. (Wide), 1cm ~inf. (tele) Makro: 2cm ~ 80cm
    (Wide)
    # JPEG (EXIF2.2), DCF fotoğraf format desteği (1/3/5/12MP)
    # H.264 (MOV) Video formatı
    # WQVGA (240fps), WVGA (30fps), WVGA (60fps), 720p (30fps), 720p
    (60fps), 1080p (30fps) çekim
    # Beyazlık dengesi ayarı(Auto/ Sunny/ Cloudy/ Tungsten/
    Flourescent)
    # EV ayarı (-2.0~+2.0)
    # Renk efektleri (Natural/ B<(>&<)>W/ Sephia)
    # Süre ayarlı resim çekebilme
    # Boşta kalınca otomatik kapanma
    # Makro çekim yapabilme (Yakın plan)
    # Date stamp efekti (Tarih ekleme)
    # HDMI Portu (HDMI Kablo paket içinden çıkmaktadır.)
    # USB 2.0 Veri transfer hızı
    # Taşınabilir disk olarak kullanılabilme (Hafıza kartına da
    ulaşılabilir.)
    # Li-Ion NP120 pil ile şarjlı kullanım
    # 57x70x129 mm boyutlar ve 292 gram ağırlık
    # 2 Yıl garanti
    Paket İçeriği:
    # Cihaz, Uzaktan kumanda, Pil, Şarj aleti, kılıf, CD, kullanma
    kılavuzu ve garanti belgesi, USB bağlantı kablosu, AV kablosu ve hediye
    HDMI kablo
    teşekkürler var mı arkadaşlar başka tavsiyede bulunabilceğiniz kameralar

• quote:

Orijinalden alıntı: zuuuaa

Alıntıları Göster
    Sony Bloggie al derim cebinde taşır bana dua edersin:)
  • quote:

kısa film çekecekseniz kalite arıyorsanız sony, panasonic,canon bu markalardan birini önerebilirim.ayırdığınız bütceye uygun kaliteli kamera yok bu markaların,ama ikinci el bulabilirsiniz ikinci el alırsanız garantili ve güvendiğin kişilerden almanızı öneriyorum.kısa film için panasoniz nv gs 280 bu kamera ile çok güzel kısa filmler çekebilirsiniz amatör.bu kamera kasetli ve 3ccd sizin işinize uygun bir kamera.yenisi bulunurmu bilmem ama ikinci el bulabilirsiniz.sony almak isterseniz yine kısa film için size kasetli öneriyorum hc90e,hc94e,hc96e bu kameralar önceki model bulmanız zor olabilir.hd(high definition) kamera isterseniz ileriye dönük olur ve sd kameradan çok daha iyi olur görüntü kalitesi bu markalar pahalıdır özellikle kasetli olanları.neden kasetli derseniz kasete çekilen görüntü çok sıkıştırılmadan kayıt yapılır dolayısıyla kaliteli olur çekimler ve çektiğin ham görüntüyü işlemek isteyeceksiniz sil böl ekle çeşitli eklemeler yapacaksınız bu işlemleri her yaptığınızda kalite düşecektir ama kasette bu kayıp az olur ve çekimlerin güzel olur.bir kaset yaklaşık 13gb buraya bir saat veya 90dk kayıt yaparsınız.hdd li kameralar 30gb yaklaşık 20 saat kayıt yapıyor.aradaki sıkıştırma farkını siz kıyaslayın

• quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

quote:

kısa film çekecekseniz kalite arıyorsanız sony, panasonic,canon bu markalardan birini önerebilirim.ayırdığınız bütceye uygun kaliteli kamera yok bu markaların,ama ikinci el bulabilirsiniz ikinci el alırsanız garantili ve güvendiğin kişilerden almanızı öneriyorum.kısa film için panasoniz nv gs 280 bu kamera ile çok güzel kısa filmler çekebilirsiniz amatör.bu kamera kasetli ve 3ccd sizin işinize uygun bir kamera.yenisi bulunurmu bilmem ama ikinci el bulabilirsiniz.sony almak isterseniz yine kısa film için size kasetli öneriyorum hc90e,hc94e,hc96e bu kameralar önceki model bulmanız zor olabilir.hd(high definition) kamera isterseniz ileriye dönük olur ve sd kameradan çok daha iyi olur görüntü kalitesi bu markalar pahalıdır özellikle kasetli olanları.neden kasetli derseniz kasete çekilen görüntü çok sıkıştırılmadan kayıt yapılır dolayısıyla kaliteli olur çekimler ve çektiğin ham görüntüyü işlemek isteyeceksiniz sil böl ekle çeşitli eklemeler yapacaksınız bu işlemleri her yaptığınızda kalite düşecektir ama kasette bu kayıp az olur ve çekimlerin güzel olur.bir kaset yaklaşık 13gb buraya bir saat veya 90dk kayıt yaparsınız.hdd li kameralar 30gb yaklaşık 20 saat kayıt yapıyor.aradaki sıkıştırma farkını siz kıyaslayın

Alıntıları Göster
    benim sormak istediğim birşey var kameralarda şu slow movşın olayı varya o özellik arıyorum ama yavaş çekim modu böyle takıla takıla değil. FUJI FİNEPİX HS10 fotoğraf makinasındaki slow mov.
    http://www.youtube.com/watch?v=f7EoAE14Z9k
    bu linkteki su damlasının yavaş çekimi gibi kaliteli aynı hızda olsun istiyorum aynı zamanda HD kayıt yapabilmeli çözünürlük değerlerinide ayarlayabilmeliyim 1920 , 1650 , 1200 vs. gibi

şu linkteki gibi çekimler yapmak istiyorum

http://www.youtube.com/watch?v=UmFqnAo1B5k&feature=PlayList&p=1E47EC7B67A424CC&playnext=1&playnext_from=PL&index=27

özellik benim için önemli özellikle hızlı olan objelerin çekimin yavaş görüntüde izlemeyi istiyorum zoomu çok önemli değil Kaliteli olsun ve slow mov. olayı olsun. Aynı FEAR oyunundaki gibi. :) Gece çekimide o kadar önemli değil

bu özellik önerdiğiniz kameralarda varmı?yada istediğim bu iki özellik için KALİTE , SLOW MOV. olayı için hangi makineyi önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 13 Mart 2010; 14:29:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SHARINGAN

benim sormak istediğim birşey var kameralarda şu slow movşın olayı varya o özellik arıyorum ama yavaş çekim modu böyle takıla takıla değil. FUJI FİNEPİX HS10 fotoğraf makinasındaki slow mov.
    http://www.youtube.com/watch?v=f7EoAE14Z9k
    bu linkteki su damlasının yavaş çekimi gibi kaliteli aynı hızda olsun istiyorum aynı zamanda HD kayıt yapabilmeli çözünürlük değerlerinide ayarlayabilmeliyim 1920 , 1650 , 1200 vs. gibi

şu linkteki gibi çekimler yapmak istiyorum

http://www.youtube.com/watch?v=UmFqnAo1B5k&feature=PlayList&p=1E47EC7B67A424CC&playnext=1&playnext_from=PL&index=27

özellik benim için önemli özellikle hızlı olan objelerin çekimin yavaş görüntüde izlemeyi istiyorum zoomu çok önemli değil Kaliteli olsun ve slow mov. olayı olsun. Aynı FEAR oyunundaki gibi. :) Gece çekimide o kadar önemli değil

bu özellik önerdiğiniz kameralarda varmı?yada istediğim bu iki özellik için KALİTE , SLOW MOV. olayı için hangi makineyi önerirsiniz?

Alıntıları Göster
    sanırım 1000 fps lik bir kamera lağzım bana

• quote:

quote:

çok teşekkür ettim usta sağol hemen araştırma yapıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: BLADE66

evet slowmation özellikli kameralar diğerlerine göre pahalı olabilir canon hf 100 de var yanlış hatırlamıyorsam.bu kamera hd kamera
  • quote:

quote:

evet slowmation özellikli kameralar diğerlerine göre pahalı olabilir canon hf 100 de var yanlış hatırlamıyorsam.bu kamera hd kamera

Alıntıları Göster
    panasonic 3ccd kameralar nasıldır ustam kafam onlara takıldı biraz sanırım benim için 3ccd kamera daha iyi olucak

• quote:

panasonic 3ccd kameralar nasıldır ustam kafam onlara takıldı biraz sanırım benim için 3ccd kamera daha iyi olucak

3ccd kameralar güzeldir tabiki bu teknolojiyi çoğunlukla panasonic kullanır.tek ccd kameralar iyi değildir anlamında değil kaliteli tek ccd kameralarla arasında çok fark göremssiniz.kamera alırken sensörüne bakın sensörden anlarsınız kalite ve fiyatını.sensörü 1/4 den küçüğünü almayın derim 1/3 ve rakamsal olarak küçükler en iyisidir kullandığı lense bakın sony ise carl zeiss vario tessar olanı tavsiye etmem carl zeiss vario sonnar olanı alın.size hd kamera tavsiye ederim sd devri bitti sayılır.lux değerine bakın bu az ışıklı ortamda çekim kalitesini gösterir.lux değeride rakamsal olarak en küçüğü iyidir0,1 gibi

