Şimdi Ara

42' SEG Plazma / 37' CREA LCD Testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
32.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tv yi ekran kartının component çıkışından tv ye bağlayıp hdtv ayarlarını overscan underscan yapıp tam ekeran başarısı sağladım, VGA dan çok daha net oldu ilginç yazılardaki kırıklık gitti bu mesajıda tv den yazıyorum. Ancak videolardaki siyah ekranlarda parlaklık problemi gene gösterdi bu sefer tv de problem var diye neredeyse emin oluyordum gitti bi divx player bagladım component girişinden 576p seçtim eğer bundada yapsaydı aynı şeyi iade edecektim neyseki bu sefer yapmadı revenge of sith i izledim divx siyah performansına hayran oldum tv nin bütün arka plandaki detaylar seçilebiliyor yıldızlar gözüküyor (dikkat renk ayarı bile yapmadım henüz) Benim ekran kartı veya codeclerde bir prblem olabilir.

Dedigim gibi vga değil component out ile yazılar çok net halbuki tam tersi olması gerekirdi demekki tv den tv ye değişiyor . 2 analog tuner ise harika ekranı 2 ye bölüp sağda chelsea solda orlando magic maçı izledim hehe. Çoğu ppahalı tv de bile yok sanırım 2 tuner.

Tabi almak istiyorsan önce bir teknosaya git plazmaları izle emin ol o tv lerden kötü değil bu seg fiyatıda yarısı. Ben kangurumdan aldım mail attım teşhir ürünü veya kullanılmış istemediğimi hemen cevap yazdılar emin olabilirsiniz sıfır göndereceğimize diye dedikleri gibi tertemiz sıfır kutusunda geldi tv.
    not:component out ile 480p 70p 1080i seçilebiliyor yani 16/9 oluyor pc den video için ideal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 22 Nisan 2007; 21:48:31 >

• Merhaba hepinize,
    goog person sana teşekkürler ilk önce. Senin yazdıklarından yola çıkarak dün gittim ve bitane de ben aldım 42" Seg plazmadan. Uzun zamandır ne alsam hangi modeli alsam diye düşünüp duruyordum. Metro da 2.450 YTL ye satılıyordu bu televizyon. HD demosunu izlemiştim orada ve inanılmaz bir görüntü kalitesi vardı.

Şimdi benim gibi görüntü kalitesi düşünen arkadaşlarım hiç düşünmeden alabilirler. Fiyat ve performans açısından mükemmel bir seçim olur. Seçimi yaparkende televizyonu koyacağınız oda büyüklüğünüde mutlaka düşünün. 4 ay önce kardeşim Fujitsu Siemens 40“ MYRICA VQ40-3SU getirdi yurtdışından. Televizyona 1-2 m. yakından baktığınızda iğrenç görünüyor. Uzaktan bir sorun yok ama. Benim kişisel düşüncem eviniz için Plazmadan yana kullanın.

SEG i ilk bağladığımda Digitürk Reciverine berbattı görüntü. Bu ne ya dedim. Sonra Televizyonun scart 2 bölümüne bağladım görüntü süper oldu. Ama bu seferde ses gitti :) Fazla uğraşmadan sesi uydu da bulunan ses çıkışına bağladım. Televizyonun ilk açılışı için beklemeniz gerekiyor. Televizyonu ilk çalıştırdığımda Televizyon kanallarının logosunun bir parça kaybolduğunu gördüm en aşşağıda geçen yazılarında kaybolduğunu gördüm. televizyonun ayarlarına girdim 14:9 4:3 ve Panoramic diye üç ayar vardı beynimden vurulmuşa döndüm. Sonra kitapcığını okuduğumda bununda kumanda üzerinden arkadaşımızın yazdığı gibi 6 değişik formatta gösterile bildiğini gördüm. Evine yeni bir tv almayı düşünen arkadaşlarım gönül rahatlığı ile alabilirler. Plazma tv olarak bu güne kadar görüpte beğendiğim tek televizyon Pioonner dı. Diğerlerinin özelliği ne yazarsa yazsın çözünrlükleri ve özellikleri ne olursa olsun önemli olan şuan türkiyede olmayan HD yayınını vermesi değil. Bizim kullandığımız uydu ve RF yayınını düzgün göstermesi. 1800 YTL ve bir Türk firması. Bu TTF ve Plazma televizyonun Türkiye ye tam anlamıyla oturması en az bir 10 yıl daha ister. Aklıma gelmişken kablolara filanda o kadar takmayın (ben yazıları okuduğumda takmıştım, altın uçlu scart 24 pin 14 pin filan) 5 ytl lik normal bir scart kablosu kullandım. ses için bilgisayrımı takılı olan Creative 5.1.

