simdi size yazdiktan sonra bir check edeyim dedim. IB'de 46X3500'un fiyati 3900 kusur gozukuyor. Daha sabah konustum adamla, 5000 dediler. Bunlar saka mi yapiyor. Bayii'deki adam 3 hafta once 10,000 YTL idi simdi 6000 YTL'ye kadar dustu demisti. Ama IB abartti gercekten, 3900 YTL X3500 icin inanilmaz bir fiyat.. W4500'un altinda kaliyor..
W4500 henüz piyasaya çıkmadı diye biliyorum. Belki ekim başı gibibayilerde olabilir. Doğal olarak özellikle de barındırdığı 100hz ve motion flow sayesinde hareketli sahnelerde daha başarılı olacaktır v4000 veya w4000'e göre.
Ben bu oluşturduğu farkın aradaki nerdeyse iki katına varan farkı hak etmeyeceği ve bütçemin üzerinde fiyatları olduğu için tercihimi v4000'den yana kullandım.
Forumda maalesef plazma severler ve lcd severler kendi mallarının iyi yanlarını sergilemektense karşı tarafın eksi yönlerine yoğunlaşıp bunu da alaycı bir biçimde yapıyorlar. Bu da doğruyu bulmakta insanları zorluyor. "Lcd'ler sd yayını çamur gibi gösteriyor" veya "Plazmalar hemen burn-in oluyor" gibi...
Ben plazma kullanmadım. Ancak mağaza ortamında gördüklerim kadarını bilebiliyorum. Ama hdtvtest gibi sitelere de oldukça güveniyorum. Özellikle Pioneer plazma incelemerinde gerçekten üst düzey bulunuyor. Ama dikkatli bakıldığında asıl üstünlüğü renk üretimi, siyah başarısından ziyade hareketli sahnelerdeki başarısı ile öne çıkıyor. Çünkü yeni nesil lcd ler de o kadar iyisiyah üretebiliyor ki pioneer kadar olmasa da artık eksi hanesine koymak pek doğru olmuyor. Hareketli sahnelerde ise en iyi lcd'den bile iyi olduğunu kabul etmek lazım.
Fakat bunların yanında bana göre eksi yanları da var ve ben 3 kere tv değiştim ve kararım lcd'den yana oldu. Fakat lcd'nin de eksi yönlerinin farkındayım.
Neyse fazla uzatmıyayım. Genel bir görüş bildirmek oldu benimkisi...
quote:
Orjinalden alıntı: playmaker
madem üniversitelisin, karşılaştırma yaparken kamerayla çekilip konan bir görüntüyü referans verecek kadar da cahil olmamalısın değil mi?
ve bu ifade hiç bir sony için kullanılmıyor o sitede ne hikmetse
20 tv yi bir cihaza bağladıktan sonra ortaya çıkan görüntüyü baz alıp lcd lere çamur gibi gösteriyor diyecek kadar cahil değilim dostum haklısın. Saygılar
Not: verdiğin siteyi her gün takip ediyorum biz v serisi iyi dediysek pio nun her modelinden iyi demedik.madem o kadar teknolji takipçisisin neden philips in 9803 led tv sinin pio kuro lardan daha iyi gösterdiği bilgisini bulamadın,neden pio nun plazmalar dan artık çekilmeye başladığını bulamadın (sadece büyük ekranla işi götürmeye çalışıyorlar şimdilik),neden panasonic in 2010-2011 yılında oled teknolojiye geçeceğini ve plazma üretimini azaltacağını bulamadın ???
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme