Şimdi Ara

4090'lı Oyun Sistemi Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar şu sistemde uyumsuz, eksik, fazla, gereksiz vs diyebileceğiniz parçalar var mıdır?

gaming.gen.tr zam yapmış, rotayı itopya'ya kırdım.

Hem itopya'da gaming'de olmayan ROG ürünleri de (web store'da) var gözüküyor.

Ürün Adı

Birleştir

1AMD Ryzen 9 7950X 4.5GHz 64MB Önbellek 16 Çekirdek AM5 5nm Tray İşlemci

1ASUS ROG STRIX X870-A GAMING WIFI 8000MHz OC DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP ATX Anakart

1CORSAIR 48GB (2x24GB) Dominator Titanium 7200MHz RGB Beyaz CL36 DDR5 Dual Kit Ram

1ASUS ROG STRIX GeForce RTX 4090 OC Edition White 24GB GDDR6X 384 Bit DLSS 3 Ekran Kartı

1ASUS ROG Strix Hyperion GR701 White ARGB USB 3.2 Tempered Glass E-ATX Full Tower Kasa

1ASUS ROG RYUJIN III 240 ARGB LCD 240mm Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu

1ASUS TUF GAMING 1200G 1200W 80+ Gold ATX 3.0 120mm Fanlı PSU

1WD BLACK 2TB SN850X Gen4x4 NVMe M.2 SSD (7300MB Okuma / 6600MB Yazma)

Toplam 200K. Aslında 155-160K idi en yüksek limitim ama işin içine ROG'lar vs girince toplam tutar %25 civarı arttı.

Ne deriniz?

• eaglemania kullanıcısına yanıt
    İslemci 9700x olabilir coklu cekirdek lazim degilse,psu rog 1200 yok muydu?
    Kalan parcalar ztn rog oldugu icin yapacak bisey yok.
  • n201 kullanıcısına yanıt
    9700x bu konfigürasyonda seçilebilir değil itopya’da, stoğunda vardı ama.
    1200’lük ROG PSU vardı, 5-6K civarı farkediyor, değer mi bilemedim, mesela ROG GPU için diğer 4090’lara göre performansı daha iyi deniliyor ama PSU’da ne farkeder bilmiyorum.
    He sistem komple ROG olsun dersek o zaman çok mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaglemania -- 2 Aralık 2024; 17:48:56 >
  • İşlemci olarak neden .800x3d tercih etmiyorsunuz anlamadım, oyun için en yüksek performans veren işlemci 7800x3d ve onun yenisi 9800x3d. Stok bulmak zor ve fiyatı çok yüksek olsa da denk getirirseniz daha memnun kalırsınız bence. Isınma oranı daha düşük ve daha stabil.

Ben 2 hafta önce 4k oled monitör + 4080 super ve 9800x3d ile topladım.

Ekran kartı, palit gamingpro modeliydi yabancı forumlarda ısı/performans testleri olumluydu fan sesinde ortalama üstü performansı var palit de kalitelidir yani.

4090 tdp bilmiyorum ancak 4080s için 850w psu yetiyor artıyor bile.
  • burakcetinn B kullanıcısına yanıt
    Sisteminiz hayırlı olsun, keyifli günlerde kullanın hocam.
    İtopya’da hazır sistemler üzerinden editleyerek bunları oluşturdum, işlemcide seçtirdiği en yüksek parça buydu.
    Hazır sistemden değil de sıfırdan toplama ile dediğiniz gibi olur ancak o durumda da fiyat artıyor.
    Hazır sistemlerdeki şu fiyat avantajı olayı ortadan kalkıyor.
    Anladım hocam ona dikkat etmemişim, benim parçaların yarısı alınmıştı mecbur ayrı ayrı en ucuzunu bulmak durumunda kaldım hazırlardan daha ucuza gelmiyor maalesef. Teşekkür ederim herkese daha iyisi nasip olur umarım, ağız tadıyla oyun oynamayı bizim insanımız sonuna kadar hak ediyor.
    9700x ve öncülleri de kötü değil tabi ki yine çok başarılı, mecburiyette götürür.
    Tek tek indirimleri takip ederek toplasak bile hazır sistemler baya uyguna geliyor, çok enteresan hocam gerçekten.
    Biraz da bu yüzden hazır sistem işine giriştim. Bir de hocam, ben bir önceki kasamı toplayalı tam 22 sene oldu :) Pentium 4’ler vardı o zaman. Mavi ekran, parça uyumsuzlukları vs çok uğraştım durdum. Bu sebeple de çoğu (hatta olursa hepsi ROG) aynı marka ve hazır sistem olursa ve kasayı bu işin profesyoneli birileri toplarsa daha az sorunlu hatta inş sorunsuz bir sistem ortaya çıkmış olur diye umuyorum.
    ROG işi biraz gereksiz harcama gibi duruyor ama videoları izledikçe iyice yükseldim.
    Kesinlikle hocam, ülkemiz insanı çalışkan ve zekidir, her şeyin en iyisine layığız ama biraz coğrafya kaderdir gerçeğinden ötürü alım gücümüz yabancı muadillerimize göre çok daha düşük.
    Allah herkesin istediğini hayırlısıyla nasip etsin.

Bu arada, 2002’deki sistemim beni 5-6 sene götürdü, o ara ünv bitti, askerlik vs derken notebook tarafına geçtim ve oyuna ara verdim. 2013’te PS3 yani konsol ile sahalara döndüm :) PS5 Slim ve XBOX Series X var ama br süredir sistem toplamak hep aklımın bir köşesindeydi, 1-2 aydır hepten bu yola girdim tekrar.
    Özellikle 4080 Super ve 4090’lı sistemlerin yanında konsolların lafı bile olmaz, zaten günümüzde konsola özel oyun neredeyse kalmadı, tamamına yakını (en azından en popüler olanlar) PC’ye de geldi. 4K’da daha akıcı ve iyi grafiklerle oyun oynamayı da deneyimlemek istiyorum.
    49” OLED (ultra wide) monitor aldım geçen ay, Samsung G9 ve yine Samsung 77” OLED var, almayı düşündüğüm 4090’lı sistemi buralarda kullanmayı planlıyorum bakalım.
    Bu arada, ROG Hyperion kasa dolu halde 30kg falanmış, 3 ay önce daha bel fıtığı ameliyatı oldum, monitor ve TV arasında taşıma işi suya düşebilir :) Her inceleme yapan arkadaş çok çok ağır diyor, belki de sadece monitöre sabit olarak kullanırım.
    Hayırlısıyla bi toplayıp alalım da onu da o zaman düşünürüz artık :)

Bir kabloyu ters takınca sistem açılmayabiliyor ama yine de eskiye göre her şey daha anlaşılır o yüzden risk düşük. Şimdiden hayırlı olsun ve tercih konusunda kolaylıklar dilerim haftalarca uykusuz kalmıştım ben düşünmekten😂
    Kesinlikle öyle, şimdi imkanlar çok çok fazla, inanılmaz sayıda video, tutorial şu bu var, yanlış yapma ihtimali çok çok daha düşük ama yine de özellikle bu kasa için sistem hazırlayan profesyoneller bile zorluğuna isyan ediyor :) ama eminim ki çok ama çok zevklidir.
    Çok teşekkür ederim, tatlı telaş, düşüncelere dalma, boş kaldıkça bir şeyler öğrenme, araştırma aşamasındayım, umarım RTX 5xxx’ler çıkmadan kararımı veririm :)
    " Bu sebeple de çoğu (hatta olursa hepsi ROG) aynı marka ve hazır sistem olursa ve kasayı bu işin profesyoneli birileri toplarsa daha az sorunlu hatta inş sorunsuz bir sistem ortaya çıkmış olur diye umuyorum."

Boyle bisey yok ama sans isi tabi, yukarda attigim parcalar ve hazir sistemler bunlardan pek farkli olmayacak perf olarak,

Para sizin paraniz, icinizin rahat olmasi daha onemli
  • dediğiniz gibi biraz da şans işi.

RTX 50xx'lere 1 ay kalmışken 200K verip de sistem toplama işinden vazgeçtim sanırım ya.

hem intel 15xx'ler de (yeni soket tipi ile) geliyor ve 13&14'lerdeki sorunlar (eski tip soket) hallolmuş gibi gözüküyor izlediğim videolarda, okuduğum haberlerde vs.

belki AMD'li değil de intel'li bir kasa toplarım RTX 50xx'ler ile.

Fiyat farkı da çok olmayacak gibi deniliyor, önce bir çok fark olacak haberleri çıktı ama sonra yalanlandı.

performans artışı da yaklaşık %60 civarı olacak deniliyor ya, neredeyse aynı paraya, bu durumda neden şuan 4090'a o kadar para vereyim diye düşündüm.

Gayet mantikli, alacaginiz 4090 90 bin falandi heralde 5090 120 bin olsa verilir bu butcede.İslemci ztn intel yetismese en guncel amdyi alir gecersiniz.

islemciyi hala AMD alin oyun performanslari zaten cok iyi yeni cikacak islemci ile render performansida cok iyi olacak

4090 5090 farki cok olacak gibi duruyor ama bu fiyat olarak da yansiyacak, 5080 alin gecin derim ama para sizin :)

• n201 kullanıcısına yanıt

Evet evet, ASUS ROG 4090 idi, 96K civarı idi.

Dediğiniz gibi %60 daha fazla ve yeni teknolojiler sunacağı iddia edilen 5090'a 120K verilir bu durumda.

AMD'nin en güncel x3D ile devam ederim intel 15.nesil çıkmamış olursa.

• slyone S kullanıcısına yanıt

AMD'nin oyunlarda FPS'e katkı yaptığı söylenen en güncel x3D'yi alırım, umarım bulunabilir olur.

5090 için önce 500USD'lik bir fiyat artışı olacak denmişti ama son haberlere göre %10'luk (200USD) bir artış olacak gibi.

Lansman fiyatları ve sonrasında bulunabilirlik biraz etkileyecek GPU kararımı bakalım, hayırlısı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.