Şimdi Ara

49'' Samsung Odyssey G9 incelemesi (Büyük resimler- kotaya dikkat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu inceleme de Samsung'un en son çıkan Odysssey G9'unu inceleyeceğim. Ürünü iade ettim ve inceleme sonunda bunda da bahseteceğim.

Öncelikle kutu içeriğinden bahsedelim. Öncelikle monitörü çıkan stand çıkıyor. Ayrıca duvara asma aparatı da var. Sonra kurulum CD'si garanti belgesi, kullanım kılavuzu, DP Kablo (1.5 Metre), USB 3.0 kablo ve dikey çubuk çıkıyor (Monitörün arkasında takılıyor). Sadece ekran 14 kilo civarı, o yüzden 2 kişilik kurulumu tavsiye ederim.

Monitörün tasarımı gerçekten çok iyi. 2019'da çıkan öncül monitör pek "oyuncu" görünmüyordu ama Samsung bu monitör de kağıt üzerinde en azından baya uğraşmış ama tasarım gerçekten iyi.

Monitörün kilit noktaları:

Ekran Boyutu (Sınıf)

49

Düz / Kavisli

Kavisli

Etkin Ekran Boyutu (YxD) (mm)

1191.936 x 335.232

Ekran Kıvrımı

1000R

En / Boy Oranı

32:9

Panel Tipi

VA

Ekran Çözünürlüğü

5120x1440

Parlaklık (Tipik)

420 cd/m2

En Yüksek Parlaklık (Tipik)

1000 cd/m2‎

Renk Gamı (NTSC 1976)

%88 (Tipik)

Renk Gamı (DCI Kapsamı)

%95

sRGB Kapsamı

%125 (Tipik)

Adobe RGB Kapsamı

%92 (Tipik)

Yenileme Hızı

Maksimum 240 Hz

1000R kıvrım gerçekten oyun oynarken farkını gösteriyor. Böylece bu kadar geniş bir monitör de kafa çevirmeye gerek kalmıyor. Mesafeyi iyi ayarlayınca gerçekten VR kadar etki ediyor. HDR 10 denedim ama nedense pek hoşuma gitmedi ayrıca oyunu kastırıyordu anlamadığım şekilde. No Man's Sky'da bunu denedim. Bu arada 32:9 büyük fark oluyor oyunda.

Monitör dikey hala getiriliyor mu emin değilim ama masa buna el vermedi tabi. Benim gördüğüm dikey çevirme yok. Monitör yüksekliği ayarlanabiliyor, sağ sol ve yukarı aşağı kısıtlı bir şekilde döndürebiliyor. Monitör epey büyük olduğu için klavyeye çok sert basarsanız ekran bazen titrebiliyor.

Benim masa 140 cm genişliğinde idi. Ekran hemen hemen masanın uzunluğuna yaklaşıyor. O yüzden epey büyük masa olması lazım.

Renkler çok canlı ve dinamik görünüyordu. Kullandığım eski OPTIX 32C ile karşılaştırınca çağ atlamış gibi olmuştum.

Şimdi gelelim problemlere (benim yaşadığım ve iade sebepleri)

Bu çeşit monitörlerde bence en büyük problem monitörün ekranın kenarlarında oyunun "stretched" görünmesi yani bir nevi oyun görüntüsü 16:9 'dan 32:9 olunca oluyor. Ama benim oynadığım Star Citizen'da böyle bir problem olmadı. Bazı yarış simulasyonlarında da bu problem yok gibi görünüyor. Ama eski oyunlar oynuyorsanız veya oyun 32:9 desteklemiyorsa problem olabilir. 16:9 oyunlarda ekranın ortası dolu kenarlar siyah oluyor.

240 HZ bende çalışmadı. RTX 2080 kullanıyordum. 240 HZ için DSC 1.2 (RTX 2000 serisinde var) olması lazımdı ama ben kutudan çıkan kablo ile bunu yapamadım. 120 HZ oldu. Ama 240 HZ yapamadım. Bazıları G-SYNC açınca problem oluyor yazmış internete ama bende bu olmadı.

Bu monitörlerin ilk versiyonlarında devasa bir QC yani kalite kontrol problemleri vardı ve hala daha Türkiye'de ve dünya bu versiyonlar duruyor. Bu ilk monitörler de ışık sızması gibi problemler vardı. Bende de ışık sızması vardı.

Monitörün arkasında RGB veya ışıklandırma varmış, tabi ben çalıştıramadığım için bunu RGB mi yoksa sadece ışık mı anlamadım ama bende bu ışık çalışmıyordu.

Bazıları bunu enteresan bulabilir ama firmware yani monitörün yazılımını güncellemek için FAT32 USB'ye ihtiyacınız var. Yani FAT32 olarak USB flash'ı formatlıyorsunuz, sonra yazılım dosyasını atıyorsunuz ve Monitöre takıyorsunuz. Doğrusu bu işlem bu kadar pahalı bir monitör için kabul edilemez. Basit bir yazılım ile bu iş yapılabilir imiş ama Samsung zahmet etmemiş.

Samsung'un diğer monitörler olan ekran ayırma programı bu monitör de yok. Ekranı organize etmek için başka programlar bulmanız lazım.

Sonuç: 7/10 veriyorum.

Kağıt üzerinde gerçekten harika monitör ama bu kalite kontrol problemlerinden dolayı potansiyelini gösteremiyor. O kadar para verdikten sonra hiç bir sorun olmamasını beklerken biri sürü problemle karşılaşıyorsunuz.

