Şimdi Ara

4690K 5.0 GHZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anakart: Asus Maximus VI Impact (mini- ITX)

İşlemci: Intel Core I5 4690K

Bellek: (2x4) 8 gb G Skill Trident X 2400 MHZ CL10

SSD: Samsung 840 EVO 120 gb

Harddisk: WD 3.5" 2TB Caviar Green Sata 3.0 64MB Cache intellipower

Güç Kaynağı: Corsair CX600M​

Ekran Kartı: Asus STRIX-GTX970

Soğutma: Cooler Master Nepton 120XL

İşlemci eğer sağlam çıkarsa yani güzeline denk geldiysem diyelim 5.0 GHZ hıza ulaşabilirmiyim bu sistemle sizce ?

Anakart biosundaki performans seçeneği ile 4.5 GHZ de stabil çalışıyor.

Manuel overclock ile bu kasa bu bileşenler ve bu soğutucu ile bu hızı yakalamak mümkün olabilirmi sizce ?

Şuan stock soğutucu kullanıyorum bu yüzden deneme fırsatım olmadı.

4.5 ile prime95 testi yaptım mavi ekran hatası aldım sıcaklık dolayısı ile 100 derecelere çıkınca pc kapandı haliyle

Tecrübeli arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.

• loser kullanıcısına yanıt
    Kısaca durumu özetleyeyim.

Tüm iş burada soğutma sisteminin kapasitesine bağlı. Oc voltaj ve frekans arttırarak yapılır. Voltajdaki her artış işlemcinin daha fazla ısınmasına neden olur. Pek ala 5.0ghz görülebilir fakat o sırada sıvı soğutma da olsa ne kadar soğutulacak. Bana kalırsa Nepton 120xl bu iş için yetersiz kalabilir.
  • Hocam peki Nepton 120XL den daha kuvvetli benim kasaya uyacak bir formda soğutucu varmı piyasada ?

Otomatik overclock ile olan hız ve sıcaklık değeri (boşta ve fanlar %100 çalışırken)

4690K 5.0 GHZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loser -- 21 Mart 2015; 18:08:39 >
    240mm radyatörlü modeller eğer sığıyorsa çok iyi bir seçim olacak. 120mm modellerde kendi aralarında önemli fark yok.

Boşta olmasından ziyade yük altında ısının kaç dereceye yükseldiği önemli. Prime 95te kapanması stabil olmadığını gösterir. Rar yaparken yada oyun oynarken bilgisayar şu haliyle çakılabilir.
  • İşlemci düşük voltajda stabil kalabiliyorsa neden olmasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moralini bozmak istemem ama 4.6GHZ için 1.3V verdiğin ve buna rağmen stabil olmayan bir işlemciyle orta seviye bir su soğutma kullansan bile stabil 5GHZ hayal gibi

İşlemcin de bir hayli takoz çıkmış gibi görünüyor, biraz fikir sahibi olman açısından 4.5GHZ değerlerimi aşağıdaki konudan inceleyebilirsin

http://forum.donanimhaber.com/m_102588461/tm.htm

Intel Core i5 4690K 4.5GHZ CPU 1.13v / 4.5 GHZ CPU Cache 1.2v

4690K 5.0 GHZ

• ßekir kullanıcısına yanıt
    Hocam konunuzu inceledim. Umarım benim işlemcim takoz değil sizin işlemciniz normalden fazla iyidir :)

Sizin verdiğiniz değerler ile işlemciye güç verdim ama mavi ekran aldım.

Sanırım benim için şimdilik EZ modundan BIOS performans seçeneği yeterli olacaktır.

4.6 GHZ hız veriyor şuan halen stock soğutucu olduğundan sistemde test yapamadım. Ama stabil çalışacağını düşünüyorum.

Aklıma takılan şuan Cooler Master'ın iki farklı ürünü Seidon 120V ve Nepton 120XL aralarında belirgin bir fiyat farkı var acaba soğutmada da belirgin farklar oluşur mu?

