Şimdi Ara

400 bin TL vadeli hesapta değerlendirilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Şimdi olayı özetlemek istiyorum. Bizim tarla olan bir yerimiz var ve babam burası satınca bana bir ev almak istiyor. evliyim ve 1 kız çocugum var. suan ki oturdugumuz dairede yine kendimizin. bu bahsi gecen yerin yaklasık ederi 400 bin civarı. Şimdi bu parayla kafama uyan bir ev alabilirim sorun değil fakat şöyle bir şey düşündüm. bu para ile ev alınca bir evimiz olacak evet bu güzel fakat sonrasında gelecek için birikim yapma sansı çalıştıgımızdan ne biriktirebilirsek olacak. turkiye sartlarında da bir birikim yapmak herkes bilir ki cok kolay değil.

Bende biliyorsunuz ki son zamanlarda hoş geldin faizi vs gibi durumlar revaçta. Bu sekilde bu parayı değerlendirmeye kalksam 5-6 yıl içinde parayı 2ye katlama şansım oluyor teorik olarak. Şimdi buradaki sorun ev fiyatları da artacak bunda hemfikirim fakat şuan 300-400 bin arasına alacagım ev 5 sene sonunda 800 bin olur mu? Bana pek olur gibi gelmiyor. olan evde mutlaka olacaktır fakat elde 800 bin oldu diyelim 500 bin civarlarına 5-6 yılın sonunda ev alabilme şansım olacagını öngörüyorum. bu sure sonunda elimde az veya cok bir para kalacaktır (200-300 bin arası) dusuncesindeyim.

Bu fikri babama kabul ettirmek biraz zor olacak işin birde o yönü var. Ayrıca içinizden mutlaka şöyle veya böyle değerlendir gibi fikir verenleriniz cıkacaktır ama amacım olabildigince az riskle işin sonunda ailemin geleceği için bir meblağ bulundurmak.

Siz olsanız direkt olarak ev mi alırdınız yoksa vadeli de degerlendirirmiydiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 1 Aralık 2017; 1:26:37 >

• Bankaların mevduat yarışında hoşgeldin oranları %14 şuan. Daha fazlası N Kolay Bono kampanyasında mevcut. Mevduat karşılığı şuan %15,09 güvenilirliğini tartışan çok ama kullananlar memnunuz diyor. Bilemiyorum. Tebde marifetli hesap var. 3 aylık dönem için günlük faiz işleyen para çekip yatırılabilen bir hesap. Onun oranı da %13,95. Cepteteb hesabı ile beraber kullanıldığında paranın başka yere taşınmasında ücretde ödenmez. Hangi banka olursa olsun havale/eft ücreti var mı yok mu önemli kriter bence. Çünkü çoğu bankada artık havale/eft alınmıyor. Hoşgeldin bitince 5 gittin olmasın taşınırken.

Bu oranlar bildiğiniz gibi yıllık faiz. Toplam para aylık %14 kazanmıyor. O para bir sene aynı şekil kalırsa %14 kazanıyor. Faizi anaparaya ekle seçeneği de eklenirse bir miktar daha artar. Mevduat güvenli yatırım kazanç sabit.

Hiç bilginiz yoksa zaten borsa hiç düşünmeyin. O meblağ için borsa profesyonellik gerektirir. Kaldıramazsınız onun stresini. Bunalım yaşarsınız. Çalkalayıp atarlar elinizdeki de gider. Döviz ve altın düşünürseniz de aşağıda son bir senede 1000tl hangi yatırımda ne kadar değerlenmiş gösteriyor. Uzun süreli yatırımda altın yatırılır belki ama saklaması da strestir. Bankaya koysanız kasa kirası ödersiniz. Kazandığı değer kiraya gider. Evde dursa uyuyamazsınız. Misafire rahat gidemezsiniz. Siz konuşmasanız hanım baba anne eş dost konuşur, sizi izleyen gözleyen mutlaka türer. Çok saklı bir iş olması lazım. Şahsen bir ben bir Allah bilsin isterim. Hanıma bile demezdim. İllaki konuşan olur. Hedef tahtası olmak istemem. Döviz ve altında makas vardır. O yüzden oda streslidir. Önce zararınız kapansın diye bunalım yaşarsınız. Sonra kuruş kuruş değerlenir sabrınız yoksa bozar zarar edip çıkarsınız. En az 2 sene kalması lazım kenarda bozdurmadan. Hepsinin avantajı dejavantajı var. Aralarında en risksiz güvenlisi mevduat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac00 -- 1 Aralık 2017; 10:23:44 >