Kutu açılış resimleri:

Ölü piksel testleri:

Kronik sorun (Çerceveden ışık sızması:

Oyunlardan ekran görüntüleri:

Oyun sırasında monitörün görüntüsü:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 15 Aralık 2020; 12:15:14 >

• Beklemedeyiz 😀

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Resimler geldi.

• Hocam hayırlı olsun, kronik sorun için yurt dışında G9 lar hep toplanmıştı. Demek ki Türkiye'de umursamamışlar bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: karaniler

Hocam hayırlı olsun, kronik sorun için yurt dışında G9 lar hep toplanmıştı. Demek ki Türkiye'de umursamamışlar bile.

Türkiye'ye revize olanlar gelmedi diye gördüm. O yüzden iade ettim HB'ye. Yurtdışında direk yeni monitör göndermişler iade bile almadan bazılarına. Türkiye'de o yok tabi, 1 ay boyunca serviste bekleyecekti o kadar paradan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 9 Ekim 2020; 17:26:27 >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    İyi yapmışsınız, bu arada monitör muazzam gözüküyor. Simülasyon oyunu oynamak için birebir 😀

• BLB, Ghosting, HDR ve flicker durumu nasıl ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

BLB, Ghosting, HDR ve flicker durumu nasıl ?

Ben de 240 HZ bir türlü yapamadım. RTX 2080 ile. 120 HZ olduğu için her hangi bir flicker ve HDR problemli olmadı. Ama 240'da olduğunu duydum. Anladığım kadarıyla DP1.4'ün limitine denk geliyor. DSC olması problemi tam olarak çözmüyor gibi görünüyor.

BLB nedir bilmiyorum. Ghosting fazla fark etmedim. Belki de Fast-pace oyun oynamadığım için.

• Merhaba, hayırlı olsun.

*Fotoğrafları bir kez üzerine tıkladıktan sonra köşelerinden tutarsanız ufaltabilirsiniz. 49'' Samsung Odyssey G9 incelemesi (Büyük resimler- kotaya dikkat) 

• benim aldığım üründe sol üstte ekran ışığı gözüküyordu, ve ekranın solunda da güneş yanığı gibi bir iz vardı panelde,

servis evde değişime 500 tl size verelim ürünü iade etmeyin dedi, ben kabul etmeyip ürünün yenisini gönderdiler, eski ürün ile yenisi çok farklı idi, kasa yapısı daha dayanıklı hissettirdi, model kodunda eskisi 6000 ile baslıyordu yenisi 7000 ile baslıyor, şimdilik bir sorunum yok, tek korkum aşırı ısınıyor, cs go oynarken ekranı 2560 a alıp 240hz yapıyorum. normal kullanımda 5120 60hz kullanıyorum, yeni ekran kartı gelene kadar şimdilik böyle

• Sonunda inceleme tamamlandı.

• Hayırlı olsun güle güle kullan, CHG90 dan sonra bende G9 a geçmeyi düşünüyorum. Benim chg90 da aydınlatma köşelerden yapılıyor, g9 da da aydınlatma öyle mi ? 2080 oyunlarda kaç fps veriyor ? Çözünürlük çok yüksek :)

• Samsung'un yeni çıkarttığı firmware ile G.SYNC açıkken 240hz olamama sorunu ortadan kalktı. Yeni firmware ile birlikte problemsiz çalışıyor.

Benim aldığım ekranda herhangi bir ışık sızması ..vb de görmedim. Umarım bir sorun da çıkmaz.

Infinity Core Lightning menüsünden açınca arka ışıklandırma da gayet güzel çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablo Vader -- 4 Ocak 2021; 1:29:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hckoca

Hayırlı olsun güle güle kullan, CHG90 dan sonra bende G9 a geçmeyi düşünüyorum. Benim chg90 da aydınlatma köşelerden yapılıyor, g9 da da aydınlatma öyle mi ? 2080 oyunlarda kaç fps veriyor ? Çözünürlük çok yüksek :)

45 FPS veriyordu benim oyunda. Rahat 60 FPS verir. Gerçi Şuan 2 tane kasa var, birinde 6800 XT diğerinde 1080 Ti var. RTX 2080 UK'den almıştım onu sattım. G9 ben geri iade ettim, kenarlarda ayrılma vardı. Belki 2021 veya 2022 versiyonunu tekrar alırım tabi kalite kontrol sorunları olmaz ise.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pablo Vader

Samsung'un yeni çıkarttığı firmware ile G.SYNC açıkken 240hz olamama sorunu ortadan kalktı. Yeni firmware ile birlikte problemsiz çalışıyor.

Benim aldığım ekranda herhangi bir ışık sızması ..vb de görmedim. Umarım bir sorun da çıkmaz.

Infinity Core Lightning menüsünden açınca arka ışıklandırma da gayet güzel çalışıyor.

Monitörü iade ettim. Kenarlarda panelden ayrılma yani ışık sızması vardı. Belki de size revizyon olmuş olanı gelmiştir. Bunun 2021 veya 2022 versiyonun alırım belki.

2021 versiyonu CES'de duyuyurlar diye düşünüyorum.

• Merhaba, aldığınız ürünün satıcısı HB mıydı? 14 günlük iade süresini kullanarak mı iade ettiniz ve son olarak hangi kargo firması ile ürün teslim ve iade oldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaki ışıkları menüden açıp kapatabiliyorsunuz, çok cool bir görüntü oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GARYOSAVAN -- 26 Ağustos 2022; 15:54:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.