Seidon 120V yeterli olacağı konusunda yazılarımı okuyup cevaplayanlar

Suan dediğiniz gibi 4.6 GHZ'i geçemeyecek ise elimdeki işlemci fazla para verip Nepton almak yerine piyasada fiyat performans ürünü olarak ismi gecen Seidon 120V mı almak mantıklı olur acaba ?

Overclock konusunda tecrubeli olmadığım için şuan farklı çozumler üretemiyorum yahut farklı müdahaleler yapamıyorum ince ayar vb gibi

Seidon 120V 230 TL
    Nepton 120XL 390 TL

edit: işlemci şuan stok fan ile takılı herhangi bir sıvı soğutma ile stabilite testleri uygulamadım. Prime 95 testi kaç derecede pc kendini kapatacağını gormek için uyguladım zaten kapanması 5 dakika sürmedi.

Bios EZ Mode PERFORMANCE seçili XMP profil 1 ayarında bilgisayar verileri asağıdaki şekilde

4690K 5.0 GHZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loser -- 22 Mart 2015; 19:14:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bu işlemci zaten 4 GHZ'de bile yeterince uçuyor, paran cebinde kalsın

Ayrıca 4.6GHZ seviyesinde kullanmak istiyorum dersen 120mmlik sıvı soğutmalar bir çok yeni jenerasyon hava soğutmanın gerisinde kalacaktır. O yüzden kaliteli bir hava soğutmaya yönelmeni tavsiye ederim. İllaki su soğutma kullanmak istiyorum diyorsan da 240mm veya 360mmlik modellere yönel derim
    Hocam şimdi kasam mini itx formunda olduğundan sınırlı hava soğutma desteği sunuyor. Low profile hava soğutmaların sıvı soğutmaya gore daha düşük performans göstereceğini düşünüyorum.

Kasanın uyumlu soğutucular listesinde hava soğutma olarak

Cooler Master GeminII M4 aşağıdaki resimdeki soğutucu var

4690K 5.0 GHZ

Açıkcası bu ve bu ayarda hava soğutmanın Elite 130' da iyi bir soğurma akışı yakalayabileceğini düşünmüyorum sıvı soğutmaya göre

Belki kasa hakkında kafanızda görsel yoktur diye bir kaç stock resmini ve Cooler Master, Corsair markalarının kullanılan sıvı soğutma görsellerinide ekliyorum.

Corsair H80i ile soğutulan bir sistem (Nepton 120XL ayarında bir radyatör çift fan) kalın profil

4690K 5.0 GHZ

Cooler Master Seidon 120M ile soğutulan sistem (tek fan) ince profil

4690K 5.0 GHZ

Son olarak ise Seidon 120M ile soğutulan oyuncu bilgisayarı videosu

https://www.youtube.com/watch?v=YlW6hw0WUpw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loser -- 23 Mart 2015; 3:38:21 >

• Niye midd tower bir kasaya geçmiyorsun
    Hocam mini-ITX formunu beğeniyorum ve odamdaki dekora uygun olarak bu boyutlarda bir çözüme ihtiyacım vardı.

Birçok kişi kasa değiştirmemi tavsiye etsede ben iyi bir sıvı soğutma çözümü ile sonuc alabileceğim inancındayım.

Tabiki mid tower kasaya göre performans düşük olacaktır.

Daha ileriki yıllar için DDR4 sistem topladığımda büyük formda kasaları tercih ederim.
  • Soğutucu ile ufak çaplı bir test yaptım.

Montajı bugun yaptım soğutucunun Cooler Master Nepton 120XL

Değerler nasıl acaba ? Sanki bana biraz fazla gibi geldi 1 saatlik bir test yapamadım daha ilerleyen günlerde deneyeceğim.

4.6 GHZ de çalıştırdım

Test halindeyken
     4690K 5.0 GHZ

Test sonrası boşta
     4690K 5.0 GHZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loser -- 26 Mart 2015; 2:05:24 >

• -Çekirdek sıcaklıklarında 80'i geçmemenizi öneririm.
    -Piyasadaki ortalama sıvı soğutmalar ile 5ghz'e ulaşmanız epey zor, 4.8'i falan görebilir.

Sorum : Neden 5ghz'e ulaşmaya çalışıyorsunuz? Hangi iş için kullanacaksınız? İşlemci yetersiz mi geliyor?

Edit : Aida64 pek güvenilir değil testte pek fazla değişken ve aşırı zorlayan bir şey yapmıyor, 4 saat testte tuttuğum ayarları oyunda denediğimde 5. dakikadan mavi ekranı yiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 26 Mart 2015; 2:15:51 >
  • Hocam ozel bi is icin kullanmayacagim sadece ulasabilecegim maksimum degerleri ogrenmek test etmek icin deniyorum. Yoksa islemcinin fabrika verileri tatminkar zaten oyle kullaniyorum.

Soyle diyebilirim hizli bir araba satin aldiginizi dusunun hic merak etmezmisiniz ne kadar hizlanabiliyor neler yapabiliyor.

Bu dogrultuda bende ne kadar hiza ulasabilirim ne kadari stabil olur hepsinin bir tecrubesi olsun istiyorum.

Zaten suan oynadigim tek oyun Counter Strike Go stock sogutucu da yeterli oluyor.

Birde bilmiyorum normal mi ama sogutucu pompa kismindan asiri ses geliyor yani normal calismasi bu sekildeyse geri verebilirsem iade etmeyi dusunuyorum.
    @Lamb0fGod

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben de 5GHz oc yaptınız da değerlerinizi paylaşıyorsunuz sandım.Hayal kırıklığı oldu... Ancak 4,5Ghz için 1.13V çok ama çok düşük.Stabil olana kadar voltaj verin.4,5Ghz için çok düşük voltaj isterse eğer 5ghz hedef olmaktan uzak değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 26 Mart 2015; 12:53:13 >
  • Hocam bu topicde insallah onuda paylasirim ama bende hayal kirikligi yasiyorum

Ben bu degerleri otomatik overclock ile aldim yani acikcasi ince ayarda bilmiyorum.

Yalniz sunu farkettim mini itx sistemde 5 ghz hiza ulasabilen sogutabilen stabil tutabilen varsa cidden helal olsun.

En azindan cooler master elite 130 icin konusuyorum.

@AC Kiriklar

• AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_102588461/tm.htm

Intel Core i5 4690K 4.5GHZ CPU 1.13v / 4.5 GHZ CPU Cache 1.2v %100 stabil

4690K 5.0 GHZ

• Bu arada Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme soğutucum da yolda 2 aya kadar Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme soğutucumu satışa çıkartacağım, şimdiden önsiparişe açıktır

Üzülerek söylüyorum ama yaklaşık 400 liralık bir su soğutma için bu sonuçlar tam bir rezalet... İade etmeyi denemeni öneririm.
    Görmek istediğim şey bunun gibi birşeydi. Gerçekten çok iyi.5 GHZ sonuçlarını bekliyoruz. Ve işlemcinizi sakın ama sakın satmayın.
  • Hocam olmuyor boyle ama konuya boyle geliyorsunuz islemcinizle hava atiyorsunuz

Saka bi yana masallah islemcinize nazar degmesin

Zaten bi kutuda 99 verimli 1 verimsiz islemci olsa ben onu bulurum.

Bi kac gun deneyecegim ama dediginiz gibi bu fiyata bu performans olmamali

Bunu verip corsair h80i falan var ona muadil onu denerim.

Oda verimsiz olursa low profil hava sogutma ile devam

Birde isi verimsizliginin yaninda rahatsiz edici bir pompa sesi mevcut bilmiyorum sanssizligimla yine arizali urunu mu buldum ne yaptim.

Bakalim bu iki gun belirleyici olacaktir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.