Şimdi Ara

4070 super hangi sistem daha mantıklı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla hocam yardım etmeye çalıştığınızı anlıyorum dediğiniz bence de doğru neredeyse aynı paraya 4070tisuper sistem toplayabiliyordum ama böyle bi karar verdik bakalım inşallah sonradan pişman olmam teşekkür ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TimFoster T kullanıcısına yanıt

Böyle bir tercih yaptık bakalım hocam tekrar teşekkür ettim yardımlarınız için. Sistemle ilgili merak ettiğiniz test ya da oyun varsa söyleyin gelince test edip yazarım.

• @n201 @TimFoster + 2 :)

• hm12 H kullanıcısına yanıt

Gerekli şeyler açıklandı tabiki son tercih alıcının çokta bir şey diyemeyiz para bizden çıkmadığı için , hayırlı olsun .

2023 ilk çeyreğinde topladım sistemi. 2 seneye yaklaştı fazla fazla test ettim4070 super hangi sistem daha mantıklı 

vdd soc:1v, co: negative 40, pbo: -200, thermal limit: 70C. tek tek çekirdeklere 45 curve vermeye üşendim. 5600 cl28 ramleri de 6000 cl30, 6000 cl28, 5600 cl26 test ettim. tabii bunların alt zamanlamaları da var. Artık terminasyon ayarlarını otomatiğe bıraktım sonra EXPO+sub-time ayarlı devam ettim. 3 saatlik memtest86 bekle bekle bitmiyor4070 super hangi sistem daha mantıklı Fan profillerini elle ayarlamak yerine asus ai cooling'e devrettim. Üşenmezsem bir fan ayarı kaldı. Oyundan çok bios üzerinde vakit geçirdim desem yeri var. Oyunun da en çok benchmark özelliğini kullanmışımdır4070 super hangi sistem daha mantıklı 

Vay be benden öğrenebileceğiniz bir şey yokmuş demek ki.4070 super hangi sistem daha mantıklı  sizin sistem nedir?

Kim daha çok araştırıp öğrenirse o anlatır. Yazma sebebim birebir kullanıcı olduğum ve işlemciyi bildiğimden. Para kolay kazanılmıyor ama çok kolay harcanabiliyor. Harcayacak olduğun paranın karşılığını daha yüksek miktarda alıp Fiyat/Performans oranını artırmak için anlattım. Yoksa parası benim cebimden çıkmıyor 4070 super hangi sistem daha mantıklı Kasayı kutuya kaldırdım. Ram, anakart, chipset sıcaklığı, kasa vs derken sorunlarını çözüp zirvede bıraktım AM5'i :D

7600x, tuf x670e-plus, 2x16GB G-Skill Trident Z5 Neo 5600GT/s cl28, Noctua NH-D15 chromax.black, Seasonic Core gm-650w 80+Gold, tuf rx6800, 980 Pro 1TB + 990 Pro 1TB + WD Blue 1TB, Cooler master masterbox 600 + arka fanı Arctic P12 pwm pst ile değiştirdim.

Yardım etmeye çalıştığınızdan şüphem yok. 4070 super hangi sistem daha mantıklı neyse ki 7600x de çözemediğim sorun olursa danışacağım üstadım var artık kafam biraz daha rahat eheheheh. Sistemi ne için kullanıyorsunuz? 3tb sadece oyun için değildir diye düşünüyorum.

Oyun oynamak için kurdum ama kaldırdım kutusuna. Artık kullanmıyorum4070 super hangi sistem daha mantıklı 

İlla x'li model alacaksan 9600x ya da 9700x daha iyi olur. Yeni nesil sonuçta. 9600x'in soğuması daha kolay. 9700x ise oyuna göre 7800x3d ile benzer performans sergileyebiliyor.

• @fasakasa selamlar mesaj göndermişsiniz galiba ama telefon numaramı ekleyemediğim için okuyamadım. Buradan yazarsanız yardımcı olayım.

Hangi sistemi netleştirdiniz diye yazmıştım. Ben de 4070 li bakıyorum

www.vatanbilgisayar.com
    INTEL I5 12400F - RTX 4070 SUPER 12G - H610M H DDR5 - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-12400f-rtx-4070-super-12g-h610m-h-500gb-ssd-16gb-ram.html

Şöyle bir şey var ama ssd ve ram yetersiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• fasakasa kullanıcısına yanıt

Game garaj shark 7a modelini özelleştirerek siparişini verdim hocam. Ek olarak 26 aralık gece sipariş verdim bugün hala kargoya vermediler ve kasa değişikliği yapmak için aradım hiç bir şekilde yardımcı olmadılar. Ona biraz kızdım.

Vatandan o sistemi değil de şu sistemi özelleştirerek almayı düşündüm ama benim istediğim parçalar yoktu özelleştirmede.

https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-7500f-rtx-4070-super-12gb-a620m-e-500gb-ssd-16gb-ram.html

Edit: Bugün kargoya verilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hm12 -- 9 Aralık 2024; 16:52:11 >
    Neden bu işlemciye bakmak istediniz? Ben biraz marka algısı herhalde intel ve nvidia bakıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fasakasa kullanıcısına yanıt

Son işlemci satışlarına bakarsanız intel bizim gibi orta-üst segment sistemlerin işlemcilerinde geride kaldı. Ek olarak intelin yakında soket değiştireceği ile ilgili bir şeyler okumuştum. Yani sisteme güncelleme yapacağınız zaman Anakartı da degişmeniz gerekecek.

Bir de l3 önbellek meselesi var sizin intelde 18mb iken amd tarafı çok daha güçlü.

Ben 7600x seçtim 7500f yerine benim gözümde aradaki farka değer bu yükseltme ama 7500f den 7600x e geçince sağlam bir soğutucu da almak gerekiyor o yüzden aslında 7600x e geçmek pek mantıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hm12 -- 9 Aralık 2024; 14:57:42 >
  • O kadar açıklamayı boşuna yazmışız

Hocam niye kızdınız ya 4070 super hangi sistem daha mantıklı 

• Aynı şekilde ben de 5-10 sene götürecek bir pc almayı düşünüyorum. Yanlış yapıp uğraşmayalım sonra, ofsayt bir durumu var mı arkadaşlar?

Anakart bu kasaya oturur mu ve Gen4 Ssd destekler mi? sıvı soğutucu bu sisteme uyumlu mu?

4070 super hangi sistem daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razodoom -- 10 Aralık 2024; 2:14:43 >
  • Abiler ben bu kasayı aldım ama fsp 591m bunun fanlarının hızları da ledleri de biostan filan kontrol edilmiyormuş ya en azından öyle dedi game garaj bilgisi olan var mı ? Anakartın galiba led soketlerinde sadece işlemci soğutucunun fişleri takılmış. Fanların fişleri nerededir sökülebilir mi sökülürse anakarta takabilir miyim?

Ya sırf tüm ledleri aynı şekilde kontrol edebilmek için ve sessiz çalıstırabilmek için bu argb modelini aldık elimizde kaldı arkadaş.
    Aslında kasayı ilk çalıştırdığımda tüm ledler aynı şekilde ve renkte yanıyordu ama msi uygulamasından ledleri değiştiriyim dedim sadece sıvı soğutmanın renkleri değişti diğerleri kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hm12 -- 12 Aralık 2024; 18:21:43 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.