• quote:

quote:

3ccd kameralar güzeldir tabiki bu teknolojiyi çoğunlukla panasonic kullanır.tek ccd kameralar iyi değildir anlamında değil kaliteli tek ccd kameralarla arasında çok fark göremssiniz.kamera alırken sensörüne bakın sensörden anlarsınız kalite ve fiyatını.sensörü 1/4 den küçüğünü almayın derim 1/3 ve rakamsal olarak küçükler en iyisidir kullandığı lense bakın sony ise carl zeiss vario tessar olanı tavsiye etmem carl zeiss vario sonnar olanı alın.size hd kamera tavsiye ederim sd devri bitti sayılır.lux değerine bakın bu az ışıklı ortamda çekim kalitesini gösterir.lux değeride rakamsal olarak en küçüğü iyidir0,1 gibi

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim usta ama hd kamera biraz pahalı gelir 3ccd daha uygun gibi bir de bazı panasonic modellerinde focus halkası da var onlar benim işime yarar daha güzel olur hd kamera aldığım zaman onu hd formatlı bir tv de sunmak gerek sanıyorum o da bizim okulda malesef yok

• quote:

teşekkür ederim usta ama hd kamera biraz pahalı gelir 3ccd daha uygun gibi bir de bazı panasonic modellerinde focus halkası da var onlar benim işime yarar daha güzel olur hd kamera aldığım zaman onu hd formatlı bir tv de sunmak gerek sanıyorum o da bizim okulda malesef yok

haklısınız hd kamera aldığınız zaman evet hd tv hd dvd pleyer pc de teknik özellikte güçlü olması gerekir.sensörü 1/3 olsun veya 1/4 daha yukarısını almayın az ışıklı ortamda çekim yapmayı düşünüyorsanız
  • quote:

quote:

haklısınız hd kamera aldığınız zaman evet hd tv hd dvd pleyer pc de teknik özellikte güçlü olması gerekir.sensörü 1/3 olsun veya 1/4 daha yukarısını almayın az ışıklı ortamda çekim yapmayı düşünüyorsanız

peki sağolun tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
  • quote:

quote:

quote:

peki sağolun tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    zuuuaa arkdaş rica ederim bildiğimiz kadar yardımcı olmaya çalıştık

• quote:

quote:

teşekkürler kardeş araştırıyorum söylediğin makineyi

• quote:

usta sana birşey daha danışıcam daha alamadım kamerayı ve bütçemi biraz daha arttırdım 1.000 liraya kadar almayı düşünüyorum bunun için canon hf10 fs20-fs200 fs100 vs. yani uygun olarak canon modelleri çıkıyor sen ne düşünüyorsun bu konuyla ilgili cevap için şimdiden teşekkürler
  • quote:

quote:

usta sana birşey daha danışıcam daha alamadım kamerayı ve bütçemi biraz daha arttırdım 1.000 liraya kadar almayı düşünüyorum bunun için canon hf10 fs20-fs200 fs100 vs. yani uygun olarak canon modelleri çıkıyor sen ne düşünüyorsun bu konuyla ilgili cevap için şimdiden teşekkürler

verdiğiniz modeller arasında en iyisi hd olan hf10 var.fiyatı uygun ise bunu al.diğerlerinin arasında önemli teknik özellik yok fiyatı uygun olanı alırsınız.canonlarda güzeldir
  • quote:

quote:

quote:

verdiğiniz modeller arasında en iyisi hd olan hf10 var.fiyatı uygun ise bunu al.diğerlerinin arasında önemli teknik özellik yok fiyatı uygun olanı alırsınız.canonlarda güzeldir

Alıntıları Göster
    sizi yoruyorum usta ama kusura bakmayın hv20 1.000 hv30 1100 liraya buldum bunlar için ne düşünüyorsunuz

• quote:

sizi yoruyorum usta ama kusura bakmayın hv20 1.000 hv30 1100 liraya buldum bunlar için ne düşünüyorsunuz

ne yorması kardeş bildiğimiz kadar yardımcı olalım.ikiside güzel kamera yüz fazla verip hv 30 u alabilirsiniz.sensör boyutu çok iyi azışıklı ortamlarda lux değeri iyi 0,2.bu kamera hd ve kasetli kamera ikinci el alırsanız dikkatli olun.hd görüntüyü işlemeniz için pc de kuvvetli olacak ve hd bir dvd pleyer ve hd tv lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.