Hepinize iyi güner... Good Person böle detaylı bilgi için sana ayrıca tekrar teşekkürler.....

• bir ürünü bu kadar detaylı inceleyip forumlarda paylaşan arkadaşlara firmalar çok şey borçlu yada tam tersi :)) ...bir 106 seg'da ben aldım bu akşam migrosdan, detaylı incelemeye fırsatım olmadı henüz.
  • Good Person kardeş ve diğer arkadaşlar iyi ki varsıız sizlerin değerli görüşleri bizlere ışık tutuyor. ellerinize emeklerinize sağlık. herşey için çok teşekkürler çok güzel bir inceleme yazısı olmuş....
    Elleriniz dert görmesn....
  • Bu plazma (seg 106) yada bunun 2 - 3 kati para harcayarak alinabilecek herhangi bir alet eger kaynak olarak vasat kablolu tv kullaniyorsa hicbir mucize yaratamaz. Cogu insan plazma yada lcd alinca tamam artik olayi bitirdim gozu ile bakiyor, aynen vardir ya tezgahda abi dvd cekim, sahane goruntu diyip dvd satar eleman, sonunda elinde dvd vardir ama dvd'ye sinema da kacak cekim yapilmistir :)) kisaca bizim oturdugumuz yerden mi yoksa genel bir sorun mu bilmem kablolu yayi performansi kotu ve kanaldan kanala cok fark ediyor , mesela ntv iyiyken btv'ye geciyorsun plazma plazma olmaktan cikiyor, acaba kazik mi yedim diye dusunurken yardimima sevgili toshiba laptobim yetişti ilk basta swat oyunu denedim sonra da orjinal dvd'den karayip korsanlarini izledim. Sonuç : MÜKEMMEL, Seg 106 fiyat/performansda hakkini veriyor, ayrica yerli mali olmasida cok hosuma gitti gerci birkac arkim , ahh yerli mi, bu markayi nereden buldun diye soylenirken hafta sonu gelip aleti gorunce basindan kalkamadilar.

Fiyatı daha duser mi...dolar hoplamazsa duser, ama bence hoplayacak.
    Kanallar arasi gecisi biraz agir mi...emsallerine gore degil ama daha hizli olmali.
    Isınma sorunu var mı..........emsallerine gore yine boyle bir sorunu yok, ama daha iyi olabilirdi.
    Son olarak: En az 2 metreden izleyin

• mrb arkadaslar bende seg plazma kangurumdan 1900 ytl..ye aldim...sormak istedigim bir sey var...
    tv kolonsuz tv nin ambalajinda spekarli fogtarafi var bunlar sonradan alinabiliyormu??
    aliniyorsa nerden ve kaca????
    yardimlariniz icin tesekkur ederim.....
  • Tüm vestel bayilerinde var,
    Seg ile birlikte peşin 100 ytl ye bıraktılar, yani 1900+100 gibi,
    tek olarak olsun olsun 149 ytl derler en fazla.

selamlar
  • Crea da Dynamic contrast modu var mı?
  • incelemeleri baştan aşağı okudum ve anladımk ki, plasma tv'lerin görüntü kalitesi lcd'lerden her zaman için daha üstün.
  • hd görüntülerde bence lcd standart yayınlarda ise plazma
  • SEG Plazmada kompenent yuv girisi var mı ?

saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onbes

Tüm vestel bayilerinde var,
    Seg ile birlikte peşin 100 ytl ye bıraktılar, yani 1900+100 gibi,
    tek olarak olsun olsun 149 ytl derler en fazla.

selamlar

hocam bu kolonlar plazmaya nasil monte ediliyor kendimiz monte edebilir miyiz ? butun vestel bayilerinde bu kolonlar mevcut mu fiyatlarinda bir degisiklik var mi ses kalitesi nasil bu kolonlarin ? saygılarımla...
  • bu arada bu plazma kangurumda 1490 ytl ye kipada 1591 e düsmüs
  • ben 2aydır mıllete burdan dedım almayın fıyatlar ınecek dıye BAS BAS BAGIRIYOM BEKLEYIN DAHA DA INECEK

quote:

Orjinalden alıntı: jasd

bu arada bu plazma kangurumda 1490 ytl ye kipada 1591 e düsmüs
  • hep yeni modeller çıktığında iner ama bunun sonu yokki..Ne zamana kaar beklemek lazım.Yılbaşınamı?
  • ben de tv alcam ne kadar bekliyelim daha.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

ben de tv alcam ne kadar bekliyelim daha.

Kablotv, uydu, dvd izleyecek arkadaşlar,
    HD ile işim olmaz diyenler,
    (HD derken 1080p falan, ps3 yani)

bu plazmayı alın arkadaşlar.

Standart yayınlar için (SD) LCD tv lere para vermeyin.

Plazma alın, 3-5 yıl sonra HD yayınlar başlar ve niyetiniz olursa düşünürsünüz.

selamlar

not: Daha öncede yazdım,
    Kablotv ve dvd de büyük ekran (37" ve 42") LCD izlemek bir işkence.
  • sayın onbeş

37" lcd ile dvd izlemek işkence demişsiniz ben toshiba 37" tvim ile çok zevkli bir şekilde dvd izleyebiliyorum hatta aynı yayını görüntü aktarıcı ile crt tv ye aktardığımda lcd yi tercih ediyorum. belki bu kullandığım kaynak dvd nin ii olmasındandır ( iimi kötümü ir bilgim yok gerçi onkyo dv-sp404e ) yinede görüşe saygılı olmak lazım.

bu arada bu tv nin fiyatını görünce içimden almak geliyo ama hnm keser valla

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: teufelm

sayın onbeş

37" lcd ile dvd izlemek işkence demişsiniz ben toshiba 37" tvim ile çok zevkli bir şekilde dvd izleyebiliyorum hatta aynı yayını görüntü aktarıcı ile crt tv ye aktardığımda lcd yi tercih ediyorum. belki bu kullandığım kaynak dvd nin ii olmasındandır ( iimi kötümü ir bilgim yok gerçi onkyo dv-sp404e ) yinede görüşe saygılı olmak lazım.

bu arada bu tv nin fiyatını görünce içimden almak geliyo ama hnm keser valla

saygılar

Ne diyeyim, hayırlı olsun.

Bir ara,
    dvd den değilde,
    LCD nin hakkı olan bir HD-dvd veya Bluray den
    veya hiç olmazsa bir PC bağlantısından
    bir HD veya HDrip fiilm izlemeye çalış.

Bakalım o zaman ne yazacaksın?

Sanırım dudakların sarkıp çenene deyecektir.

Arkadaşlar, herşeye göreceli bakmaya çalışalım.

Yani aynı panele farklı sinyal verelim,
    veya
    aynı sinyali farklı panellerde izleyelim.

selamlar

• sayın onbeş

valla bugünlerde bir htpc kurma çabasındayım ama bakalım nasıl sonuçlancak. uygun fiyatlı güzel bi kasa bulsam du bakalım.

ama abimin vaio yu benim lcd ye vga ile bağlayıp birkaç hd klip izleme fırsatım oldu inanın dudak çene olayı doğrulandı

saygılar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.