• Sorunuzun merkezi içinde profesyonelleri davet ediyorum. Ev alın diyenler olacaktır. Ev almak da yatırımdır. Mevduatta duran para yatırım değildir benim gözümde. Yatan ölü paradır. Bankaya kiraya verilmiştir. Değer kaybetmemesi için önlem alınmıştır sadece. Gerçek hayatta önemli bir yatırım fikriniz varsa bence ona yoğunlaşıp evi onunla karşılaştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac00 -- 1 Aralık 2017; 10:35:43 >
  • Mevduatta her yil ana paraya eklenen faiz getirisi yine ana para olarak 1 yil sonra yeni vadede kullanilacak sekilde bir dusuncem var. Yani 400 bin 1 yilda 50 bin getiryor. Sonraki yil 450 bin 55 bin getiriyor 2 yilda %14 ile 105 bin getiri olmus oluyor ve bu sekilde faizi ana paraya ekleyerek bir hesap yaptim. Deniz bank ile gorustugumde bu meblag icin %14 1 yillik hos geldİn faiz uygulanacagini ve sonrasinda da oranlar degismezse yine %14 ile devam edilebilecegini belirttiler. Suanki turkiye sartlarinda faizlerin artmasi gundemdeyken kisa vade de bu oranlarin altina dusus olma ihtimali de pek yok gibi. Borsa dolar altin gibi bir dusuncem yok cunku bunu bile bizimkilere kabul ettirmek cok zor olacakken extra riski olan birseyi zaten hic düşünmem o yuzden. Yani ya bu banka vade olaylar na giricem yada ev alicam isin sonucunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 1 Aralık 2017; 13:54:12 >
  • Tarla satılsın,değerlendirmek çok kolay......

• Merhaba, ülkemizde son bir iki yıla kadar gayrimenkul en iyi yatırım aracıydı, özellikle istanbul'da. Bu rüzgar artık tersine döndü, mevduat getirisi konut fiyat artışını geçti. Size biraz güncelliğini yitirmiş olsa da ekteki grafiği incelemenizi öneririm.
    İllaki konut alacağım diyorsanız da şunu da düşünün: devlet ilk konutunu alacaklara konut desteği veriyor. Bir bankadan üç ile beş yıl arası vadeli konut hesabı açıyorsunuz. Bu hesaba bankalar en yüksek faizi veriyor. Üç ile beş yıl sonra evi alınca devlet de size %15-20 arası ek para veriyor (üst limit 18 bin lira gibi,yani 400 bine 100 bin alamazsınız ama hiç yoktan ek gelir demek). Biz bu yolu seçtik, ev alacak paramızı bu şekilde değerlendiriyoruz, oturduğumuz ev benim üzerime, üç yıl sonra eşim üzerine bu destekle ev alacağız. Sonra da evi satacağız, ben konuta yatırım yapmayı cazip görmüyorum. Nakit-likit para en iyisi, para parayı çeker meblağ büyüdükçe daha iyi faiz oranları alabilirsiniz.
    Ben paramızı borsada değerlendiriyorum ama bunu öneremem, kazanma kadar kaybetme riski de var herkes kazanamıyor. Altın-döviz vb. de daha az riskli olmakla beraber aynı durumda. Risk seven yatırımcı değilseniz mevduata bağlayın. Mevduat için de stopaj oranı vade arttıkça düşer, bir yıllık yapın. Enflasyonun üzerinde getiri neredeyse garanti alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gebba -- 2 Aralık 2017; 9:7:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

