Şimdi Ara

4G Verileri Doğru Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Opensignal gezerken 4G Türkiye'de merkezi noktalarda 4G gösterdiği fark ettim ama hızları yazmıyordu.

Sizce Veriler doğru mu?

4G Verileri Doğru Mu?

• nPerf hız testlerinde de 130 Mbit civarı Avea'nın hız testi sonuçları vardı, bu da 3G ile alınmayacak bir hız.

Eskiden Amerikan operatörlerinde olduğu gibi OpenSignal HSDPA verilerini de 4G olarak gösteriyordu ama haritaya bakınca artık öyle olmadığı ortada. Doğrudur sonuçlar yani. Operatörlere istasyon kurulumu yapan ekiplerin telefonlarındaki verilerden falan gelmiştir. :)

Ha şu var, baz istasyonu konumlarına bakmayın, çok kabataslak bir veri veriyor ve başka ülkelerde iş yapsa da Türkiye'de veri çok az olduğu için pek doğru sonuç vermiyor. Hani istasyon yönünü bile çoğu zaman doğru göstermiyor. Genel olarak sinyal düzeyleri konusunda iyidir.

Sensorly'nin 4G gösterecek şekilde güncellenmesini bekliyorum.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam kendi evime baktığımda Fiber altyapısı olan santralin orada direkler var kocaman 4 tane uydu var herhalde uydu ile hizmet sağlıyordur emin değilim.
    Telefondan bakamıyorum İphone olduğu için Türkcell var görünüyor Genel ağırlık olarak nüfusun çok olduğu yerlere verecekler.
    Avea Ve Türkcell görünüyor.Vodafone 4G bizim orada görünmüyor yada test yapılmamış olabilir.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Uydu üzerinden iletişim demek çok yüksek ping demek hocam, hani ADSL falan yanında hızlı kalır. Bundan dolayı düşük hız, sadece sesli görüşme vs. hızlı aktarım ihtiyacı olmayan şeyler için ve yedeklilik amacıyla kullanılıyor. Ha ulaşılamayan noktalarda zaten kullanılıyor bu, performansı da belki fena değildir ama ping süresi, uydu bağlantı kapasitesi vs. çeşitli sebeplerden pek tercih edilmiyor. Muhtemelen o fiberden hizmet alıyorsunuzdur.

Genel olarak veri performansının düşük olduğu çok yoğun yerlerden başlamaları zaten doğrusu olan. İyi bir hız alabildikten sonra 3G, 4G önemli değil.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam.
    Bizim merkezi ilçemizde uydunet var çok yaygın değil ama binalarında 1 Tane Kocaman uydu var onlardamı uydu üzerinden alıyor.Bu uyduların amacı nedir.Baya bir büyük ve kapatmışlar etrafını bana kalırsa yurt dışı çıkışlarında sorun olursa bu uyduları kullanmalarıdır.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Uydunet altyapısı hakkında bir bilgim yok ama Uydunet merkezlerinde bu tür antenler olduğunu biliyorum. Muhtemelen uydu üzerinden aldıkları yayınları kablo ile dağıtıyor olabilirler. Yayın kalitesinin yüksek olması için de antenler büyüktür. Eskiden pekçok anten olurdu böyle yerlerde, şimdi bilmiyorum.
    Ama İnternet'i herhalde Turk Telekom'dan alıyorlardır, genel olarak ping performansını iyi diye biliyorum çünkü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.