Mevduatta her yil ana paraya eklenen faiz getirisi yine ana para olarak 1 yil sonra yeni vadede kullanilacak sekilde bir dusuncem var. Yani 400 bin 1 yilda 50 bin getiryor. Sonraki yil 450 bin 55 bin getiriyor 2 yilda %14 ile 105 bin getiri olmus oluyor ve bu sekilde faizi ana paraya ekleyerek bir hesap yaptim. Deniz bank ile gorustugumde bu meblag icin %14 1 yillik hos geldİn faiz uygulanacagini ve sonrasinda da oranlar degismezse yine %14 ile devam edilebilecegini belirttiler. Suanki turkiye sartlarinda faizlerin artmasi gundemdeyken kisa vade de bu oranlarin altina dusus olma ihtimali de pek yok gibi. Borsa dolar altin gibi bir dusuncem yok cunku bunu bile bizimkilere kabul ettirmek cok zor olacakken extra riski olan birseyi zaten hic düşünmem o yuzden. Yani ya bu banka vade olaylar na giricem yada ev alicam isin sonucunda.

Biz de konut hesabına denizbankta açtırdık, yanlış hatırlamıyorsam 14.25 faiz verdiler.
    Yaptığınız bileşik faiz hesabıyla bile enflasyonla ya aynı ya da bir iki puan üzerinde getiri elde edebilirsiniz. Mevduatla reel getiri pek yok, paranın değeri korunuyor. Ya riskli araçlara gireceksiniz ya da iş kuracaksınız gerçek kazanç için. Ancak ev almak da aynı şekilde, evin değeri düşebilir, yıllarca yerinde sayabilir. Biz 2008 yılında tam krizden önce ankaranın çok gözde bir yerinde arsa aldık, kriz olunca değeri yarıya düştü, altı yıl bekledik, üzerinden imar da geçti de ancak karına sattık, kar dediysem hesapladım da mevudatta dursa aynı getiriyi alacaktık, boşuna parayı altı yıl bağlamış olduk. Ancak bir sene sonra alsaydık gerçek kazanç elde edebilecektik.
    Neyse demek istediğim mevduat dışında her araçta belli bir risk var.

• gebba G kullanıcısına yanıt
    Amacim ev almak bunu paranin tamamini oraya verip elde avucta baska getiri getircek birsey kalmayacak sekilde yapmak istemiyorum. Suan oturdugunuz ev bizim ama annemin aslinda onlar suan koyde yine kendilerinin olan evde oturuyorlar fakat es dost akraba ilcede yasadigi icin onlarda artik buraya gelmek istiyor. Bende dedigim yontem ile biseyler yapmak istedigim icin evi buradan gelecek kazanc sonucunda almak istiyorum ki evi aldiktan sonrada elde biseyler kalsin. Sizinde dediginiz gibi sonuc itibariyla sabit ve kaybetme olayi olmayan bir yontem mevduata yatirmak.
  • ilk yazınızdan alıntılıyorum:

"Bende biliyorsunuz ki son zamanlarda hoş geldin faizi vs gibi durumlar revaçta. Bu sekilde bu parayı değerlendirmeye kalksam 5-6 yıl içinde parayı 2ye katlama şansım oluyor teorik olarak. Şimdi buradaki sorun ev fiyatları da artacak bunda hemfikirim fakat şuan 300-400 bin arasına alacagım ev 5 sene sonunda 800 bin olur mu? Bana pek olur gibi gelmiyor. olan evde mutlaka olacaktır fakat elde 800 bin oldu diyelim 500 bin civarlarına 5-6 yılın sonunda ev alabilme şansım olacagını öngörüyorum. bu sure sonunda elimde az veya cok bir para kalacaktır (200-300 bin arası) dusuncesindeyim."

Bu yaptığınız hesap mantıklı görünüyor ama pek çok değişkene bağlı, tutmayabilir. Ev fiyatları beklediğinizden hızlı artarsa bugün 400k ya aldığınız evi 5-6 yıl sonra alamayabilirsiniz. Ev fiyatları az artarsa veya artmazsa dediğiniz şekilde evi alırsınız üstüne para kalır. Yine riske giriyorsunuz açıkçası (mevduat getirisi değil de ev fiyat artışı konusunda). Mevduatla fazla kazanç elde etmek mümkün değil açıkçası (yoksa kimse başka işe yatırım yapmazdı). Para sizin, karar sizin.
    Paran mı var derdin var, kolay gelsin :)

• Diyelim ki 5 yıl faizde tuttunuz parayı 650 bin lira oldu.

Sizin ilk başta 400 bin liranız vardı o zamanki evlerde 400 bindi. Şu an ama evler 500 bin sizin paranızda 650 bin. Burada kara geçiceğinizi düşünebilirsiniz ama evler enflasyona göre artmadığı için ortada emlak balonu vardır. Aslında karda değilsiniz eskiden evi 1000 liraya kiraya veriyordunuz şimdi yine 1000 liraya vereceksiniz emlak balonu yüzünden. Tabi aldığınız evi kiraya vereceğinizi varsayarak yazdım

Bence para kelepir arazilerde değerlendirilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Diyelim ki 5 yıl faizde tuttunuz parayı 650 bin lira oldu.

Sizin ilk başta 400 bin liranız vardı o zamanki evlerde 400 bindi. Şu an ama evler 500 bin sizin paranızda 650 bin. Burada kara geçiceğinizi düşünebilirsiniz ama evler enflasyona göre artmadığı için ortada emlak balonu vardır. Aslında karda değilsiniz eskiden evi 1000 liraya kiraya veriyordunuz şimdi yine 1000 liraya vereceksiniz emlak balonu yüzünden. Tabi aldığınız evi kiraya vereceğinizi varsayarak yazdım

Bence para kelepir arazilerde değerlendirilebilir.

Yok hayir evi alinca oturmalik olacak kiraya verilme gibi bisey sozkonusu degil o yuzden iste arada gelecek olan para bana yarin oburgunler için bir sermaye niteliginde olacak.
  • Şaka mı yapıyorsun ne vadeli hesabı ? Bir çok yatırım aracı mevcut o parayı 1 senede çok kolay 1-2 milyona çıkarabilirsin en az. 55 bin yatırım yapıp 3 ayda 44 bin tl kazanan bir yatırımcı olarak bunu söylüyorum sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitcoinprensi

Şaka mı yapıyorsun ne vadeli hesabı ? Bir çok yatırım aracı mevcut o parayı 1 senede çok kolay 1-2 milyona çıkarabilirsin en az. 55 bin yatırım yapıp 3 ayda 44 bin tl kazanan bir yatırımcı olarak bunu söylüyorum sana.

peki nasıl yaptınız bunu? biraz ayrıntı verin hepimiz bilgi sahibi olalım eger bu kadar kolaysa bu iş
  • bilmiyorum nerede oturuyorsunz ama parayı bankaya koymak yerine daire alıp satmak en mantıklısı eğer cesaretiniz varsa birazda işi öğrenirseniz size fazlasını kazandırır bankaya para koymak bence ölü yatırım ticaretle uğraşan biri olarak hakkınızda hayırlısı
  • nyagiz N kullanıcısına yanıt
    Silivride oturuyorum bizim buralar cok kalabalik olmamasi nedeniyle talep arza gore daha az. O yuzden cok fazla al sat yapilarak getiri elde etmek kolay degil. Talep fazla olsa hem fiyattan hemde alinan daire cabuk elden cikarilarak atiyorum senede 10 kez al sat yaparak iyi paralar kazanilabilir size katiliyorum ama ne yazik ki durum cok fazla o yonde degil buralarda.
  • Beylikdüzü Esenyurt bölgesi size yakın ben beylikdüzünde oturduğumdan, buralarsa güzel sizede araştırmanızı tavsiye ederim nacizane örnek vermek gerekirse

1 ay önce bi yer aldım adam sıkışık

2+1 daire 210.000 e 7 bin tapu masrafı 217 şu anda 255 verdiler bekliyorum bu bölge hızlı bana aldırnada 5 vericem satış sonrası gibi gibi selamlar hayırlı akşamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

quote:

Orijinalden alıntı: bitcoinprensi

Şaka mı yapıyorsun ne vadeli hesabı ? Bir çok yatırım aracı mevcut o parayı 1 senede çok kolay 1-2 milyona çıkarabilirsin en az. 55 bin yatırım yapıp 3 ayda 44 bin tl kazanan bir yatırımcı olarak bunu söylüyorum sana.

peki nasıl yaptınız bunu? biraz ayrıntı verin hepimiz bilgi sahibi olalım eger bu kadar kolaysa bu iş

1. Çiftlik bank. Zaten duymuşsunuzdur kar oranı %100 den fazla yılda. 2. Bitcoin. Şuanda dünyada en popüler ve en çok kazandıran para değerlendirme, yatırım aracı Dijital para birimi Bitcoin. Birçok Bitcoin borsası mevcut gene Bitcoin gibi altcoinler var Ethereum, İOTA, Ripple gibi. Birçok coinin arkasında microsoft, Samsung, Rus devleti gibi ülke de kurumlar var. 7 senede 1 dolardan 17 bin dolara çıktı değer oranı Bitcoinin sadece. 17 bin kat değer artışı demek. Ben şahsen Bitconnect'e yatırım yaptım, kazancı gerçekten çok güzel. 20 küsür kişiye önerdim sisteme girdi hepsi bu kişilerle whatsapp grubumuz var Bitcoin konusunda fikir alış verişi yaptığımız hepimiz kazanıyoruz şuan. 3. Aselsan hisseeri Borsada. Son 1 yılda 4 kat değer artışı oldu. Siz elinizdeki parayı bu türden çok farklı araçlara yatırsanız sizin paranız %90 milyonlara çıkar rahatlıkla.

• faizler yükseldi faize atılabilir dövizde aşırı düşerse alınabilir 3,60-70 olunca dolar alınır
  • ayrıca devlet 100 bin tl ye kadar garanti veriyor 100 bin tl lere bölerek vadeli hesaplara yatırmak daha iyi olur
  • Ben şöyle yapıyorum. En para da hesabım var. Günlük birikim hesabında tutuyorum. ( yıllık %9 getirisi var) Buna günlük getiri uyguluyor banka. Gün içerisinde piyasalar ile ilgili iyi birşey açıklanırsa zaten dolar dip yapıyor. Haberin şiddetine göre hesabımı yapıyorum. Eğer düşüşü ikinci güne taşıyacağını düşünürsem bekliyorum, yok haberin etkisi kısa vadeli ise gün içinde dolar alıyorum. Aslında euro daha geniş bir bantta hareket ediyor, kazancı daha fazla ama hızı biraz yavaş. Fazla aksiyon yapmıyor. Bu işte kaybetmemenin altın kuralı: Düşeni alacaksın. Altın sert mi düştü hemen al. Dolar sert mi düştü hemen al. Bir yatırım aracını yükselecek diye asla alma hayal kırıklığı yaşarsın. O yatırım aracında anlamlı bir düşüş varsa hemen al. İllaki aynı seviyeye geri gelecektir. Bu formül her zaman tutar. Paran boşta kaldığında birikim hesabında tutarsın. Mesal Dolar %1,46 gün içerisinde düştü ve Türkiye piyasasını o şekilde kapattı diyelim. Gece Amerikan piyasası ve Japon yenini takip edersin o sana bir ışık yakar ertesi gün için. Siyasi ve ekonomik gelişmelere de kulak kabarttın mı oldu bu iş. İlk gün o oranda düşen dolar veya euronun mutlaka %1 in üstünde geri dönüşü olacaktır ki komisyonu çıktığında %1 net kar cebinde demektir. Bu da 400.000 TL de bir günde 4.000 TL demektir ki tatlı para, temiz kar. Bu formül borsa gibi bir anda %5-10 kazandırmaz ama risk almadan temiz, mantıklı kar sağlar. Fakat takip gerektirir. Önünde mutlaka açık bir PC ve Ekonomi kanalı TV de olmalı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.